Τι είναι και πώς να το προλάβετε;

Τα δεδομένα είναι το θεμέλιο της ψηφιακής επιχειρηματικής, επαγγελματικής και προσωπικής σας ζωής. Η καταστροφή δεδομένων μπορεί να βλάψει αυτό το θεμέλιο εάν δεν προετοιμαστείτε έγκαιρα.

Η τακτική φθορά, μαζί με ελαττωματικά προγράμματα, μπορεί να καταστρέψουν δεδομένα. Τα δεδομένα μπορεί να είναι οικογενειακές φωτογραφίες, βίντεο από πρόσφατο ταξίδι ή σαρωμένες εικόνες εκπαιδευτικών πιστοποιητικών. Εάν τα χάσετε, μπορεί να λυπηθείτε για τις φωτογραφίες ή να αντιμετωπίσετε ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών αιτήσεων εργασίας.

Ωστόσο, οι συνέπειές του στις επιχειρήσεις είναι πιο βαθιές καθώς εμπλέκονται χρηματικές απώλειες και ζημιά στη φήμη. Μπορεί να χάσετε περιεχόμενο διαφήμισης λόγω καταστροφής δεδομένων, το οποίο πρέπει να παραδώσετε στον πελάτη. Τα κατεστραμμένα δεδομένα μπορούν να προκαλέσουν ατελείωτα προβλήματα στον οργανισμό σας.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι η διαφθορά δεδομένων;

Όταν ανακαλύπτετε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη αλλαγή στο αποθηκευμένο αρχείο κατά τη μετάδοση, την αποθήκευση και την επεξεργασία, συνήθως ονομάζεται καταστροφή δεδομένων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα κατεστραμμένα δεδομένα γίνονται μη αναγνώσιμα από λογισμικό υπολογιστή, εφαρμογές ιστού ή εφαρμογές για κινητά.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε ανακρίβειες σε μεγάλες βάσεις δεδομένων, κακή ποιότητα περιεχομένου σε εικόνες και βίντεο ή να λείπουν μερικά μέρη των δεδομένων. Με λίγα λόγια, τα κατεστραμμένα δεδομένα γίνονται άχρηστα για επαγγελματική, προσωπική ή επαγγελματική χρήση.

Οι υπολογιστικές μηχανές αντιλαμβάνονται τα έγγραφα, αρχεία, εικόνες κ.λπ., δεδομένα όπως βλέπουμε, εντελώς διαφορετικά. Οι μηχανές διαβάζουν δεδομένα ως bit των 0 και 1. Λόγω δυσλειτουργίας υλικού, ηλεκτρικής εκφόρτισης, ηλεκτροπληξίας, σφάλματος λογισμικού και ανθρώπινου λάθους, οι μονάδες αποθήκευσης μπορούν να αναμειγνύουν τα bit πολλών ξεχωριστών αρχείων.

Όταν χρησιμοποιείτε το αποκλειστικό λογισμικό για αυτό το αρχείο για να το ανοίξετε, ενδέχεται να εμφανιστεί σφάλμα. Τότε ξέρετε ότι το αρχείο είναι κατεστραμμένο. Υπάρχουν άλλοι δείκτες και συμπτώματα καταστροφής δεδομένων, και αυτά είναι τα παρακάτω:

  • Το επίπεδο καθυστέρησης του υπολογιστή αυξάνεται καθώς τα μπλοκ δεδομένων του λειτουργικού συστήματος υφίστανται καταστροφή.
  • Το λογισμικό διακόπτεται απροσδόκητα όταν εργάζεστε σε ορισμένα αρχεία, έγγραφα, βίντεο κ.λπ.
  • Δεν ανοίγει φάκελος ή αρχείο.
  • Το όνομα του αρχείου άλλαξε σε ασυνήθιστους χαρακτήρες.
  • Οι λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά του αρχείου αλλάζουν δραστικά. Για παράδειγμα, ένα αρχείο JPEG εμφανίζεται ως αρχείο PNG. λείπει η ημερομηνία δημιουργίας και ούτω καθεξής.
  • Ο δίσκος αποθήκευσης είναι πολύ απασχολημένος ακόμα κι αν έχετε κλείσει όλες τις ανοιχτές εφαρμογές στον υπολογιστή σας.

Τώρα που καταλάβατε την καταστροφή δεδομένων, ας σκάψουμε στις πρόσφατες μελέτες σχετικά με τα τρωτά σημεία καταστροφής δεδομένων.

Πρόσφατες μελέτες σχετικά με τα τρωτά σημεία διαφθοράς δεδομένων

Για να κατανοήσουν εάν οι σύγχρονες συσκευές μαζικής αποθήκευσης είναι καλύτερες από τις παλαιότερες, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να ερευνούν οργανισμούς που χρησιμοποιούν συχνά συσκευές μαζικής αποθήκευσης. Αρκετές μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι οι σύγχρονες συσκευές αποθήκευσης όπως οι SSD και οι SSD NVMe ενδέχεται να παρουσιάζουν μικρότερες πιθανότητες καταστροφής δεδομένων.

  Πώς να εισαγάγετε σημειώσεις και σημειωματάρια από το Evernote στο OneNote

Ωστόσο, μια μικροσκοπική καταστροφή αρχείου μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην επιχείρησή σας, καθώς οι σύγχρονες μονάδες αποθήκευσης αποθηκεύουν terabyte δεδομένων. Συγκριτικά, οι παλιές συσκευές μαζικής αποθήκευσης όπως οι σκληροί δίσκοι είναι πιο ασφαλείς επειδή αποθηκεύουν λιγότερα δεδομένα από τις σύγχρονες συσκευές.

Δείτε παρακάτω τις τάσεις των περιστατικών διαφθοράς δεδομένων και τη σοβαρότητα στις παγκόσμιες επιχειρήσεις:

  • Το NetApp, η λύση διαχείρισης δεδομένων cloud, πραγματοποίησε δοκιμή σε 1,5 εκατομμύρια σκληρούς δίσκους για 41 μήνες. Η μελέτη βρήκε 400.000 συμβάντα διαφθοράς δεδομένων. Είναι ενδιαφέρον ότι η συσκευή ελεγκτή RAID δεν μπορούσε να εντοπίσει 30.000 συμβάντα καταστροφής αρχείων.
  • Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας, CERN, εξέτασε 97 petabytes δεδομένων για έξι μήνες και διαπίστωσε ότι 128 MB πέρασαν από μακροχρόνια διαφθορά.
  • Η Greenplum, ένας μεγάλος πάροχος τεχνολογίας δεδομένων από τη VMware, ανέφερε ότι τα κέντρα δεδομένων τους αντιμετωπίζουν προβλήματα που συνδέονται με καταστροφή δεδομένων κάθε 15 λεπτά.

Οι παραπάνω μελέτες υποδηλώνουν πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα διαφθοράς δεδομένων για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς.

Εντοπίστηκε Vs. Μη ανιχνευμένη καταστροφή δεδομένων

Υπάρχουν δύο τύποι διαδικασιών καταστροφής δεδομένων. Πρόκειται για ανιχνευμένες και μη εντοπισμένες καταστροφές δεδομένων. Βρείτε παρακάτω έναν πίνακα που διαφοροποιεί αποτελεσματικά τα δύο:

FeaturesDetected Data CorruptionUndetected Data CorruptionDefinitionΔιαφθορά συστήματος αρχείων που έχει ήδη εντοπίσει το λειτουργικό σύστημα, το λογισμικό διαχείρισης HDD ή η ομάδα IT. Αθόρυβη καταστροφή δεδομένων λόγω φυσιολογικής φθοράς ή προβλημάτων λογισμικού. Το λειτουργικό σύστημα, τα εργαλεία σκληρού δίσκου και οι ομάδες IT δεν το αντιλαμβάνονται μέχρι να συμβεί μια μεγάλη βλάβη. Πεδίο διαφθοράςΓνωστήΆγνωστηΠηγή διαφθοράςΓνωστήΆγνωστηΣυβαρότητα Χαμηλή, καθώς το περιμένετε ήδη ή το έχετε παρατηρήσει κατά τη συνήθη επιθεώρηση της βάσης δεδομένων.Υψηλό, επειδή οι ζημιές σας ακινητοποιούν και θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στις επιχειρηματικές λειτουργίες.ΠρόληψηΣυνεχής συντήρηση μονάδων αποθήκευσης, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, κ.λπ. είναι δυνατό επειδή πολλές μεταβλητές επιταχύνουν σιωπηλά συμβάντα καταστροφής δεδομένων.

Λόγοι διαφθοράς δεδομένων

Υπάρχουν διάφορες αιτίες πίσω από την καταστροφή των δεδομένων σε επίπεδο επιχείρησης και μεμονωμένου χρήστη. Μερικές από τις σημαντικές και κοινές αιτίες αναφέρονται παρακάτω:

#1. Διακοπή ρεύματος

Οι υπολογιστές, οι διακομιστές και οι συστοιχίες αποθήκευσης κέντρων δεδομένων πρέπει να λαμβάνουν αδιάλειπτη ισχύ σε μια συγκεκριμένη τάση. Εάν δεν το κάνουν, μπορεί απλώς να βγουν εκτός σύνδεσης απροσδόκητα. Τέτοιες παύσεις στις διαδικασίες δεδομένων προκαλούν ζημιά σε μπλοκ δεδομένων που βασίζονται σε μαγνητικά και τσιπ.

#2. Σκληρή επανεκκίνηση

Οι σκληρές επανεκκινήσεις προκαλούν επίσης ζημιά στα μπλοκ δεδομένων. Όταν πατάτε σκόπιμα το κουμπί τερματισμού λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, η CPU κλείνει αμέσως. Η κεφαλή ανάγνωσης/εγγραφής των σκληρών δίσκων συχνά καταστρέφει μικροσκοπικά μπλοκ δεδομένων κατά τη διάρκεια γρήγορου τερματισμού λειτουργίας.

Ελαττωματικές κάρτες γραφικών, μητρικές, RAM, κάρτες LAN, κ.λπ., μπορεί επίσης να προκαλέσουν απροσδόκητους τερματισμούς λειτουργίας ή μπλε οθόνη θανάτου, καταστρέφοντας μπλοκ δεδομένων.

#3. Συσκευές Δικτύωσης

Οι ελαττωματικές και υποβαθμισμένες συσκευές δικτύωσης, όπως διακόπτες, δρομολογητές, διανομείς κ.λπ., μπορούν επίσης να δημιουργήσουν κακούς τομείς σε σκληρούς δίσκους και SSD.

#4. Hot Swapping

Οι σημερινές μητρικές πλακέτες διαθέτουν μια επιλογή plug-and-play ή hot swapping για SSD, HDD, NVMe, κ.λπ. Αν και φαίνεται βολικό να συνδέσετε μια συσκευή αποθήκευσης, να αντιγράψετε δεδομένα και να την αποσυνδέσετε, η συνεχής χρήση προς αυτήν την κατεύθυνση βλάπτει τη συσκευή εκθετικά.

#5. Εσφαλμένα προγράμματα

Οι εσφαλμένοι κωδικοί προγραμματισμού μπορούν να εμποδίσουν τις συσκευές μαζικής αποθήκευσης να δημιουργήσουν και να αποθηκεύσουν κατάλληλα μπλοκ μαγνητικής μνήμης. Μπορεί να δείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα έγγραφο, αλλά το αρχείο διαγράφεται μετά τον τερματισμό της λειτουργίας του προγράμματος.

  Τι είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Me.com;

#6. Κακόβουλο λογισμικό και Ransomware

Αυτές τις μέρες, ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τις ψηφιακές επιχειρήσεις είναι το ransomware και το κακόβουλο λογισμικό. Οι χάκερ μπορούν να έχουν πρόσβαση στις συστοιχίες αποθήκευσης του κέντρου δεδομένων σας και να κρυπτογραφούν τα αποθηκευμένα δεδομένα. Εάν δεν διαθέτετε το κλειδί κρυπτογράφησης, μπορεί να θεωρήσετε ότι τα δεδομένα έχουν χαθεί οριστικά.

#7. Φθορά

Όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές υποφέρουν από φυσιολογική φθορά. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές αποθήκευσης θα σταματήσουν να λειτουργούν σωστά σε λίγα χρόνια.

Πώς να εντοπίσετε τη διαφθορά δεδομένων

#1. Παρακολούθηση μηνυμάτων σφάλματος από το λειτουργικό σύστημα

Τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows, Mac και Linux διαθέτουν εργαλεία αναφοράς για την υγεία της συσκευής αποθήκευσης. Συλλέγουν συνεχώς δεδομένα και εμφανίζουν αναφορές με προειδοποιητικά σημάδια. Ωστόσο, τέτοιες ειδοποιήσεις είναι άχρηστες εάν έχει ήδη συμβεί καταστροφή δεδομένων.

#2. Εκτελέστε το Checksum

Η ομάδα IT σας μπορεί να εκτελεί τακτικά το Checksum κατά τη μεταφορά ή τη μετακίνηση δεδομένων από τη μια μονάδα δίσκου στην άλλη. Όταν εκτελείτε μια δέσμη ενεργειών Checksum, μπορείτε να δείτε την τρέχουσα κατάσταση της μονάδας αποθήκευσης και τυχόν μελλοντικά ζητήματα στη διεπαφή της γραμμής εντολών (CLI).

#3. RAID και ZFS

Για λειτουργικά συστήματα όπως το λογισμικό Linux, Ubuntu, Debian, RAID και ZFS. Μπορείτε να διαμορφώσετε ένα αυτοματοποιημένο πρόγραμμα καθαρισμού δεδομένων εβδομαδιαία ή μηνιαία.

Βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψη της διαφθοράς δεδομένων

Είτε πρόκειται για επαγγελματική είτε προσωπική ανάγκη, πάντα να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των πολύτιμων δεδομένων που παράγετε. Οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια ομάδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων που θα ελέγχει συχνά τα δεδομένα και θα δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας σε άλλη συσκευή αποθήκευσης για μια βροχερή μέρα.

Άλλες βέλτιστες πρακτικές που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι οι παρακάτω:

  • Χρησιμοποιήστε 75% αποθήκευση και κρατήστε το υπόλοιπο κενό για εργασίες συντήρησης.
  • Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία SMART για να ελέγξετε την υγεία του HDD και του SSD και να δώσετε προτεραιότητα στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων για συσκευές αποθήκευσης που θα αποτύχουν σύντομα.
  • Χρησιμοποιήστε ηλεκτρονικά συστήματα UPS για την παροχή σταθερής ηλεκτρικής ενέργειας σε σταθμούς εργασίας, διακομιστές και συστοιχίες αποθήκευσης κέντρων δεδομένων.
  • Όταν χρησιμοποιείτε εξωτερικές συσκευές μαζικής αποθήκευσης, σαρώστε για ιούς πριν ανοίξετε τη μονάδα.
  • Για όλες τις αφαιρούμενες συσκευές αποθήκευσης, πραγματοποιήστε εξαγωγή πριν αποσυνδέσετε τη συσκευή από τον υπολογιστή ή τον διακομιστή.
  • Μείνετε μακριά από περιεχόμενο ηλεκτρονικού ψαρέματος, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα κ.λπ.
  • Μην εγκαθιστάτε κάθε λογισμικό που λαμβάνετε δωρεάν στο διαδίκτυο.
  • Χρησιμοποιείτε πάντα ισχυρό λογισμικό προστασίας από ιούς.

Πώς να ανακτήσετε κατεστραμμένα δεδομένα

Βρείτε παρακάτω τα κοινά εργαλεία των Windows για την ανάκτηση κατεστραμμένων δεδομένων:

Εντολή CHKDSK

Αυτή η εντολή αναζητά κακούς τομείς σε ένα διαμέρισμα. Διαβάζει επίσης υπάρχοντα δεδομένα από έναν κακό τομέα και προσπαθεί να επιδιορθώσει γνωστούς τύπους αρχείων.

Μπορείτε να εκτελέσετε την εντολή εύκολα στη γραμμή εντολών των Windows χρησιμοποιώντας αυτόν τον κώδικα. Αντικαταστήστε το γράμμα e με το γράμμα μονάδας δίσκου που θέλετε να ελέγξετε.

chkdsk e: /f /r /x

Επαναφορά προηγουμένων εκδόσεων

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με οποιοδήποτε αρχείο όπως το Word, το Excel, το JPEG, το MP4 κ.λπ., μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε οποιαδήποτε προηγούμενη έκδοση που ενδέχεται να είχαν αποθηκεύσει τα Windows.

Επιλέξτε το αρχείο και κάντε δεξί κλικ για να σχεδιάσετε το μενού περιβάλλοντος. Τώρα, κάντε κλικ στο Restore Previous Versions για να λάβετε επιλογές αποκατάστασης αρχείων.

Εξυπηρέτηση και διαχείριση εικόνας ανάπτυξης (DSIM)

Οι διαχειριστές και οι προγραμματιστές IT χρησιμοποιούν το εργαλείο DSIM για την επιδιόρθωση αρχείων και εικόνων του λειτουργικού συστήματος όπως το περιβάλλον αποκατάστασης των Windows, το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows κ.λπ.

  22 Καλύτερο Δωρεάν Online πρόγραμμα λήψης βίντεο

Εάν πρέπει να επιδιορθώσετε μια κατεστραμμένη εικόνα λειτουργικού συστήματος Windows 10 ή 11, μπορείτε να εκτελέσετε την ακόλουθη εντολή στο CMD με δικαιώματα διαχειριστή:

DISM/Online/Cleanup-Image/RestoreHealth

Χρησιμοποιήστε τα Εργαλεία ανάκτησης δεδομένων

Ο πιο βολικός τρόπος για την επιδιόρθωση κατεστραμμένων δεδομένων είναι η χρήση επαγγελματικού και εταιρικού λογισμικού ανάκτησης δεδομένων.

Βρείτε παρακάτω μερικές δημοφιλείς από αυτές στις οποίες η επιχείρησή σας μπορεί να αξιοποιήσει.

Δεδομένου ότι η καταστροφή δεδομένων είναι αναπόφευκτη στα επιχειρηματικά κέντρα δεδομένων, πρέπει να προετοιμαστείτε με αυτά τα μοντέρνα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων:

StellarInfo

Η Stellar προσφέρει διάφορες υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων κάτω από ένα λογισμικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για ανάκτηση δεδομένων Windows, ανάκτηση δεδομένων iPhone, ανάκτηση βίντεο/εικόνας, ανάκτηση δεδομένων Mac και πολλά άλλα.

Για τις επιχειρήσεις, προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων, όπως η ανάκτηση κατεστραμμένων δεδομένων από μαγνητικές ταινίες, εικονικές μηχανές, συσκευές μαζικής αποθήκευσης και άλλα.

Tenorshare

Το Tenorshare 4DDiG Data Recovery βοηθά τις επιχειρήσεις να ανακτήσουν περισσότερους από 1.000 τύπους αρχείων και εγγράφων από κατεστραμμένους δίσκους, κατατμήσεις, SSD, NVMe, μονάδες USB κ.λπ. Το εργαλείο υποστηρίζει όλα τα πιο πρόσφατα λειτουργικά συστήματα και υλικό όπως Windows 11, Mac T2 κ.λπ.

Το εργαλείο διαθέτει πολλά βοηθητικά βοηθητικά προγράμματα όπως διαγραφή διπλότυπων αρχείων, επισκευή φωτογραφιών, επισκευή βίντεο, Mac Boot Genius, Windows Boot Genius κ.λπ.

Ανάκτηση

Το Wondershare Recoverit είναι μια πλήρης σουίτα ανάκτησης δεδομένων για όλες τις επιχειρηματικές και μεμονωμένες απαιτήσεις ανάκτησης δεδομένων. Προσφέρει ένα ειδικό εργαλείο για συσκευές Windows και Mac.

Επιπλέον, το εργαλείο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην ανάκτηση αρχείων φωτογραφιών, βίντεο και ήχου. Ο προγραμματιστής ισχυρίζεται ότι το εργαλείο προσφέρει ποσοστό ανάκτησης 95% για 500+ σενάρια καταστροφής δεδομένων.

Πόροι

Βρείτε παρακάτω μερικά βιβλία και διαδικτυακά μαθήματα για να μάθετε σχετικά με την καταστροφή και την ανάκτηση δεδομένων:

Καταστροφή δεδομένων Δεύτερη Έκδοση

Αυτός ο οδηγός Διαφθοράς Δεδομένων πειράζει τα εγκεφαλικά σας κύτταρα, ώστε να μπορείτε να κάνετε μοναδικές ερωτήσεις. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τους ψηφιακούς πόρους που παρέχονται με το βιβλίο για να λάβετε απαντήσεις.

Τελικά, εσείς και η ομάδα της επιχείρησής σας γίνετε πιο αποτελεσματικοί σε στρατηγικές καταιγισμού ιδεών για την πρόληψη της καταστροφής δεδομένων ή την ανάπτυξη λύσεων ανάκτησης δεδομένων.

Ανάκτηση δεδομένων, σκληροί δίσκοι, μονάδες USB: Udemy

Το μάθημα Data Recovery είναι ένας πόρος all-in-one για να γίνετε ειδικός στην ανάκτηση δεδομένων. Το μάθημα συνοδεύεται από 21 βιντεοδιαλέξεις που καλύπτουν διάφορα θέματα όπως τα ακόλουθα:

  • Επισκευή εκκίνησης των Windows
  • Επισκευή συσκευής αποθήκευσης
  • Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων από τον σκληρό δίσκο

Το μάθημα είναι κατάλληλο για φοιτητές πληροφορικής, επιχειρήσεις που θέλουν να ανοίξουν τμήματα τεχνικής υποστήριξης, επαγγελματίες που εργάζονται στον κλάδο ανάκτησης δεδομένων κ.λπ.

Ασφάλεια δεδομένων, ανάκτηση και παραβίαση αποθήκευσης για αρχάριους: Udemy

Εάν θέλετε να γίνετε ειδικός σε θέματα ασφάλειας δεδομένων για επιχειρήσεις πληροφορικής, πρέπει να ελέγξετε αυτό το μάθημα ασφάλειας δεδομένων. Σε αυτό το μάθημα, θα μάθετε ζωτικές έννοιες ασφάλειας και ανάκτησης δεδομένων όπως αυτές που αναφέρονται παρακάτω:

  • Βασικές αρχές ανάκτησης δεδομένων
  • Τεχνικές ανάκτησης δεδομένων
  • Ασφάλεια δεδομένων, παραβίαση αποθήκευσης και ανάκτηση δεδομένων με εργαστηριακά έργα και εργαλεία

Είναι ένα μάθημα βιντεοδιάλεξης διάρκειας 1 ώρας κατ’ απαίτηση.

Σημείωση του συγγραφέα

Η διαφθορά δεδομένων είναι ένα κοινό πρόβλημα για επιχειρήσεις και ιδιώτες. Η επιχείρηση γύρω από τις υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων ανθεί επίσης. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από το GlobeNewswire, τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς για την ανάκτηση δεδομένων θα αυξηθούν με CAGR 9,6% μεταξύ 2022 και 2030. Μέχρι το 2030, η ανάκτηση δεδομένων θα γίνει βιομηχανία 23,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ως εκ τούτου, μπορείτε να προετοιμαστείτε για να αναπτύξετε μοναδικές λύσεις μαθαίνοντας για την καταστροφή δεδομένων. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε την εκκίνηση ή να συμμετάσχετε σε γίγαντες IT που κυβερνούν τον τομέα ανάκτησης δεδομένων.

Είναι καλύτερο να μάθετε θεωρίες καταστροφής δεδομένων και εργαστηριακά έργα και να εφαρμόσετε τη μάθηση στην επιχείρησή σας για να αποτρέψετε την καταστροφή δεδομένων. Μαθαίνοντας θεωρίες διαφθοράς δεδομένων, μπορείτε επίσης να περιποιηθείτε τον εαυτό σας για να αναπτύξετε νέες λύσεις από τις οποίες θα μπορούσαν να επωφεληθούν οι επιχειρήσεις.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν οι καλύτερες πλατφόρμες προστασίας δεδομένων cloud.