Τι είναι ο κωδικός σφάλματος 36 σε Mac;

Ο Mac είναι γνωστός για την απόλυτη απόδοση της CPU και την τεράστια διαμόρφωση, όταν πρόκειται για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές. Τα υπέρτατα χαρακτηριστικά του είναι το talk of the town. Από τη μετακίνηση σημαντικών αρχείων και φακέλων μέχρι την αντιγραφή τους, τα πάντα είναι ένα cakewalk στο Mac. Υπάρχουν όμως σπάνιες περιπτώσεις που αυτή η διαδικασία μετακίνησης αρχείων μπορεί να αντιμετωπίσει το σφάλμα 36. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα στην επιφάνεια εργασίας σας, τότε είστε στο σωστό μέρος για να βρείτε μια λύση για το ίδιο. Σας προσφέρουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να μάθετε τι είναι ο κωδικός σφάλματος 36 στο Mac και πώς να το διορθώσετε. Λοιπόν, ας αρχίσουμε να γνωρίζουμε εν συντομία το σφάλμα και μερικές λεπτομερείς μεθόδους για να το διορθώσουμε.

Τι είναι ο κωδικός σφάλματος 36 σε Mac;

Ο κωδικός σφάλματος 36 αντιμετωπίζεται συνήθως από χρήστες Mac όταν προσπαθούν να μετακινήσουν, να αντιγράψουν ή να διαγράψουν αρχεία. Αυτές οι ενέργειες όταν εκτελούνται στο Finder οδηγούν στο σφάλμα. Όχι μόνο αυτό, αλλά το σφάλμα παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με το αρχείο που προκαλεί το πρόβλημα. Το προβληματικό αρχείο είναι κρυμμένο στο Finder και ο κωδικός σφάλματος 36 υποδεικνύει ότι δεν μπορεί να διαβαστεί ή να γραφτεί κατά την εκτέλεση κάποιας από τις παραπάνω ενέργειες.

Οι λόγοι που συνήθως σχετίζονται με το σφάλμα είναι:

  • Θέση του αρχείου
  • Θέση εικονιδίων
  • Όταν το αρχείο έχει επέκταση με τελεία ή κάτω παύλα
  • Ξεπερασμένο macOS
  • Επίθεση κακόβουλου λογισμικού ή ιού
  • Κατεστραμμένα ή κατεστραμμένα αρχεία στην εξωτερική μονάδα δίσκου

Τώρα που γνωρίζετε τους ενόχους που μπορεί να προκαλούν το σφάλμα στο Mac σας, είναι καιρός να μάθετε για τις λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα και να συνεχίσετε με τη μετακίνηση των αρχείων.

Μέθοδος 1: Ενημέρωση macOS

Πρώτα πράγματα πρώτα, είναι σημαντικό να ενημερώσετε το σύστημά σας εάν αναρωτιέστε πώς μπορώ να διορθώσω το σφάλμα 36 σε Mac. Έχει αναφερθεί ότι ο κωδικός σφάλματος 36 προκαλείται λόγω παλαιότερων εκδόσεων διακομιστών Mac. Ως εκ τούτου, η ενημέρωση του συστήματος στην πιο πρόσφατη έκδοση είναι μια γρήγορη λύση για το πρόβλημα.

1. Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο apple στην επιφάνεια εργασίας σας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την πλευρική γραμμή του Office στον Microsoft Edge

2. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο Ενημέρωση λογισμικού από τη λίστα στην οθόνη Προτιμήσεις συστήματος.

3. Σε περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμο, κάντε κλικ στο Ενημέρωση τώρα.

Μόλις εγκατασταθεί επιτυχώς η ενημέρωση, επανεκκινήστε το σύστημά σας και επαναλάβετε τη διαδικασία μετακίνησης ή αντιγραφής του αρχείου για να ελέγξετε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 2: Απεγκατάσταση λογισμικού προστασίας από ιούς τρίτων

Λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή στο Mac σας μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος για το πρόβλημα και ένας τρόπος για να διορθώσετε το σφάλμα 36 σε Mac είναι να απεγκαταστήσετε αυτό το λογισμικό. Το λογισμικό προστασίας από ιούς τείνει να παρεμβαίνει στις διαδικασίες του Mac και άλλων λειτουργιών και εδώ είναι τα βήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να το απεγκαταστήσετε:

1. Κάντε κλικ στο Finder από τη γραμμή ενεργειών στο κάτω μέρος της οθόνης σας.

2. Τώρα, κάντε κλικ στη γραμμή Μετάβαση που υπάρχει στην κορυφή.

3. Επιλέξτε Utilities από το μενού.

4. Στη συνέχεια, εντοπίστε το λογισμικό προστασίας από ιούς και κάντε διπλό κλικ σε αυτό για να καταργήσετε την εγκατάσταση.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία απεγκατάστασης, επανεκκινήστε το σύστημά σας και ελέγξτε εάν το σφάλμα παραμένει.

Μέθοδος 3: Να επιτρέπονται τα δικαιώματα αρχείου

Ο κωδικός σφάλματος 36 μπορεί επίσης να εμφανιστεί στο macOS σας, εάν το αρχείο που προσπαθείτε να επεξεργαστείτε, να μετακινήσετε ή να αντιγράψετε δεν έχει τα απαιτούμενα δικαιώματα για το ίδιο. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι τα δικαιώματα του αρχείου δεν ταιριάζουν.

1. Κάντε κλικ στην εφαρμογή Finder στην κάτω γραμμή.

2. Εντοπίστε και κάντε κλικ στο αρχείο που προσπαθείτε να επεξεργαστείτε.

3. Κάντε κλικ στο Λήψη πληροφοριών.

4. Καταργήστε την επιλογή της επιλογής Κλειδωμένα αρχεία.

5. Εντοπίστε την καρτέλα Κοινή χρήση και δικαιώματα και επιλέξτε Όλοι.

Μέθοδος 4: Αντιγραφή αρχείων μέσω της γραμμής εντολών

Ένας άλλος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα εμφανιστεί ο κωδικός σφάλματος 36 είναι η αντιγραφή αρχείων χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια των παρακάτω βημάτων:

1. Ανοίξτε το Terminal από το φάκελο Utilities.

2. Πλοηγηθείτε στον φάκελο προέλευσης.

3. Αντιγράψτε αρχεία στο δίσκο σας.

Μέθοδος 5: Εκτέλεση του βοηθητικού προγράμματος δίσκου

Εάν θέλετε να μάθετε τι είναι ο κωδικός σφάλματος 36 στο Mac, θα πρέπει πιθανώς να ελέγξετε την κάρτα SD ή την εσωτερική μονάδα δίσκου του συστήματός σας. Σε περίπτωση που η κάρτα SD δεν είναι συμβατή ή η εσωτερική μονάδα δίσκου δεν είναι αναγνώσιμη από το σύστημά σας, μπορεί να προκύψει σφάλμα 36. Σε αυτό το σενάριο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εκτελέσετε το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου στην κάρτα SD ή στη μονάδα δίσκου. Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτήν τη μέθοδο:

  Γρήγορη απάντηση σε μηνύματα Skype από ένα αναδυόμενο παράθυρο [Jailbreak]

1. Πληκτρολογήστε Utilities στην περιοχή Spotlight Search της επιφάνειας εργασίας σας.

2. Ανοίξτε το φάκελο Utilities.

3. Στο Utilities, κάντε κλικ στο Disk Utility.

4. Τώρα, επιλέξτε BOOT από το πλαϊνό πλαίσιο και κάντε κλικ στο εικονίδιο Πρώτων Βοηθειών στο επάνω μέρος.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εκτέλεση για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, επανεκκινήστε το Mac σας και δείτε εάν το πρόβλημα επιλύθηκε.

Μέθοδος 6: Διαγραφή κρυφών αρχείων προσωρινής μνήμης

Τα κρυφά αρχεία προσωρινής μνήμης είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους εμφανίζεται ο κωδικός σφάλματος 36 σε Mac. Το Desktop Services Store, γνωστό και ως DS Store, διατηρεί αυτά τα κρυφά αρχεία κρυφής μνήμης που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις και τη διαμόρφωση του συστήματος. Επομένως, εάν θέλετε να μάθετε πώς μπορώ να διορθώσω το σφάλμα 36 σε Mac, τότε η διαγραφή των αρχείων του DS Store είναι η λύση για εσάς.

1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Finder από το κάτω μέρος της οθόνης.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Applications και επιλέξτε Utilities από τη λίστα.

3. Εντοπίστε και ανοίξτε το Terminal utility από τη λίστα.

4. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Return.

sudo find / -name “.DS_Store” -depth -exec rm {} ;

5. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή και επιλέξτε OK για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, επανεκκινήστε το Mac σας και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία επανεκκίνησης, ανατρέξτε στον οδηγό μας Πώς να εκκινήσετε το Mac σε ασφαλή λειτουργία.

Μέθοδος 7: Εκτελέστε την εντολή dot_clean στο Terminal

Η κακή διαχείριση με αρχεία υπογράμμισης κουκκίδων μπορεί να καταλήξει να παρεμβαίνει στη διαδικασία μετακίνησης ή συμπίεσης αρχείων. Σε αυτήν την περίπτωση, η χρήση μιας εντολής dot_clean στο Terminal μπορεί να βοηθήσει στη διαγραφή της περιττής ημερομηνίας και να γίνει μια λύση για τον τρόπο διόρθωσης του σφάλματος 36 στο Mac.

1. Ανοίξτε το Terminal utility από την ενότητα Utilities.

2. Πληκτρολογήστε την εντολή dot_clean και πατήστε Return.

3. Τώρα, σύρετε τον προβληματικό φάκελο στο παράθυρο Terminal και πατήστε Return για να επεξεργαστείτε την εντολή dot_clean.

Μόλις ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, μετακινήστε ή αντιγράψτε το φάκελο που προσπαθείτε να βάλετε νωρίτερα και δείτε εάν το σφάλμα παραμένει.

Μέθοδος 8: Διαμορφώστε τη μονάδα SD

Αν ψάχνετε για απαντήσεις για το τι είναι ο κωδικός σφάλματος 36 σε Mac, τότε η κάρτα SD σας μπορεί να έχει απαντήσεις για αυτό. Είναι πολύ πιθανό η κάρτα SD σας να είναι κατεστραμμένη ή να μην είναι συμβατή με το σύστημα macOS σας με αποτέλεσμα το σφάλμα 36 που σας εμποδίζει να μετακινήσετε τα αρχεία σας. Σε ένα τέτοιο σενάριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Disk Utility στο σύστημά σας για να απαλλαγείτε από τα περιεχόμενα της κάρτας SD ή απλώς να το διαμορφώσετε για να αποκλείσετε την πιθανότητα σφάλματος.

  Τι είναι το κουμπί στιγμιότυπου οθόνης iPhone

Σημείωση: Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στην κάρτα SD πριν εκτελέσετε τα παρακάτω βήματα.

1. Κάντε κλικ στο Finder στη γραμμή ενεργειών στο κάτω μέρος.

2. Στις Εφαρμογές, κάντε κλικ στο Βοηθητικά προγράμματα.

3. Επιλέξτε Disk Utility σε αυτό.

4. Επιλέξτε την κάρτα SD από το πλαϊνό μενού.

5. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή στο επάνω μέρος.

6. Επιβεβαιώστε το κάνοντας κλικ στο Διαγραφή.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μορφοποίησης της κάρτας SD, επαναλάβετε τη διαδικασία μετακίνησης ή αντιγραφής του αρχείου και ελέγξτε εάν έχει επιλυθεί ο κωδικός σφάλματος 36.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Τι μπορώ να κάνω εάν το dot_clean δεν λειτουργεί στο Mac μου;

Απ. Το Dot_clean δεν θα λειτουργήσει στο Mac σας εάν δεν προσθέσετε μια διαδρομή δίπλα στην εντολή dot_clean. Επίσης, δεν λειτουργεί εάν η διαδρομή που αναφέρεται είναι λανθασμένη. Για να αποκλείσετε αυτό το σφάλμα, μπορείτε απλά να σύρετε και να αποθέσετε το αρχείο δίπλα στην εντολή dot_clean.

Ε2. Τι σημαίνει το αρχείο DS Store;

Απ. Τα αρχεία DS Store αντιπροσωπεύουν τα αρχεία Desktop Services που δημιουργούνται αυτόματα από το Finder στο Mac σας. Αυτά τα αρχεία περιέχουν χαρακτηριστικά των φακέλων σε αυτά, συμπεριλαμβανομένων θέσεων εικονιδίων και εικόνων φόντου.

Ε3. Πώς μπορώ να διορθώσω κωδικούς σφάλματος σε Mac;

Απ. Οι κωδικοί σφαλμάτων στο σύστημα Mac μπορούν να διορθωθούν απλώς εκτελώντας τους ελέγχους σε δίσκους, επανεκκινώντας το σύστημα ή ενημερώνοντας μια παλιά έκδοση του macOS.

Q4. Τι είναι οι κωδικοί σφάλματος;

Απ. Οι κωδικοί σφάλματος καθορίζουν τα σφάλματα, εξηγούν τις αιτίες που κρύβονται πίσω από αυτά και βοηθούν στην επίλυσή τους. Υπάρχουν πολλοί κωδικοί σφάλματος που αντιμετωπίζουν οι χρήστες Windows και Mac λόγω τεχνικών προβλημάτων ή προβλημάτων λογισμικού.

Q5. Πώς μπορώ να βρω κρυφά αρχεία σε Mac;

Απ. Μπορείτε να βρείτε κρυφά αρχεία σε Mac χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Finder. Εντοπίστε τον σκληρό σας δίσκο σε αυτόν και ανοίξτε το φάκελο Macintosh HD. Μπορείτε επίσης να βρείτε κρυφούς φακέλους σε έγγραφα, εφαρμογές και φακέλους επιφάνειας εργασίας.

***

Ο κωδικός σφάλματος 36 είναι πράγματι ένα σπάνιο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες Mac όταν πρόκειται να μετακινήσουν, να διαγράψουν ή να αντιγράψουν τα αρχεία τους. Το Finder μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα με κρυφά αρχεία στο σύστημά σας, με αποτέλεσμα να αναρωτιέστε για τον κωδικό σφάλματος 36 και τι να κάνετε με αυτόν. Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας σας βοήθησε να επιλύσετε αυτό το ζήτημα και σας παρείχε όλες τις απαντήσεις σχετικά με το τι είναι ο κωδικός σφάλματος 36 στο Mac και πώς να το διορθώσετε. Ενημερώστε μας ποια από τις μεθόδους σας βοήθησε περισσότερο στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Για περισσότερες απορίες ή πολύτιμες προτάσεις, επικοινωνήστε μαζί μας αφήνοντας ένα σχόλιο παρακάτω.