Τι είναι το εικονίδιο βίντεο στο Messenger;

Δημοφιλές από το Snapchat, οι βιντεοκλήσεις είναι μια από τις λίγες προηγούμενες προβλέψεις για το μέλλον που έχουν πραγματοποιηθεί. Μπορεί να μην χρησιμοποιείτε βιντεοκλήσεις, αλλά πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν. Είναι πολύ πιο βολικό και προσωπικό από τις ηχητικές κλήσεις. Πώς όμως ενεργοποιείτε την επιλογή βιντεοκλήσεων;

Βιντεοκλήση

Μόλις εισέλθετε σε οποιαδήποτε συνομιλία στο Messenger, θα δείτε ένα εικονίδιο βίντεο στο επάνω δεξιό μέρος της οθόνης σας (αυτό λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις του Facebook και του Messenger). Πατώντας αυτό το εικονίδιο θα πραγματοποιηθεί αμέσως μια βιντεοκλήση στη συνομιλία που έχετε εισαγάγει. Εάν έχετε επικοινωνήσει με ένα άτομο, θα ειδοποιηθεί αμέσως και θα του ζητηθεί να απαντήσει στην βιντεοκλήση σας. Εάν έχετε ζητήσει μια βιντεοκλήση σε μια ομαδική συνομιλία, κάθε διαθέσιμος συμμετέχων θα ειδοποιηθεί και θα σας ζητηθεί να απαντήσει στην ομαδική βιντεοκλήση σας.

Πρόσεχε

Έτσι, αυτό κάνει το εικονίδιο βίντεο στο Messenger. Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο, γιατί αν πατήσετε αυτό το εικονίδιο δεν σας ζητά να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να πραγματοποιήσετε μια βιντεοκλήση, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε σε ομαδική ή συνομιλία ένας προς έναν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει άβολες καταστάσεις.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι κατεβαίνετε τη λωρίδα εικονικής μνήμης, κοιτάζοντας παλιές συνομιλίες με άτομα και σε ομαδικές συνομιλίες που δεν ήταν ενεργές εδώ και χρόνια. Κυλάτε αδιάφορα και πατάτε κατά λάθος το εικονίδιο βιντεοκλήσης. Ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα κλείσετε το τηλέφωνο, το άλλο μέρος ή τα μέρη θα λάβουν μια ειδοποίηση για μια αναπάντητη κλήση, η οποία μπορεί να σας φέρει ή όχι σε μια άβολη κατάσταση.

  Πώς να αλλάξετε τη χώρα του Apple ID σας χωρίς να εισαγάγετε τη μέθοδο πληρωμής

Γι’ αυτό θα πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί με το εικονίδιο βιντεοκλήσης. Το εικονίδιο κλήσης ήχου λειτουργεί σχεδόν το ίδιο.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο βίντεο;

Λοιπόν, ζούμε σε έναν κόσμο όπου η μορφή κειμένου είναι ο βασιλιάς. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα πλεονεκτήματα της βιντεοκλήσης. Για παράδειγμα, είναι μια ελαφρώς πιο ασφαλής εναλλακτική για την αποστολή μηνυμάτων κατά την οδήγηση, με την προϋπόθεση ότι έχετε τα μάτια στο δρόμο και ακούτε μόνο το άτομο από την άλλη πλευρά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε βιντεοκλήσεις ενώ οδηγείτε, γιατί δεν θα έπρεπε. Ωστόσο, εάν χρειάζεται πραγματικά να χρησιμοποιήσετε το Messenger ενώ οδηγείτε, μια κλήση ήχου ή βίντεο εξακολουθεί να είναι λίγο πιο ασφαλής εναλλακτική λύση.

Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν προσπαθείτε να εξηγήσετε πώς λειτουργεί κάτι γραφικά, είτε σχεδιάζετε μια εξήγηση είτε την εμφανίζετε. Το να δείχνεις κάτι με το δάχτυλο είναι πάντα πιο γρήγορο από το να προσπαθείς να το περιγράψεις μέσω κειμένου.

Τα πλεονεκτήματα των βιντεοκλήσεων Messenger

Το Skyping έχει γίνει σχεδόν συνώνυμο με τις βιντεοκλήσεις γενικά. Ωστόσο, οι άνθρωποι σπάνια χρησιμοποιούν πλέον το Skype και γενικά κάνουν «skype» μεταξύ τους μέσω του Messenger και παρόμοιων εφαρμογών. Το Messenger το κάνει πολύ εύκολο γιατί, λοιπόν, όλοι είναι ήδη σε αυτό. Πριν από μερικά χρόνια, προτού εισαχθεί η επιλογή βιντεοκλήσεων, έπρεπε να μετακινηθείτε από την εφαρμογή συνομιλίας messenger και να ξεκινήσετε μια άλλη εφαρμογή που επιτρέπει τις βιντεοκλήσεις. Όλα αυτά έχουν απλοποιηθεί πάρα πολύ με αυτήν την επιλογή.

  Τι είναι + Διαφορά μεταξύ TCP και UDP

Το εικονίδιο βίντεο του messenger δεν ξεκινά απλώς μια βιντεοκλήση αμέσως. Ενώ το τμήμα βιντεοκλήσεων παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στη λειτουργία αυτού του εικονιδίου, σας επιτρέπει να βγείτε από τη λειτουργία πλήρους οθόνης και να χρησιμοποιήσετε τη συνομιλία ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε, για παράδειγμα, να επικοινωνήσετε με άλλα άτομα στην ομαδική σας συνομιλία που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να συνομιλήσουν μέσω βίντεο τη δεδομένη στιγμή. Αυτή είναι μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα που δεν προσφέρουν πολλές εφαρμογές.

Επίσης, εάν ο ένας φίλος χρειάζεται να εξηγήσει στον άλλο πώς να κάνει κάτι ή να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα (στον υπολογιστή του ή με άλλο τρόπο), η επιλογή βιντεοκλήσης στο Messenger είναι τέλεια εδώ. Αυτό είναι σίγουρα πολύ, πολύ πιο απλό από το να χρειάζεται να πληκτρολογήσετε ή να διαβάσετε σωρούς και σωρούς μπερδεμένου κειμένου.

Βιντεοκλήσεις που σχετίζονται με την εργασία

Αν και το Facebook μπορεί να μην είναι μια πλατφόρμα που εστιάζει στην εργασία, ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν το Messenger για διάφορους λόγους. Πρώτον, είναι απλό να εγκατασταθεί και οι εργαζόμενοι πιθανότατα το χρησιμοποιούν ήδη. Δεύτερον, επιτρέπει σε όλους να διατηρούν όλες τις ανάγκες αποστολής μηνυμάτων σε μία μόνο εφαρμογή. Είτε χρησιμοποιείται για συνεδρίες εκπαίδευσης εργαζομένων, συνεντεύξεις εργασίας, τεχνική υποστήριξη ή συναντήσεις και διαδικτυακά σεμινάρια, το εικονίδιο βίντεο στο Messenger μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο.

  Διαβάστε & Αποθήκευση Τεχνικών Ειδήσεων που απευθύνονται ειδικά σε εσάς

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Μπορεί να είστε δύσπιστοι σχετικά με το όλο θέμα των βιντεοκλήσεων, αλλά υπάρχουν και άλλα ωραία πράγματα σχετικά με τη λειτουργία βιντεοκλήσεων στο Messenger. Εκτός από το ότι είναι πολύ απλό στη χρήση και εύχρηστο σε μια μεγάλη ποικιλία καταστάσεων, η όλη εμπειρία είναι εξαιρετικά διασκεδαστική. Όλες οι επιλογές emoji και στρέβλωσης προσώπου είναι πολύ εκεί στις βιντεοκλήσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα σε πραγματικό χρόνο και να διασκεδάσετε με τους φίλους σας.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι τα βιντεοπαιχνίδια. Ναι, χρησιμοποιώντας το πρόσωπό σας, μπορείτε πραγματικά να παίξετε μερικά από τα διαθέσιμα βιντεοπαιχνίδια. Μπορεί να μην ακούγεται μεγάλο θέμα, αλλά η επιλογή βιντεοκλήσεων μπορεί να είναι εξαιρετικά διασκεδαστική. Υπάρχει επίσης η επιλογή στιγμιότυπου οθόνης, οπότε φροντίστε να καταγράψετε τις πιο αξέχαστες στιγμές.

Πατήστε Αυτό το εικονίδιο

Προχωρήστε και πατήστε αυτό το εικονίδιο και ξεκινήστε τις βιντεοκλήσεις. Είναι τόσο απλό και καθαρό χαρακτηριστικό. Η λειτουργία βιντεοκλήσεων λειτουργεί εξαιρετικά, ώστε να μπορείτε να περιμένετε μια καθαρή, ομαλή βιντεοκλήση.

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το εικονίδιο βίντεο στο Messenger; Τι έχετε χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα την επιλογή βιντεοκλήσεων; Συζητήστε στην ενότητα σχολίων!