Τι είναι ο υπεραυτοματισμός και γιατί είναι σημαντικός;

Οι σύγχρονες τεχνολογίες όπως η Υπεραυτοματοποίηση, η οποία συνδυάζει τη Μηχανική Μάθηση (ML), την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και τον Αυτοματισμό Ρομποτικής Διαδικασίας (RPA), παρέχουν σημαντικές ανακαλύψεις στον αυτοματισμό που βοηθούν τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Πώς χρησιμοποιούνται προηγμένες τεχνολογίες όπως το AI, το ML και το RPA για την αυτοματοποίηση εργασιών;

Η τεχνολογία είναι μια από τις κορυφαίες δυνάμεις πίσω από την επιτυχία και την παραγωγικότητα στον σύγχρονο κόσμο. Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής όπως η μηχανική μάθηση (ML), η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και ο αυτοματισμός ρομποτικής διαδικασίας (RPA) για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών και τη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Αν και τρεις διαφορετικές τεχνολογίες συνεργάζονται για να οδηγήσουν την καινοτομία στον συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο και να βοηθήσουν στην πλήρη ψηφιακή μετάβαση.

Το AI, το ML και το RPA είναι παραδείγματα τεχνικών προόδων αιχμής που γίνονται ευρέως διαδεδομένες στον τομέα της αυτοματοποίησης, από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως τις μεγάλες εταιρείες.

Οι εταιρείες μπορούν να χειριστούν περίπλοκες δραστηριότητες με τεχνολογίες αυτοματισμού που βασίζονται σε AI και να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που παράγουν για να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές αποφάσεις.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να εντοπίσουν τις τάσεις στα δεδομένα πιο γρήγορα και με ακρίβεια με τη βοήθεια λύσεων αυτοματισμού που βασίζονται σε ML, οι οποίες τους επιτρέπουν να ενεργούν γρήγορα και στρατηγικά. Το RPA δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εκτελούν εργασίες γρήγορα και εύκολα που διαφορετικά θα απαιτούσαν πολύ χρόνο και εργασία.

Καθώς η δυναμική της αγοράς αλλάζει λόγω της αυξημένης ανταγωνιστικότητας, η αυτοματοποίηση έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για οργανισμούς όλων των μεγεθών. Ωστόσο, λόγω της ανάπτυξης των AI, ML και RPA, οι διαδικασίες που προηγουμένως απαιτούσαν χειροκίνητη παρέμβαση μπορούν τώρα να πραγματοποιούνται άμεσα, αυτόματα και άψογα.

Οποιαδήποτε εταιρεία θέλει να ενισχύσει την ευτυχία των πελατών, να παραμείνει ανταγωνιστική και να αυξήσει τα αποτελέσματα πρέπει να χρησιμοποιεί αυτοματισμό. Οι οργανισμοί που υιοθετούν αυτές τις αναδυόμενες τεχνολογίες εξασφαλίζουν ακρίβεια και συνέπεια στις επιχειρηματικές λειτουργίες, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης (AI), ένας υπολογιστής μπορεί να σκέφτεται σαν άνθρωπος και να κάνει κρίσεις με βάση προκαθορισμένους κανόνες και πληροφορίες χωρίς ανθρώπινη συνεισφορά. Οι υπολογιστές με δυνατότητα AI μπορούν να προβλέπουν αποτελέσματα, να αναγνωρίζουν μοτίβα και να αναλύουν πολύπλοκα δεδομένα.

Η μηχανική μάθηση (ML) χρησιμοποιεί αλγόριθμους για την επεξεργασία και την αξιολόγηση δεδομένων, έτσι ώστε τα ρομπότ να μπορούν να μαθαίνουν χωρίς ανθρώπινη συνεισφορά. Η ρομποτική αυτοματοποίηση διεργασιών (RPA) αυτοματοποιεί μονότονες δραστηριότητες χρησιμοποιώντας έξυπνα ρομπότ ή ρομπότ λογισμικού.

Σε πολλά πεδία, η αποτελεσματικότητα και η ακρίβεια μπορούν να αυξηθούν με την εφαρμογή AI, ML και RPA με διάφορους τρόπους. Πολλές εργασίες, όπως η αναγνώριση αντικειμένων, η επεξεργασία φυσικής γλώσσας και η αναγνώριση προσώπου, μπορούν να αυτοματοποιηθούν με AI.

Για την εκτέλεση εργασιών όπως η ανίχνευση απάτης, η ιατρική διάγνωση και η χρηματοοικονομική πρόβλεψη, η ML χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να μάθει από δεδομένα. Το RPA είναι ένας τύπος αυτοματισμού στον οποίο τα ρομπότ λογισμικού μπορούν να εκτελούν εργασίες που βασίζονται σε κανόνες αυτόματα.

Ο υπεραυτοματισμός είναι μια επιχειρηματική και μεθοδική τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι οργανισμοί για να εντοπίζουν γρήγορα, να αξιολογούν και να αυτοματοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερες διεργασίες και εργασίες χρησιμοποιώντας αυτές τις τρεις και άλλες τεχνολογίες όπως οι σουίτες Intelligent Business Process Management (iBPMS), Business Process Management (BPM). και πλατφόρμα ενσωμάτωσης ως υπηρεσία (iPaaS), κ.λπ.

Αυτή η ανάρτηση θα επικεντρωθεί στο AI, ML, RPA και άλλες πτυχές του Υπεραυτοματισμού, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων, των προοπτικών και των επιπτώσεών του σε διάφορους κλάδους. Θα είναι ενδιαφέρον να διαβάσετε αυτήν την ανάρτηση.

Τι είναι ο Υπεραυτοματισμός;

Ο αυτοματισμός εμφανίστηκε όταν ξεκίνησε η εκβιομηχάνιση. Ο υπεραυτοματισμός είναι μια διαφορετική μορφή αυτοματισμού από τον συμβατικό αυτοματισμό, καθώς ασχολείται με την αυτοματοποίηση από άκρο σε άκρο των επιχειρηματικών διαδικασιών και κύκλων.

Ο Υπεραυτοματισμός χρησιμοποιεί διάφορες τεχνολογίες όπως Διαχείριση Επιχειρηματικών Διαδικασιών (BPM), Ρομποτική Αυτοματοποίηση Διαδικασιών (RPA), Τεχνητή Νοημοσύνη (AL) και Μηχανική Μάθηση (ML) για γρήγορο αυτοματισμό.

Η διαδικασία εξετάζει την εταιρεία στο σύνολό της, σε αντίθεση με μια τυπική διαδικασία αυτοματισμού. Αντί να εστιάζει μόνο σε ένα συστατικό ενός οργανισμού, μετατρέπει ταυτόχρονα πολλές διαδικασίες, δραστηριότητες και ευθύνες σε πολλαπλά τμήματα.

Η αναδυόμενη τεχνολογία, η υπεραυτοματοποίηση, έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με μελέτες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους κλάδους για τη βελτίωση του κόστους και της αποτελεσματικότητας, τη μείωση των χειρωνακτικών λαθών, την παροχή καλύτερων επιχειρηματικών πληροφοριών κ.λπ.

Σύμφωνα με την Gartner, η ζήτηση για Υπεραυτοματισμό θα φτάσει σχεδόν τα 1,04 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026, με τις ελλείψεις δεξιοτήτων, την κλιμάκωση των οικονομικών πιέσεων και τα ανταγωνιστικά εμπόδια να λειτουργούν ως βασικοί μοχλοί αυτής της ανάγκης.

Ο υπεραυτοματισμός είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος για την αυτοματοποίηση χειροκίνητων λειτουργιών, ροών εργασιών παραγωγής και άλλων επιχειρηματικών διαδικασιών στο επόμενο επίπεδο προόδου χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως AL, ML και RPA,

  Πώς να απορρίψετε μια κλήση από την οθόνη κλειδώματος στο iPhone

Συνδυάζει διάφορες τεχνολογίες αιχμής για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εντοπίζουν πολύπλοκες επιχειρηματικές λειτουργίες και να τις αυτοματοποιούν με ακρίβεια και ταχύτητα. Βελτιώνει τη λειτουργική αποτελεσματικότητα, η οποία μειώνει τους χρόνους επεξεργασίας και παραγωγής, μειώνει το κόστος και ενισχύει την ικανοποίηση των πελατών.

Εντοπίζοντας εργασίες που μπορούν να αυτοματοποιηθούν, το Hyperautomation χρησιμοποιεί AL και ML για να βελτιώσει τις ροές εργασίας, την παραγωγικότητα και τις διαδικασίες πριν ενορχηστρώσει ολόκληρη τη διαδικασία με το RPA. Η διαδικασία προωθεί την καινοτομία επιταχύνοντας τους κύκλους ανάπτυξης και επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να αντιδρούν γρήγορα στα μεταβαλλόμενα επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Εάν εφαρμοστεί στρατηγικά, ο Υπεραυτοματισμός οδηγεί επίσης σε καλύτερη λήψη αποφάσεων οδηγώντας την επιχειρηματική αριστεία.

Ο υπεραυτοματισμός βοηθά τις εταιρείες να καλύψουν το κενό που αφήνουν η αύξηση της εναλλαγής προσωπικού, η μείωση του κόστους πρόσληψης, η πρόληψη ανθρώπινων λαθών και η βελτίωση της συνολικής παραγωγικότητας και λειτουργικής αριστείας αυτοματοποιώντας τις χειρωνακτικές και επαναλαμβανόμενες λειτουργίες και ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για ανθρώπινη εργασία.

Συνοψίζοντας, ο Υπεραυτοματισμός είναι μια ολοκληρωμένη στρατηγική που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μεγάλες εταιρείες ή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να προσδιορίσουν και να αυτοματοποιήσουν από άκρο σε άκρο επιχειρηματικές διαδικασίες. Βοηθά στη δημιουργία μοντέλων που βασίζονται σε υπηρεσίες, παράγει πληροφορίες δεδομένων, αυξάνει την ικανοποίηση των πελατών και μεγιστοποιεί την απόδοση.

Ο υπεραυτοματισμός βοηθά στην επίτευξη αυτού του στόχου, βοηθώντας οργανισμούς όλων των μεγεθών να παραμείνουν μπροστά από τον κλιμακούμενο ανταγωνισμό όσον αφορά τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας, την εξοικονόμηση χρόνου, την παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού, την καινοτομία κ.λπ.

Βασικά συστατικά του Υπεραυτοματισμού

Ο υπεραυτοματισμός είναι μια αναδυόμενη τεχνολογική διαδικασία που αποτελείται από διάφορα στοιχεία όπως ο αυτοματισμός ρομποτικής διαδικασίας (RPA), η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η μηχανική μάθηση (ML), το Advanced Analytics και η Διαχείριση Επιχειρηματικών Διαδικασιών (BPM).

Πίστωση εικόνας: comidor

Όλα αυτά τα στοιχεία στοχεύουν στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης λύσης αυτοματισμού για όλους τους τύπους επιχειρήσεων ανεξαρτήτως πλατφόρμας, επιχειρηματικής φύσης, πηγής δεδομένων, φύσης δραστηριότητας κ.λπ.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια μηχανοκίνητη τεχνολογία που λύνει σύνθετες αναλύσεις και παρέχει αποτελέσματα χωρίς μη αυτόματες οδηγίες. Το ML είναι ένα υποπεδίο της τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί αλγόριθμους για τον εντοπισμό μοτίβων και τη λήψη αποφάσεων, ενώ το Advanced Analytics παρέχει πληροφορίες βάσει δεδομένων. Το RPA είναι ένας τύπος αυτοματισμού που επιτρέπει στις μηχανές να μιμούνται ανθρώπινες ενέργειες και να αυτοματοποιούν επαναλαμβανόμενες εργασίες.

Αξιοποιώντας όλα αυτά τα στοιχεία, οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών μπορούν να αυτοματοποιήσουν πολύπλοκες διαδικασίες και εργασίες. Αυτή η ολοκληρωμένη λύση τους επιτρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικοί, να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να μειώσουν τα απόβλητα και το λειτουργικό κόστος.

Επιπλέον, αυτός ο συνεργατικός αυτοματισμός βοηθά τις εταιρείες να εξορθολογίσουν τις λειτουργίες, να αυξήσουν την ακρίβεια και την ευελιξία της διαδικασίας και να μειώσουν το ανθρώπινο λάθος. Αυτά τα στοιχεία βοηθούν τους οργανισμούς να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες των δεδομένων τους και να αποκτήσουν πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να λάβουν καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις.

Ο υπεραυτοματισμός στοχεύει στη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής, οικονομικά αποδοτικής και αυτοματοποιημένης διαδικασίας για τις επιχειρηματικές λειτουργίες για όλους τους κλάδους και τις εταιρείες.

Πώς λειτουργεί ο υπεραυτοματισμός για τον ψηφιακό μετασχηματισμό;

Ο υπεραυτοματισμός έχει αναδειχθεί ως το κλειδί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό καθώς ενσωματώνει τον αυτοματισμό στον επιχειρηματικό κύκλο.

Πίστωση εικόνας: quokkalabs

Για να επιφέρει ψηφιακό μετασχηματισμό, αυτοματοποιεί τις θεμελιώδεις διαδικασίες, βρίσκει επαναλαμβανόμενους κύκλους και καταργεί την ανθρώπινη παρέμβαση.

Η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ενίσχυση της λειτουργικής αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας στις επιχειρήσεις είναι γνωστή ως «ψηφιακός μετασχηματισμός». Για να αυτοματοποιήσουν τις μη αυτόματες διαδικασίες, να αυξήσουν την παραγωγικότητα, να προσφέρουν αξιόπιστες και συνεπείς εμπειρίες πελατών και να ενισχύσουν τα κέρδη, οι επιχειρήσεις στρέφονται όλο και περισσότερο στον Υπεραυτοματισμό.

Ένα εξελιγμένο είδος αυτοματισμού γνωστό ως Υπεραυτοματισμός ενσωματώνει διάφορες τεχνολογίες αυτοματισμού, συμπεριλαμβανομένων των RPA, Ml και AI. Χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνολογίες, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιστοποιήσουν την παροχή υπηρεσιών, να αυτοματοποιήσουν πολύπλοκες λειτουργίες και να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών.

Ουσιαστικά, ο Υπεραυτοματισμός μπορεί να επεκταθεί σε διάφορα τμήματα και ενότητες, συμπεριλαμβανομένων των Αποθεμάτων, Οικονομικών, Μισθοδοσίας, Μηχανικών, Logistics, Λειτουργιών και Μάρκετινγκ και να αναγνωρίσει και να αυτοματοποιήσει μη αυτόματες και επαναλαμβανόμενες εργασίες και επιχειρηματικές διαδικασίες για την ψηφιοποίηση των επιχειρηματικών κύκλων.

Με τεχνολογίες όπως οι πλατφόρμες χαμηλού κώδικα / χωρίς κώδικα, αρκετές εταιρείες έχουν αρχίσει να εντοπίζουν, να αφαιρούν και να αυτοματοποιούν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι το chatbot με τεχνητή νοημοσύνη που είναι ενσωματωμένο σε έναν ιστότοπο και αλληλεπιδρά με τους πελάτες.

Ας δούμε ένα αρκετά τυπικό παράδειγμα που συμβαίνει σε κάθε κλάδο —τη φόρμα που χρησιμοποιείται για την υποβολή αξιώσεων κόστους— και πώς η Υπεραυτοματοποίηση βοηθά στη μετατροπή της σε ψηφιοποίηση από άκρο σε άκρο:

Ας δούμε ένα παράδειγμα υποβολής αξίωσης εξόδων.

  • Ένας υπάλληλος εισάγει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη φόρμα για να διεκδικήσει τη δαπάνη.
  • Το αίτημα μεταφέρεται στο αρμόδιο τμήμα για επαλήθευση.
  • Αφού επαληθευτεί, μεταφέρεται στην αντίστοιχη αρχή έγκρισης.
  • Η έγκριση θα επαληθεύσει τις λεπτομέρειες.
  • Στη συνέχεια, μεταφέρεται στο οικονομικό τμήμα για να τακτοποιήσει οφειλές.
  • Μετά την έγκριση από το τμήμα οικονομικών, στοιβάζεται σε μια ουρά πληρωμής για να πληρωθεί σε μετρητά ή να κατατεθεί σε αντίστοιχο τραπεζικό λογαριασμό.

Όλα τα παραπάνω βήματα γίνονται χειροκίνητα και με βάση το φόρτο ροής εργασίας. Όλες αυτές οι μη αυτόματες εργασίες και ροές εργασίας μπορούν να ψηφιοποιηθούν χρησιμοποιώντας το Υπεραυτοματισμό.

  14 καλύτερα πρόσθετα και πρόσθετα PowerPoint για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Ο υπεραυτοματισμός δημιουργεί αυτοματισμό από άκρο σε άκρο αυτής της διαδικασίας. Για παράδειγμα, όταν ένας υπάλληλος υποβάλλει μια αξίωση εξόδων, ένα bot αναγνωρίζει αμέσως την κατάλληλη κατηγορία εξόδων, προσφέρει την αξίωση, επικοινωνεί με τον κατάλληλο μηχανισμό ροής εργασιών και στέλνει το αίτημα στους κατάλληλους εγκρίοντες με προληπτικές πληροφορίες.

Το ρομπότ θα χρησιμοποιήσει μια πλατφόρμα συνομιλίας για να διαβιβάσει αυτό το αίτημα στην οικονομική ομάδα για τελική έγκριση και να ζητήσει από τον υπεύθυνο έγκρισης να απορρίψει την αξίωση εάν δει παρατυπίες. Διαφορετικά, θα εγκρίνει αυτόματα την αξίωση και θα διεκπεραιώσει την πληρωμή.

Συμπερασματικά, ο Υπεραυτοματισμός μπορεί να αυτοματοποιήσει και να ψηφιοποιήσει οποιαδήποτε διαδικασία ή δραστηριότητα που απαιτεί χειρωνακτική εργασία ή χρονοβόρες εργασίες.

Από τεχνολογική άποψη, η επιχείρηση πληροφορικής υπόκειται σε γρήγορο μετασχηματισμό και ο Υπεραυτοματισμός μπορεί να μειώσει σημαντικά τις τεχνικές προσπάθειες αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα, τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας, την εξοικονόμηση εργατικού δυναμικού, την ευτυχία των πελατών και, τελικά, την κερδοφορία.

Οφέλη του Υπεραυτοματισμού

Όπως είδαμε πώς ο Hyperautmation βοηθά εταιρείες όλων των μεγεθών να ψηφιοποιήσουν και να μειώσουν τις μη αυτόματες προσπάθειες, ας δούμε ορισμένα ακριβή οφέλη που μπορούν να λάβουν οι οργανισμοί εάν υιοθετήσουν τον Υπεραυτοματισμό.

  • Προσαρμοστικός: Ο υπεραυτοματισμός δεν περιορίζεται σε κάποια συγκεκριμένη διαδικασία αλλά προσαρμόζεται σε δυναμικές συνθήκες.
  • Βελτιωμένη απόδοση: Η υποδομή που εκτελείται σε πολλούς μη αυτόματους κύκλους μπορεί να αυξήσει τα σημεία συμφόρησης και η στροφή τους στον αυτοματισμό εξαλείφει αυτό το πρόβλημα.
  • Ταχύτερη ολοκλήρωση εργασιών: Ο κανονικός αυτοματισμός εξοικονομεί χρόνο. Ωστόσο, οι δραστηριότητες από διάφορες ενότητες μπορούν να είναι διάσπαρτες, αλλά ο Υπεραυτοματισμός δημιουργεί συνεπείς συνδέσεις και εκσυγχρονίζει ολόκληρες ροές εργασίας και διαδικασίες κάτω από μια ομπρέλα εργασίας.
  • Ικανοποίηση εργαζομένων: Η εκτέλεση καθημερινών χειρωνακτικών και κουραστικών δραστηριοτήτων μπορεί να μειώσει το ηθικό των εργαζομένων και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερα ποσοστά φθοράς. Ο υπεραυτοματισμός όλων αυτών των ενεργειών θα έκανε τους υπαλλήλους να εργαστούν για περισσότερες δραστηριότητες προσθήκης αξίας, αυξάνοντας τα επίπεδα ικανοποίησης από την εργασία τους.
  • Παραγωγικότητα: Οι εργαζόμενοι θα είναι πιο παραγωγικοί αυτοματοποιώντας χειροκίνητες και επαναλαμβανόμενες εργασίες και διαδικασίες.
  • Εύκολη επιτήρηση: Λόγω του Υπεραυτοματισμού, όλες οι δραστηριότητες μπορούν να ενταχθούν σε μια ενιαία πλατφόρμα, γεγονός που διευκολύνει τους διαχειριστές να παρακολουθούν, τη διαχείριση συνοχής εργασιών, την αντιμετώπιση προβλημάτων κ.λπ.
  • Εξοικονόμηση κόστους: Οι μη αυτόματες εργασίες και η εκτέλεση χειροκίνητων διαδικασιών χρειάζονται σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο. Σύμφωνα με την έκθεση της McKinsey που δημοσιεύθηκε το 2017, το 45% των επί του παρόντος αμειβόμενων δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ μπορεί να αυτοματοποιηθεί. Αυτές οι δραστηριότητες κοστίζουν περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιους μισθούς.
  • Ψηφιοποίηση: Η κίνηση προς και προς έγκριση και αιτήματα στις περισσότερες βιομηχανίες μπορεί να εξαλειφθεί μέσω της εφαρμογής του Υπεραυτοματισμού. Κατά μία έννοια, το πλήθος των κύκλων μπορεί να αυτοματοποιηθεί.
  • Διαφάνεια: Ο υπεραυτοματισμός μπορεί να συγκεντρώσει κύκλους και να αναβαθμίσει το άνοιγμα σε όλους τους τομείς. Βοηθά στη ρύθμιση των μέτρων ασφαλείας και της ανιχνευσιμότητας των δεδομένων. Βοηθά στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών με τον οργανισμό να ορίζει με συνέπεια κατευθυντήριες γραμμές.
  • Audit-Readiness: Η τυποποίηση των εργασιών και των λειτουργιών που βοηθά στην καταγραφή όλων των επιχειρηματικών αλληλεπιδράσεων, δημιουργώντας έτσι ίχνη ελέγχου με συνέπεια.
  • Λήψη αποφάσεων: Η ανάλυση δεδομένων και η απόκτηση καλύτερων γνώσεων βοηθά στην αναγνώριση και την εστίαση στους επιχειρηματικούς κύκλους με συνέπεια, βοηθώντας τους ενδιαφερόμενους φορείς για ταχύτερη λήψη αποφάσεων.
  • Επεκτασιμότητα: Καθώς η βάση πελατών και το χαρτοφυλάκιο επεκτείνονται, ο κανονικός αυτοματισμός μπορεί να αποδιοργανωθεί και να γίνει ανίκανος. Ο υπεραυτοματισμός μπορεί να κλιμακωθεί ανάλογα με την ανάπτυξη των οργανισμών. Η επεκτασιμότητα του είναι απεριόριστη. Ο υπεραυτοματισμός εξομαλύνει όλες τις επιχειρηματικές διαδικασίες, επιτρέποντας στην επιχείρηση να ανέβει.
  • Εξάλειψη του ανθρώπινου λάθους: Τα ρομπότ λογισμικού που εισήχθησαν από την Hyperautomation δεν κάνουν ανθρώπινα λάθη. Μόλις αναπτυχθούν, αποδίδουν όπως αναμένεται και ορίζεται από τα πρότυπα.
  • Αυξημένη απόδοση επένδυσης: Αυτοματοποίηση πολύπλοκων διαδικασιών, ανάλυση δεδομένων και προγνωστικές πληροφορίες που επιτρέπουν στους οργανισμούς να προχωρήσουν στην ψηφιοποίηση από άκρο σε άκρο με αποτελεσματικότητα και αποτελεσματικότητα, αυξάνοντας τελικά την απόδοση επένδυσης (ROI) εκθετικά.

Υπεραυτοματισμός Vs. Ευφυής Αυτοματισμός Διαδικασιών (IPA)

Ο Έξυπνος Αυτοματισμός Διαδικασιών (IPA) και ο Υπεραυτοματισμός είναι τεχνολογίες που δημιουργούνται για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση των διαδικασιών. Αν και συγκεκριμένες διαδικασίες μπορούν να αυτοματοποιηθούν χρησιμοποιώντας και τις δύο μεθόδους.

Ενώ το IPA και ο Υπεραυτοματισμός έχουν ορισμένες ομοιότητες, διαφέρουν ως προς τις δραστηριότητες που αυτοματοποιούν, τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται η τεχνητή νοημοσύνη και η ML και πόση εισροή χρηστών απαιτούν. Ενώ το IPA στοχεύει στην αυτοματοποίηση απλούστερων, πιο επαναλαμβανόμενων εργασιών, ο Υπεραυτοματισμός είναι πιο ενδελεχής και περιλαμβάνει πιο περίπλοκες διαδικασίες.

Σε σύγκριση με το IPA, ο Υπεραυτοματισμός είναι μια πιο εξελιγμένη μορφή αυτοματισμού, καθώς χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένες διαδικασίες που καλύπτουν ουσιαστικά ροές εργασίας και διεργασίες από άκρο σε άκρο.

Επιπλέον, επειδή περιλαμβάνει την αυτοματοποίηση μιας πλήρους σειράς λειτουργιών και όχι απλώς μιας, η Υπεραυτοματοποίηση απαιτεί πιο προηγμένη τεχνολογία και σύνολα δεξιοτήτων από το IPA.

Μια σειρά εργαλείων αυτοματισμού, συμπεριλαμβανομένου του ρομποτικού αυτοματισμού διεργασιών, της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, διανέμονται σε έναν οργανισμό χρησιμοποιώντας την από άκρο σε άκρο, ουδέτερη ως προς την πλατφόρμα μέθοδο, γνωστή ως Υπεραυτοματισμός.

Από την άλλη πλευρά, το IPA είναι μια πιο εστιασμένη στρατηγική που αυτοματοποιεί συγκεκριμένες λειτουργίες χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως η Μηχανική Μάθηση (ML) και η Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας (NLP).

  Τι είναι το SQL Injection και πώς να το αποτρέψετε σε εφαρμογές PHP;

Παρόλο που το IPA μπορεί να θεωρηθεί εργαλείο μέσα στον Υπεραυτοματισμό, ο όρος Υπεραυτοματισμός αναφέρεται σε μια γενικότερη ιδέα που ενσωματώνει πολλές τεχνολογίες.

Βιομηχανίες όπου ο υπεραυτοματισμός μπορεί να έχει αντίκτυπο

Ο υπεραυτοματισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τομείς ή βιομηχανίες όπου οι επιχειρήσεις θέλουν να μειώσουν τις χειρωνακτικές και επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και το τελικό αποτέλεσμα. Βοηθά τις εταιρείες, από μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως μεγάλες εταιρείες, να αυτοματοποιήσουν απλές έως πολύπλοκες διαδικασίες και ροές εργασίας.

Για εταιρείες όλων των μεγεθών, ο Υπεραυτοματισμός έχει ανοίξει πολλές δυνατότητες και έχει μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι διαδικασίες σε πολλούς κλάδους. Αρκετοί τομείς, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, των τραπεζών, της μεταποίησης, του λιανικού εμπορίου και της εφοδιαστικής, μπορούν να επωφεληθούν από τον Υπεραυτοματισμό.

Οι οργανισμοί μπορούν να επιτύχουν απαράμιλλη αποτελεσματικότητα χρησιμοποιώντας ρομποτική αυτοματοποίηση διεργασιών (RPA), μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη (AI), που μειώνει το ανθρώπινο λάθος και επιταχύνει την εκτέλεση εργασιών.

Αυτή η αναδυόμενη τεχνολογία χρησιμοποιεί αυτοματοποίηση διαδικασιών και τεχνητή νοημοσύνη για να επιταχύνει και να αυτοματοποιήσει κάθε βήμα της επιχειρηματικής διαδικασίας. Μπορεί να εφαρμοστεί και να ενσωματωθεί με τομείς που επιθυμούν να έχουν αυτοματισμό, να εξορθολογίσουν τις λειτουργίες τους, να μειώσουν τα σφάλματα, να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, να αυξήσουν την απόδοση επένδυσης κ.λπ.

Ο υπεραυτοματισμός έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τις επιχειρηματικές διαδικασίες και να οδηγήσει σε καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών, αυξημένη αποτελεσματικότητα και εξοικονόμηση κόστους σε διάφορους κλάδους.

Επιπλέον, η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία αυτής της τεχνολογίας της επιτρέπουν να διασυνδέεται με υπάρχοντα συστήματα και διαδικασίες που βοηθούν τους οργανισμούς να αυτοματοποιούν τις συνήθεις λειτουργίες ή να συνδυάζουν πολλές λειτουργίες σε ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο σύστημα.

Σχεδόν όλοι οι τομείς θα επηρεάσουν σημαντικά εάν χρησιμοποιηθεί η εφαρμοσμένη τεχνολογία Υπεραυτοματισμού για την αυτοματοποίηση καθημερινών δραστηριοτήτων, τη μείωση του κόστους εργασίας και την παραγωγή πιο καινοτόμων και ευέλικτων ροών εργασίας.

Προκλήσεις για την εφαρμογή του Υπεραυτοματισμού

Με την αυξημένη ζήτηση για αυτοματισμό, οι οργανισμοί αναζητούν πλέον τον Υπεραυτοματισμό ως τη λύση στις πρωτοβουλίες τους για ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ωστόσο, παρά τα οφέλη του, υπάρχουν ορισμένες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες κατά την εφαρμογή του Υπεραυτοματισμού.

Ας δούμε μερικές σημαντικές προκλήσεις στην πορεία υλοποίησης του Υπεραυτοματισμού:

  • Η ενσωμάτωση του Υπεραυτοματισμού στην υποδομή απαιτεί εξειδίκευση υψηλής εξειδίκευσης και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο οργανισμός να χρειαστεί να αποκτήσει αυτά τα σύνολα δεξιοτήτων.
  • Η κατανόηση των υπαρχουσών διαδικασιών, ροών εργασιών και άλλων εργασιών και η μετατροπή τους σε αυτοματοποίηση είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και μπορεί να περιλαμβάνει σχεδιασμό και στρατηγική σκέψη χωρίς παραβίαση της συμμόρφωσης και άλλων κανονισμών δεδομένων.
  • Τα διάφορα στοιχεία του, όπως RPA, AI και ML, μπορεί να είναι δαπανηρά, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Οι αναλύσεις κόστους-οφέλους της εφαρμογής του Υπεραυτοματισμού πρέπει να εξετάζονται προσεκτικά, ειδικά μη τεχνολογικές και εταιρείες που λειτουργούν με περιορισμένους προϋπολογισμούς.
  • Η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ διαφόρων τμημάτων, τμημάτων και ενδιαφερομένων είναι ουσιαστικής σημασίας και τυχόν κενά θα οδηγούσαν σε καθυστερήσεις στην υλοποίηση.
  • Καθώς η υλοποίηση είναι πολύπλοκη, οποιαδήποτε ανακριβή ενέργεια θα οδηγούσε σε χάος στο δίκτυο ή θα προσθέσει περισσότερες διεργασίες στα τμήματα δεδομένων που οδηγούν σε αργές επιχειρηματικές λειτουργίες.

Επομένως, η εφαρμογή του Υπεραυτοματισμού, ωστόσο, είναι ένα πολύπλοκο έργο. Οι βασικές του προκλήσεις είναι η κατανόηση της λειτουργίας όλων των βασικών στοιχείων του, η στρατηγική και επιχειρησιακή γνώση της τρέχουσας υποδομής και των πηγών διαφόρων επιχειρηματικών δεδομένων και τέλος, ο τρόπος ενσωμάτωσης του Υπεραυτοματισμού για το σχεδιασμό των αυτοματοποιημένων διαδικασιών για την κάλυψη των αναγκών του Οργανισμού.

Το μέλλον του Υπεραυτοματισμού

Ο υπεραυτοματισμός διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στο μέλλον των επιχειρήσεων, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να γίνουν πιο αποτελεσματικές, οικονομικές και καινοτόμες. Ο υπεραυτοματισμός έχει λάβει πρόσφατα έπαινο ως την καλύτερη λύση για να βοηθήσει τους σύγχρονους οργανισμούς να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

Σύμφωνα με μια ανάλυση της Morgan Stanley, η γήρανση του πληθυσμού και η περιορισμένη δεξαμενή ειδικευμένου εργατικού δυναμικού θα επηρεάσουν σημαντικά την παγκόσμια οικονομία τις επόμενες δεκαετίες, γεγονός που θα κάνει τις επιχειρήσεις να βασίζονται περισσότερο στον αυτοματισμό.

Ο υπεραυτοματισμός στοχεύει στην αυτοματοποίηση χειροκίνητων και επαναλαμβανόμενων λειτουργιών που εκτελούνται πλέον από ανθρώπους, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις μεγάλες εταιρείες.

Ο υπεραυτοματισμός, ο οποίος συνεπάγεται μια ποικιλία εφαρμογών σε πολυάριθμους κλάδους για την αύξηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητάς τους και τη μεγιστοποίηση των ψηφιακών μετασχηματισμών τους, αναμένεται σύντομα να είναι μια από τις πιο ισχυρές τεχνολογίες.

Επιπλέον, ο Υπεραυτοματισμός βοηθά τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν ίσως ορατότητα στα δεδομένα τους και πολύτιμες γνώσεις για την ενίσχυση της παραγωγικότητας με ταυτόχρονη μείωση των δαπανών.

Σύμφωνα με έκθεση της PricewaterhouseCoopers International Limited (PwCIL), μέχρι το 2030, η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει οικονομικές επιπτώσεις περίπου 15,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στον κόσμο.

Συμπερασματικά, οι διάφορες ερευνητικές εκθέσεις δείχνουν ότι το μέλλον των εταιρειών, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου, θα βασίζεται στον Υπεραυτοματισμό και τις σχετικές τεχνολογίες.

Τελικές Λέξεις

Το Hyperautomation είναι μια ολοκληρωμένη τεχνολογική στολή που αποτελείται από BPM, RPA, ML και AI. Είναι χρήσιμο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στον αυτοματισμό από άκρο σε άκρο. Οι μελλοντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες θα είναι πιο εύκολο να χειριστούν και θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να παραμείνουν οργανωμένες και να αυξήσουν την απόδοση επένδυσης (ROI).

Μπορεί να απλοποιήσει όλες τις επιχειρηματικές λειτουργίες και να απαλλαγεί από επίπονες χειροκίνητες διαδικασίες. Οι αποτελεσματικές στρατηγικές της συμβάλλουν στην παροχή ανώτερων αγαθών και υπηρεσιών, κάτι που ωφελεί την προσέλκυση νέων πελατών.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στα δημοφιλή εργαλεία Robotic Process Automation (RPA).