Τι είναι καλύτερο μεταξύ Romer G εναντίον Cherry MX;

Οι υπολογιστές έχουν γίνει mainstream συσκευές. Υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γραφείο κάθε επιχείρησης. Με τον καιρό, οι υπολογιστές άρχισαν να έρχονται σε διαφορετικούς τύπους και με αυτό, έγιναν πιο εξατομικευμένοι. Οι χρήστες ήθελαν ο υπολογιστής τους να τους αντιπροσωπεύει. Ένα τέτοιο εξατομικευμένο περιφερειακό των υπολογιστών είναι το πληκτρολόγιο. Είναι απαραίτητο για τον υπολογιστή καθώς μας επιτρέπει να του δίνουμε οδηγίες εισάγοντας εντολές. Σήμερα, τα πληκτρολόγια διατίθενται σε διάφορα χρώματα, τύπους πλήκτρων, διακόπτες και βάρη. Κάθε χρήστης θέλει το πληκτρολόγιό του να είναι συγκεκριμένου τύπου και έχει αναγκάσει τους κατασκευαστές να παρέχουν διαφορετικές επιλογές στην αγορά. Όσον αφορά τους διακόπτες πληκτρολογίου, δύο μάρκες ξεχωρίζουν, η Romer G vs Cherry MX. Αν αναρωτιέστε αν οι διακόπτες Romer G είναι καλοί και ανώτεροι από το Cherry MX, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, θα κάνουμε σύγκριση διακοπτών Cherry MX μαζί με σύγκριση Romer G εναντίον Cherry MX καφέ.

Τι είναι καλύτερο μεταξύ Romer G εναντίον Cherry MX;

Οι διακόπτες πληκτρολογίου είναι διακόπτες που υπάρχουν κάτω από κάθε μεμονωμένο κάλυμμα πληκτρολογίου. Αυτοί οι διακόπτες έχουν μηχανισμό ελατηρίου, δηλαδή υπάρχει ένα ελατήριο τοποθετημένο ανάμεσα στο κάλυμμα του πληκτρολογίου και την επιφάνεια το οποίο παρέχει αντίσταση όταν πιέζεται το κάλυμμα του κλειδιού. Τα πλήκτρα αισθάνονται πιο φυσικά όταν πιέζονται σε σύγκριση με τους ελαστικούς διακόπτες όπου το καουτσούκ έκανε την κρούση ανομοιόμορφη και απαλή. Υπάρχουν τρεις τύποι διακοπτών πληκτρολογίου:

  • Γραμμικοί διακόπτες: Παρέχουν πλήρη έλεγχο και είναι γρήγοροι, γεγονός που τους κάνει αγαπημένους παίκτες. Η καθοδική διαδρομή του κλειδιού σε αυτούς τους διακόπτες είναι αδιάκοπη.

  • Απτικός διακόπτης: Έρχονται με ένα χτύπημα μεταξύ του καλύμματος του κλειδιού και της επιφάνειας. Αυτό το χτύπημα επιτρέπει στο κλειδί να καταγράψει ένα κτύπημα στα μισά της διαδρομής. Είναι οι καταλληλότεροι για πληκτρολόγηση, καθώς ένας συγγραφέας δεν χρειάζεται να περιμένει το κλειδί να ολοκληρώσει την πλήρη διαδρομή προς τα κάτω για να πληκτρολογήσει ένα γράμμα.

  • Clicky Switches: Είναι παρόμοιοι με τους διακόπτες αφής, αν και όταν το κάλυμμα του κλειδιού χτυπάει στο χτύπημα, κάνει έναν θόρυβο κλικ. Είναι οι πιο δυνατοί από όλους τους διακόπτες και κάθε πάτημα πλήκτρων κάνει έναν ήχο.

Αφού μάθουμε για τους διακόπτες πληκτρολογίου και τους διαφορετικούς τύπους τους, ας ξεκινήσουμε τη σύγκριση διακοπτών Cherry MX με το Romer G μαζί με τη σύγκριση Romer G εναντίον Cherry MX καφέ. Θα αναλύσουμε αυτούς τους διακόπτες από όλες τις πλευρές και θα αναφέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Ποια είναι η βασική διαφορά μεταξύ του Romer G και του Cherry MX;

Παρακάτω ο ιστός έχει δείξει τη βασική διαφορά μεταξύ των καφέ πλήκτρων Romer G και Cherry MX.

Ρόμερ Γ

Οι διακόπτες Romer G κατασκευάζονται από τον κατασκευαστή περιφερειακών υπολογιστών Logitech. Είναι μηχανικοί διακόπτες που έρχονται με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και καλύτερους στα keycaps της αγοράς. Κυκλοφορούν σε δύο τύπους Romer G απτικό και Romer G γραμμικό. Είναι καλοί οι διακόπτες Romer G; Ας μάθουμε.

  • Έχουν υψηλή απόκριση. Τα πλήκτρα καταγράφονται με αστραπιαία ταχύτητα.
  • Είναι μοναδικά αθόρυβοι σε σύγκριση με άλλους απτικούς και γραμμικούς διακόπτες. Τα πλήκτρα δεν κάνουν πολύ θόρυβο.
  • Το σημείο ενεργοποίησής τους είναι υψηλό. Σημαίνει ότι τα πλήκτρα καταγράφονται αρκετά νωρίς στην καθοδική τους διαδρομή χωρίς να χρειάζεται να πατήσετε το πλήκτρο μέχρι το τέλος. Επιτρέπει καλό χρόνο απόκρισης όταν πληκτρολογείτε ή παίζετε παιχνίδια.
  • Είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειάζεται να τα πατάτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, διασφαλίζοντας ότι τα δάχτυλά σας διανύουν λιγότερη απόσταση κατά την καταγραφή ενός πληκτρολογίου. Οι Romer G φημίζονται για τη μικρή απόσταση ταξιδιού τους.
  • Δεν μπλοκάρουν τις λυχνίες LED του πληκτρολογίου λόγω του σχεδιασμού του καλύμματος πληκτρολογίου και παρέχουν έναν ζωντανό οπίσθιο φωτισμό LED.

Cherry MX

Οι διακόπτες Cherry MX κατασκευάζονται από την Cherry AG, μια εταιρεία περιφερειακών υπολογιστών με έδρα τη Γερμανία. Η Cherry ήταν η πρώτη εταιρεία που κατασκεύασε μηχανικούς διακόπτες πληκτρολογίου. Λόγω της εμπειρίας και της ιστορίας τους στην αγορά πληκτρολογίων, έχουν μια βάση πιστών θαυμαστών. Κατασκευάζουν όλους τους τύπους διακοπτών.

  • Υπάρχει μια άμεση σύγκριση Tactile Roman G και Cherry MX καφέ, καθώς το Cherry MX brown είναι το πιο δημοφιλές απτικό διακόπτη Cherry. Ομοίως, τα Cherry MX Reds είναι γραμμικά και τα Cherry MX Blues είναι clicky διακόπτες.
  • Τα Cherry MX Reds είναι γραμμικοί διακόπτες. Είναι ιδανικά για παιχνίδια καθώς έχουν χαμηλή αντίσταση και δεν έχουν χτυπήματα ή κλικ. Είναι ελαφριά και αθόρυβα και τα πλήκτρα τους είναι ομαλά.
  • Το Cherry MX Brown φημίζεται για το χαμηλό θόρυβο και τη γρήγορη ανάδραση της αφής, που είναι ένας μοναδικός συνδυασμός. Έχουν επίσης χαμηλό σημείο ενεργοποίησης μόνο 2 mm.

  • Το Cherry MX Blue κάνει κλικ και γι’ αυτό κάνει δυνατό θόρυβο όταν καταγράφονται τα πλήκτρα. Είναι βαριά σε σύγκριση και έχουν μικρή απόσταση διαδρομής 4 mm.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Romer G

Ας συνεχίσουμε τη σύγκριση του Romer G εναντίον του Cherry MX με ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Romer G.

Πλεονεκτήματα:

  • Τα πλήκτρα είναι ακριβή και ακριβή.
  • Έχουν χαμηλό απτικό χτύπημα. Σημαίνει ότι τα δάχτυλά σας δεν αισθάνονται το χτύπημα της ενεργοποίησης όταν χτυπά το καπάκι του κλειδιού. Η πρόσκρουση του χτυπήματος είναι απαλή.
  • Είναι ήσυχα και δεν σας αποσπούν την προσοχή ενώ πληκτρολογείτε.
  • Είναι συμπαγείς και έχουν χαμηλό προφίλ.

Μειονεκτήματα:

  • Καθώς κατασκευάζονται αποκλειστικά από τη Logitech, είναι δαπανηρές.
  • Δεν ανταλλάσσονται εύκολα.
  • Είναι κακοί στη σταθεροποίηση των keycaps.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Cherry MX

Όταν συγκρίνετε το Romer G με το Cherry MX, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το Cherry MX προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα και διακόπτες. Κάθε τύπος πληκτρολογίου Cherry MX έχει διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα:

  • Είναι γρήγοροι και ανταποκρίνονται.
  • Ανταλλάσσονται εύκολα.
  • Είναι ανθεκτικά.
  • Κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία, οπότε υπάρχει κάτι για όλους.
  • Σας επιτρέπουν να τροποποιήσετε τον οπίσθιο φωτισμό.

Μειονεκτήματα:

  • Είναι ακριβά.
  • Ορισμένοι τύποι κλειδιών Cherry MX μπορεί να γίνουν πιο άκαμπτοι με την πάροδο του χρόνου.
  • Μερικές φορές τα βασικά κουπόνια τους μπορεί να είναι μέτριας ποιότητας.

***

Ελπίζουμε ότι αυτή η σύγκριση Romer G εναντίον Cherry MX ήταν χρήσιμη και μπορέσατε να προσδιορίσετε τις διαφορές μεταξύ τους. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο στο iPad