Τι είναι τα Esports και γιατί τα παρακολουθούν οι άνθρωποι;

Τα επόμενα χρόνια, το ανταγωνιστικό gaming θα γίνει μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα μπορούσε ακόμη και να φτάσει στο Ολυμπιακοί Αγώνες Παρισιού 2024. Τι είναι όμως τα Esports και γιατί οι άνθρωποι παρακολουθούν τουρνουά gaming αντί για ποδοσφαιρικούς αγώνες;

Τα Esports μπορούν να είναι οποιαδήποτε μορφή ανταγωνιστικού παιχνιδιού

Από έξω, ο κόσμος του ανταγωνιστικού gaming μοιάζει να είναι χτισμένος γύρω από τουρνουά μεγάλης κλίμακας, με ιδιαίτερη έμφαση σε παιχνίδια που βασίζονται σε ομάδες όπως το Fortnite, το Counter-Strike ή το Overwatch. Αυτά τα τουρνουά διεξάγονται συνήθως σε μεγάλες αρένες (μερικές φορές αποκλειστικές αρένες τυχερών παιχνιδιών), σχολεία, σπασίκλες στοές και μπαρ. Συνήθως μεταδίδονται ζωντανά μέσω του Twitch ή του YouTube ή μεταδίδονται από ένα μεγάλο δίκτυο όπως το ESPN ή το BBC.

  Τρόπος αναπαραγωγής ήχων εκκίνησης και τερματισμού συστήματος στα Windows 10

Αλλά αυτή είναι μόνο η εξωτερική όψη. Όπως ο πάτος ενός παγόβουνου, η μεγαλύτερη αίρεση της ανταγωνιστικής κοινότητας τυχερών παιχνιδιών είναι κρυμμένη από τα μάτια. Υπάρχουν χιλιάδες μικρές (όχι απαραίτητα ερασιτεχνικές) ανταγωνιστικές κοινότητες παιχνιδιών. Μερικοί από αυτούς επικεντρώνονται σε ψηφιακά παιχνίδια καρτών όπως το Hearthstone, άλλοι παίζουν μαχητές όπως το Mortal Kombat και το Smash Brothers και μια ακόμη μικρότερη ομάδα παικτών επικεντρώνεται στα “speedruns” – πόσο γρήγορα μπορείτε να ολοκληρώσετε ένα παιχνίδι για έναν παίκτη. Μερικοί από αυτούς τους ανταγωνιστικούς παίκτες μεταδίδουν ζωντανά τα παιχνίδια τους στο Twitch ή στο Youtube, ενώ άλλοι απλώς επικοινωνούν μέσω του Discord, ενός λογισμικού συνομιλίας.

  Πώς να συνδέσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου σε μια κίνηση ολίσθησης στα Windows 10

Λόγω της ποικιλίας των ανταγωνιστικών παιχνιδιών στην αγορά και της προσβασιμότητας της ζωντανής ροής, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε ή να ορίσουμε με ακρίβεια τα Esports. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: τα Esports είναι παρόμοια με τα «κανονικά» αθλήματα.

Ναι, τα Esports είναι σαν τα «πραγματικά» αθλήματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν μια σαφή διάκριση μεταξύ gaming και αθλητισμού. Θεωρούμε ότι το παιχνίδι είναι μια ανθυγιεινή, αντικοινωνική συνήθεια — το αντίθετο του αθλητισμού. Αλλά αν δεν ορίσετε τον αθλητισμό αποκλειστικά ως «κάτι που συμβαίνει έξω», είναι δύσκολο να βρείτε σοβαρές διαφορές μεταξύ των «πραγματικών» αθλημάτων και των Esports.

  (Διορθώθηκε) Σφάλμα CLOCK WATCHDOG TIMEOUT στα Windows 10

Όπως οι «πραγματικοί» αθλητές, οι ανταγωνιστικοί παίκτες πρέπει να εξασκούνται τακτικά για να διατηρούνται σε κορυφαία φόρμα. Αναπτύσσουν μύες που σχετίζονται με το άθλημα που έχουν επιλέξει και πρέπει να χρησιμοποιούν καλή στάση για να αποφύγουν τραυματισμούς (καρπιαίου σωλήνα και αρθρίτιδα). Παραδόξως, ορισμένοι επαγγελματίες παίκτες επιμένουν αυστηρές δίαιτες και ασκούν συντάγματα για να κρατήσουν τους