Τι είναι και γιατί το χρειάζεται η επιχείρησή σας

Ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον τομέα της επιχείρησης, τα δεδομένα παρέχουν πληροφορίες για τις επιχειρηματικές λειτουργίες που βοηθούν τη διοίκηση και τους ενδιαφερόμενους φορείς να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Σημασία των Δεδομένων για την Ανάπτυξη της Επιχείρησης

Η αξία των δεδομένων έχει ανέβει στην κορυφή στον σημερινό κόσμο των αυξανόμενων προκλήσεων και του ανταγωνισμού, επειδή παρέχει στις επιχειρήσεις τις πληροφορίες που χρειάζονται για να λάβουν σοφές επιχειρηματικές αποφάσεις.

Με βάση ακριβή δεδομένα, οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τα ενδιαφερόμενα μέρη και τη διοίκηση θα οδηγούσαν τον οργανισμό σε βιώσιμη ανάπτυξη και επιτυχία. Οι επιχειρήσεις μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τις λειτουργίες και τους πελάτες τους χρησιμοποιώντας στατιστικά δεδομένα.

Οι επιχειρήσεις όλων των τύπων μπορούν να λάβουν καλύτερες αποφάσεις, κυρίως η συχνή ανάλυση των δεδομένων οδηγεί σε αποτελεσματικές λειτουργίες και οδηγεί σε υψηλότερα κέρδη.

Σύμφωνα με έκθεση του Forbes, το 59% των εταιρειών χρησιμοποιούν αναλύσεις δεδομένων για να βελτιώσουν τη λήψη αποφάσεων και να ενισχύσουν την παραγωγικότητα. Κάθε τομέας και κλάδος, συμπεριλαμβανομένου του μάρκετινγκ και των πωλήσεων, του ανθρώπινου δυναμικού, της πληροφορικής, των logistics, του λιανικού εμπορίου και πολλών άλλων, χρησιμοποιεί δεδομένα για να εντοπίσει τάσεις και να προβλέψει πρότυπα συμπεριφοράς των καταναλωτών, να κατανοήσει τους πελάτες του, να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών, να μειώσει το κόστος, να αναπτύξει νέα προϊόντα και λύσεις, καινοτομήστε και κάντε διάφορα άλλα πράγματα.

Στις μέρες μας, ανεξαρτήτως μεγέθους ή κλάδου, η ανάλυση δεδομένων είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την ανάπτυξη, καθώς δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εντοπίζουν τομείς που μπορούν να ωφεληθούν από τη βελτίωση, να αξιολογούν την απόδοση και να προσδιορίζουν τις δυνατότητες να προωθήσουν τις δραστηριότητές τους.

Ως αποτέλεσμα, η επένδυση στην τεχνολογία που βασίζεται στα δεδομένα μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη.

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους μεγάλους οργανισμούς, η έρευνα και η ανάλυση δεδομένων μπορεί να είναι πολύτιμη για τη λήψη αποφάσεων, την ανάπτυξη στρατηγικής και την ανάπτυξη, εάν η μελέτη και η ανάλυση δεδομένων χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά και αποδοτικά.

Τι είναι η παιδεία δεδομένων;

Ο γραμματισμός δεδομένων είναι η διαδικασία ερμηνείας, χρήσης, κατανόησης προτύπων δεδομένων και εξαγωγής συμπερασμάτων που θα οδηγήσουν σε επιτυχημένα επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Ο αλφαβητισμός δεδομένων είναι μια συλλογή ικανοτήτων και γνώσεων που επιτρέπει σε ανθρώπους και οργανισμούς να χρησιμοποιούν δεδομένα με παραγωγικούς τρόπους για να επιτύχουν τους στόχους τους. Περιλαμβάνει την κατανόηση των μεθόδων που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή, οργάνωση, αποθήκευση και χρήση δεδομένων και τον τρόπο εξαγωγής έγκυρων συμπερασμάτων από αυτά.

Γνωρίζοντας τις πολλές μορφές δεδομένων, όπως πηγές δεδομένων, είδη ανάλυσης και υγιεινή δεδομένων, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη παιδεία στα δεδομένα. Οι σημαντικές πληροφορίες δεδομένων μπορούν να εξαχθούν χρησιμοποιώντας εργαλεία, μεθόδους και πλαίσια ανάλυσης δεδομένων.

Μια άλλη πτυχή του αλφαβητισμού δεδομένων είναι να γνωρίζουμε πότε πρέπει να συμπεριληφθούν δεδομένα, απαιτείται ακριβής ή περισσότερη έρευνα. Ο τελικός δείκτης της παιδείας του ατόμου στα δεδομένα είναι η ικανότητα να μεταδίδει γνώσεις που βασίζονται σε δεδομένα με τρόπο που οι ιδιοκτήτες και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατανοήσουν και να ενεργήσουν.

Οι επαγγελματίες που γνωρίζουν τα δεδομένα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να αναλύσουν μοτίβα, να αποκτήσουν γνώσεις και να λάβουν αποφάσεις. Ως αποτέλεσμα, η παιδεία δεδομένων γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για τους διευθυντές, τους υπαλλήλους και την ηγεσία των στελεχών που θέλουν να προσθέσουν αξία στους οργανισμούς τους.

Σήμερα, όλοι οι τύποι επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως κλίμακας, εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από γνώσεις δεδομένων για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων και τη μετατροπή ακατέργαστων και τυχαίων δεδομένων σε πολύτιμες επιχειρηματικές πληροφορίες.

Με λίγα λόγια, η παιδεία δεδομένων κερδίζει τεράστια δημοτικότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες, καθώς συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας, της καινοτομίας και της βελτιωμένης εμπειρίας πελατών, οδηγώντας σε καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI).

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός Megabit και ενός Megabyte;

Γιατί είναι σημαντική η παιδεία δεδομένων για την επιχείρησή σας;

Εάν οι οργανισμοί θέλουν να αντέξουν τον σημερινό ανταγωνιστικό ψηφιακό κόσμο, τότε η παιδεία δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας, καθώς τους καθιστά δυνατή τη λήψη αποφάσεων αποκλειστικά με βάση δεδομένα για την εξαγωγή καλών αποφάσεων και αποτελεσμάτων.

Οι επαγγελματίες που είναι ειδικευμένοι στην κατασκευή και ανάλυση δεδομένων μπορούν να επεξεργάζονται δεδομένα για να αποκτήσουν ανώτερες γνώσεις για να βοηθήσουν αποτελεσματικές εταιρικές λειτουργίες και δραστηριότητες, επιτρέποντάς τους να συνεισφέρουν αξία στις επιχειρήσεις τους.

Οι επιχειρήσεις που σχεδιάζουν σχέδια με βάση δεδομένα δεδομένων είναι πάντα ένα βήμα μπροστά για να συλλάβουν τις ευκαιρίες εγκαίρως, να παρέχουν λύσεις και προϊόντα ειδικά για τον πελάτη και να τελειοποιήσουν τις λειτουργίες.

Οι πληροφορίες δεδομένων επιτρέπουν σε εταιρείες όλων των μεγεθών να συνάγουν συμπεράσματα που επιτρέπουν στους σχετικούς μετόχους να επικοινωνούν καλύτερα με τους υπαλλήλους, να ξεπερνούν τα σημεία συμφόρησης, να καλύψουν κενά και να προσφέρουν επιχειρηματική αξία σε πελάτες, πωλητές και προμηθευτές.

Οι οργανισμοί που αντιστέκονται στην υιοθέτηση αποφάσεων που βασίζονται σε δεδομένα ενδέχεται να περάσουν από μια δύσκολη φάση για τη βελτιστοποίηση, την αυτοματοποίηση και την ψηφιοποίηση των λειτουργιών με αποτέλεσμα ανεπαρκή επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με έρευνα της Gartner, η έλλειψη παιδείας δεδομένων είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εσωτερικό εμπόδιο στην επιτυχία. Η παιδεία δεδομένων θα επισημοποιηθεί κατά περισσότερο από 80% έως το 2023, λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητά της να προσθέτει επιχειρηματική αξία.

Η συνεργατική επικοινωνία αύξησε την παραγωγικότητα, καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών, βελτιωμένη λήψη αποφάσεων, βελτιωμένα αποτελέσματα, καινοτομία και αποτελεσματικότητα της εργασιακής διαδικασίας μπορούν όλα να επιτευχθούν από οργανισμούς που υιοθετούν τον αλφαβητισμό δεδομένων.

Προκλήσεις που σχετίζονται με τον αλφαβητισμό δεδομένων

Η ικανότητα ερμηνείας δεδομένων και λήψης αποφάσεων με βάση αυτά γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για τους Οργανισμούς στον σημερινό κόσμο που βασίζεται στα δεδομένα.

Ωστόσο, η παιδεία στα δεδομένα έχει τις προκλήσεις της. Αυτές οι προκλήσεις περιλαμβάνουν έλλειψη εξειδικευμένων δεξιοτήτων δεδομένων, δυσκολία κατανόησης περίπλοκων συνόλων δεδομένων, δυσκολία διαχείρισης τεράστιου όγκου δεδομένων και δυσκολία κατανόησης και εφαρμογής δεδομένων σε διάφορα περιβάλλοντα.

Οργανισμοί και επαγγελματίες μπορεί να χρειαστούν βοήθεια για να αποκτήσουν γνώση δεδομένων και να λάβουν μορφωμένες αποφάσεις λόγω αυτών των ζητημάτων.

Ειδικευμένοι υπάλληλοι: Οι ειδικευμένοι ειδικοί θα πρέπει να διεξάγουν διαλειτουργικότητα δεδομένων για να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα από τα σύνολα δεδομένων. Ο οργανισμός χρειάζεται ειδικούς όπως επιστήμονες δεδομένων, μηχανικούς, αναλυτές και αρχιτέκτονες.

Διπλασιασμός δεδομένων: Δεδομένου ότι τα δεδομένα είναι δυναμικά, είναι προφανές ότι θα υποστούν διάφορες τροποποιήσεις με την πάροδο του χρόνου. Οι εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν σε ακριβές λύσεις επιχειρηματικού επιπέδου για να διατηρούν δεδομένα σε ευρεία κλίμακα και ενημερωμένα.

Ακεραιότητα δεδομένων: Οι οργανισμοί πρέπει να ξεπεράσουν ζητήματα όπως σφάλματα δεδομένων λόγω ανθρώπινου λάθους, ασυνέπειες μεταξύ των μορφών δεδομένων, σφάλματα συλλογής δεδομένων και παραβιάσεις απορρήτου.

Έλλειψη ενοποίησης: Λόγω των πολλών συνόλων δεδομένων, των δυσκολιών συγχρονισμού, της επεκτασιμότητας και της ευελιξίας, η ενοποίηση δεδομένων από διάφορα τμήματα είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Οι εταιρείες μπορεί να χρειαστεί να υιοθετήσουν νέες τεχνικές και εργαλεία ενοποίησης ή ανάλυσης δεδομένων.

Υποσύνολα δεδομένων: Η ανάλυση δεδομένων περιλαμβάνει μια προοπτική 360 μοιρών, επομένως οι οργανισμοί πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες ενσωματώσεις ή αναβάθμιση στην υποδομή της βάσης δεδομένων, τις ροές εργασίας κ.λπ., για τη συλλογή όλων των συνόλων δεδομένων. Η επεξεργασία μόνο ενός συγκεκριμένου συνόλου δεδομένων δεν θα παρείχε κρίσιμες πληροφορίες ή θα μπορούσε να παρέχει μόνο μερικές πληροφορίες.

Φυσικό και Λογικό: Οι οργανισμοί χρειάζονται συγκεκριμένο υλικό και λογισμικό για να επεξεργάζονται πολύπλοκα και τεράστια σύνολα δεδομένων για να αναλύουν και να λαμβάνουν αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα, όπως αποθήκευση δεδομένων, χώρος cloud, αλγόριθμους, πακέτα λογισμικού κ.λπ.

Έξοδα: Η λήψη αποφάσεων με γνώμονα τα δεδομένα απαιτεί ακρίβεια δεδομένων, συνέπεια και πλαίσιο, και αυτές οι εταιρείες πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες προβλέψεις και αλλαγές. Θα οδηγούσε σε επιπλέον έξοδο για τον οργανισμό.

  Διόρθωση σφάλματος OBS Αποτυχία σύνδεσης με τον διακομιστή

Ο αλφαβητισμός δεδομένων στοχεύει να δώσει στους οργανισμούς ένα πλαίσιο για τη λήψη αποφάσεων που βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα και όχι σε υποθέσεις που θα τους οδηγήσουν σε νέα ύψη.

Βασικές δεξιότητες και έννοιες παιδείας δεδομένων για τις επιχειρήσεις

Οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου που παρακολουθούν τις αγορές των λιανοπωλητών σε ιστότοπους εταιρειών χρησιμοποιούν cookies και beacon ιστότοπων για τη συλλογή δεδομένων με εξαιρετικό ρυθμό. Αλλά χωρίς δεξιότητες αλφαβητισμού δεδομένων, η σημασία αυτών των δεδομένων παραμένει αναξιοποίητη.

Σε αυτήν την ενότητα, ας δούμε τις δεξιότητες που απαιτούνται για την παιδεία δεδομένων για την εξαγωγή επιχειρηματικής αξίας.

Οι δεξιότητες γραμματισμού δεδομένων απαιτούν την κατανόηση της λειτουργίας των συνόλων δεδομένων και τον χειρισμό και την ερμηνεία τους για την εξαγωγή οξυδερκών συμπερασμάτων που βοηθούν τους οργανισμούς να αποφασίσουν να προωθήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας.

Στο βασικό επίπεδο, οι δεξιότητες παιδείας δεδομένων δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων που πρέπει να αποκτηθούν. είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο όπως αναφέρεται παρακάτω:

  • Εξερεύνηση δεδομένων: Διερεύνηση πολύπλοκων και κλιμακωτών δεδομένων ως προς τις πηγές, τους τύπους, τις μορφές κ.λπ.
  • Διαχείριση δεδομένων: Ανάκτηση, καθαρισμός, αποθήκευση των σωστών δεδομένων κ.λπ.
  • Χρήση δεδομένων: Ανάλυση, ερμηνεία, οπτικοποίηση, αναφορά κ.λπ.
  • Γνώση τομέα: Για την εκτέλεση ανακάλυψης μοτίβων δεδομένων, αναγνώρισης μοτίβων και πρόβλεψης
  • Εφαρμογή δεδομένων: Πώς ένας οργανισμός, όπως η επιχειρηματική ευφυΐα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η υποστήριξη αποφάσεων, η τεχνητή νοημοσύνη, η αυτοματοποίηση, η ανάλυση κ.λπ., θα χρησιμοποιήσει δεδομένα.
  • Βελτίωση: Εξέταση συνόλων δεδομένων για κενά και σφάλματα για αυτοσχεδιασμό αποτελεσμάτων για την επίτευξη του σκοπού της επιχείρησης.

Οι εταιρείες χρειάζονται επαγγελματίες με τεχνικές, αναλυτικές και στατιστικές ικανότητες για να ερμηνεύουν δεδομένα, να αντλούν ιδέες και να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις στο σωστό μέρος για να γίνουν ένας οργανισμός που βασίζεται αποκλειστικά στα δεδομένα.

Επιπλέον, οι γνώσεις σχετικά με τη διακυβέρνηση, την ασφάλεια και τα οργανωτικά πρότυπα και τη συμμόρφωση δεδομένων βοηθούν τους επαγγελματίες να διατηρούν τα δεδομένα σε ασφαλή αποθήκευση χωρίς να παραβιάζουν πολιτικές και κανονισμούς.

Οι εταιρείες πρέπει να ξεκινήσουν προγράμματα κατάρτισης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων των εργαζομένων για να δημιουργήσουν επάρκεια στον αλφαβητισμό δεδομένων.

Επιχειρηματικές Έννοιες

Οι παρακάτω έννοιες είναι απαραίτητες για επιχειρήσεις που βασίζονται σε δεδομένα:

  • Ανάλυση Δεδομένων: Ανάλυση δεδομένων με όρους περιγραφικής, διαγνωστικής και προγνωστικής.
  • Διαφωνία δεδομένων: Είναι η διαδικασία προετοιμασίας ακατέργαστων δεδομένων για περαιτέρω ανάλυση, που ονομάζεται επίσης καθαρισμός δεδομένων.
  • Οπτικοποίηση δεδομένων: Η διαδικασία μετατροπής δεδομένων σε οπτική αναπαράσταση σε γραφήματα, πίνακες, χάρτες, infographics κ.λπ. Βοηθά τον υπεύθυνο λήψης αποφάσεων να κάνει τις απαραίτητες επιχειρηματικές ευθυγραμμίσεις.
  • Οικοσύστημα Δεδομένων: Η ανάλυση δεδομένων είναι μια σύνθετη και πολυμήχανη δραστηριότητα, επομένως η αναβάθμιση του απαραίτητου υλικού και λογισμικού είναι απαραίτητη για να ληφθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα από την ανάλυση δεδομένων.
  • Διακυβέρνηση δεδομένων: Οργανωτικές πολιτικές, κατευθυντήριες γραμμές και συμμόρφωση για δραστηριότητα ανάλυσης δεδομένων από άκρο σε άκρο.
  • Ομάδα δεδομένων: Μια ομάδα ειδικευμένων επαγγελματιών για τη διεξαγωγή δραστηριότητας ανάλυσης δεδομένων και την παροχή καλύτερων πληροφοριών για τη δημιουργία επιχειρηματικής αξίας.

Καθώς προχωράμε στο μέλλον, οι οργανισμοί θα γίνονται πιο επικεντρωμένοι στα δεδομένα για να οδηγήσουν τα επιχειρηματικά αποτελέσματα, επομένως η ζήτηση για επαγγελματίες που επιδεικνύουν παιδεία δεδομένων θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Οι οργανισμοί που επιθυμούν να διαπρέψουν με βάση δεδομένα που βασίζονται σε δεδομένα μπορούν να επενδύσουν με σύνεση για να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες των εργαζομένων και την υποδομή τους.

Πώς να οικοδομήσετε τον αλφαβητισμό δεδομένων στην επιχείρησή σας;

Σύμφωνα με μια αναφορά από την Accenture, μόνο το 25% των επαγγελματιών πιστεύουν ότι χρησιμοποιούν τα δεδομένα αποτελεσματικά, και ακόμη λιγότεροι, μόλις το 21% είναι σίγουροι για τις δεξιότητές τους στον αλφαβητισμό δεδομένων.

Η έρευνα αναφέρει ότι οι οργανισμοί πρέπει να οικοδομήσουν δεξιότητες αλφαβητισμού δεδομένων για να ενδυναμώσουν τους υπαλλήλους και να τους κάνουν να έχουν αυτοπεποίθηση για την παροχή πρωτοποριακών αποτελεσμάτων.

Ας δούμε πώς οι οργανισμοί μπορούν να οικοδομήσουν μια κουλτούρα και να ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να είναι μέρος της:

Σημείωση: Δεν πρόκειται για τυπική οδηγία ή πλαίσιο. παρέχει μια ευρεία προοπτική.

Αρχικά, οι οργανισμοί μπορούν να ορίσουν στόχους γραμματισμού δεδομένων, να αξιολογήσουν τα επίπεδα δεξιοτήτων των εργαζομένων και να σχεδιάσουν κατάλληλες διαδρομές μάθησης. Ακριβώς μπορεί να αναπτυχθεί στα ακόλουθα βήματα:

  • Κοινοποιήστε τη σημασία της παιδείας για τα δεδομένα στην ηγεσία και τους εργαζόμενους
  • Προσδιορίστε τα κενά παιδείας δεδομένων
  • Σχεδιάστε ένα πρόγραμμα παιδείας δεδομένων ειδικά για τις ανάγκες των εργαζομένων
  • Καθορίστε στόχους και μετρήστε την απόδοση μέσω των KPI
  • Μοιραστείτε και κάντε τα δεδομένα προσβάσιμα στους υπαλλήλους
  • Λάβετε σχόλια και βελτιώστε το πρόγραμμα όπου είναι απαραίτητο
  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε το 2022

Για να αποκτήσετε το σύνολο δεξιοτήτων και ευαισθητοποίησης των εργαζομένων, απαιτούνται οι ακόλουθες πληροφορίες:

  • Δεξιότητες των εργαζομένων σε στατιστικές και λογικές πράξεις
  • Διευθυντές που είναι αρκετά ικανοί να κατασκευάσουν και να εξηγήσουν μια ροή εργασίας ή διαδικασία με βάση σχετικούς αριθμούς ή δεδομένα
  • Ικανότητες ειδικών δεδομένων όπως μηχανικοί δεδομένων, αναλυτές δεδομένων και επιστήμονες που μπορούν να εξηγήσουν την έξοδο των αλγορίθμων AI και ML τους

Εργαλεία και εκπαίδευση: Οι οργανισμοί μπορούν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα εκμάθησης αλφαβητισμού δεδομένων που παρέχει βασικά εργαλεία και εκπαίδευση για την επίτευξη του επιθυμητού επιπέδου παιδείας δεδομένων.

Η παρακολούθηση της εκπαίδευσης στα μέτρα, παρακολούθηση και παρακολούθηση της προόδου προς την παιδεία δεδομένων σε ατομικό και οργανωτικό επίπεδο για να διασφαλιστεί ότι το πρόγραμμά σας λειτουργεί σωστά.

Η παροχή ευελιξίας και επαρκούς χρόνου στους υπαλλήλους να εξασκήσουν τις δεξιότητες δεδομένων θα τους βοηθήσει να γίνουν ικανοί στη χρήση δεδομένων για να προσθέσουν αξία στον οργανισμό.

Με βάση τις εισροές, οι οργανισμοί μπορούν να θέσουν ορόσημα και ρεαλιστικούς στόχους για να επιτύχουν τα επιθυμητά επίπεδα παιδείας δεδομένων σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες με βάση την οργανωτική συμμόρφωση.

Η αναβάθμιση δεξιοτήτων θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και τύπων να εφαρμόσουν και να εκτελέσουν το πρόγραμμα ανάλυσης δεδομένων για να λάβουν μια απόφαση βάσει δεδομένων.

Δεδομένης της τρέχουσας ανταγωνιστικής αγοράς, η συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο την ανάγκη να αυξήσουν τον αλφαβητισμό τους στα δεδομένα.

Γίνεται πιο σημαντικό για τα άτομα και τους οργανισμούς να διαθέτουν τις δεξιότητες και τους πόρους που απαιτούνται για την ανάλυση δυναμικών και περίπλοκων δεδομένων καθώς η ψηφιοποίηση κερδίζει δημοτικότητα και γίνεται η ανάγκη της ώρας.

Η χρήση των κατάλληλων εργαλείων αναμφίβολα θα πρόσθετε αξία και θα έκανε τη διαδικασία ανάλυσης δεδομένων και συλλογής πληροφοριών ευκολότερη και ταχύτερη.

Όλοι οι επαγγελματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους πόρους, που κυμαίνονται από διαδικτυακά μαθήματα έως διαδραστικά μαθήματα έως εκμάθηση προγραμματισμού.

Τα παρακάτω είναι μερικά εργαλεία που θα ήταν χρήσιμα στο ταξίδι της παιδείας στα δεδομένα.

Ένα από τα μαθήματα από το Coursera που αξίζει να δείτε είναι η Εξειδίκευση στον Γραμματισμό Δεδομένων.

Μαθήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση δεδομένων, την επιχειρηματική ευφυΐα και την αποθήκευση δεδομένων θα πρόσθεταν σίγουρα δεξιότητες στην ανάλυση δεδομένων και στη διαχείριση δεδομένων.

Οι επαγγελματίες που έχουν εμπειρία και γνώση σε γλώσσες προγραμματισμού όπως Python και Java, συστήματα βάσεων δεδομένων όπως SQL και NoSQL και λειτουργικά συστήματα όπως UNIX και LINUX θα κερδίσουν το πάνω χέρι και θα παραμείνουν μπροστά στην ολοκλήρωση στην ανάλυση δεδομένων και θα έχουν ταχύτερα αποτελέσματα.

Οπτικοποίηση δεδομένων: Τα ανεπεξέργαστα δεδομένα δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά από τα άτομα εκτός της ενότητας ανάλυσης δεδομένων, επομένως τα δεδομένα πρέπει να παρουσιάζονται σε οπτική μορφή για να γίνουν κατανοητά από τους αντίστοιχους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ενδιαφερόμενους, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν σχετικές επιχειρηματικές αποφάσεις.

Μερικά εργαλεία που αναφέρονται παρακάτω μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απεικόνιση δεδομένων με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων γραφημάτων, γραφημάτων και άλλων γραφικών.

Αν ψάχνετε για προηγμένη διαχείριση δεδομένων, τότε μπορείτε να εξετάσετε μαθήματα AI, ML και RPA. Αυτά τα μαθήματα θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες να εμβαθύνουν στις γνώσεις δεδομένων και να δημιουργήσουν αυτοματισμούς και καινοτομίες.

Τελικές Λέξεις

Λέγεται ότι αν δεν έχεις πυξίδα πλοήγησης, θα χαθείς στον ωκεανό. Η ίδια έννοια εφαρμόζεται στα δεδομένα. Χωρίς αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και τύπων να χάσουν την ανταγωνιστικότητά τους στο εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον.

Κάθε μέρος του κόσμου του Ιστού συλλέγει δεδομένα με εξαιρετικά υψηλό ρυθμό. Καθώς προχωράμε, πρέπει να αναβαθμίσουμε τις δεξιότητες αλφαβητισμού δεδομένων και να τις χρησιμοποιήσουμε για να οδηγήσουμε τις επιχειρηματικές αποφάσεις για να προσθέσουμε αξία στην παραγωγικότητα, την ικανοποίηση των πελατών, την αυτοματοποίηση, την καινοτομία, τα κέρδη κ.λπ.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τα καλύτερα εργαλεία διαχείρισης δεδομένων για μεσαίες έως μεγάλες επιχειρήσεις.