Τι είναι το περιβάλλον Sandbox;

Το Sandboxing προσφέρει μια ασφαλή και αποτελεσματική τεχνική για την επικύρωση του κώδικά σας, την ανάλυση του τρόπου λειτουργίας του και την παροχή ασφάλειας στο δίκτυό σας και δεδομένων από απειλές.

Προσθέτει ένα προστατευτικό στρώμα για να δοκιμάσετε τον κωδικό σας με σιγουριά, χωρίς να ανησυχείτε για κινδύνους στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, κινδυνεύετε να εκθέσετε τον πηγαίο κώδικα και τα δεδομένα σας εάν πραγματοποιήσετε όλες τις δοκιμές και την επικύρωση στο περιβάλλον προγραμματιστή.

Και αν ένας εισβολέας βρει μια ευπάθεια στο φυσικό σύστημα όπου εκτελείτε τη δοκιμή, μπορεί να εκτελέσει μια πλήρη επίθεση.

Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να χάσετε τις κρίσιμες πληροφορίες της επιχείρησής σας και την εμπιστοσύνη των χρηστών στη χρήση του λογισμικού.

Το sandboxing είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την εξάλειψη αυτού του κινδύνου.

Πως?

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσω για περιβάλλοντα sandbox και τη σημασία τους στην ανάπτυξη, την ασφάλεια και άλλους τομείς.

Μείνετε συντονισμένοι!

Τι είναι το περιβάλλον Sandbox;

Ένα περιβάλλον Sandbox είναι ένα απομονωμένο, ασφαλές περιβάλλον που λειτουργεί ως αντίγραφο του λειτουργικού περιβάλλοντος χρήστη για την εκτέλεση, την επικύρωση και την οπτικοποίηση του κώδικα χωρίς να επηρεάζει την πλατφόρμα ή το σύστημα όπου εκτελείται.

Το όνομα “sandbox” προέρχεται από τα sandboxes των παιδιών, που ονομάζονται sandpits, οι περιοχές όπου μπορούν να πειραματιστούν και να παίξουν. Μπορούν να χτίσουν κάστρα από άμμο σε ένα απομονωμένο ή περιορισμένο περιβάλλον για να αποφύγουν το χάος.

Στην ανάπτυξη λογισμικού και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το “sandbox” σημαίνει έναν απομονωμένο χώρο δοκιμών όπου μπορείτε να παίξετε γρήγορα και με ασφάλεια με πολλές μεταβλητές για να δείτε πώς λειτουργεί το πρόγραμμά σας. Είναι σχεδιασμένο με ασφάλεια έτσι ώστε τίποτα να μην μπορεί να βλάψει το μηχάνημά σας ή τα δεδομένα σας εάν συμβεί κάτι λάθος. Μπορεί να μετριάσει τις απειλές από την είσοδο στο δίκτυό σας και χρησιμοποιείται για την επιθεώρηση μη αξιόπιστου ή μη ελεγμένου κώδικα.

Αυτό το περιβάλλον δοκιμής διαχωρίζει τον μη δοκιμασμένο κώδικα από το περιβάλλον παραγωγής σας. Η ρύθμιση ενός περιβάλλοντος sandbox περιορίζει την πρόσβαση σε όλους τους πόρους και τα δεδομένα του συστήματος σε ένα δεδομένο δίκτυο, διατηρώντας το έτσι ασφαλές.

Οι προγραμματιστές λογισμικού και οι μηχανικοί χρησιμοποιούν το sandboxing για να δοκιμάσουν τον νέο τους κώδικα, ενώ οι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας το χρησιμοποιούν για τον εντοπισμό κακόβουλου κώδικα. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε με ασφάλεια κακόβουλο κώδικα και να αποτρέψετε την πρόκληση βλάβης στη συσκευή υποδοχής. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο προσθέτει ένα προστατευτικό στρώμα έναντι κινδύνων ασφαλείας όπως επιθέσεις zero-day, κλοπή δεδομένων κ.λπ.

Sandbox Environment vs Developer Environment

Ακολουθούν ορισμένα σημεία που εξηγούν τις διαφορές μεταξύ ενός περιβάλλοντος sandbox και ενός περιβάλλοντος προγραμματιστή:

#1. Οι προγραμματιστές λογισμικού και οι μηχανικοί χρησιμοποιούν το περιβάλλον ανάπτυξης. Εκεί πραγματοποιούνται οι περισσότερες δραστηριότητες ανάπτυξης λογισμικού. Χρησιμοποιείται για τη δοκιμή, την επικύρωση και την ανάλυση του πραγματικού κώδικα μιας εφαρμογής ή συστήματος, ώστε να μπορούν να γίνουν αναλόγως τροποποιήσεις.

Από την άλλη πλευρά, ένα περιβάλλον sandbox παίρνει κώδικα που δεν ανήκει σε ζωντανές εφαρμογές ή συστήματα στα οποία έχουν πρόσβαση οι χρήστες.

#2. Το περιβάλλον προγραμματιστή δεν έχει σχεδιαστεί για να δοκιμάσει τον κώδικά σας ή να τον αναπτύξει, επειδή θα μπορούσε να καταργήσει ολόκληρο το σύστημα, τη συσκευή κεντρικού υπολογιστή ή τα δεδομένα, εάν συμβεί κάτι λάθος. Κινδυνεύει όχι μόνο τις επιχειρηματικές πληροφορίες αλλά και τους πελάτες που τις χρησιμοποιούν ήδη.

Αντίθετα, ένα περιβάλλον sandbox επιτρέπει στους προγραμματιστές να δοκιμάσουν, να οπτικοποιήσουν, να αναλύσουν και να επικυρώσουν κώδικα που μπορεί να μην είναι πραγματικός. Εδώ, δοκιμάζετε έναν νέο κωδικό. Επομένως, η κεντρική συσκευή ή τα δεδομένα είναι ασφαλή ακόμη και μετά από αποτυχία τεχνολογίας, απειλή ασφαλείας ή διακοπή.

  Πώς να λάβετε έναν έλεγχο ιστορικού (Τέσσερις εύκολοι τρόποι)

#3. Το περιβάλλον προγραμματιστή ενδέχεται να μην αναπαράγει με ακρίβεια περιβάλλοντα χρηστών της πραγματικής ζωής, καθώς δεν έχει σχεδιαστεί για αυτόν τον σκοπό. Επίσης, τα περιβάλλοντα προγραμματιστών μπορεί να είναι δύσκολο να τα χρησιμοποιήσουν οι μη προγραμματιστές κατά την εκτέλεση μιας δοκιμαστικής ανάπτυξης ή τη δοκιμή του κώδικα.

Ωστόσο, ένα περιβάλλον sandbox έχει δημιουργηθεί για να αναπαράγει με ακρίβεια τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης. Ως εκ τούτου, μπορείτε να δοκιμάσετε τον κώδικά σας αβίαστα χωρίς ανησυχίες, προβλήματα απόδοσης ή κινδύνους ασφαλείας.

Πώς λειτουργεί ένα περιβάλλον Sandbox;

Πολλοί συγχέουν το sandboxing στην ανάπτυξη λογισμικού με τα sandboxes στο gaming. Στην ανάπτυξη εφαρμογών ή λογισμικού, ένα sandbox αναφέρεται σε έναν δοκιμαστικό διακομιστή ή έναν διακομιστή ανάπτυξης που χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς, όπως η δοκιμή ενημερώσεων κώδικα, η δημιουργία νέων λειτουργιών, ο εντοπισμός τρωτών σημείων, ο εντοπισμός και η αφαίρεση σφαλμάτων και πολλά άλλα.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι ασφαλείας είναι αντιδραστικές και χρησιμοποιούν ανίχνευση βάσει υπογραφών, η οποία αναζητά μοτίβα που εντοπίζονται σε γνωστές περιπτώσεις κακόβουλου λογισμικού. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείται Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) ή Μηχανική Μάθηση (ML), εξακολουθείτε να χρειάζεστε ένα προηγμένο σύστημα για τον εντοπισμό άγνωστων απειλών και τη συμπλήρωση αυτών των λύσεων, καθώς μπορούν να αναγνωρίσουν μόνο γνωστές απειλές.

Τα sandbox προσθέτουν ένα επίπεδο ασφάλειας. Μπορούν να εντοπίσουν προληπτικά κακόβουλο λογισμικό και απειλές εκτελώντας κώδικα σε ένα απομονωμένο, ασφαλές περιβάλλον για να αναλύσουν τη συμπεριφορά του.

Η ιδέα με την οποία σχεδιάζονται τα περιβάλλοντα sandbox είναι ότι μπορούν να δοκιμάσουν νέες δυνατότητες και κώδικα σε συνθήκες λειτουργίας που μοιάζουν με τον χρήστη χωρίς να επηρεάζουν το σύστημα στο οποίο εκτελείται. Γενικά, ο πηγαίος κώδικας του λογισμικού sandbox δεν ελέγχεται πριν από την απομόνωση για την αποφυγή απροσδόκητης συμπεριφοράς.

Πώς λειτουργεί ένα περιβάλλον Sandbox;

Τα περιβάλλοντα Sandbox μπορούν να μιμηθούν με ακρίβεια τις συνθήκες περιβάλλοντος παραγωγής σε πραγματικό χρόνο για να δοκιμάσουν νέες λειτουργίες. Ως εκ τούτου, οι προγραμματιστές λογισμικού τρίτων μπορούν να δοκιμάσουν και να επικυρώσουν τα προγράμματά τους σε μια δεδομένη υπηρεσία ιστού από αυτό το sandbox.

Διαχωρίζεται από το πραγματικό περιβάλλον για να αποτρέψει τα μη ασφαλή προγράμματα να βλάψουν το σύστημα ή τα δεδομένα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αναλύσετε γρήγορα και με ασφάλεια τον κώδικά σας χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τη συσκευή υποδοχής ή το λειτουργικό σύστημα.

Είτε χρησιμοποιείτε sandbox για ασφάλεια είτε για δοκιμή του κώδικά σας, έχει ορισμένες τυπικές δυνατότητες όπως:

  • Εικονικό περιβάλλον: Το Sandboxing εκτελείται σε μια εικονική συσκευή χωρίς πρόσβαση σε φυσικούς πόρους που είναι αποθηκευμένοι στη συσκευή υποδοχής. Μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο σε εικονικό υλικό.
  • Μιμείται ένα πραγματικό σύστημα: Το περιβάλλον Sandboxing έχει δημιουργηθεί για να μοιάζει και να μοιάζει με πραγματική κινητή συσκευή ή υπολογιστή. Για αυτό, το λογισμικό που θέλετε να δοκιμάσετε και ο κώδικας που θέλετε να αναλύσετε θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στους ίδιους πόρους, όπως αποθήκευση και μνήμη.
  • Προσομοιώνει το λειτουργικό σύστημα προορισμού: Η υπό δοκιμή εφαρμογή πρέπει να έχει πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιώντας μια εικονική συσκευή. Το sandbox είναι επίσης απομονωμένο από το φυσικό του υλικό, αλλά μπορεί να έχει πρόσβαση στο εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα.

Με το sandboxing, μπορείτε να αναλύσετε την αλληλεπίδραση του χρήστη με το λογισμικό και εάν είναι συνεπής ή όχι στο πλαίσιο των πραγματικών συνθηκών. Μπορείτε επίσης να δείτε τις ρυθμίσεις συστήματος για να βρείτε τυπικές διαμορφώσεις εικονικής μηχανής. Επιπλέον, οι επαγγελματίες ασφαλείας δημιουργούν εκμεταλλεύσεις και στοχεύουν το sandbox για να αναλύσουν τη συμπεριφορά του και να βελτιώσουν την απόκρισή του.

Επιπλέον, το sandboxing είναι ευεργετικό για περιβάλλοντα με πολλαπλά προγράμματα λογισμικού που λειτουργούν ταυτόχρονα. Για τις επόμενες συνεδρίες δοκιμών, μπορείτε εύκολα να διαμορφώσετε ξανά ένα περιβάλλον sandbox.

Διαφορετικές τεχνικές Sandboxing

Ακολουθούν οι τέσσερις βασικοί τρόποι δημιουργίας περιβάλλοντος sandbox για ανάπτυξη λογισμικού:

#1 Εικονική μηχανή (VM)

Μια εικονική μηχανή μπορεί να δημιουργήσει ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα που μπορεί να τρέξει απευθείας στο υλικό του κεντρικού υπολογιστή ή στο λειτουργικό σύστημα του κεντρικού υπολογιστή. Αυτό προσφέρει μεγαλύτερο επίπεδο απομόνωσης με ένα περιβάλλον που μοιάζει και μοιάζει με ένα κανονικό λειτουργικό σύστημα εγκατεστημένο σε μια συσκευή.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το κουμπί Bixby σε τηλέφωνα Samsung Galaxy

Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια εικόνα VM που περιέχει την υπό δοκιμή εφαρμογή σας με τις εξαρτήσεις της. Ωστόσο, τα VM καταναλώνουν σημαντικό χρόνο για να ξεκινήσουν και απαιτούν πολλούς πόρους συστήματος και χρειάζονται χρόνο για να ξεκινήσουν, κάτι που δεν είναι ιδανικό για περιβάλλοντα γρήγορων δοκιμών.

Επομένως, οι επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας μπορούν να χρησιμοποιούν κορυφαίους παρόχους εικονικοποίησης όπως το Microsoft Hyper-V, CitrixVMware, κ.λπ. Οι επιχειρήσεις μικρότερης κλίμακας μπορούν να χρησιμοποιούν ελαφρύ λογισμικό εικονικοποίησης, όπως το Solarwinds Virtualization Manager, Oracle VirtualBoxκι αλλα.

#2 Προγράμματα Sandbox

Προγράμματα Sandbox

Η χρήση προγραμμάτων sandboxing είναι ένας από τους ευκολότερους και ταχύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον sandbox. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προγράμματα sandbox όπως Sandboxie, SHADE, BitBox, κ.λπ. Όλα είναι εύχρηστα και μπορούν να εκτελέσουν αποτελεσματικά οποιοδήποτε πρόγραμμα σε περιβάλλον sandbox. Επιπλέον, αυτά τα προγράμματα λογισμικού σάς επιτρέπουν επίσης να χειρίζεστε πολλαπλά sandbox ταυτόχρονα στο ίδιο σύστημα.

#3 Δοχεία

Τα κοντέινερ αποθηκεύουν τα στοιχεία, τα αρχεία, τις ρυθμίσεις παραμέτρων μιας εφαρμογής και άλλα βασικά πράγματα που απαιτούνται για την εκτέλεση σε ένα απομονωμένο περιβάλλον. Ένα δοχείο είναι ένα sandbox ως προς τον σκοπό του. Αλλά αν θέλετε ένα καθαρά απομονωμένο περιβάλλον, πρέπει να το ρυθμίσετε σωστά. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις διαφυγής κοντέινερ, επιτρέποντας την πρόσβαση στο λειτουργικό σας σύστημα και σε άλλα κοντέινερ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δοχεία όπως Λιμενεργάτης στην ανάπτυξη λογισμικού.

#4 Ενσωματωμένα Sandbox OS

Ορισμένα λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows 10 έχουν ενσωματωμένα Windows Sandbox – περιβάλλον sandbox που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Container των Windows. Διαθέτει καθαρό λειτουργικό σύστημα για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή που θέλετε να δοκιμάσετε. Είναι επίσης ελαφρύ όσον αφορά τους πόρους του συστήματος.

Ομοίως, Apple Sandbox είναι ένα άλλο ενσωματωμένο sandbox λειτουργικού συστήματος που βασίζεται στο TrustedBSD API. Εάν χρησιμοποιείτε λειτουργικό σύστημα Linux, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε seccomp-BPFμια επέκταση πυρήνα για την απομόνωση διεργασιών Linux και από άλλες διεργασίες.

Οφέλη από τη χρήση περιβάλλοντος Sandbox

Η χρήση περιβάλλοντος sandbox για την επικύρωση του κώδικά σας έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως:

Ασφάλεια από sandboxing

  • Ασφάλεια από απειλές: Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρει το sandboxing είναι ότι μπορεί να προστατεύσει το λειτουργικό σύστημα και τις συσκευές υποδοχής από πιθανές απειλές. Η δοκιμή νέων εφαρμογών και συστημάτων λογισμικού γίνεται εμφανής εάν συναλλάσσεστε με νέους προμηθευτές λογισμικού ή δεν είστε σίγουροι για μια πηγή λογισμικού. Αυτή τη στιγμή, μπορείτε απλώς να δοκιμάσετε όλο το νέο λογισμικό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για κινδύνους προτού το εφαρμόσετε.
  • Διευκολύνει τη διαδικασία: Η δημιουργία και η ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος sandbox είναι αβίαστη, ακόμη και σε κλίμακα. Έτσι, μπορείτε να δοκιμάσετε γρήγορα συγκεκριμένες εκδόσεις λογισμικού, να αναπτύξετε νέο κώδικα και πολλά άλλα.
  • Προηγμένη δικτύωση: Με έναν φημισμένο πάροχο sandbox, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε προηγμένες δυνατότητες δικτύωσης και σύνθετων τοπολογικών λειτουργιών χωρίς να αρχιτεκτονήσετε εκ νέου τα πάντα.
  • Οικονομικά αποδοτική: Η κατασκευή και η διατήρηση ενός δικού σας εργαστηρίου ανάπτυξης είναι μια δαπανηρή υπόθεση. Θα πρέπει να ξοδέψετε σημαντικά σε κάθε βήμα, από την αγορά και το προσωπικό μέχρι τη συντήρηση του εργαστηρίου. Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λύση sandboxing cloud για να δημιουργήσετε εύκολα τα περιβάλλοντα sandbox σας, ενώ πληρώνετε μόνο για τις ακριβείς υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε.

  • Βελτιωμένη συνεργασία: Η αποτελεσματική συνεργασία είναι απαραίτητη για να ευδοκιμήσουν οι ομάδες και να επιτύχουν τους στόχους πιο γρήγορα. Τα Sandboxes μπορούν να σας βοηθήσουν να συλλέγετε γρήγορα σχόλια από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας σας, καθώς οποιοσδήποτε έχει την κατάλληλη άδεια μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Εφαρμογές Sandbox Environments

Τα Sandboxes μπορούν να εφαρμοστούν σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης λογισμικού, από τη δοκιμή και τη διασφάλιση ποιότητας έως την υποστήριξη και τις λειτουργίες. Ο σκοπός του υπερβαίνει ένα απλό εργαλείο δοκιμών ανάπτυξης. Μερικές από τις εφαρμογές του sandboxing είναι:

#1 Ανάπτυξη λογισμικού

Μπορείτε να επιτύχετε καλύτερη παραγωγικότητα για τους προγραμματιστές σας με έναν ταχύτερο κύκλο σχολίων. Αλλά αν ξοδεύουν πολύ χρόνο κωδικοποιώντας τοπικά στο σύστημά τους και περιμένουν έναν διακομιστή κατασκευής για την πλήρη δημιουργία προϊόντος σε ένα απομακρυσμένο περιβάλλον ανάπτυξης, γίνεται μια χρονοβόρα, χρονοβόρα διαδικασία.

  Πώς να αφαιρέσετε εφαρμογές και σελίδες από την αρχική οθόνη του iPhone σας

Αντίθετα, μπορείτε να τους εξουσιοδοτήσετε με ένα περιβάλλον sandbox για να δημιουργήσουν και να δοκιμάσουν τον κώδικά τους απευθείας στην τοπική τους συσκευή. Ένα τοπικό sandbox μπορεί να έχει ένα πλήρες περιβάλλον εργασίας που περιλαμβάνει ενσωματωμένα στοιχεία όπως βάσεις δεδομένων.

#2 Ασφάλεια

Η τεχνική sandbox σάς βοηθά να εντοπίσετε ύποπτα αρχεία και κακόβουλο κώδικα. Με ένα απομονωμένο περιβάλλον που φιλοξενείται στο δίκτυό σας που μπορεί να προσομοιώσει πραγματικές συνθήκες, μπορείτε να αναλύσετε τη συμπεριφορά του λογισμικού υπό επίθεση. Αυτό θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε την ασφάλεια και να διατηρήσετε τα άλλα αρχεία και τα δεδομένα σας ασφαλή από την επίθεση. Τίποτα δεν θα επηρεάσει τους εξωτερικούς πόρους αφού εκτελείτε τον κώδικα σε απομονωμένο χώρο.

#3 Διασφάλιση Ποιότητας

Η ανάπτυξη λογισμικού περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες δοκιμές και βελτιώσεις. Δεν μπορείτε να περιμένετε ότι η εφαρμογή σας θα έχει τη βέλτιστη απόδοση ανά πάσα στιγμή ή να είναι πάντα απαλλαγμένη από τρωτά σημεία. Εάν το λογισμικό σας έχει αυτά τα προβλήματα, ενδέχεται να επηρεαστεί και οι χρήστες θα το αισθανθούν τελικά αυτό. Ως εκ τούτου, πρέπει να εισαγάγετε νέες ενημερώσεις κώδικα και ενημερώσεις για να διατηρήσετε την απόδοσή του στην κορύφωσή του και να παραμείνετε ασφαλείς.

Ένα περιβάλλον sandbox μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε εύκολα, επιτρέποντάς σας να δοκιμάσετε και να βελτιστοποιήσετε γρήγορα το λογισμικό.

#4 Εικονικά POC και Demos

Το Virtual Proof of Concepts (POC) και οι επιδείξεις πωλήσεων μπορεί να περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους πολυμέσων, όπως βίντεο, εικόνες κ.λπ. Με το sandboxing, μπορείτε να προσελκύσετε διαδραστικά τους υπάρχοντες πελάτες και τους πιθανούς πελάτες σας. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται ευκολότερο για αυτούς να δοκιμάσουν το λογισμικό που παρουσιάζετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις και την τοποθεσία τους.

#5 Ενσωμάτωση έργου

Εάν πρόκειται να ενσωματώσετε πολλαπλές κατασκευές ή τμήματα έργων, μπορεί να γίνει πολύπλοκο. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα sandbox για να ελέγξετε γρήγορα τη συμβατότητα του λογισμικού και να ελέγξετε εάν το λογισμικό βρίσκεται στη σωστή διαδρομή ανάπτυξης.

#6 Μάρκετινγκ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το sandboxing στις προσπάθειες μάρκετινγκ για να επιδείξετε τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργικότητα ενός προϊόντος στους πελάτες και τους υποψήφιους πελάτες σας. Αντί να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό POC ή ένα demo πωλήσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα sandbox για να τους επιτρέψετε να δοκιμάσουν το προϊόν πιο διαδραστικά.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους πελάτες σας να δουν τις εικονικές λειτουργίες πριν εφαρμόσουν πλήρως τη νέα λειτουργικότητα, επιτρέποντας την προσαρμογή με βάση τις απαιτήσεις τους.

#7 Πωλήσεις

Εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωστά ένα sandbox, μπορεί να αποδειχθεί ένα ισχυρό εργαλείο πωλήσεων. Ένα περιβάλλον sandbox μπορεί να προσφέρει στους χρήστες μια πρακτική εμπειρία του προϊόντος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να εξερευνήσουν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του και να δοκιμάσουν τις ενσωματώσεις και τις δυνατότητές του στον χρόνο και τον τόπο που προτιμούν.

Μερικές ακόμη εφαρμογές του sandboxing είναι:

  • Προγράμματα περιήγησης Ιστού: Μπορείτε να εκτελέσετε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε περιβάλλον sandbox. Επομένως, εάν εντοπίσει έναν ιστότοπο που εκμεταλλεύεται μια ευπάθεια στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μπορείτε να περιορίσετε τη ζημιά σε αυτό το sandbox.
  • Προστασία λογισμικού: Ορισμένα εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν να εκτελέσετε μια εφαρμογή που δεν εμπιστεύεστε ακόμη πλήρως σε ένα sandbox. Έτσι, το λογισμικό δεν επιτρέπεται να βλάψει τη συσκευή σας ή να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα. Στο λογισμικό, ένα sandbox θα εμφανιστεί ως πλήρες σύστημα και δεν μπορεί να αναγνωρίσει ότι βρίσκεται μέσα σε ένα απομονωμένο περιβάλλον.
  • Έρευνα ασφαλείας: Οι επαγγελματίες ασφαλείας χρησιμοποιούν ευρέως sandboxes για τον εντοπισμό κακόβουλου κώδικα και ερευνητικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, ένα εργαλείο ασφάλειας IT μπορεί να παρακολουθεί ιστότοπους για να επιθεωρεί τροποποιημένα αρχεία. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν το Windows Defender για να τρέξουν το λογισμικό προστασίας από ιούς μέσα σε περιβάλλον sandbox.

συμπέρασμα

Η δημιουργία περιβάλλοντος sandbox είναι μια εξαιρετική στρατηγική για να δοκιμάσετε τον κώδικά σας σε ένα απομονωμένο περιβάλλον και να αναλύσετε τη συμπεριφορά του. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την απόδοση του κωδικού σας και πώς να τον βελτιώσετε και να προστατεύσετε τη συσκευή και τα δεδομένα σας από πιθανές απειλές.