Τι είναι και πώς μπορεί να διορθωθεί;

Τα σφάλματα HTTP εκφράζονται ως αριθμοί. Πιθανότατα ακούσατε ή είδατε ένα σφάλμα 404, αλλά δεν είναι το μόνο στην κατηγορία του. Υπάρχουν πολλοί άλλοι κωδικοί σφάλματος, όπως 401 και 303 που βλέπουν συχνά οι χρήστες.

Ένα ελαφρώς λιγότερο κοινό σφάλμα είναι το σφάλμα 502 Bad Gateway που μπορεί να συναντήσετε κατά καιρούς. Αυτό είναι ένα σφάλμα HTTP που συνήθως προέρχεται από έναν διακομιστή. Σημαίνει ότι όταν προσπαθήσατε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο, έστειλε ένα αίτημα στον διακομιστή στον οποίο φιλοξενείται ο ιστότοπος και επέστρεψε με μη έγκυρη απόκριση ή, ένας διακομιστής προσπάθησε να επικοινωνήσει με έναν άλλο διακομιστή και έλαβε ξανά μια μη έγκυρη απάντηση από αυτόν.

Αυτή είναι μια γενική αιτία για το σφάλμα 502, αλλά μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι που το βλέπετε. Ας εμβαθύνουμε και ας μάθουμε περισσότερα για τα 502 σφάλματα και αν υπάρχουν διορθώσεις για αυτά.

Άλλες μορφές σφάλματος 502

Το σφάλμα 502 Bad Gateway δεν είναι το πραγματικό όνομα του σφάλματος. Στην πραγματικότητα λέγεται μόνο σφάλμα 502. Το κείμενο που συνοδεύει αυτό το σφάλμα διαφέρει από ιστότοπο σε ιστότοπο. Πολλοί ιστότοποι προβάλλουν τα δικά τους προσαρμοσμένα μηνύματα για σφάλματα HTTP και μπορεί να επιλέξουν να το κάνουν για το σφάλμα 502. Ορισμένα έχουν μηνύματα λάθους δημιουργικού για το σφάλμα 404 (η σελίδα δεν βρέθηκε).

  Πώς να προσθέσετε τα αγαπημένα σας παράθυρα προτιμήσεων στο Mac Dock

Το Twitter σάς δείχνει το Fail Whale όταν αντιμετωπίζει ένα σφάλμα 502. Το Github έχει ένα μήνυμα σφάλματος 404 εμπνευσμένο από το Star Wars.

Το σφάλμα 502 μπορεί να συνοδεύεται από τα ακόλουθα διαφορετικά μηνύματα.

502 Bad Gateway
502 Σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης
502 Σφάλμα διακομιστή: Ο διακομιστής αντιμετώπισε ένα προσωρινό σφάλμα και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το αίτημά σας
502 Υπερφόρτωση προσωρινής υπηρεσίας
502. Αυτό είναι λάθος
Κακή πύλη: Ο διακομιστής μεσολάβησης έλαβε μια μη έγκυρη απάντηση από έναν διακομιστή ανόδου
Σφάλμα 502
HTTP 502
Σφάλμα HTTP 502 – Κακή πύλη
Προσωρινό σφάλμα (502)

Όλα αυτά τα σφάλματα είναι λίγο πολύ τα ίδια και έχουν παρόμοιες υποκείμενες αιτίες.

502 Αιτίες σφάλματος κακής πύλης

Ενδέχεται να δείτε ένα σφάλμα 502 Bad Gateway για τους ακόλουθους λόγους.

Ο διακομιστής στον οποίο φιλοξενείται ο ιστότοπος δεν είναι διαθέσιμος ή δεν είναι προσβάσιμος
Ο διακομιστής αντιμετωπίζει μεγάλη κίνηση και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα ή βρίσκεται υπό επίθεση DDOS
Ο διακομιστής άργησε να απαντήσει σε ένα αίτημα του προγράμματος περιήγησής σας και το χρονικό όριο του αιτήματος έληξε
Δεν ήταν δυνατή η επίλυση του ονόματος τομέα, δηλαδή ο διακομιστής DNS δεν μπορούσε να βρει την IP που σχετίζεται με τη διεύθυνση που εισαγάγατε. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα με την υπηρεσία DNS που χρησιμοποιείτε.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Google Assistant σε Smartwatches Samsung Galaxy

Διόρθωση σφάλματος 502 Bad Gateway

Το σφάλμα 502 Bad Gateway είναι πρόβλημα από την πλευρά του διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λίγα πράγματα από την πλευρά του τελικού χρήστη που μπορείτε να κάνετε για να το επιλύσετε. Εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο που εκπέμπει συνεχώς ένα σφάλμα 502, θα πρέπει να δοκιμάσετε τα εξής.

Ανανεώστε το πατώντας το πλήκτρο F5
Ελέγξτε για να δείτε αν είστε μόνο εσείς ή όλοι οι άλλοι εισάγοντας τον τομέα Κάτω για όλους ή μόνο για μένα
Ελέγξτε τη σελίδα υποστήριξης για τον τομέα ή τη ροή τους στο Twitter για να δείτε εάν το γνωρίζουν και αν έχουν αναγνωρίσει ότι υπάρχει πρόβλημα
Ελέγξτε ξανά λίγο αργότερα. Ο ιστότοπος μπορεί να είναι εκτός λειτουργίας λόγω συντήρησης ή η προγραμματισμένη συντήρηση μπορεί να έχει διαρκέσει περισσότερο ή να έχει χαλάσει
Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης και επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτό είναι πολύ απίθανο να επιλύσει το πρόβλημα, αλλά αξίζει τον κόπο γιατί σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ένα πρόβλημα με τα αρχεία της προσωρινής μνήμης μπορεί να προκαλέσει αυτό το σφάλμα. Εάν έχετε ήδη ελέγξει τον ιστότοπο στο Down για όλους ή μόνο για μένα, και είναι έτοιμος, αυτό μπορεί να λειτουργήσει. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο σε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης ή διαφορετική συσκευή όπως το τηλέφωνό σας.
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική υπηρεσία DNS όπως το Google DNS
Υποθέτοντας ότι ο ιστότοπος είναι ενεργοποιημένος και το σφάλμα είναι μόνο στο πλευρό σας, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας και να επαναφέρετε τον δρομολογητή WiFi.
Ελέγξτε για να δείτε εάν μπορείτε να επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Τόσο ο Chrome όσο και ο Firefox έχουν μια ενσωματωμένη επιλογή που μπορεί να τους επαναφέρει στην προεπιλεγμένη, νέα κατάσταση εγκατάστασης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει πρώτα αντίγραφα ασφαλείας για τους σελιδοδείκτες και τους κωδικούς πρόσβασης.

  Ακολουθήστε το βέλος Είναι ένα εύκολο στην παρακολούθηση εργαλείο πλοήγησης

Εάν ο ιστότοπος είναι πράγματι εκτός λειτουργίας και χρειάζεστε επειγόντως πρόσβαση σε πληροφορίες σε έναν ιστότοπο, μπορείτε να προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα αρχείο είτε μέσω της Αναζήτησης Google είτε μέσω του Μηχανή επιστροφής. Προειδοποιήστε ότι οι πληροφορίες ενδέχεται να είναι ξεπερασμένες.