Τι είναι οι ειδοποιήσεις χρήσης μπαταρίας στο Android 7.1.2


Το Android 7.1.2 κυκλοφορεί σε τηλέφωνα Nexus και Pixel. Είναι μια μικρή ενημέρωση με κυρίως διορθώσεις σφαλμάτων και ένα αξιοσημείωτο νέο χαρακτηριστικό. Ειδοποιήσεις χρήσης μπαταρίας. Το όνομα είναι παραδόξως ασαφές και υπονοεί ότι η λειτουργία θα σας ειδοποιήσει όταν η μπαταρία σας είναι χαμηλή. Αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Οι ειδοποιήσεις χρήσης μπαταρίας δεν σας ενημερώνουν πότε η φόρτιση της συσκευής σας είναι σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο/ποσοστό. Σας ενημερώνει πότε μια εφαρμογή καταναλώνει πάρα πολύ ενέργεια. Ως εκ τούτου, αυτές οι ειδοποιήσεις δεν είναι ειδοποιήσεις με την αυστηρότερη έννοια της λέξης. Απλώς υπογραμμίζει τις εφαρμογές που χρειάζονται ενέργεια στη συσκευή σας. Σε παλαιότερες εκδόσεις έπρεπε να σαρώσετε με μη αυτόματο τρόπο τη χρήση της μπαταρίας από τις εφαρμογές για να δείτε ποια εξαντλεί περισσότερο την μπαταρία σας. Τώρα, το Android απλώς θα το φιλτράρει για εσάς με πολύ πιο έξυπνο τρόπο.

  Καλύτερες συσκευές αναπαραγωγής μουσικής για Android: 10 επιλογές για να κάνετε

Προβολή ειδοποιήσεων χρήσης μπαταρίας

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε τις Ρυθμίσεις μπαταρίας. Πατήστε το κουμπί υπερχείλισης επάνω δεξιά και επιλέξτε «Ειδοποιήσεις χρήσης» από το μενού. Θα μεταβείτε σε μια νέα οθόνη που εμφανίζει όλες τις εφαρμογές που χρειάζονται ενέργεια.

Πως δουλεύει

Εάν μόλις λάβατε την ενημέρωση Android 7.1.2, η οθόνη Ειδοποιήσεις χρήσης θα είναι κενή. Για να λειτουργήσουν οι ειδοποιήσεις, πρέπει να φορτίσετε πλήρως τη συσκευή σας. Οι ειδοποιήσεις χρήσης μπαταρίας εξετάζουν την κατανάλωση μπαταρίας μιας εφαρμογής με βάση το πόσο αδειάζει μια πλήρως φορτισμένη συσκευή.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ η οθόνη Μπαταρία θα εμφανίζει την κατανάλωση ενέργειας ανά εφαρμογή, η οθόνη ειδοποιήσεων χρήσης δεν θα μπορεί να ξεχωρίσει ποια εφαρμογή είναι ασυνήθιστη κατανάλωση ενέργειας. Αυτή η διαφορά είναι σημαντικό να σημειωθεί. Πάρτε το παράδειγμα της εφαρμογής Facebook, η οποία είναι γνωστό ότι πεινά για ενέργεια. Είναι επίσης μια εφαρμογή που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολύ συχνά. Ο μέσος άνθρωπος ελέγχει το Facebook πολλές φορές την ημέρα και έχει ενεργοποιημένες ειδοποιήσεις για αυτό. Εάν το συγκρίνετε με την κατανάλωση μπαταρίας μιας εφαρμογής όπως το Google Plus, την οποία ίσως οι χρήστες ελέγχουν μία φορά την εβδομάδα, δεν είναι δίκαιη σύγκριση.

  Η δημοφιλής εφαρμογή μεταφοράς αρχείων Android Pushbullet έρχεται στο iPhone

Η οθόνη χρήσης μπαταρίας δεν λαμβάνει υπόψη πόσο καιρό χρησιμοποιήσατε μια εφαρμογή. Θα μπορούσε εύκολα να σας αφήσει να πιστέψετε ότι ένα παιχνίδι με ένταση γραφικών που παίζετε για τρεις ώρες είναι μια μπαταρία. Οι ειδοποιήσεις χρήσης μπαταρίας από την άλλη πλευρά θα εξετάσουν τη συνολική επίδραση που έχει μια εφαρμογή στη φόρτιση της συσκευής σας. Εάν δύο εφαρμογές που χρησιμοποιείτε για τον ίδιο περίπου χρόνο καταναλώνουν δυσανάλογα διαφορετικές ποσότητες μπαταρίας, τότε μία από αυτές μπορεί να είναι πρόβλημα. Και πάλι, αυτό είναι εικασία γιατί ένα παιχνίδι θα καταναλώσει περισσότερη μπαταρία. Θα είναι μια δοκιμή της αποτελεσματικότητας της δυνατότητας για τον σωστό εντοπισμό εφαρμογών που απαιτούν ενέργεια.

  Το Prism είναι μια εφαρμογή εκκίνησης που εστιάζει στην απλότητα [Android]