Τι είναι, πώς λειτουργεί και είναι ασφαλές στη χρήση;

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσες φορές χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα ή το ψηφιακό πορτοφόλι σας για να πραγματοποιήσετε μια συναλλαγή;

Λοιπόν, ας πούμε ότι είναι 2-3 φορές την ημέρα αν ήμουν εγώ. Πέρασαν οι εποχές που οι πελάτες μοιράζουν χρήματα σε κάθε άλλο κατάστημα για να πληρώσουν για κάτι που αγοράζουν. Ο μόνος λόγος πίσω από αυτό είναι το πώς λειτουργούν τα σημερινά συστήματα πληρωμών σε όλο τον κόσμο.

Οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν επίσης γεννήσει τεράστιες αναταραχές σε διάφορες αγορές, και τα κυματιστικά αποτελέσματα μπορούν επίσης να φανούν στον κλάδο πληρωμών.

Όλοι μας έχουμε δει το ταξίδι των πληρωμών μέσω μετρητών, επιταγών, πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, πατημάτων καρτών και, τέλος, της πιο συναρπαστικής μεθόδου – του ψηφιακού πορτοφολιού.

Η χρήση των ψηφιακών πορτοφολιών αυξήθηκε εκθετικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν τα ταξίδια σε μέρη για την πραγματοποίηση πληρωμών δεν ήταν δυνατό.

Εμείς, ως πελάτες, μπορούσαμε εύκολα να πληρώσουμε απευθείας από τα τηλέφωνά μας για να κάνουμε μια παραγγελία με άνεση.

Αυτό αύξησε επίσης την αγοραστική δύναμη στα χέρια του λαού. Συνολικά, είναι μια μεταμφίεση ευλογία; Ας μάθουμε τα πάντα για τα ψηφιακά πορτοφόλια σε αυτήν την ανάρτηση.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το ψηφιακό πορτοφόλι;

Το ψηφιακό πορτοφόλι είναι μια ηλεκτρονική έκδοση του κανονικού σας πορτοφολιού. Ακριβώς όπως το φυσικό σας πορτοφόλι, μεταφέρετε τις πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες και τα χρήματά σας στον εικονικό λογαριασμό σας για να πληρώσετε τους εμπόρους μέσω μιας διαδικτυακής μεθόδου πληρωμής.

Τα στοιχεία της τράπεζας και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας αποθηκεύονται με ασφάλεια και μπορείτε να κάνετε πληρωμές με ένα μόνο πάτημα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας τα βιβλιάρια επιταγών σας ή ένα φυσικό αντίγραφο των πιστωτικών/χρεωστικών καρτών σας κάθε φορά που χρειάζεται να κάνετε μια συναλλαγή.

Ωστόσο, δεν τελειώνει εδώ. Μπορείτε επίσης να κάνετε πληρωμές από την ψηφιακή σας εφαρμογή για εισιτήρια πτήσης/λεωφορείου, εισιτήρια κινηματογράφου, δωροκάρτες, κρατήσεις ξενοδοχείων, λογαριασμούς φυσικού αερίου και ρεύματος κ.λπ.

Ορισμένα πορτοφόλια σάς επιτρέπουν ακόμη να αποθηκεύετε την άδεια οδήγησης, τα κλειδιά του αυτοκινήτου και τα στοιχεία της ταυτότητας στο ψηφιακό σας πορτοφόλι.

Επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε το υπόλοιπο των κεφαλαίων σας και να παρακολουθείτε τα ιστορικά πληρωμών από το ηλεκτρονικό σας πορτοφόλι. Μπορούν γενικά να χρησιμοποιηθούν από την εφαρμογή mobile bank σας ή μέσω ψηφιακών πορτοφολιών τρίτων, όπως το Google Pay, το AmazonPay, το PayPal και άλλα.

Πώς λειτουργεί ένα ψηφιακό πορτοφόλι;

Ο μηχανισμός λειτουργίας των ψηφιακών πορτοφολιών είναι πιο απλός από όσο νομίζετε.

Το πρώτο βήμα είναι να τα ενεργοποιήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία και ρυθμίζοντας μια μέθοδο ελέγχου ταυτότητας για πρόσβαση στο πορτοφόλι σας. Αυτό μπορεί να είναι μια ασφαλής καρφίτσα, δακτυλικό αποτύπωμα ή κλείδωμα προσώπου.

Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες σας που είναι αποθηκευμένες στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι είναι απολύτως ασφαλείς και κρυπτογραφημένες.

Τα ψηφιακά πορτοφόλια χρησιμοποιούν συνήθως διάφορες τεχνολογίες για την έναρξη διαφορετικών τρόπων πληρωμής. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται ευρέως είναι:

#1. Κωδικός QR

Ο πιο δημοφιλής από όλους, ένας κώδικας γρήγορης απόκρισης (QR), είναι ένας κώδικας μήτρας που αποθηκεύει πληροφορίες χρήστη. Χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR, μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε χρήματα σαρώνοντας απλώς τον κωδικό QR του χρήστη.

Αυτή είναι μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες μεθόδους, καθώς είναι γρήγορη, εύκολη και ξεκινά τις πληρωμές μέσα σε δευτερόλεπτα.

  Πώς να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση ενός εγγράφου Word

#2. Μαγνητική ασφαλής μετάδοση (MST)

Έχετε παρατηρήσει το τσιπ στην πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα, το οποίο σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε πληρωμές με τεχνολογία με ένα πάτημα;

Λοιπόν, αυτό είναι δυνατό λόγω της ασφαλούς μαγνητικής μετάδοσης. Ομοίως, το κινητό σας τηλέφωνο δημιουργεί αυτό το μαγνητικό πεδίο και διαθέτει ένα ηλεκτρονικό τσιπ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση πληρωμών όταν αγγίζετε αυτό το τσιπ από το τηλέφωνό σας στον θάλαμο πληρωμών.

#3. Επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC)

Το NFC είναι μια ασύρματη τεχνολογία που χρησιμοποιείται γενικά για τη μεταφορά αρχείων, δεδομένων και άλλων πληροφοριών όταν οι συσκευές είναι τοποθετημένες η μία κοντά στην άλλη.

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρομαγνητικό σήμα για να δημιουργήσει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ των δύο συσκευών.

Εκτός από τις τεχνολογίες που αναφέρονται παραπάνω, μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε πληρωμές μέσω συνδέσμου πληρωμής που αποστέλλεται από τον προμηθευτή. Απλώς πρέπει να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο και να εισαγάγετε τα απαραίτητα στοιχεία για να ξεκινήσετε την πληρωμή.

Μερικά από τα πορτοφόλια σάς επιτρέπουν επίσης να συμπεριλάβετε τα στοιχεία της κρυπτοκάρτας σας και σας επιτρέπουν να πληρώσετε μέσω κρυπτονομίσματος, κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ ωραίο.

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες λύσεις επεξεργασίας πληρωμών για την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο

Διαφορετικοί τύποι ψηφιακών πορτοφολιών

Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι ψηφιακών πορτοφολιών που χρησιμοποιούνται κυρίως παγκοσμίως. Ας τους βουτήξουμε λεπτομερώς.

#1. Κλειστό Πορτοφόλι

Ένα κλειστό πορτοφόλι δημιουργείται από επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες στους πελάτες τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα που είναι αποθηκευμένα στο πορτοφόλι με τον εκδότη του πορτοφολιού.

Σε περίπτωση που μια συναλλαγή μείνει ημιτελής ή υπάρχουν επιστροφές χρημάτων, τα χρήματα πιστώνονται πίσω στην πηγή πληρωμής. Ένα κλασικό παράδειγμα συστήματος κλειστού πορτοφολιού είναι το Amazon Pay.

#2. Ημίκλειστο πορτοφόλι

Με ένα ημίκλειστο πορτοφόλι, μπορείτε να πραγματοποιείτε συναλλαγές με εμπόρους και τοποθεσίες που αναφέρονται στη λίστα με τη βοήθεια ενός κοινόχρηστου κλειδιού ή ενός κωδικού πρόσβασης για την επεξεργασία της συναλλαγής.

Σε αυτή τη διαδικασία, τα δεδομένα χρήστη αποθηκεύονται σε ένα κεντρικό σύστημα για λόγους ασφαλείας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο εκτός σύνδεσης και στο διαδίκτυο.

Αν και αυτό το πορτοφόλι έχει περιορισμένη περιοχή κάλυψης, σας προσφέρει την ευκολία χρήσης χρησιμοποιώντας πολλαπλά δημόσια κλειδιά ενώ διατηρείτε τα ιδιωτικά κλειδιά εκτός σύνδεσης.

#3. Ανοίξτε το Πορτοφόλι

Τα πιο εύκολα και τα πιο διάσημα ανοιχτά πορτοφόλια συνδέονται με τράπεζες και είναι προσβάσιμα από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Σας προσφέρει την ευελιξία να μεταφέρετε χρήματα εύκολα και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα ανοιχτό πορτοφόλι από το κινητό σας ή ακόμα και από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Είναι συμβατά σε όλες τις πλατφόρμες και σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τις συναλλαγές σας. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να κάνετε ανάληψη χρημάτων από ένα ΑΤΜ με τη βοήθεια ενός ανοιχτού πορτοφολιού.

Παραδείγματα διάσημων ψηφιακών πορτοφολιών

Είναι πιθανό οι περισσότεροι από εμάς να είμαστε ήδη χρήστες ψηφιακού πορτοφολιού. Ωστόσο, αν ξεκινάτε με αυτό, εδώ είναι μερικά από τα πιο σημαντικά ψηφιακά πορτοφόλια με τα οποία μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Αυτά είναι επίσης εξαιρετικά παραδείγματα για το πώς λειτουργούν τα ψηφιακά πορτοφόλια.

#1. Apple Pay

Ένα κυριολεκτικά αγαπημένο στους χρήστες της Apple, το Apple Pay, είναι μια ιδιωτική μέθοδος πληρωμής που είναι πιο γρήγορη και ευκολότερη από τη χρήση καρτών ή μετρητών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μετρητά της Apple για να στείλετε χρήματα στους φίλους σας, να πληρώσετε λογαριασμούς ή να κάνετε αγορές εντός εφαρμογής για τις αγαπημένες σας εφαρμογές.

Το Apple Pay είναι ενσωματωμένο σε μεγάλες συσκευές Apple όπως το iPhone, το Apple Watch, το Mac και το iPad και μπορείτε να το ρυθμίσετε μέσα σε δευτερόλεπτα.

Το καλύτερο κομμάτι? Το Apple Pay είναι συμβατό με εκατομμύρια ιστότοπους και εφαρμογές που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

#2. PayPal

Το PayPal είναι ένα από τα πιο γνωστά ηλεκτρονικά πορτοφόλια στην επαγγελματική κοινότητα. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν το PayPal ως κύρια μορφή πληρωμής σε υπαλλήλους και ελεύθερους επαγγελματίες που εργάζονται στο εξωτερικό.

Αυτό το ψηφιακό πορτοφόλι είναι προσβάσιμο από το κινητό, τον επιτραπέζιο υπολογιστή, το tablet και οπουδήποτε με ένα πρόγραμμα περιήγησης.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τη Mastercard σας στο PayPal και να πραγματοποιήσετε πληρωμές χωρίς κάρτα με ένα μόνο πάτημα όπου γίνεται αποδεκτό το PayPal.

Είναι επίσης μια απόλαυση για τη χρήση της εφαρμογής PayPal, καθώς έχει μια διαισθητική διεπαφή και μια απλή και ασφαλή διαδικασία εγγραφής.

  Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Google Topics API

Και πάλι, αυτή είναι μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές πληρωμών εκεί έξω, καθώς πολλοί έμποροι τη χρησιμοποιούν και επεξεργάζονται πληρωμές μέσω αυτής.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ακυρώσετε μια πληρωμή στο PayPal

#3. Amazon Pay

Ένα μοναδικό κλειστό ψηφιακό πορτοφόλι, το Amazon Pay επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν προϊόντα από την Amazon και, ταυτόχρονα, βελτιστοποιεί τις πληρωμές για τις τοπικές επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Amazon.

Επιπλέον, μπορείτε να πληρώσετε τους λογαριασμούς του κινητού σας, του φυσικού αερίου και του ρεύματος και να λάβετε επιβράβευση ή επιστροφή μετρητών για κάθε συναλλαγή που κάνετε.

#4. Πορτοφόλι Google

Με το Πορτοφόλι Google, μπορείτε να πατήσετε για να κάνετε πληρωμές οπουδήποτε γίνεται αποδεκτό το Google Pay, να χρησιμοποιήσετε κάρτες επιβράβευσης, να κάνετε κράτηση πτήσης, να λάβετε εισιτήριο συναυλίας και πολλά άλλα χρησιμοποιώντας απλώς το τηλέφωνό σας.

Έρχεται με μια διαδικασία επαλήθευσης 2 βημάτων για την προστασία των δεδομένων σας και σας επιτρέπει να επιλέξετε τις πληροφορίες που θέλετε να μοιραστείτε για μια πιο προσαρμοσμένη εμπειρία.

Όταν πρόκειται για πτήσεις, η εφαρμογή σάς ειδοποιεί σε περίπτωση που έχουν αλλάξει τα στοιχεία της πτήσης σας.

#5. Samsung Pay

Χρησιμοποιείται από χρήστες της Samsung, το Samsung Pay είναι ένα απλό και εύχρηστο ψηφιακό πορτοφόλι που εκκινεί τις πληρωμές σε τρία εύκολα βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή και σύρετε προς τα επάνω
  • Πιστοποιώ την αυθεντικότητα
  • Πατήστε το τηλέφωνό σας για να πληρώσετε

Για βελτιωμένη ασφάλεια, η πρόσβαση στην εφαρμογή είναι δυνατή χρησιμοποιώντας σαρωτή ίριδας, δαχτυλικό αποτύπωμα ή έλεγχο ταυτότητας με καρφίτσα. Το καλύτερο μέρος αυτού του πορτοφολιού είναι ότι ακόμα κι αν χάσατε το τηλέφωνό σας, οι πληροφορίες της κάρτας εξακολουθούν να είναι κρυπτογραφημένες με ασφάλεια σε μια ασφαλή θήκη δεδομένων.

Ως δευτερεύουσα σημείωση, ξέρω ότι η επιλογή του κατάλληλου ψηφιακού πορτοφολιού για τις ανάγκες σας μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε τη σωστή απόφαση:

  • Βεβαιωθείτε ότι το ψηφιακό σας πορτοφόλι είναι ασφαλές για χρήση και αποθήκευση δεδομένων
  • Να γνωρίζετε πάντα εάν το πορτοφόλι είναι κλειστό, ημίκλειστο ή ανοιχτό
  • Ερευνήστε πολύ για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εφαρμογής με την οποία θέλετε να προχωρήσετε
  • Ελέγξτε εάν υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη χρήση του πορτοφολιού
  • Διαβάστε προσεκτικά τις κριτικές της εφαρμογής
  • Να διαβάζετε πάντα τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν εγγραφείτε στην υπηρεσία ψηφιακού πορτοφολιού
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει ένα ψηφιακό πορτοφόλι μόνο από την επίσημη πηγή

Στη συνέχεια, θα διερευνήσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό πορτοφόλι.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό πορτοφόλι;

Η εγκατάσταση ενός ψηφιακού πορτοφολιού μπορεί να γίνει εν ριπή οφθαλμού. Ανάλογα με το ψηφιακό πορτοφόλι σας, απλώς ανοίξτε το ψηφιακό πορτοφόλι που είναι εγκατεστημένο στη συσκευή σας και εισαγάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής ή της χρεωστικής σας κάρτας και τελειώσατε.

Μπορείτε να καθίσετε και να χαλαρώσετε, γνωρίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να ανοίξει και να αποκτήσει πρόσβαση στο ψηφιακό σας πορτοφόλι εκτός από εσάς. Το πορτοφόλι θα απαιτεί πάντα έλεγχο ταυτότητας προτού σας κατευθύνει στον πίνακα ελέγχου και στην πληρωμή.

Οφέλη από τη χρήση ψηφιακού πορτοφολιού

Η έλευση της πανδημίας εκτόξευσε στα ύψη τη χρήση των ψηφιακών πορτοφολιών στην καθημερινή μας ζωή. Ωστόσο, αυτό δεν αποκλείει να έχουν τα δικά τους μακροχρόνια πλεονεκτήματα, τα οποία δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Ακολουθούν μερικά από τα πολλά οφέλη της χρήσης ψηφιακού πορτοφολιού:

#1. Ασφαλές και βολικό

Αποθηκεύουν όλες τις πληροφορίες με ασφάλεια σε συμπαγή μορφή που αποκλείει την ανάγκη να μεταφέρετε το φυσικό σας πορτοφόλι παντού.

#2. Σας εξοικονομεί χρόνο

Τα ψηφιακά πορτοφόλια έχουν απλοποιήσει και επιταχύνει ολόκληρη τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς.

Δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε φόρμες ή να στέκεστε σε μεγάλες ουρές. Απλώς πληρώστε για τα προϊόντα σας και θα παραδοθούν στο κατώφλι σας.

#3. Εξυπηρετεί ένα ευρύτερο κοινό

Δεν χρειάζεται να πάτε σε τράπεζα για να αποθηκεύσετε τα στοιχεία σας – είναι όλα ψηφιακά. Αυτό βοηθά τους ανθρώπους στις αγροτικές περιοχές να έχουν τα ψηφιακά τους πορτοφόλια.

Για να μην αναφέρουμε, πολλές αναπτυσσόμενες χώρες χρησιμοποιούν πλέον ψηφιακά πορτοφόλια για να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στις παγκόσμιες αγορές.

#4. Χωρίς άγχος απώλειας φυσικών αντιγράφων

Όταν πρόκειται για ηλεκτρονικά πορτοφόλια, είναι πιο ασφαλή από τα φυσικά πορτοφόλια. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε μήπως τα χάσετε.

  Μπορούν οι οικοδεσπότες Zoom να δουν πραγματικά όλα τα προσωπικά σας μηνύματα;

Επιπλέον, απαιτείται πάντα έλεγχος ταυτότητας πριν από τη λειτουργία ενός ψηφιακού πορτοφολιού.

#5. Απρόσκοπτη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό

Επιτρέπει τη μεταφορά κεφαλαίων στους φίλους και την οικογένειά σας που διαμένουν στο εξωτερικό.

#6. Παρέχει πολύτιμες πληροφορίες

Τα ψηφιακά πορτοφόλια βοηθούν τις εταιρείες με πολύτιμες πληροφορίες πελατών σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις αγορές, τις προτιμήσεις τους κ.λπ., οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη τάσεων μάρκετινγκ και στοχευμένων εκστρατειών μάρκετινγκ.

#7. Δεν απαιτείται ελάχιστο υπόλοιπο

Δεν υπάρχει απαίτηση ελάχιστου υπολοίπου για ένα ψηφιακό πορτοφόλι και δεν θα χρεωθεί πρόστιμο εάν το υπόλοιπό σας μηδενιστεί.

#8. Πολλαπλές συναλλαγές από ένα μέρος

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε πολλές συναλλαγές από ένα μέρος για να αγοράσετε αγαθά, να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας, να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια ή να πληρώσετε τα ιατρικά σας έξοδα.

#9. Οι χρήστες λαμβάνουν συναρπαστικές ανταμοιβές

Το καλύτερο από όλα είναι ότι συνήθως λαμβάνετε επιστροφή μετρητών, κουπόνια και δωροκάρτες κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια πληρωμή χρησιμοποιώντας το ψηφιακό πορτοφόλι.

Είναι τα ψηφιακά πορτοφόλια ασφαλή στη χρήση;

Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ! Όλα αυτά χάρη στην κρυπτογράφηση και τη δημιουργία διακριτικών, οι πληροφορίες και οι συναλλαγές σας είναι ασφαλείς και ασφαλείς.

Για να εξηγήσω, τεχνικά, όταν προσθέτετε τα δεδομένα σας, μετατρέπονται σε κρυπτογραφημένους κωδικούς στους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο οι αρχές.

Αυτό επικαλύπτεται περαιτέρω με το tokenization που αντικαθιστά τα ευαίσθητα δεδομένα σας με μη ευαίσθητο κωδικό γνωστό ως διακριτικό που ταιριάζει περαιτέρω μόνο με το διακριτικό του εμπόρου σας, όταν πραγματοποιείται η συναλλαγή.

Επίσης, αυτά τα διακριτικά δημιουργούνται τυχαία κάθε φορά που πραγματοποιείτε πληρωμές, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληροφορίες σας είναι άχρηστες για τους απατεώνες.

Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά σας πορτοφόλια καλύπτονται πάντα με χειροκίνητα επίπεδα ελέγχου ταυτότητας όπως καρφίτσες, κλειδαριές δακτυλικών αποτυπωμάτων, κλειδαριές προσώπου, κλειδαριές ίριδας κ.λπ.

Ψηφιακά πορτοφόλια Vs. Crypto Wallets

Όπως συζητήσαμε, τα ψηφιακά πορτοφόλια χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και μεταφορά χρημάτων. Από την άλλη πλευρά, ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των κλειδιών που χρησιμοποιούνται για την αγορά και την πώληση κρυπτονομισμάτων.

Τελικά, δεν κατέχουν κανένα νόμισμα, αλλά σας δίνουν το εργαλείο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά. Για απλούστευση, τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια χρησιμοποιούνται για την αγορά και την πώληση κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, σας επιτρέπει επίσης να πληρώνετε σε κρυπτογράφηση οπουδήποτε τα δέχονται οι έμποροι. Σε σύγκριση με ένα ψηφιακό πορτοφόλι, τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια προσφέρουν λιγότερες λειτουργίες.

Μειονεκτήματα της χρήσης ψηφιακού πορτοφολιού

Ας το παραδεχτούμε; κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Εξετάσαμε τα πολυάριθμα οφέλη από τη χρήση ψηφιακού πορτοφολιού. Ας είμαστε τώρα διαφανείς σχετικά με τα μειονεκτήματα που φέρνει μαζί με τον εαυτό του.

#1. Παραβίαση της ιδιωτικής ζωής

Καθώς τα δεδομένα των καταναλωτών παρακολουθούνται συνεχώς για έρευνα αγοράς και για κατανόηση των τάσεων αγορών, αυτό σημαίνει επίσης παραβίαση του απορρήτου για τους χρήστες που πραγματοποιούν συναλλαγές χρησιμοποιώντας ψηφιακά πορτοφόλια.

#2. Περιορισμένη απήχηση

Ενώ αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται ευρέως, όταν πρόκειται για τοπικά καταστήματα, πολλοί ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί σε αυτήν. Αυτό, επομένως, δημιουργεί έναν περιορισμό στη χρήση ηλεκτρονικών πορτοφολιών όπου κι αν πάτε.

#3. Εξάρτηση συσκευής

Ένα ψηφιακό πορτοφόλι χρησιμοποιείται ευρέως στα κινητά τηλέφωνα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι εάν το τοποθετήσετε λάθος, δεν θα έχετε πρόσβαση στο ψηφιακό πορτοφόλι σας. Αυτό μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία, ειδικά αν θέλετε να αγοράσετε επειγόντως κάτι και δεν έχετε μετρητά.

Πόροι

Ενώ αυτή η ανάρτηση έχει καλύψει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για ένα ψηφιακό πορτοφόλι, υπάρχουν πάντα πολλά περισσότερα που μπορείτε να μάθετε και να υιοθετήσετε για καλύτερη πρακτική.

Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να διαβάσετε Ψηφιακό πορτοφόλι: Ένας πλήρης οδηγός που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα ολόκληρο το οικοσύστημα.

Αυτό το βιβλίο περιέχει ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζονται συχνά και τις λύσεις τους, μαζί με μια λεπτομερή διαδικασία για το πώς να χειριστείτε τα πάντα με ένα ψηφιακό πορτοφόλι.

Επιπλέον, έχει πολλά να προσφέρει, όπως:

  • Ένα τεστ αυτοαξιολόγησης που θα σας βοηθήσει να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις και, ως εκ τούτου, να βελτιώσετε τη λειτουργία ενός ψηφιακού πορτοφολιού
  • Εφαρμόστε και ενσωματώστε τεχνολογίες και σχέδια που αναπτύχθηκαν πρόσφατα σε αυτόν τον χώρο σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές βέλτιστων πρακτικών
  • Σας βοηθά να διαγνώσετε διαδικασίες ψηφιακού πορτοφολιού, πρωτοβουλίες, οργανισμούς, επιχειρήσεις και πολλά άλλα χρησιμοποιώντας τα αποδεκτά διαγνωστικά πρότυπα και πρακτικές

Μπορείτε να παραγγείλετε αυτό το βιβλίο σε χαρτόδετο έντυπο και να ξεκινήσετε το ταξίδι σας με το ψηφιακό πορτοφόλι! 💥

Σημείωση του συγγραφέα

Τα ψηφιακά πορτοφόλια είναι ασφαλή, ασφαλή και αποτελούν εξαιρετική προσθήκη στον κλάδο των πληρωμών. Ήδη φέρνουν επανάσταση στην εμπειρία των πελατών παρέχοντας έναν αποτελεσματικό, γρήγορο και ασφαλή τρόπο πληρωμής με μεγάλη ευκολία.

Θυμηθείτε, είναι πάντα πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο του ψηφιακού πορτοφολιού και της υπηρεσίας που επιλέγετε, επειδή μια λάθος απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε κλοπές χρημάτων και ταυτότητας χωρίς να γνωρίζετε τι έχει συμβεί.

Γνωρίζουμε ότι τα φυσικά πορτοφόλια θα χρησιμοποιούνται πάντα, αλλά τα ψηφιακά πορτοφόλια έχουν ανεβάσει σημαντικά τον τρόπο ζωής μας.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις εκπληκτικές εφαρμογές διαχωρισμού λογαριασμών για να παρακολουθείτε τα κοινόχρηστα.