Τι είναι η ασφάλεια Zero Trust; Ένας οδηγός εισαγωγής

Η Zero Trust είναι μια προληπτική αμυντική στρατηγική, γι’ αυτό και οι τεχνολογίες που την υποστηρίζουν παρατηρούν ευρύτερη υιοθέτηση αυτές τις μέρες ως απάντηση σε αυξημένες ανησυχίες για την ασφάλεια.

Τούτου λεχθέντος, η εμπιστοσύνη έχει αποκτήσει το επίκεντρο όταν μιλάμε για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Τα θεμελιώδη στοιχεία της κυβερνοασφάλειας είναι η «έμπιστη» υποδομή δικτύου, οι χρήστες, οι συσκευές ή τα τελικά σημεία, οι προμηθευτές και άλλα.

Χωρίς αμφιβολία, αυτή η προσέγγιση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προστασία των επιχειρήσεων, των δεδομένων τους, ακόμη και των ατόμων. Αλλά καθώς εμβαθύνουμε στον πιο τεχνικά προηγμένο κόσμο, η προσέγγιση χρησιμοποιείται από κυβερνοεπιθέσεις για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω:

  • Αδύναμο μοντέλο ασφαλείας ή έννοια «κάστρο και τάφρο», όπου ο έλεγχος ασφαλείας πραγματοποιείται εκτός της περιμέτρου του κτιρίου όπου λειτουργεί μια επιχείρηση. Εάν ένας χάκερ ή κακόβουλο λογισμικό καταφέρει να σπάσει με κάποιον τρόπο αυτήν την περίμετρο και εισέλθει σε αυτήν, προκύπτουν ζημιές.
  • Απαρχαιωμένα στοιχεία ελέγχου πρόσβασης, όπως ένα τείχος προστασίας δικτύου χωρίς ορατότητα ή έλεγχο στις εφαρμογές ή/και τις υπηρεσίες των χρηστών που χρησιμοποιούν. Εάν οι χάκερ παραβιάσουν το δίκτυο, μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές.
  • Οι τεχνολογίες VPN είναι εξαιρετικές για την ασφάλεια της επικοινωνίας δεδομένων και τη διατήρηση του απορρήτου και του απορρήτου, αλλά η εξουσιοδότηση και ο έλεγχος ταυτότητας εξακολουθούν να μην επιτυγχάνονται τέλεια.
  • Αλλαγή ροών εργασίας, όπως οι πολιτικές BYOD και οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν τις συσκευές τους. Εάν δεν εφαρμοστεί ένα κατάλληλο σύστημα ασφαλείας, συμβαίνουν διαρροές δεδομένων.

Όλες αυτές οι προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί οδήγησαν στη δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος που είναι ευέλικτο, δυναμικό, απλό και παρέχει ασφάλεια υψηλού επιπέδου από πάνω και πέρα.

Η Zero Trust Security είναι το μοντέλο για το οποίο μιλάμε.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε για το Zero Trust Security, τις αρχές του, τον τρόπο εφαρμογής του και μερικά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με αυτό.

Ας εξερευνήσουμε!

Τι είναι το Zero Trust;

Το Zero Trust είναι μια προηγμένη προσέγγιση ασφαλείας όπου όλοι οι χρήστες, εντός και εκτός του δικτύου ενός οργανισμού, πρέπει να εξουσιοδοτούνται, να ελέγχονται και να επικυρώνονται συνεχώς για τη στάση και τη διαμόρφωσή τους προτού τους παραχωρηθεί πρόσβαση στο δίκτυο, τα δεδομένα και τις εφαρμογές.

Αυτή η προσέγγιση χρησιμοποιεί τεχνολογίες ασφαλείας προηγμένης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, της ασφάλειας τελικού σημείου επόμενης γενιάς και της διαχείρισης ταυτότητας και πρόσβασης (IAM) για την επαλήθευση μιας ταυτότητας χρήστη, διατηρώντας παράλληλα αυστηρή ασφάλεια.

Εκτός από την παροχή αυστηρής επαλήθευσης ταυτότητας χρήστη, το Zero Trust προστατεύει τους χρήστες και τις εφαρμογές από εξελιγμένες διαδικτυακές απειλές.

Η φράση «Zero Trust» διαδόθηκε από τον John Kindervag του Forrester, αλλά στην πραγματικότητα επινοήθηκε από τον Stephen Paul Marsh τον Απρίλιο του 1994 μετά τη διατριβή του στο Πανεπιστήμιο του Stirling σχετικά με την υπολογιστική ασφάλεια.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες έννοιες του Zero Trust δεν είναι καινούριες. Με βάση τη μελέτη του Marsh, η εμπιστοσύνη είναι πεπερασμένη, η οποία υπερβαίνει τις ανθρώπινες πτυχές όπως η ηθική, η ηθική, η δικαιοσύνη, οι κρίσεις και η νομιμότητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εμπιστοσύνη μπορεί να απεικονιστεί ως μαθηματική κατασκευή.

Το Zero Trust στοχεύει στη διάδοση της ιδέας ότι οι οργανισμοί δεν πρέπει να εμπιστεύονται συσκευές ή χρήστες από προεπιλογή, ακόμη και αν είναι συνδεδεμένοι στο εταιρικό τους LAN ή έχουν επαληθευτεί προηγουμένως. Βασίζεται στην καθαρή ορατότητα σε πραγματικό χρόνο σε χαρακτηριστικά χρήστη όπως ταυτότητα χρήστη, εκδόσεις υλικολογισμικού, τύπος υλικού τερματικού, εκδόσεις λειτουργικού συστήματος, ευπάθειες, επίπεδα ενημέρωσης κώδικα, συνδέσεις χρηστών, εγκατεστημένες εφαρμογές, ανιχνεύσεις περιστατικών κ.λπ.

Ως αποτέλεσμα των ισχυρών δυνατοτήτων ασφαλείας του, το Zero Trust γίνεται πιο διάσημο και οργανισμοί έχουν αρχίσει να το υιοθετούν, συμπεριλαμβανομένης της Google με το έργο BeyondCorp.

Κύριοι οδηγοί αυτής της υιοθέτησης είναι η αυξανόμενη συχνότητα κυβερνοεπιθέσεων, στόχευσης τερματικών σημείων, συσκευών εσωτερικής εγκατάστασης, δικτύων, δεδομένων, εφαρμογών cloud και άλλων υποδομών πληροφορικής. Επιπλέον, η πανδημία του Covid-19, που αναγκάζει τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι, αύξησε περαιτέρω τον αριθμό των διαδικτυακών επιθέσεων παγκοσμίως.

  8 Συμβουλές σχεδίασης για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου

Ως εκ τούτου, πρακτικές ασφαλείας όπως το Zero Trust φαίνεται να είναι μια βιώσιμη επιλογή.

ΕΝΑ κανω ΑΝΑΦΟΡΑ λέει ότι το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς της ασφάλειας Zero Trust αναμένεται να αυξηθεί με CAGR 17,4% και να φτάσει τα 51,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2026 από 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020.

Μερικές από τις δημοφιλείς ορολογίες Zero Trust Access είναι η Zero Trust Application Access (ZTAA), η Zero Trust Network Access (ZTNA), η Zero Trust Identity Protection (ZTIP) κ.λπ.

Ποιες είναι οι βασικές αρχές της μηδενικής εμπιστοσύνης;

Η ιδέα Zero Trust Security βασίζεται στις αρχές που αναφέρονται παρακάτω, χρησιμοποιώντας τις οποίες βοηθά στην ασφάλεια του δικτύου ενός οργανισμού.

Ελάχιστη πρόσβαση προνομίων 🔐

Αυτή είναι μια θεμελιώδης έννοια όπου οι χρήστες πρέπει να έχουν μόνο το επίπεδο πρόσβασης που χρειάζονται όταν είναι απαραίτητο για να εργαστούν και να εκπληρώσουν τον ρόλο τους. Μειώνει την έκθεση του χρήστη στα ευαίσθητα στοιχεία του δικτύου σας.

Αναγνώριση χρήστη ✔️

Θα πρέπει να γνωρίζετε σε ποιους έχουν παραχωρηθεί πρόσβαση στο δίκτυό σας, τις εφαρμογές, τα δεδομένα σας και ούτω καθεξής. Ελέγχετε πάντα τον έλεγχο ταυτότητας και την εξουσιοδότηση σε κάθε αίτημα πρόσβασης για να διατηρείτε ισχυρότερη ασφάλεια στον οργανισμό σας.

Μικροτμηματοποίηση 🍱

Είναι μια σημαντική πρακτική όπου πρέπει να σπάσετε την περίμετρο ασφαλείας σε μικρότερες ζώνες. Αυτή η διαδικασία είναι επίσης γνωστή ως ζωνοποίηση και γίνεται για να διασφαλιστεί ότι παρέχεται ξεχωριστή πρόσβαση για διαφορετικά μέρη του δικτύου σας.

Πρέπει επίσης να διαχειρίζεστε και να παρακολουθείτε συνεχώς δεδομένα μεταξύ αυτών των ζωνών και προσφέρει λεπτομερή έλεγχο πρόσβασης για την εξάλειψη των υπερβολικών προνομίων.

Αξιοποιώντας προηγμένες προληπτικές τεχνικές 🛑

Η Zero Trust προτείνει να υιοθετήσετε προηγμένες προληπτικές τεχνικές που μπορούν να σταματήσουν τις διαδικτυακές παραβιάσεις και να μειώσουν τις ζημιές.

Ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) είναι μια τέτοια τεχνική για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη και την ενίσχυση της ασφάλειας δικτύου. Λειτουργεί κάνοντας ερωτήσεις ασφαλείας στον χρήστη, στέλνοντας μηνύματα επιβεβαίωσης κειμένου/email ή αξιολογώντας τους χρήστες μέσω ασκήσεων που βασίζονται στη λογική. Όσο περισσότερα σημεία ελέγχου ταυτότητας ενσωματώσετε στο δίκτυό σας, τόσο ισχυρότερη θα είναι η ασφάλεια του οργανισμού σας.

Παρακολούθηση πρόσβασης συσκευής σε πραγματικό χρόνο 👁️

Εκτός από τον έλεγχο της πρόσβασης των χρηστών, πρέπει να παρακολουθείτε και να ελέγχετε την πρόσβαση της συσκευής σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το πόσοι από αυτούς αναζητούν πρόσβαση στο δίκτυό σας. Όλες αυτές οι συσκευές πρέπει να είναι εξουσιοδοτημένες για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας επιθέσεων.

Ποια είναι τα οφέλη του;

Η Zero Trust σάς παρέχει μια στιβαρή στρατηγική για οργανωτική ασφάλεια και ανθεκτικότητα δικτύου. Σας παρέχει πολλά οφέλη για την επιχείρησή σας, όπως:

Προστασία τόσο από εξωτερικές όσο και από εσωτερικές απειλές

Η Zero Trust προσφέρει αυστηρές πολιτικές για την αποτροπή εξωτερικών απειλών, την προστασία της επιχείρησής σας και την προστασία σας από επιβλαβείς εσωτερικούς παράγοντες. Στην πραγματικότητα, οι εσωτερικές απειλές είναι ακόμη πιο σοβαρές και εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη που τους έχετε.

Αυτό Έκθεση Verizon λέει ότι περίπου το 30% όλων των παραβιάσεων δεδομένων αφορούν εσωτερικούς παίκτες.

Ως εκ τούτου, η Zero Trust εστιάζει σε αυτήν την έννοια «ποτέ μην εμπιστεύεσαι, πάντα επαληθεύεις».

Και όταν εφαρμόζετε εκτεταμένο και ρητό έλεγχο ταυτότητας και παρακολουθείτε και επαληθεύετε κάθε πρόσβαση στα δεδομένα, τις συσκευές, τους διακομιστές και τις εφαρμογές σας, κανένας εσωτερικός χρήστης δεν θα μπορούσε να κάνει κατάχρηση των προνομίων του.

Προστασία δεδομένων

Το Zero Trust αποτρέπει την πρόσβαση κακόβουλου λογισμικού ή των υπαλλήλων σας στα μεγαλύτερα τμήματα του δικτύου σας. Ως εκ τούτου, ο περιορισμός της πρόσβασής τους και η διάρκεια της πρόσβασής τους συμβάλλει στη μείωση των επιθέσεων, και ακόμη και αν συμβεί παραβίαση, ο αντίκτυπος μπορεί να μειωθεί για να αποφευχθούν περισσότερες ζημιές.

Ως αποτέλεσμα αυτού, μπορείτε να προστατεύσετε τα δεδομένα της επιχείρησής σας από την παραβίαση. Και όταν το κακόβουλο λογισμικό παραβιάσει το τείχος προστασίας σας, μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο σε ορισμένα μέρη των δεδομένων σας με χρονικά περιορισμένο τρόπο.

Η Zero Trust προστατεύει όχι μόνο τα δεδομένα σας, αλλά και την πνευματική σας ιδιοκτησία και τα δεδομένα των πελατών. Και όταν μπορείτε να αποτρέψετε επιθέσεις, διατηρείτε τη φήμη της επιχείρησής σας και διατηρείτε την εμπιστοσύνη των πελατών σας. Εκτός από αυτό, γλιτώνεις επίσης τον εαυτό σου από την απώλεια ενός τεράστιου χρηματικού ποσού και άλλες οικονομικές επιπτώσεις.

  Σύρετε προς τα αριστερά για να καταργήσετε την εγγραφή σας από ένα ενημερωτικό δελτίο στο iPhone σας

Μεγαλύτερη ορατότητα στο δίκτυό σας

Καθώς η Zero Trust δεν σας επιτρέπει να εμπιστεύεστε τίποτα ή κανέναν, μπορείτε να αποφασίσετε τις δραστηριότητες και τους πόρους που θέλετε να προσέχετε. Με την εντατική παρακολούθηση σε ολόκληρο τον οργανισμό σας, συμπεριλαμβανομένων των πηγών και των δεδομένων υπολογιστών, μπορείτε να αποκτήσετε πλήρη ορατότητα σε ποιες συσκευές και χρήστες έχουν πρόσβαση στο δίκτυό σας.

Επομένως, θα γνωρίζετε πλήρως τις εφαρμογές, τους χρήστες, την τοποθεσία και τον χρόνο που σχετίζονται με κάθε αίτημα πρόσβασης. Σε περίπτωση οποιασδήποτε ασυνήθιστης συμπεριφοράς, η υποδομή ασφαλείας σας θα την επισημάνει αμέσως και θα παρακολουθεί όλη τη δραστηριότητα που συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο για πλήρη ασφάλεια.

Εξασφάλιση εργατικού δυναμικού εξ αποστάσεως

Η εξ αποστάσεως εργασία γίνεται αποδεκτή σε μεγάλο βαθμό σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις, ειδικά μετά την πανδημία του Covid-19. Έχει επίσης αυξημένους κινδύνους και ευπάθειες στον κυβερνοχώρο λόγω των αδύναμων πρακτικών ασφαλείας σε συσκευές και δίκτυα εργαζομένων που εργάζονται από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Ακόμη και τα τείχη προστασίας καθίστανται αναποτελεσματικά τώρα και προκαλούν κινδύνους στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο σύννεφο.

Με τη χρήση του Zero Trust, η αναγνώριση και η επαλήθευση χρήστη σε κάθε επίπεδο αναλαμβάνει την έννοια της περιμέτρου ή την προσέγγιση κάστρου και τάφρου. Η ταυτότητα αποδίδεται σε κάθε συσκευή, χρήστη και εφαρμογή που θέλει να εισέλθει στο δίκτυο.

Με αυτόν τον τρόπο, το Zero Trust παρέχει μια ισχυρή προστασία σε όλο το εργατικό δυναμικό σας, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον κόσμο ή που είναι αποθηκευμένα τα δεδομένα του.

Διευκολύνει τη διαχείριση πληροφορικής

Η ασφάλεια Zero Trust βασίζεται σε συνεχή παρακολούθηση, έλεγχο και ανάλυση. Ως εκ τούτου, η χρήση αυτοματισμού μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτημάτων πρόσβασης. Διότι εάν όλα γίνονται χειροκίνητα, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για την έγκριση κάθε αιτήματος και η ροή εργασιών θα επιβραδυνθεί δραστικά, επηρεάζοντας τους επιχειρηματικούς στόχους και τα έσοδα.

Αλλά αν χρησιμοποιείτε αυτοματισμό όπως η Προνομιακή Διαχείριση Πρόσβασης (PAM), μπορεί να κρίνει τα αιτήματα πρόσβασης με βάση ορισμένα αναγνωριστικά ασφαλείας για να παραχωρήσει αυτόματα την πρόσβαση. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να εμπλέκετε απαραιτήτως την ομάδα IT σας στην έγκριση κάθε αιτήματος, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ανθρώπινων σφαλμάτων.

Και όταν το σύστημα επισημαίνει ένα αίτημα ως ύποπτο, οι διαχειριστές μπορούν να αναλάβουν τον έλεγχο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δύναμη του αυτοματισμού και να επιτρέψετε στο εργατικό δυναμικό σας να επιδοθεί στη βελτίωση και την καινοτομία αντί να κάνει κοσμικές εργασίες.

Εξασφαλίζει Συμμόρφωση

Καθώς κάθε αίτημα πρόσβασης αξιολογείται πρώτα και στη συνέχεια καταγράφεται με λεπτομέρειες, το Zero Trust σάς βοηθά να παραμένετε πάντα συμβατοί. Το σύστημα παρακολουθεί τον χρόνο, τις εφαρμογές και την τοποθεσία κάθε αιτήματος για να δημιουργήσει μια άψογη διαδρομή ελέγχου που σχηματίζει μια αλυσίδα αποδεικτικών στοιχείων.

Ως αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να αγωνίζεστε για να διατηρήσετε ή να προσκομίσετε στοιχεία, καθιστώντας τη διακυβέρνηση αποτελεσματική και ταχύτερη. Ταυτόχρονα, είστε μίλια μακριά από τους κινδύνους συμμόρφωσης.

Πώς να εφαρμόσετε το Zero Trust;

Κάθε οργανισμός έχει μοναδικές ανάγκες και προκλήσεις, αλλά ορισμένες πτυχές παραμένουν κοινές σε κάθε οργανισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Zero Trust μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους οργανισμούς ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης ή του κλάδου.

Έτσι, δείτε πώς μπορείτε να εφαρμόσετε την ασφάλεια Zero Trust στον οργανισμό σας.

Προσδιορίστε ευαίσθητα δεδομένα

Όταν γνωρίζετε τι είδους ευαίσθητα δεδομένα έχετε και πού και πώς ρέουν, θα σας βοηθήσει να καθορίσετε την καλύτερη στρατηγική ασφαλείας.

Επιπλέον, προσδιορίστε τα περιουσιακά στοιχεία, τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές σας επίσης. Πρέπει επίσης να εξετάσετε τα τρέχοντα σύνολα εργαλείων και τα κενά στην υποδομή σας που μπορεί να χρησιμεύσουν ως κενό ασφαλείας.

  • Δώστε την υψηλότερη τάξη προστασίας στα πιο κρίσιμα δεδομένα και τα περιουσιακά σας στοιχεία για να διασφαλίσετε ότι δεν θα παραβιαστούν.
  • Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι να ταξινομήσετε τα δεδομένα σας σε: εμπιστευτικά, εσωτερικά και δημόσια. Μπορείτε να αξιοποιήσετε τη μικρο-τμηματοποίηση ή τη δημιουργία ζωνών. Επιπλέον, δημιουργήστε μικρά κομμάτια δεδομένων για διαφορετικές ζώνες που συνδέονται σε ένα εκτεταμένο οικοσύστημα δικτύων.

Ροές δεδομένων χάρτη

Αξιολογήστε πώς τα δεδομένα σας ρέουν στο δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των ροών συναλλαγών, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι πολλαπλών κατευθύνσεων. Συμβάλλει στην ενθάρρυνση της βελτιστοποίησης της ροής δεδομένων και της δημιουργίας μικροδικτύων.

  Ποιο είναι το ψηφιακό σας αποτύπωμα και γιατί είναι σημαντικό να το γνωρίζετε;

Επίσης, λάβετε υπόψη τη θέση των ευαίσθητων δεδομένων και το ποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι χρήστες και να εφαρμόσουν αυστηρότερες πρακτικές ασφαλείας.

Δημιουργήστε δίκτυα Zero Trust Micro

Όταν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ροής ευαίσθητων δεδομένων στο δίκτυό σας, δημιουργήστε μικροδίκτυα για κάθε ροή δεδομένων. Αρχιτεκτονίστε τα έτσι ώστε να χρησιμοποιείται μόνο η βέλτιστη κατάλληλη πρακτική ασφαλείας για κάθε περίπτωση χρήσης.

Σε αυτό το βήμα, χρησιμοποιήστε εικονικά και φυσικά στοιχεία ελέγχου ασφαλείας, όπως:

  • Επιβολή της μικροπεριμέτρου σας για να αποτρέψετε μη εξουσιοδοτημένη κίνηση πλευρικά. Μπορείτε να τμηματοποιήσετε τον οργανισμό σας με βάση τοποθεσίες, ομάδες χρηστών, εφαρμογές κ.λπ.
  • Εισαγάγετε τον έλεγχο ταυτότητας πολλών παραγόντων όπως ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) ή ο έλεγχος ταυτότητας τριών παραγόντων (3FA). Αυτά τα στοιχεία ελέγχου ασφαλείας προσφέρουν ένα πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας και επαλήθευση σε κάθε χρήστη εκτός και εντός του οργανισμού σας.
  • Ξεκινήστε την πρόσβαση στο ελάχιστο προνόμιο στους χρήστες που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους και να εκπληρώσουν τους ρόλους τους. Πρέπει να βασίζεται στο πού αποθηκεύονται τα ευαίσθητα δεδομένα σας και πώς ρέουν.

Παρακολουθήστε συνεχώς το σύστημα Zero Trust

Παρακολουθήστε συνεχώς ολόκληρο το δίκτυο και τα μικροπεριμετρικά οικοσυστήματα για να επιθεωρείτε, να καταγράφετε και να αναλύετε κάθε δεδομένα, κίνηση και δραστηριότητα. Χρησιμοποιώντας αυτές τις λεπτομέρειες, μπορείτε να μάθετε κακόβουλες δραστηριότητες και την πηγή προέλευσής τους για να ενισχύσετε την ασφάλεια.

Θα σας παρέχει μια ευρύτερη εικόνα για το πώς διατηρείται η ασφάλεια και εάν το Zero Trust λειτουργεί για το δίκτυό σας.

Μόχλευση εργαλείων αυτοματισμού και συστημάτων ενορχήστρωσης

Αυτοματοποιήστε τις διαδικασίες με τη βοήθεια εργαλείων αυτοματισμού και συστημάτων ενορχήστρωσης για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εφαρμογή Zero Trust. Θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και να μειώσετε τους κινδύνους οργανωτικών ελαττωμάτων ή ανθρώπινων λαθών.

Τώρα που έχετε μια καλύτερη εικόνα του Zero Trust, πώς λειτουργεί, πώς να το εφαρμόσετε και τα οφέλη, ας δούμε μερικά από τα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν την υλοποίηση ακόμα πιο εύκολη για εσάς.

Ποιες είναι μερικές λύσεις ασφαλείας Zero Trust;

Πολλοί προμηθευτές προσφέρουν λύσεις Zero Trust, όπως Akamai, Palo Alto, Cisco, Illumio, Okta, Unisys, Symantec, Appgate SDP και άλλες.

Η λύση ή λογισμικό Zero Trust Networking είναι μια λύση διαχείρισης ταυτότητας και ασφάλειας δικτύου που σας βοηθά να εφαρμόσετε το μοντέλο Zero Trust. Το λογισμικό σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς τη δραστηριότητα του δικτύου σας μαζί με τη συμπεριφορά του χρήστη και επαληθεύει κάθε αίτημα.

Εάν ένας χρήστης επιχειρήσει να παραβιάσει τα δικαιώματα ή συμπεριφέρεται ασυνήθιστα, το σύστημα τον ζητά να παράσχει περισσότερο έλεγχο ταυτότητας. Ταυτόχρονα, το λογισμικό συλλέγει δεδομένα από αρχεία καταγραφής κυκλοφορίας, συμπεριφορές χρηστών και σημεία πρόσβασης για να παρέχει αναλυτικά στοιχεία λεπτομερειών.

Το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας βάσει κινδύνου, ειδικά για τον έλεγχο της πρόσβασης στο δίκτυο. Ακολουθούν μερικά από τα λογισμικά δικτύωσης Zero Trust:

  • Okta: Αξιοποιεί το cloud και επιβάλλει ισχυρότερες πολιτικές ασφάλειας. Το λογισμικό ενσωματώνεται με υπάρχοντα συστήματα ταυτότητας και καταλόγους του οργανισμού σας μαζί με 4000+ εφαρμογές.
  • Περίμετρος 81: Χρησιμοποιεί μια στιβαρή αρχιτεκτονική περιμέτρου που καθορίζεται από το λογισμικό, προσφέροντας ευρύτερη ορατότητα δικτύου, πλήρη συμβατότητα, απρόσκοπτη ενσωμάτωση και προσφέρει κρυπτογράφηση τραπεζικού βαθμού 256-bit.
  • Διαχείριση ταυτότητας SecureAuth: Είναι γνωστό για την παροχή μιας ευέλικτης και ασφαλούς εμπειρίας ελέγχου ταυτότητας στους χρήστες και λειτουργεί σε όλα τα περιβάλλοντα.

Άλλες αξιοσημείωτες λύσεις λογισμικού Zero Trust Networking είναι το BetterCloud, το Centrify Zero Trust Privilege, το DuoSecurity, το NetMotion και άλλα.

Ποιες είναι οι προκλήσεις στην εφαρμογή Zero Trust;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η εφαρμογή Zero Trust είναι πρόκληση για οργανισμούς που περιλαμβάνουν:

  • Συστήματα παλαιού τύπου: Πολλά συστήματα παλαιού τύπου, όπως εργαλεία, εφαρμογές, πόροι δικτύου και πρωτόκολλα χρησιμοποιούνται για επιχειρηματικές λειτουργίες. Η επαλήθευση ταυτότητας δεν μπορεί να τα προστατεύσει όλα και η εκ νέου αρχιτεκτονική τους θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρή.
  • Περιορισμένοι έλεγχοι και ορατότητα: Οι περισσότεροι οργανισμοί δεν διαθέτουν ολοκληρωμένη ορατότητα στα δίκτυα και τους χρήστες τους ή δεν μπορούν να ορίσουν αυστηρά πρωτόκολλα γύρω τους για οποιονδήποτε λόγο.
  • Κανονισμοί: Οι ρυθμιστικοί φορείς δεν έχουν ακόμη υιοθετήσει το Zero Trust. Ως εκ τούτου, οι οργανισμοί θα προβληματιστούν κατά τη διενέργεια ελέγχων ασφαλείας για συμμόρφωση.

Για παράδειγμα, το PCI-DSS χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τμηματοποίηση και τείχη προστασίας για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων. Αλλά δεν έχετε τείχος προστασίας με το μοντέλο Zero Trust, επομένως, υπάρχουν κίνδυνοι συμμόρφωσης. Επομένως, πρέπει να υπάρξουν σημαντικές τροποποιήσεις στους κανονισμούς εάν θέλουμε να υιοθετήσουμε την ασφάλεια Zero Trust.

συμπέρασμα

Αν και βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης, η Zero Trust κάνει θραύση στον κλάδο της ασφάλειας. Με όλο και περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις σε όλο τον κόσμο, υπάρχει ανάγκη να έχουμε ένα ισχυρό σύστημα όπως το Zero Trust.

Το Zero Trust παρέχει μια ισχυρότερη αρχιτεκτονική ασφάλειας με στοιχεία ελέγχου ταυτότητας και πρόσβασης στα δεδομένα και τις συναλλαγές σας, επαληθεύοντας όλες τις συσκευές και τους χρήστες σας σε κάθε σημείο πρόσβασης. Μπορεί να προστατεύσει οργανισμούς από κάθε είδους διαδικτυακές απειλές – ανθρώπους και προγράμματα, ξένα και εγχώρια στο δίκτυό σας.