Τι είναι οι κρίσιμες ειδοποιήσεις σε iPhone και iPad και πώς μπορώ να τις ενεργοποιήσω;

Οι κρίσιμες ειδοποιήσεις είναι ειδοποιήσεις που εμφανίζονται ακόμη και όταν το iPhone ή το iPad σας βρίσκεται σε λειτουργία Μην ενοχλείτε ή σε σίγαση. Αυτές περιλαμβάνουν ειδοποιήσεις με κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με έκτακτες καιρικές συνθήκες ή σημαντικές ειδοποιήσεις υγείας από συνδεδεμένες συσκευές.

Πώς λειτουργούν οι κρίσιμες ειδοποιήσεις;

Το iOS 12 της Apple εισήγαγε κρίσιμες ειδοποιήσεις μαζί με πολλές άλλες βελτιώσεις ειδοποιήσεων. Δεν μπορούν να αποσιωπηθούν επειδή περιέχουν βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε. Για παράδειγμα, οι εφαρμογές καιρού, υγείας και ασφάλειας ενδέχεται να δημιουργήσουν μια κρίσιμη ειδοποίηση. Όπως και οι τυπικές ειδοποιήσεις, πρέπει να επιλέξετε να τις λαμβάνετε.

  Πώς να διορθώσετε την καθυστέρηση του Youtube στα Windows 11

Δεν επιτρέπεται σε όλες οι εφαρμογές να στέλνουν σημαντικές ειδοποιήσεις. Για να μπορέσει μια εφαρμογή να στείλει σημαντικές ειδοποιήσεις, ο προγραμματιστής πρέπει να το κάνει υποβάλετε αίτηση για δικαίωμα από την Apple. Η Apple ελέγχει χειροκίνητα τις εφαρμογές για να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες είναι κρίσιμες.

Οι κρίσιμες ειδοποιήσεις διαφέρουν από τις τυπικές ειδοποιήσεις. Θα λειτουργούν ακόμα κι αν δεν επιτρέπετε άλλες ειδοποιήσεις από την εφαρμογή. Μπορεί να μην έχετε εφαρμογές που να μπορούν να στέλνουν κρίσιμες ειδοποιήσεις, αλλά αν το έχετε, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε αυτές τις ειδοποιήσεις.

Πώς να ενεργοποιήσετε τις κρίσιμες ειδοποιήσεις μιας εφαρμογής

Πολλές εφαρμογές με κρίσιμες ειδοποιήσεις θα σας ζητήσουν να τις ενεργοποιήσετε την πρώτη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή. Θα δείτε ένα μήνυμα που λέει ότι η εφαρμογή “θα ήθελε να σας στείλει σημαντικές ειδοποιήσεις”. Πατήστε “Να επιτρέπεται” για να ενεργοποιήσετε κρίσιμες ειδοποιήσεις από αυτήν την εφαρμογή. Ίσως μπορείτε να προσαρμόσετε τι σας ειδοποιεί η εφαρμογή μέσα από την ίδια την εφαρμογή.

  Πώς να ελέγξετε με μη αυτόματο τρόπο την κάμερα του iPhone σας (και γιατί θέλετε να το κάνετε)

Εάν δεν ενεργοποιήσετε τις κρίσιμες ειδοποιήσεις κατά την πρώτη εκκίνηση της εφαρμογής (ή απλώς χρειάζεται να αλλάξετε τη ρύθμιση), μπορείτε να τις τροποποιήσετε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις.

Πατήστε την εφαρμογή για την οποία θέλετε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις κρίσιμων ειδοποιήσεων και, στη συνέχεια, κάντε εναλλαγή του διακόπτη “Να επιτρέπονται οι κρίσιμες ειδοποιήσεις”.

Αυτό είναι! Εάν ενεργοποιήσατε τη λειτουργία, οι κρίσιμες ειδοποιήσεις θα ηχήσουν στο iPhone ή το iPad σας ακόμα και αν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Μην ενοχλείτε.

Γιατί πρέπει να ενεργοποιήσετε τις κρίσιμες ειδοποιήσεις

Δεν περιλαμβάνει κάθε εφαρμογή κρίσιμες ειδοποιήσεις. Θα βρείτε αυτήν τη δυνατότητα σε εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να σας κρατούν ασφαλείς, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών υγείας, καιρού και ασφάλειας.

  Πώς να διορθώσετε κατεστραμμένα αρχεία WAV

Υπάρχουν φορές που θέλετε να αποσυνδέσετε ή να ελαχιστοποιήσετε τις διακοπές σας. Αλλά, όταν υπάρχει ανεμοστρόβιλος στην περιοχή σας, δεν έχετε την πολυτέλεια να αποσυνδεθείτε. Γι’ αυτό χρησιμεύουν οι κρίσιμες ειδοποιήσεις—η ειδοποίηση που σας απομακρύνει από την αποσύνδεσή σας μπορεί απλώς να σας σώσει τη ζωή.

Η Apple δεν θέλει οι εφαρμογές να κάνουν κατάχρηση αυτής της ισχυρής δυνατότητας, γι’ αυτό οι προγραμματιστές εφαρμογών πρέπει να υποβάλουν αίτηση και να διαφωνήσουν στην Apple πριν συμπεριλάβουν αυτήν τη δυνατότητα. Η Apple γνωρίζει ότι είναι απαραίτητο να αποσυνδέεται μερικές φορές, αλλά ίσως εξακολουθείτε να θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις που σας προστατεύουν από κινδύνους. Τούτου λεχθέντος, οι κρίσιμες ειδοποιήσεις είναι μια υπηρεσία επιλογής. Δεν χρειάζεται να τα αποκτήσετε, αλλά αν μια εφαρμογή που χρησιμοποιείτε τα προσφέρει, μάλλον είναι καλή ιδέα να τα αποδεχτείτε.