Τι είναι η θύρα UDP σάρωσης Nmap;

[*]

[*]

Το Nmap, γνωστό και ως Network Mapper, είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της σάρωσης των θυρών. Μαζί με αυτό, αυτό το δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα κάνει επίσης χαρτογράφηση δικτύου και έλεγχο ευπάθειας. Το εργαλείο σαρώνει διευθύνσεις IP και εντοπίζει εγκατεστημένες εφαρμογές. Βοηθά επίσης τους διαχειριστές δικτύου να μάθουν ποιες συσκευές εκτελούνται στο δίκτυό τους. Όπως αναφέρθηκε ήδη, η σάρωση θυρών είναι ένα από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του Nmap και έτσι το σημερινό θέμα βασίζεται στη θύρα UDP σάρωσης Nmap. Στο έγγραφο, θα εξοικειωθείτε με τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας θύρας UDP ελέγχου Nmap και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με τη σάρωση θύρας, συμπεριλαμβανομένου του εύρους σάρωσης θύρας Nmap UDP, λεπτομερώς.

Τι είναι η θύρα UDP σάρωσης Nmap;

  • Το Nmap είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται εκτενώς για τη σάρωση θύρας UDP.
  • Απαιτείται δοκιμή ευπάθειας για την ασφάλεια ενός δικτύου.

  • Αυτό περιλαμβάνει διείσδυση στο δίκτυό σας και ανακάλυψη αδυναμιών στο ίδιο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας εισβολέας.
  • Για να σαρώσετε τη θύρα UDP, μπορείτε να κάνετε λήψη του Nmap σε μηχανή Debian ή Ubuntu.
  • Η σάρωση Nmap είναι επωφελής λόγω του βελτιωμένου αρχείου χαρτογράφησης θυρών.
  • Παρέχει μια εκτεταμένη σύνδεση μεταξύ λιμένων και υπηρεσιών.
  • Το Nmap πρέπει να χρησιμοποιείται για τη σάρωση των θυρών για τους διακομιστές που ανήκουν σε εσάς.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τη θύρα UDP ελέγχου Nmap.

Τι είναι το Nmap UDP Port Scan Range;

Εικόνα από την Sumanley xulx από την Pixabay

Σε έναν υπολογιστή, υπάρχουν συνολικά 131.070 θύρες από τις οποίες οι 65.535 είναι UDP και οι 65.535 είναι TCP. Το Nmap έχει σχεδιαστεί για να σαρώνει μόνο τις συνήθως χρησιμοποιούμενες 1000 θύρες από προεπιλογή για εξοικονόμηση χρόνου. Για όλα τα λιμάνια, το Σάρωση Nmap θα παράγει μια σάρωση για όλες τις 65.535 θύρες UDP και TCP στο μηχάνημα προορισμού.

Nmap Σάρωση όλων των θυρών UDP

Σημείωση: Για να αποφύγετε συντακτικά σφάλματα, βεβαιωθείτε ότι ο χαρακτήρας μπαλαντέρ [*] Η δήλωση περικλείεται σε εισαγωγικά (“ ”).

Εάν θέλετε να σαρώσετε όλες τις θύρες UDP χρησιμοποιώντας το Nmap, το εργαλείο θα παράγει μια σάρωση για 65.535 θύρες UDP και TCP. Η σάρωση θα γίνει σε ένα μηχάνημα προορισμού και θα παράγει μια λίστα με ανοιχτές θύρες καθώς και τις υπηρεσίες που εκτελούνται στη συγκεκριμένη θύρα.

1. Πώς να σαρώσετε τις κορυφαίες θύρες

Σημαία: -top-ports [Number]

Σύνταξη εντολών: nmap –top-ports [Number] [Target]

Περιγραφή: Εκτελέστε σάρωση Nmap παρέχοντας τον συγκεκριμένο αριθμό των κορυφαίων θυρών για σάρωση

Η σάρωση της σημαίας κορυφαίων θυρών χρησιμοποιώντας το εργαλείο Nmap επεξεργάζεται μόνο σάρωση στην κορυφή. Αυτό περιλαμβάνει μια σάρωση των 50 θυρών που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Η εντολή με έξοδο που χρησιμοποιείται στη σάρωση UDP Nmap για τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες θύρες είναι:

nmap – top-ports 50 172.16.121.134

Σημείωση: Αντικαταστήστε τη διεύθυνση IP που δίνεται στην παραπάνω εντολή με τη διεύθυνση IP προορισμού σας.

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε τη σάρωση για 10000 θύρες που χρησιμοποιούνται συνήθως χρησιμοποιώντας την εντολή Nmap που δίνεται παρακάτω στο μηχάνημα προορισμού:

nmap – top-ports 10000 172.16.121.134

Σημείωση: Το 10000 δεν αναφέρεται στο εύρος των θυρών που ξεκινά από το 1 έως το 10000.

2. Πώς να σαρώσετε συγκεκριμένες θύρες

Σημαία: -σελ

Σύνταξη εντολών: nmap –σελ [Port] [Target]

Περιγραφή: Εκτελέστε σάρωση Nmap για πολλαπλές ή μία θύρα

Ο έλεγχος Nmap της θύρας UDP μπορεί επίσης να γίνει χρησιμοποιώντας τη σημαία Scan Specific Ports, κάτω από την οποία μπορείτε να εκτελέσετε σάρωση για μία θύρα ή πολλές θύρες που μπορούν να διαχωριστούν με κόμμα και χωρίς κενά. Για να σαρώσετε μια μεμονωμένη θύρα, για παράδειγμα, τη θύρα 80, χρησιμοποιήστε την εντολή που παρέχεται παρακάτω:

nmap -p 80 172.16.121.134

Τώρα, για να σαρώσετε πολλές θύρες, για παράδειγμα, τις θύρες 25, 53, 80-500, μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω εντολή:

nmap -p 25,53,80-500 172.16.121.134

3. Πώς να σαρώσετε τις θύρες βάσει πρωτοκόλλου

Σημαία: -σελ

Πρόσθετες σημαίες: U:[UDP Ports],Τ:[TCP Ports]

Σύνταξη εντολών: nmap -p U:[UDP Ports],Τ:[TCP Ports] [Target]

Περιγραφή: Εκτελέστε σάρωση Nmap για θύρες κατά πρωτόκολλο ή συνδυασμό θυρών

Η σάρωση UDP Nmap μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας επίσης ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο ή συνδυασμό θυρών. Σαρώνει κατά πρωτόκολλο χρησιμοποιεί την επιλογή –p ακολουθούμενη από σημαίες T: και U:. Η σάρωση θα γίνει για μια συγκεκριμένη θύρα UDP και TCP σε ένα μηχάνημα προορισμού. Ας δούμε την παρακάτω εντολή για τη θύρα UDP 53 [DNS] και θύρα TCP 25 [SMTP]:

nmap -sU -sT -p U:53,T:25 172.16.121.134

Σημείωση: Το Nmap σαρώνει μόνο θύρες TCP από προεπιλογή, επομένως, πρέπει να προσθέσετε σημαίες –sU και –sT στην εντολή.

4. Πώς να σαρώσετε τις θύρες με το όνομα

Σημαία: -σελ

Σύνταξη εντολών: nmap –σελ [Port name (s)] [Target]

Περιγραφή: Εκτελέστε σάρωση Nmap για τη θύρα με το όνομα

Το εύρος σάρωσης θύρας Nmap UDP μπορεί επίσης να γίνει για μια συγκεκριμένη θύρα με το όνομα [http,ftp,smtp]. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το όνομα της θύρας είναι ακριβές και ότι ταιριάζει με το όνομα που καθορίζεται στο αρχείο nmap-service. Το αρχείο Nmap-service μπορεί να προσπελαστεί από χρήστες των Windows στο φάκελο c:Program FilesNmap. Στην εντολή που δίνεται παρακάτω, η σάρωση πραγματοποιήθηκε για FTP [21] και HTTP [80] λιμάνια:

nmap -p ftp,http 172.16.121.134

Σημείωση: Σε περίπτωση πολλαπλών θυρών, διαχωρίστε το όνομα με κόμμα και όχι με κενό.

Αυτή η σημαία εντολής υποστηρίζει επίσης χαρακτήρες μπαλαντέρ, επομένως, μπορείτε να τον επεξεργαστείτε ως έξοδο:

nmap -p ftp* 172.16.121.134

5. Πώς να κάνετε γρήγορη σάρωση σημαίας

Σημαία: -F

Σύνταξη εντολών: nmap -F[Target]

Περιγραφή: Εκτελέστε σάρωση Nmap για τις 100 θύρες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά

Η θύρα UDP σάρωσης Nmap μπορεί να εκτελεστεί για 1000 θύρες από προεπιλογή. Ωστόσο, με το Fast Scan Flag, μπορείτε να μειώσετε αυτόν τον αριθμό σε 100 θύρες που χρησιμοποιούνται συνήθως. Αυτό θα σας παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τις ανοιχτές θύρες με αριθμητική σειρά, βελτιώνοντας παράλληλα τον χρόνο ανά σάρωση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια πρόσθετη σημαία, -v, η οποία είναι αναλυτική λειτουργία, και να προσθέσετε μια διαδοχική σάρωση θύρας σε πραγματικό χρόνο.

Τι είναι η σάρωση θυρών;

Ενώ γνωρίζετε για το εύρος σάρωσης θύρας Nmap UDP, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε για τη σάρωση θυρών. Η σάρωση θυρών είναι μια διαδικασία που βοηθά στη σύνδεση με έναν αριθμό διαδοχικών θυρών για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με το ποιες θύρες είναι ανοιχτές και ποιες υπηρεσίες και λειτουργικά συστήματα βρίσκονται πίσω από αυτές τις θύρες. Οι θύρες είναι αριθμημένες διευθύνσεις που εκχωρούνται στο εσωτερικό του λειτουργικού συστήματος που διακρίνει την κυκλοφορία για διαφορετικές υπηρεσίες ή εφαρμογές. Υπάρχουν διάφοροι τύποι υπηρεσιών που χρησιμοποιούν διαφορετικές θύρες από προεπιλογή. Για παράδειγμα, το email POP3 χρησιμοποιεί τη θύρα 110 και η κανονική κυκλοφορία Ιστού χρησιμοποιεί τη θύρα 80.

Πώς να προσδιορίσετε κοινές θύρες;

Εικόνα του Gerd Altmann από την Pixabay

Η θύρα UDP σάρωσης Nmap μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν γνωρίζετε κάποιες κοινές θύρες. Μερικά λιμάνια αξίζει να γνωρίσετε στη δεξαμενή του τεράστιου αριθμού λιμένων. Ελέγξτε τη λίστα που παρέχεται παρακάτω για τις υπηρεσίες που συνήθως σχετίζονται με τις θύρες. Μπορείτε επίσης να βρείτε κατάλληλες θύρες για τις εφαρμογές που προσπαθείτε να διαμορφώσετε με την αντίστοιχη τεκμηρίωσή τους. Για τη θύρα ελέγχου Nmap UDP, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα:

  • 20: Δεδομένα FTP
  • 21: Θύρα ελέγχου FTP
  • 22: SSH
  • 23: Telnet (Ασφαλές και δεν συνιστάται για τις περισσότερες χρήσεις)
  • 25: SMTP
  • 43: Πρωτόκολλο WHOIS
  • 53: Υπηρεσίες DNS
  • 67: Θύρα διακομιστή DHCP
  • 68: Θύρα πελάτη DHCP
  • 80: HTTP – Μη κρυπτογραφημένη κυκλοφορία Ιστού
  • 110: Θύρα αλληλογραφίας POP3
  • 113: Υπηρεσίες ελέγχου ταυτότητας σε δίκτυα IRC
  • 143: Θύρα αλληλογραφίας IMAP
  • 161: SNMP
  • 194: IRC
  • 389: Θύρα LDAP
  • 443: HTTPS – Ασφαλής κυκλοφορία ιστού
  • 587: SMTP – θύρα υποβολής μηνυμάτων
  • 631: Θύρα δαίμονα εκτύπωσης CUPS
  • 666: DOOM – Το παιχνίδι παλαιού τύπου έχει μια ειδική θύρα
  • 993: IMAPS (ασφαλή εισερχόμενα email)
  • 995: POP3 (ασφαλή εισερχόμενα email)

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Μπορεί το Nmap να σαρώσει όλες τις θύρες UDP;

Απ. Ναι, το Nmap έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να σαρώσει όλες τις θύρες UDP.

Ε2. Ποια εντολή στο Nmap σαρώνει τις θύρες UDP στον στόχο;

Απ. Η εντολή nmap –sU βοηθά στην εκτέλεση σάρωσης UDP. Με αυτήν τη σάρωση, το Nmap στέλνει πακέτα UDP 0 byte σε κάθε θύρα του συστήματος προορισμού.

Ε3. Πώς μπορώ να ξέρω εάν η θύρα UDP μου είναι ανοιχτή;

Απ. Για να μάθετε αν η θύρα UDP σας είναι ανοιχτή ή όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή nmap –sU –p port ip, εάν το αποτέλεσμα βγει να ανοίξει τότε η θύρα UDP είναι ανοιχτή. Εάν το αποτέλεσμα βγει ανοιχτό ή αφιλτράριστο, τότε η θύρα UPD είτε είναι κλειστή είτε φιλτραρισμένη.

Q4. Τι είναι η σάρωση θύρας;

Απ. Πραγματοποιείται σάρωση θυρών για να ρυθμίσετε ποιες θύρες σε ένα δίκτυο είναι ανοιχτές.

Q5. Είναι νόμιμη η σάρωση θυρών;

Απ. Εάν η σάρωση θύρας εκτελείται μη εξουσιοδοτημένη, τότε απαγορεύεται αυστηρά.

***

Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας για τη θύρα UDP σάρωσης Nmap σας βοήθησε να μάθετε για τη σάρωση Nmap, τη θύρα UDP και πώς να σαρώνετε διαφορετικές θύρες UDP με αυτό το εργαλείο. Αφήστε τις προτάσεις και τις απορίες σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

  Πώς να διαγράψετε τα δεδομένα περιήγησης στο Safari με μια συντόμευση πληκτρολογίου