Τι είναι η εκτελέσιμη διαδικασία της υπηρεσίας Antimalware στα Windows 10;

Εάν ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών και πραγματοποιήσετε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Διεργασίες των Windows, θα παρατηρήσετε ότι εκτελείται μια διαδικασία που ονομάζεται Εκτελεστή υπηρεσία Antimalware Service. Ως επί το πλείστον, αυτή η υπηρεσία δεν θα φορολογήσει τους πόρους του συστήματός σας. Καταναλώνει λίγη, έως καθόλου, μνήμη. Δεν έχει κανένα πραγματικό αντίτιμο στη χρήση της CPU. Περιστασιακά όμως, μπορεί να παρατηρήσετε ότι αυτή η υπηρεσία ξαφνικά αρχίζει να καταναλώνει περισσότερους πόρους συστήματος. Αυτό συμβαίνει όταν το σύστημα είναι αδρανές, π.χ. διαβάζετε κάτι στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Η αυξημένη χρήση του συστήματος διαρκεί λίγο και στη συνέχεια επιστρέφει στο μηδέν. Αυτό είναι πιθανό να σας κάνει να αναρωτιέστε ποια είναι η εκτελέσιμη διαδικασία υπηρεσίας Antimalware. Η πολύ απλή απάντηση. είναι το Windows Defender.

Εκτελεστή υπηρεσία Antimalware

Το Windows Defender εκτελείται συνεχώς στα Windows 10. Παραμένει παθητικό μέχρι να κάνετε κάτι όπως τη λήψη ενός αρχείου. Θα σαρώσει το αρχείο για απειλές και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην αδρανή του κατάσταση. Αυτό συμβαίνει έως ότου το σύστημά σας δεν χρησιμοποιείται, π.χ. διαβάζετε κάτι στο διαδίκτυο. Εάν χρειάζεται, το Windows Defender θα χρησιμοποιήσει αυτόν τον χρόνο αδράνειας για να εκτελέσει μια σάρωση ρουτίνας. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι λαμβάνετε τακτικές ειδοποιήσεις περίληψης του Windows Defer. Η εκτελέσιμη διαδικασία υπηρεσίας Antimalware είναι ακριβώς αυτή. Εκτελείται το Windows Defender.

  Πώς να εξάγετε σελιδοδείκτες από τον Microsoft Edge στα Windows 10

Απενεργοποιήστε την υπηρεσία Antimalware Executable

Εάν τερματίσετε τη διαδικασία εκτελέσιμης υπηρεσίας Antimalware από τη Διαχείριση εργασιών, μόλις ξεκινά ξανά. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Windows Defender. Το Antimalware Service Executable είναι μια διαδικασία των Windows, επομένως ξεκινά ξανά.

Εάν όντως απενεργοποιούσατε τη διαδικασία, θα απενεργοποιούσατε ουσιαστικά το Windows Defender, κάτι που δεν συνιστάται. Το Windows Defender διατηρεί το σύστημά σας ασφαλές, επομένως, εκτός εάν έχετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς για χρήση στη θέση του, δεν θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε.

Ωστόσο, εάν διαθέτετε antivirus, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Antimalware Service Executable. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows. Ανοίξτε το Μητρώο των Windows και μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows Defender

Ψάξτε για δύο κλειδιά εδώ. DisableAntiSpyware και DisableAntiVirus. Εάν βρείτε και τα δύο κλειδιά, κάντε διπλό κλικ για να τα επεξεργαστείτε και ορίστε την τιμή τους σε 1. Εάν βλέπετε μόνο το κλειδί DisableAntiSpyware, ορίστε την τιμή του σε 1. Σε περίπτωση που κανένα από αυτά τα κλειδιά δεν υπάρχει, κάντε δεξί κλικ και προσθέστε ένα νέο κλειδί DWORD 32-bit. Ονομάστε το DisableAntiSpyware και ορίστε την τιμή του σε 1.

  Άμεση πρόσβαση με φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις Skype για το Outlook.com

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να απενεργοποιήσετε το Windows Defender.

Απόκρυψη του εικονιδίου του Windows Defender από τη θήκη συστήματος

Εάν είστε εντάξει με την εκτέλεση της διαδικασίας Anitmalware Service Executable και είστε πραγματικά ενοχλημένοι με το εικονίδιο του Windows Defender στο δίσκο συστήματος, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Εξατομίκευση. Επιλέξτε την καρτέλα «Γραμμή εργασιών». Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Περιοχή ειδοποιήσεων και κάντε κλικ στο «Επιλέξτε ποια εικονίδια εμφανίζονται στη γραμμή εργασιών».

Στην οθόνη «Επιλέξτε ποια εικονίδια εμφανίζονται στη γραμμή εργασιών», απενεργοποιήστε το εικονίδιο του Windows Defender. Το Windows Defender θα συνεχίσει να εκτελείται και θα σας παρέχει συνοπτικές ειδοποιήσεις. Το εικονίδιο του από το δίσκο συστήματος θα είναι κρυφό.

  Τρόπος προσθήκης, διαγραφής και αναδιάταξης διαφανειών PowerPoint