Τι είναι τα τείχη προστασίας κρατικών και ανιθαγενών;

Η προστασία του δικτύου της επιχείρησής σας έχει καταστεί απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ.

Καθώς ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι ψηφιακά προηγμένος, όπου το Διαδίκτυο έχει εισχωρήσει κρυφά στη ζωή μας σχεδόν από κάθε άποψη. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια μέρα χωρίς το Διαδίκτυο ή συσκευές που μπορούν να αλληλεπιδράσουν μαζί του.

Αν και έχει κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, το Διαδίκτυο δέχεται επίσης τόνους διαδικτυακών απειλών που μπορούν να βλάψουν έναν οργανισμό με διάφορους τρόπους. Οι χάκερ αναζητούν κενά ασφαλείας όπου μπορούν να εισάγουν ιούς και άλλες κακόβουλες προθέσεις για να κοστίσουν σε μια επιχείρηση τεράστια χρήματα και φήμη.

Τεχνικοί γίγαντες όπως η Google και το Facebook έχουν επίσης υποφέρει από τέτοια κλοπή. ΕΝΑ CNBC Η έκθεση αναφέρει ότι οι απατεώνες έκαναν μια δημιουργική στροφή για να κλέψουν 100 εκατομμύρια $+ από την Google και το Facebook από το 2013-2015.

Και όλα αυτά χάρη στις σύγχρονες εξελίξεις που έχουν εισαχθεί τείχη προστασίας για την προστασία από ψηφιακές απειλές. Έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν συσκευές και πολύτιμα δεδομένα παρακολουθώντας και ελέγχοντας την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση δικτύου.

Ωστόσο, οι χάκερ και οι απειλές τους εξελίσσονται όσο μιλάμε. Επομένως, τα τείχη προστασίας πρέπει να είναι και πιο έξυπνα για να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις.

Είναι όλα τα τείχη προστασίας ίδια;

Όχι, όλα τα τείχη προστασίας δεν κατασκευάζονται το ίδιο. Έχουν προχωρήσει πολύ από τη δεκαετία του 1980 και μπορείτε να ακούσετε για τους διαφορετικούς τύπους τους, όπως:

Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να συζητήσω τα τείχη προστασίας με κατάσταση και χωρίς ιθαγένεια για τα οποία οι άνθρωποι βρίσκουν σύγχυση. Κάθε ένα από αυτά έχει κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και δυνατότητα εφαρμογής, αλλά και τα δύο είναι όντως σημαντικά για την προστασία του δικτύου.

  Ένας οδηγός για την εφαρμογή MVP

Λοιπόν, ας πηδήξουμε κατευθείαν για να τους γνωρίσουμε!

Τι είναι ένα Stateful Firewall;

Τα κρατικά τείχη προστασίας είναι ικανά να παρακολουθούν όλες τις πτυχές της κυκλοφορίας του δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των καναλιών επικοινωνίας και των χαρακτηριστικών τους. Αναφέρονται επίσης ως δυναμικά φίλτρα τσέπης καθώς φιλτράρουν πακέτα κυκλοφορίας με βάση το περιβάλλον και την κατάσταση.

Τώρα, τι σημαίνουν αυτά τα πλαίσια και κατάσταση στη γλώσσα των συνδέσεων δικτύου;

  • Πλαίσιο – περιλαμβάνει μεταδεδομένα πακέτων, συμπεριλαμβανομένων θυρών και διεύθυνσης IP που ανήκουν στο τελικό σημείο και στον προορισμό, μήκος πακέτου, πληροφορίες επιπέδου 3 που σχετίζονται με επανασυναρμολόγηση και κατακερματισμό, σημαίες και αριθμούς για την ακολουθία TCP του επιπέδου 4 και άλλα.
  • Κατάσταση – τα τείχη προστασίας εφαρμόζουν την πολιτική τους με βάση την κατάσταση της σύνδεσης. Για να κατανοήσουμε την κατάσταση, ας πάρουμε το παράδειγμα της επικοινωνίας που βασίζεται σε TCP. Στο TCP, τα 4 bit ελέγχουν την κατάσταση σύνδεσης – SYN, ACK, FIN και RST.

Όταν μια σύνδεση ξεκινά μέσω χειραψίας 3 κατευθύνσεων, τότε το TCP υποδεικνύει τη σημαία SYN, την οποία χρησιμοποιεί το τείχος προστασίας για να υποδείξει την άφιξη μιας νέας σύνδεσης. Στη συνέχεια, η σύνδεση λαμβάνει τη σημαία SYN+ACK από τον διακομιστή. Μέχρι να επανέλθει ο πελάτης με ACK, η σύνδεση δεν αποκαθίσταται.

Ομοίως, όταν βλέπετε το πακέτο FIN+ACK ή RST, η σύνδεση επισημαίνεται για διαγραφή ακριβώς εκεί μαζί με μελλοντικά πακέτα.

Οφέλη

  • Ισχυρή μνήμη για τη διατήρηση βασικών πτυχών της κυκλοφορίας
  • Ιδιαίτερα ικανός στον εντοπισμό πλαστών μηνυμάτων ή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης
  • Έξυπνο σύστημα για τη λήψη καλύτερων αποφάσεων με βάση ευρήματα του παρόντος και του παρελθόντος
  • Μεγαλύτερη ικανότητα καταγραφής και ισχυρότερος μετριασμός επιθέσεων
  • Χρειάζεται λιγότερες θύρες για επικοινωνία

Υπονοεί ότι τα κρατικά τείχη προστασίας συνεχίζουν να αναλύουν κάθε πακέτο δεδομένων που προσπαθεί να εισέλθει σε ένα δίκτυο. Μόλις το τείχος προστασίας κατάστασης εγκρίνει ένα αίτημα κυκλοφορίας, μπορεί να ταξιδέψει ελεύθερα μέσα στο δίκτυο.

  Διορθώστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν βρέθηκε στο Gmail

Ωστόσο, τα τείχη προστασίας κατάστασης μπορεί να είναι ευάλωτα σε επιθέσεις DDoS. Ο λόγος πίσω από το ίδιο είναι η αυξημένη ανάγκη για σύνδεση λογισμικού-δικτύου και η έντονη υπολογιστική ισχύς για υλοποίηση.

Τι είναι ένα τείχος προστασίας χωρίς ιθαγένεια;

Τα τείχη προστασίας χωρίς πολιτεία χρησιμοποιούν ενδείξεις από βασικές τιμές όπως η πηγή, η διεύθυνση προορισμού και άλλα για να ελέγξουν εάν υπάρχει κάποια απειλή. Κατά τον εντοπισμό μιας πιθανής απειλής, το τείχος προστασίας την αποκλείει. Υπάρχουν ορισμένοι προκαθορισμένοι κανόνες που επιβάλλουν τα τείχη προστασίας όταν αποφασίζουν εάν η κυκλοφορία πρέπει να επιτρέπεται ή όχι.

Καθώς τα τείχη προστασίας χωρίς κατάσταση δεν έχουν σχεδιαστεί για να λαμβάνουν υπόψη τόσες λεπτομέρειες όσο τα τείχη προστασίας χωρίς κατάσταση, είναι λιγότερο αυστηρά.

Για παράδειγμα, ένα τείχος προστασίας χωρίς κατάσταση δεν μπορεί να λάβει υπόψη το πλήρες μοτίβο στο οποίο εισάγονται τα πακέτα. Αντίθετα, θα επιθεωρήσει κάθε πακέτο μεμονωμένα. Επιπλέον, αποτυγχάνει επίσης να κάνει διαφοροποίηση μεταξύ διαφορετικών τύπων κυκλοφορίας σε επίπεδο εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων των HTTPS, HTTP, SSH, FTP, VolP κ.λπ.

Κατά συνέπεια, τα τείχη προστασίας χωρίς ιθαγένεια είναι επιρρεπή σε διαδικτυακές επιθέσεις που εξαπλώνονται σε διαφορετικά πακέτα.

Οφέλη

  • Αποδίδει καλά σε περίπτωση μεγάλης κυκλοφορίας
  • Γρήγορα
  • Γενικά, φθηνότερο από τα κρατικά τείχη προστασίας.

Σωστά μαντέψατε, ένα τείχος προστασίας χωρίς πολιτεία δεν επιθεωρεί ολόκληρη την κίνηση ή το πακέτο και δεν μπορεί να προσδιορίσει τους τύπους επισκεψιμότητας.

Ποιο τείχος προστασίας είναι καλύτερο – κρατικό ή ανιθαγενές;

Τώρα έρχεται το ενδιαφέρον κομμάτι!

Καθώς έχετε ήδη διαβάσει τα οφέλη και των δύο τύπων τείχους προστασίας, μπορείτε να αγοράσετε οποιονδήποτε με βάση τις ανάγκες σας.

Αλλά, εάν εξακολουθείτε να έχετε διπλό μυαλό σε αυτό, αφήστε το να το περιορίσετε με βάση τις προσωπικές ή επιχειρηματικές σας απαιτήσεις.

Μικρές επιχειρήσεις

Για τις μικρές επιχειρήσεις, ο κύριος στόχος της αγοράς ενός τείχους προστασίας είναι η προστασία συστημάτων και εγγράφων από κακούς παίκτες. Επιπλέον, έχουν επίσης περιορισμένο προϋπολογισμό στο χέρι.

  7 Power Managers για να προστατέψετε το ακριβό σας Home Theater grtechpc.org

Καθώς οι όγκοι επισκεψιμότητας είναι ως επί το πλείστον χαμηλότεροι για τις μικρότερες επιχειρήσεις, σημαίνει ότι οι εισερχόμενες απειλές θα είναι επίσης λιγότερες ή μακρύτερες θα μπορούσατε να πείτε.

Ως εκ τούτου, τα τείχη προστασίας χωρίς ιθαγένεια θα μπορούσαν να είναι μια κατάλληλη επιλογή για εσάς εάν διαχειρίζεστε μια μικρή επιχείρηση. Η γρήγορη απόδοσή του, σε συνδυασμό με την ικανότητα διαχείρισης μεγάλης επισκεψιμότητας, θα μπορούσε να είναι η καλύτερη αξία των χρημάτων σας που κερδίσατε με κόπο.

Επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις διαθέτουν πολλά συστήματα και δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των πολύ ευαίσθητων στα οποία δεν έχουν την πολυτέλεια να εκτεθούν ποτέ. Θα μπορούσε να επηρεάσει τη φήμη και τα χρήματά τους. Για να μην αναφέρουμε, έχουν επίσης μεγαλύτερη εννοιολογική και εξερχόμενη κίνηση που χρειάζεται παρακολούθηση.

Για αυτούς, τα κρατικά τείχη προστασίας θα μπορούσαν να μιλήσουν. Τα ισχυρά τείχη προστασίας με εξελιγμένες δυνατότητες μπορούν να προστατεύσουν καλύτερα τα εκτεταμένα περιουσιακά τους στοιχεία παρέχοντας ένα παχύ στρώμα ασφαλείας για τον μετριασμό των επιθέσεων.

Άλλα σενάρια

  • Για ένα μικρό γραφείο που αποτελείται από λίγους αξιόπιστους υπαλλήλους που απαιτούν δυνατότητες δρομολόγησης, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τείχη προστασίας χωρίς ιθαγένεια.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τείχος προστασίας χωρίς κατάσταση εντός ενός αξιόπιστου δικτύου που βρίσκεται μεταξύ ενός VLAN, διασφαλίζοντας ότι ένα τείχος προστασίας κατάστασης παρακολουθεί ήδη την εξωτερική κίνηση.

Μερικές συχνές ερωτήσεις

Μπορεί ένα ενιαίο τείχος προστασίας να λειτουργήσει ως stateful και χωρίς ιθαγένεια;

Όχι. Ένα τείχος προστασίας μπορεί να είναι είτε κατάσταση είτε χωρίς πολιτεία.

Είναι το HTTP ανιθαγενές ή κρατικό;

Ανιθαγενής. Ο διακομιστής ξεχνά τα πάντα σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης ή την κατάσταση του πελάτη. Λόγω των εφαρμογών ιστού, το HTTP μοιάζει ουσιαστικά με κατάσταση κατάστασης, αλλά στην πραγματικότητα είναι ανιθαγενές.

Είναι το τείχος προστασίας των Windows ένα τείχος προστασίας κατάστασης ή χωρίς κατάσταση;

Το Τείχος προστασίας των Windows (WF) έχει κατάσταση. Παρακολουθεί αυτόματα τις συνδέσεις σας για να διασφαλίσει ότι επιτρέπονται μόνο αξιόπιστα δεδομένα.

συμπέρασμα

Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας για να ασφαλίσετε το δίκτυό σας μέσω τείχη προστασίας και να προστατέψετε όλα τα συστήματα και τα δεδομένα σας.