Τι είναι ο φάκελος $WINDOWS.~BT στον σκληρό μου δίσκο;

Εάν η μονάδα δίσκου C (ή οποιαδήποτε μονάδα δίσκου στην οποία έχετε εγκαταστήσει τα Windows) καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από όσο θα έπρεπε, παρόλο που δεν έχετε εγκαταστήσει κάτι νέο ή δεν έχετε προσθέσει μεγάλα αρχεία, ίσως αναρωτιέστε τι συμβαίνει. Για οποιονδήποτε εκτελεί Windows 7, 8/8.1/10, αυτή η ξαφνική κατανάλωση χώρου μπορεί να φτάσει τα 6 GB και μπορεί να αποδοθεί σε έναν φάκελο που ονομάζεται $WINDOWS.~BT που υπάρχει στη μονάδα δίσκου σας. Ακολουθεί μια ματιά από πού προήλθε αυτός ο φάκελος, γιατί μπορεί να τον χρειάζεστε ή να μην τον χρειάζεστε και εάν είναι ασφαλές να αφαιρεθεί από το σύστημά σας χωρίς να προκληθεί κανένα πρόβλημα.

Πού βρίσκεται ο φάκελος $WINDOWS.~BT;

Ο φάκελος $WINDOWS.~BT είναι κρυφός. Υπάρχει στη ρίζα της μονάδας δίσκου στην οποία έχετε εγκαταστήσει τα Windows. Για να το δείτε, ενεργοποιήστε την προβολή κρυφών φακέλων.

Τι είναι ο φάκελος $WINDOWS.~BT;

Ο φάκελος $WINDOWS.~BT προήλθε από τα Windows ή πιο συγκεκριμένα μια ενημέρωση των Windows. Περιέχει τα αρχεία που απαιτούνται για την αναβάθμιση στα Windows 10. Αυτά τα αρχεία λήφθηκαν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Ο φάκελος θα έχει δημιουργηθεί κάποια στιγμή γύρω από την κυκλοφορία των Windows 10 (29 Ιουλίου). Ενδέχεται να έχει δημιουργηθεί πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας για να απαλλάξει τους διακομιστές της Microsoft από το άγχος των πάρα πολλών λήψεων την ημέρα της κυκλοφορίας.

  Πώς να επανεκκινήσετε την αρίθμηση στιγμιότυπων οθόνης στα Windows 10

Ο φάκελος στη μονάδα δίσκου μου δημιουργήθηκε στις 10 Ιουλίου 2015 και είναι σχεδόν 6 GB. Μέσα υπάρχει ένα αρχείο Setup EXE το οποίο, αν το εκτελούσα, θα ξεκινούσε την αναβάθμιση των Windows 10. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι εάν έχετε εγκατεστημένη την ενημερωμένη έκδοση KB3035583, τα αρχεία για αναβάθμιση σε Windows 10 θα κατεβάσουν στον σκληρό σας δίσκο και θα δημιουργηθεί αυτός ο φάκελος. Δεν έχει σημασία αν έχετε δεσμεύσει ένα αντίγραφο ή όχι, ή αν έχετε κρατήσει ένα αντίγραφο και είστε ακόμα στην ουρά για την αναβάθμιση, αυτός ο φάκελος θα υπάρχει και τα αρχεία θα ληφθούν σε αυτόν. Η αντίσταση είναι μάταιη (πλάκα κάνω, διάβασε για να δεις πώς μπορείς να απαλλαγείς από αυτήν).

Μπορώ να διαγράψω τον φάκελο $WINDOWS.~BT;

Για χρήστες Windows 7/8, αν δεν σκοπεύετε να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 10, μπορείτε να διαγράψετε αυτόν τον φάκελο. Το πραγματικό ερώτημα είναι πώς να το κάνουμε αυτό; Θα λειτουργήσει μια απλή λειτουργία Διαγραφής; Θεωρητικά θα έπρεπε. Είναι ένας φάκελος που μπορείτε απλώς Shift+Delete, ωστόσο, καθώς είναι συνδεδεμένος με μια διαδικασία ενημέρωσης, απλά θα εμφανιστεί ξανά. Αυτό που θα καταλήξετε είναι αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες ενημέρωσης στο ιστορικό ενημερώσεών σας. Έχω ένα για κάθε μέρα της εβδομάδας.

  Πώς να διορθώσετε ένα αργό μενού περιβάλλοντος στην Εξερεύνηση αρχείων των Windows 10

Διέγραψα τον φάκελο πριν από πολύ καιρό, αλλά επανεμφανίστηκε ξανά και τα Windows συνεχίζουν να προσπαθούν να κάνουν αναβάθμιση στα Windows 10, παρόλο που δεν έχω κρατήσει αντίγραφο. Εάν το έχετε βαρεθεί και θέλετε να ελευθερώσετε χώρο στη μονάδα δίσκου σας, πρέπει να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση KB3035583. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ενημερώσεις των Windows και κάντε κλικ στο «Εγκατεστημένες ενημερώσεις».

Και οι δύο χρήστες Windows 7 και 8, βρίσκουν την ενημερωμένη έκδοση που ονομάζεται KB3035583 και την απεγκαθιστά (και αποκρύπτει). Επιπλέον, οι χρήστες των Windows 7 πρέπει να απεγκαταστήσουν και να αποκρύψουν την ενημέρωση KB 2952664. Οι χρήστες των Windows 8/8.1 πρέπει να απεγκαταστήσουν και να αποκρύψουν την ενημέρωση KB 2976978. Αυτές οι δύο τελευταίες ενημερώσεις είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο του εάν το σύστημά σας είναι συμβατό με τα Windows 10, αλλά κατεβάζετε επίσης τα Windows 10 στο παρασκήνιο.

Τώρα μπορείτε να διαγράψετε τον φάκελο $WINDOWS.~BT στον σκληρό σας δίσκο. Θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή για να το κάνετε αυτό, αλλά υποθέτουμε ότι τα έχετε ήδη εάν καταφέρατε να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση KB3035583. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη διαγραφή του φακέλου, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την εκκαθάριση δίσκου.

  Πώς να εμφανίσετε μια προσαρμοσμένη ειδοποίηση τοστ στα Windows 10

Πατήστε Windows+R και πληκτρολογήστε %windir%system32cleanmgr.exe στο πλαίσιο εκτέλεσης. Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου των Windows και αφήστε τη να σαρώσει τη μονάδα. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, κάντε κλικ στο κουμπί «Εκκαθάριση αρχείων συστήματος» και αφήστε το να σαρώσει τη μονάδα σας άλλη μια φορά.

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, αναζητήστε και ελέγξτε την επιλογή «Προσωρινά αρχεία εγκατάστασης των Windows». Θα είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος. Ξεκινήστε τη διαδικασία καθαρισμού.

Τι υπάρχει στον φάκελο $WINDOWS.~BT στα Windows 10;

Ο φάκελος $WINDOWS.~BT, είτε είναι στα Windows 7 είτε στα 8/8.1, περιέχει αρχεία για αναβάθμιση σε Windows 10, αλλά γιατί υπάρχει αυτός ο φάκελος στα Windows 10; Στα Windows 10, ο φάκελος $WINDOWS.~BT περιέχει την παλιά σας εγκατάσταση των Windows. Λάβετε υπόψη ότι μόλις αναβαθμίσετε τα Windows 7/8 σε Windows 10, έχετε ένα χρονικό διάστημα ενός μήνα για να υποβαθμίσετε την εγκατάστασή σας. Ο φάκελος $WINDOWS.~BT στα Windows 10 περιέχει αρχεία που θα βοηθήσουν στη διαδικασία υποβάθμισης. Περιέχει επίσης αρχεία καταγραφής και άλλα αρχεία που σχετίζονται με την αναβάθμιση. Εάν είστε εκατό τοις εκατό σίγουροι ότι δεν θα χρειαστεί να κάνετε υποβάθμιση στην παλαιότερη εγκατάσταση των Windows και τα Windows 10 λειτουργούν τέλεια για εσάς, μπορείτε να προχωρήσετε και να διαγράψετε αυτόν τον φάκελο όπως θα διαγράφατε οποιονδήποτε άλλο φάκελο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την Εκκαθάριση δίσκου όπως περιγράφεται στην προηγούμενη ενότητα για να διαγράψετε αυτόν τον φάκελο στα Windows 10.