Τι είναι αυτό, τα οφέλη του και το λογισμικό MCM που πρέπει να λάβετε υπόψη

Η ασφάλεια και η παραγωγικότητα της συσκευής είναι απαραίτητα για κάθε επιχείρηση αυτή τη στιγμή. Και με την αυξανόμενη χρήση κινητών συσκευών, η ζήτηση για MCM έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά το περιεχόμενό σας, να διασφαλίζετε την ασφάλεια και το απόρρητό του και να επιβάλλετε πολιτικές συμμόρφωσης.

Αυτό πιθανώς εξηγεί τη δημοτικότητα του MCM. Αλλά μπορεί να υπάρχει ένας άλλος λόγος για αυτό, η ανάπτυξη της κουλτούρας της απομακρυσμένης εργασίας και του BYOD.

Με την πανδημία να αναγκάζει τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι, η ανάγκη για συστήματα που μπορούν να προσφέρουν απρόσκοπτη λειτουργία εξ αποστάσεως έχει αυξηθεί. Η χρήση ενός πελάτη MCM μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις σε δύσκολες καταστάσεις όπως αυτή. Και τώρα, δεν είναι μόνο ωραίο πράγμα να έχεις αλλά και ανάγκη. Μπορεί να συμβάλει στην ασφάλεια των δεδομένων σας και στη συμμόρφωση με τις ρυθμιστικές πολιτικές και προσφέρει εξαιρετική εμπειρία χρήστη ενώ αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Για να μην αναφέρουμε, ορισμένες επιχειρήσεις έχουν ήδη ενσωματώσει την κουλτούρα BYOD και την εξ αποστάσεως εργασία πολύ πριν από την πανδημία. Και εργαλεία όπως το λογισμικό MCM έχουν επινοηθεί για να βελτιστοποιήσουν τη δουλειά τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα αποκαλύψουμε μερικά πράγματα σχετικά με έναν πελάτη MCM και πώς μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας. Θα ελέγξουμε επίσης κάποιο από το λογισμικό MCM, ώστε να μπορείτε να το εφαρμόσετε στον οργανισμό σας και να απολαύσετε τα πλεονεκτήματά του.

Τι είναι το MCM;

Η Διαχείριση περιεχομένου για φορητές συσκευές (MCM) αναφέρεται στον τύπο συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που μπορεί να αποθηκεύει, να διαχειρίζεται και να παρέχει υπηρεσίες και περιεχόμενο σε κινητές συσκευές όπως smartphone, προσωπικούς ψηφιακούς βοηθούς και άλλα. Τα συστήματα MCM μπορεί να είναι διακριτά συστήματα ή μπορεί να υπάρχουν ως πρόσθετα, χαρακτηριστικά ή λειτουργικές μονάδες μεγαλύτερων CMS ικανών να παρέχουν περιεχόμενο μέσω πολλαπλών καναλιών.

Το MCM, που ονομάζεται επίσης διαχείριση πληροφοριών για φορητές συσκευές (MIM), είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διαχείρισης φορητών συσκευών (MDM). Επιτρέπει σε έναν χρήστη να έχει πρόσβαση σε εταιρικά στοιχεία, όπως έγγραφα πολυμέσων, αρχεία κ.λπ., σε μια κινητή συσκευή. Στοχεύει επίσης να εξισορροπήσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων και την ασφάλεια των δεδομένων, επιτρέποντας διάφορους περιορισμούς και διαμορφώσεις. Ως αποτέλεσμα, συμβάλλει στην προστασία των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, έτσι ώστε μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Τι είναι ένας πελάτης MCM;

Ο πελάτης MCM είναι ένας πράκτορας MCM που αναπτύσσεται σε κινητές συσκευές, όπως τηλέφωνα Android, για να βοηθά τους χρήστες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αρχεία πολυμέσων και έγγραφα μέσω μιας ασφαλούς μεθόδου ελέγχου ταυτότητας. Διασφαλίζει ότι τα αρχεία είναι προσβάσιμα μόνο από εξουσιοδοτημένους χρήστες/πελάτες.

Οι λύσεις MCM αναπτύσσουν αυτούς τους πράκτορες σε συσκευές Android όταν τίθενται υπό διαχείριση. Εκτός από το ότι επιτρέπουν την ασφαλή προβολή και πρόσβαση σε δεδομένα, θέτουν επίσης ορισμένους περιορισμούς για την ασφάλεια των δεδομένων. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον μετριασμό της εξάπλωσης κακόβουλου λογισμικού, επειδή οι πελάτες MCM μειώνουν τις απαιτήσεις για τους υπαλλήλους να εγκαταστήσουν εφαρμογές τρίτων για πρόσβαση σε δεδομένα (που μπορεί να δημιουργήσουν κινδύνους).

Μπορείτε να εγκαταστήσετε προγράμματα-πελάτες MCM σε smartphone Android όπως η Samsung. Οι πράκτορες Android έχουν ανατεθεί να διαχειρίζονται τα smartphone με μια λύση MCM. τότε εμφανίζονται οι πελάτες MCM. Ο πράκτορας επιτρέπει σε εξουσιοδοτημένα άτομα να προβάλλουν, να κάνουν λήψη και να μοιράζονται περιεχόμενο, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια.

Χαρακτηριστικά ενός πελάτη MCM

Τα χαρακτηριστικά των πελατών MCM είναι:

Στοιχεία ελέγχου πρόσβασης

Ο πελάτης MCM σάς επιτρέπει να ελέγχετε την πρόσβαση στο περιεχόμενο μέσω ελέγχου ταυτότητας, εξουσιοδότησης και κατάλληλης έγκρισης πρόσβασης. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει έλεγχο σχετικά με την πρόσβαση σε δεδομένα συγκεκριμένης ώρας, λήψεις, προσθήκη ή αφαίρεση χρήστη και πολλά άλλα. Επιπλέον, οι πελάτες MCM πρέπει να διαθέτουν ορισμένα βασικά συστήματα ελέγχου ταυτότητας, όπως κωδικούς πρόσβασης και αναγνωριστικό χρήστη. Μπορεί επίσης να έχουν προηγμένα μέτρα ασφαλείας για έλεγχο ταυτότητας, όπως έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων.

  12 Αξιόπιστες υπηρεσίες φιλοξενίας email για μικρές έως μεγάλες επιχειρήσεις

Πολυκαναλική Παράδοση Περιεχομένου

Ένας πελάτης MCM επιτρέπει την παράδοση περιεχομένου σε πολλά κανάλια, όπως smartphone, tablet, κ.λπ. Υποστηρίζει επίσης παράδοση δεδομένων βάσει τοποθεσίας για τη διανομή περιεχομένου σε μια στοχευμένη τοποθεσία. Μπορείτε να διανείμετε διαφημίσεις, ενημερωτικό περιεχόμενο, οδηγίες κ.λπ., στο στοχευμένο κοινό σας από μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Υποστηρίζει πολλαπλές μορφές αρχείων

Οι πελάτες MCM μπορούν να υποστηρίξουν διάφορες μορφές αρχείων. Επιτρέπουν στους χρήστες να αποθηκεύουν και να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο σε Word, PDF, PowerPoint, Excel, HTML και άλλα. Επιπλέον, μπορεί να υποστηρίξει άλλες μορφές όπως mp4, .txt, doc, .png, .jpg, .pptx κ.λπ.

Προσαρμόσιμα πρότυπα

Τα παραδοσιακά CMS προσφέρουν γενικά πρότυπα κατάλληλα για ορισμένα προγράμματα περιήγησης ιστού. Ωστόσο, τα πρότυπα MCM είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμα σε μια ποικιλία προγραμμάτων περιήγησης και συσκευών. Ως εκ τούτου, παρέχει μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη.

Προβολή εγγράφων

Οι πελάτες MCM διαθέτουν ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής εγγράφων που υποστηρίζει διαφορετικούς τύπους αρχείων και σας επιτρέπει να προβάλλετε τα έγγραφά σας εύκολα. Επομένως, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε καμία άλλη εφαρμογή τρίτου μέρους για πρόσβαση στα αρχεία που μπορεί να ενέχουν κινδύνους ασφαλείας και αναποτελεσματικότητα. Το ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής εγγράφων θα είναι ασφαλέστερο για τα έγγραφά σας.

Διαχωρισμός εγγράφων

Οι πελάτες MCM επιτρέπουν στους διαχειριστές να διαχωρίζουν έγγραφα όπως θέλουν. Μπορούν να το κάνουν με ετικέτες, θέματα και άλλες παραμέτρους. Αυτό κάνει τη διαχείριση περιεχομένου απλοποιημένη και προσφέρει έναν εύκολο τρόπο εύρεσης του περιεχομένου στο οποίο θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση.

Ασφαλής αποθήκευση

Οι πελάτες MCM χρησιμοποιούν ασφαλείς και κρυπτογραφημένους αλγόριθμους που σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε το περιεχόμενό σας εκτός σύνδεσης σε ένα σύστημα. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για να προσθέσει ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας για τα δεδομένα σας, ώστε να μην έχει πρόσβαση κανένας άλλος εκτός από εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Όχι μόνο κάνει το περιεχόμενό σας ασφαλές, αλλά δημιουργεί και ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων εκτός σύνδεσης. Έτσι, εάν κάτι πάει στραβά ή η εφαρμογή σας καταρρεύσει, εξακολουθείτε να έχετε τα δεδομένα σας ασφαλή σε ένα σύστημα εκτός σύνδεσης στο οποίο έχετε εύκολη πρόσβαση.

Εύκολη συνεργασία

Οι πελάτες MCM σάς βοηθούν να συνεργαστείτε σε έγγραφα με τους συναδέλφους σας. Μπορείτε να τους δώσετε πρόσβαση για προβολή και τροποποίηση οποιουδήποτε περιεχομένου θέλετε, ώστε να μπορούν να το δουλέψουν σε πραγματικό χρόνο. Μπορούν να έχουν πρόσβαση στο έγγραφο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε συσκευή τους αρέσει για να λειτουργούν με μεγαλύτερη προσβασιμότητα. Επιπλέον, οι διαχειριστές μπορούν να ενημερώσουν το περιεχόμενο αρκετά εύκολα ανεβάζοντας την τροποποιημένη έκδοση στον διακομιστή.

Γιατί οι επιχειρήσεις χρειάζονται έναν πελάτη MCM;

Ένας πελάτης MCM προσφέρει πολλά οφέλη στις επιχειρήσεις, ειδικά όταν η κουλτούρα της εξ αποστάσεως εργασίας ανθίζει. Δείτε πώς μπορούν να βοηθήσουν επιχειρήσεις διαφορετικής κλίμακας.

Κορυφαία ασφάλεια 🛡️

Η ασφάλεια των δεδομένων έχει γίνει ζωτικής σημασίας αυτές τις μέρες με όλα τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Οι πελάτες MCM προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία σε όλο το περιεχόμενό σας που μεταφορτώνεται με μέτρα όπως έλεγχος ταυτότητας, εξουσιοδότηση, έλεγχος βάσει αδειών, κρυπτογράφηση δεδομένων και άλλα. Αυτό διασφαλίζει ότι μόνο το εξουσιοδοτημένο προσωπικό μπορεί να δει και να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενό σας και όχι σε άλλα. Διασφαλίζει επίσης ότι το κατάλληλο περιεχόμενο μεταφορτώνεται από τα σωστά άτομα.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μεταδώσετε το σωστό μήνυμα στο κοινό σας με πολύτιμες πληροφορίες. Επιπλέον, αυτό σας επιτρέπει επίσης να εκτελέσετε αποτελεσματικά τις καμπάνιες μάρκετινγκ και προώθησης.

Παγκόσμια στόχευση 🎯

Οι πελάτες για κινητές συσκευές διαθέτουν δυνατότητες όπως η παγκόσμια παράδοση περιεχομένου με υψηλότερο χρόνο λειτουργίας και απόδοση. Σας επιτρέπει να στοχεύσετε το κοινό σας ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται. Μπορείτε επίσης να παρέχετε τις σωστές πληροφορίες, διαφημίσεις και μηνύματα στο κοινό σας με βάση την τοποθεσία, τις προτιμήσεις των χρηστών και τη διαδικτυακή δραστηριότητα.

Ως αποτέλεσμα, σας βοηθά να επεκτείνετε την επιχείρησή σας πέρα ​​από εθνικά και διεθνή σύνορα για να προσεγγίσετε μεγαλύτερο κοινό με τη βοήθεια πελατών MCM που σας επιτρέπουν να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά το περιεχόμενό σας. Μπορείτε επίσης να στείλετε τα μηνύματα μάρκετινγκ που οι χρήστες μπορούν να δουν στις κινητές συσκευές τους με μεγαλύτερη προσβασιμότητα και ευκολία και να τους δώσετε μεγαλύτερη προσοχή.

Περιεχόμενο που βασίζεται στη συναίνεση

Με μια κατάλληλη κινητή συσκευή και έλεγχο ταυτότητας IP, μπορείτε να στείλετε περιεχόμενο μόνο σε εκείνους τους παραλήπτες που έχουν αποδείξει τη συγκατάθεσή τους για τη λήψη του περιεχομένου σας για κινητά. Αυτό είναι σημαντικό καθώς ορισμένοι πελάτες ή χρήστες προτιμούν να λαμβάνουν περιεχόμενο μόνο σε φορητούς υπολογιστές ή οικιακούς υπολογιστές. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να προσφέρετε αυτό που περιμένουν οι χρήστες σας από εσάς και να σεβαστείτε τις προτιμήσεις τους. Είναι απόδειξη ότι ενδιαφέρεστε για το κοινό σας και θα το εκτιμήσουν.

  7 πιο συνηθισμένα σφάλματα ιστότοπου που επηρεάζουν το SEO

Μεγαλύτερη ευελιξία

Οι πελάτες MCM προσφέρουν ευελιξία στους χρήστες καθώς μπορούν να προβάλλουν περιεχόμενο σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή της προτίμησής τους. Υποστηρίζει επίσης μια ποικιλία μορφών αρχείων, ώστε να μπορούν να επιλέξουν αυτή με την οποία αισθάνονται πιο άνετα. Επιπλέον, οι πελάτες MCM μπορούν να εμφανίζουν περιεχόμενο σε διαφορετικές συσκευές με διαφορετικό τρόπο. Λειτουργεί καλά σε συσκευές διαφορετικών μεγεθών οθόνης και ταιριάζει απόλυτα στο περιεχόμενο.

Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να έχουν βελτιωμένη εμπειρία ανάγνωσης του περιεχομένου σας και είναι πιο πιθανό να ενδιαφέρονται για τις προσφορές σας. Επιπλέον, οι πελάτες MCM προσφέρουν επίσης φορητότητα, η οποία αυξάνει και πάλι την ευκολία του χρήστη.

Υποστηρίζει Social Media

Οι πελάτες MCM σάς βοηθούν να διατηρήσετε περιορισμένες τις δαπάνες σας, επιτρέποντάς σας να προωθήσετε το περιεχόμενό σας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εξοικονομεί πολλά έξοδα καθώς δεν χρειάζεται απαραίτητα να επιλέξετε μια δαπανηρή μέθοδο μάρκετινγκ. Είναι ιδιαίτερα επωφελές για νεοσύστατες επιχειρήσεις και μικρές επιχειρήσεις με περιορισμένους προϋπολογισμούς.

Διευκολύνει την εξ αποστάσεως εργασία

Ακόμη και πριν από αυτήν την πανδημία, οι οργανισμοί ήταν στην κουλτούρα της απομακρυσμένης εργασίας. Αλλά αφού μας έπληξε η πανδημία, όλο και περισσότεροι οργανισμοί έχουν υιοθετήσει την απομακρυσμένη κουλτούρα σε όλο τον κόσμο. Και ήταν η μόνη μέθοδος μέσω της οποίας μπορούσαν να λειτουργήσουν την επιχείρησή τους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Έτσι, η χρήση ενός πελάτη MCM μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο χρήσιμη για την παράδοση περιεχομένου μέσω κινητών συσκευών στους χρήστες. Επιτρέπει επίσης σε εσάς και τους υπαλλήλους σας να εργάζεστε από οπουδήποτε χωρίς να έρθετε απαραίτητα στο γραφείο. Έτσι, είναι ένα όφελος στην εποχή της εξ αποστάσεως εργασίας.

Πολιτισμός BYOD

Ο πελάτης MCM είναι επίσης απαραίτητος για την κουλτούρα BYOD. Είναι επειδή όταν οι εργαζόμενοι φέρνουν τις δικές τους συσκευές στη δουλειά, ποτέ δεν ξέρεις πόσο ευάλωτοι είναι όσον αφορά την ασφάλεια και το απόρρητο των δεδομένων. Και εάν δεν είναι ασφαλή, θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο εισόδου για επιβλαβή ζητήματα ασφάλειας, όπως κακόβουλο λογισμικό, ιοί κ.λπ. Ως αποτέλεσμα, ενδέχεται να διαρρεύσουν τα δεδομένα σας, να προσκαλέσουν εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και να επιβάλουν κυρώσεις συμμόρφωσης. Αυτά είναι αρκετά για να καταστρέψουν μια επιχείρηση οικονομικά και από άποψη φήμης.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα-πελάτη MCM, αυτά τα ζητήματα μπορούν να ελαχιστοποιηθούν ή να αποτραπούν. Οι υπάλληλοί σας μπορούν να εγκαταστήσουν ένα πρόγραμμα-πελάτη MCM στις συσκευές τους και να εργαστούν με αρχεία με μεγαλύτερη ασφάλεια και απόρρητο.

Αποτελεσματική Διαχείριση Δεδομένων

Η χρήση πελατών MCM επιτρέπει την αποτελεσματική διαχείριση δεδομένων. Αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της διαχείρισης φορητών συσκευών (MDM) που στοχεύει στη διαχείριση αρχείων και σημαντικών εγγράφων ασφαλείας και σωστά σε κινητές συσκευές. Μπορείτε να αποθηκεύσετε, να αποκτήσετε πρόσβαση και να εργαστείτε με περιεχόμενο με ασφάλεια και άνεση χρησιμοποιώντας προγράμματα-πελάτες MCM. Ως αποτέλεσμα, ενισχύει την παραγωγικότητα των εργαζομένων και τις προσπάθειες μάρκετινγκ περιεχομένου σας.

Πώς να επιλέξετε έναν καλό πάροχο MCM;

Επιχειρήσεις διαφορετικών μεγεθών μπορούν να χρησιμοποιούν πελάτες MCM για να διαχειρίζονται το περιεχόμενό τους αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Αλλά μπορεί να έχουν διαφορετικές ανάγκες και περιορισμούς. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν πελάτη MCM με βάση τις απαιτήσεις του.

Ακολουθούν μερικές από τις υποδείξεις που μπορείτε να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε έναν πάροχο MCM.

Διαθεσιμότητα περιεχομένου

Εάν θέλετε να προσφέρετε μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη, ο πελάτης MCM πρέπει να προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο που χρειάζεται. Πρέπει να διασφαλίζει συνεχώς υψηλότερη διαθεσιμότητα περιεχομένου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πάντα να ρωτάτε για το χρόνο λειτουργίας για να παραδίδετε περιεχόμενο στους χρήστες σας με επιτυχία σε διαφορετικές συσκευές και γεωγραφικές τοποθεσίες.

Συμβατότητα μεταξύ πλατφορμών

Οι χρήστες περιμένουν μια σταθερή εμπειρία από εσάς, είτε πρόκειται για πρόσβαση στο περιεχόμενό σας είτε για ανάληψη των υπηρεσιών σας. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο πελάτης MCM που θα επιλέξετε πρέπει να υποστηρίζει πολλές συσκευές, προγράμματα περιήγησης ιστού και λειτουργικά συστήματα. Θα τους διευκολύνει να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό σας με τον τρόπο που προτιμούν. Έτσι μπορείτε να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες και να διασφαλίσετε ότι μια κατηγορία χρηστών δεν θα μείνει έξω.

Ασφάλεια 🔐

Η ασφάλεια είναι πράγματι ζωτικής σημασίας κάθε φορά που επιλέγετε μια συσκευή, μια εφαρμογή ή ένα σύστημα. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι ο πελάτης MCM που επιλέγετε προσφέρει υψηλό επίπεδο προστασίας στο περιεχόμενό σας και σε άλλα δεδομένα του οργανισμού.

  Πώς να διαγράψετε τις προσωπικές σας πληροφορίες από τους ιστότοπους του People-Finder

S0, ελέγξτε τι είδους μέτρα ασφαλείας προσφέρουν στις υπηρεσίες τους, ώστε να μπορείτε να προστατεύσετε τα δεδομένα σας. Θα σας βοηθήσει επίσης να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα των χρηστών σας παραμένουν ασφαλή, προκειμένου να διατηρήσετε την εμπιστοσύνη τους, να διατηρήσετε τη συμμόρφωση και να μειώσετε τον κίνδυνο τιμωρίας. Για αυτό, ελέγξτε τον έλεγχο ταυτότητας, την εξουσιοδότηση και άλλες δυνατότητες ασφαλείας που προσφέρουν και πόσο ασφαλείς είναι.

Κοινή χρήση αρχείων 📁

Η κοινή χρήση αρχείων είναι μια σημαντική πτυχή όσον αφορά τη συνεργασία. Επομένως, εάν θέλετε να διασφαλίσετε την ομαλή συνεργασία μεταξύ των υπαλλήλων σας, πρέπει να έχετε ένα σύστημα που να επιτρέπει την ασφαλή κοινή χρήση αρχείων.

Αναζητήστε έναν πελάτη MCM που μπορεί να προσφέρει την επιλογή ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης των επιλογών κοινής χρήσης αρχείων όποτε θέλετε. Σας βοηθά να αποτρέψετε κακόβουλες προσπάθειες που γίνονται από ορισμένους ιστότοπους που ενδέχεται να μοιράζονται τα δεδομένα σας ή να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Επομένως, ελέγχετε πάντα τις επιλογές κοινής χρήσης αρχείων και την ασφάλειά τους προτού επιλέξετε έναν πελάτη MCM.

Έτσι, εάν ψάχνετε για αποτελεσματικό λογισμικό MCM, εδώ είναι μερικοί από τους παρόχους που μπορείτε να εξετάσετε.

ManageEngine

ManageEngine Mobile Device Manager Plus Το (ME MDM Plus) είναι μια ολοκληρωμένη λύση MDM που μπορεί να ενδυναμώσει την επιχείρησή σας και να σας δώσει τη δύναμη της κινητικότητας. Βοηθά στη βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων σας, αλλά ποτέ δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια.

Το ME MDM Plus σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε το περιεχόμενο στα smartphone, τους φορητούς υπολογιστές, τα tablet, τις τηλεοράσεις, τους επιτραπέζιους υπολογιστές και άλλες στιβαρές συσκευές σας. Υποστηρίζει λειτουργικά συστήματα, όπως Android, Windows, Chrome OS, iOS, macOS, iPadOS και tvOS.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο για να διαχειριστείτε και να διανείμετε έγγραφα σε κινητές συσκευές με μερικά κλικ. Επιτρέπει στους εξουσιοδοτημένους χρήστες να προβάλλουν, να έχουν πρόσβαση και να αποθηκεύουν έγγραφα με ασφάλεια χρησιμοποιώντας την αξιόπιστη εφαρμογή σε κινητές συσκευές. Επιπλέον, τα έγγραφα που διανέμονται μία φορά στις συσκευές ενημερώνονται αυτόματα όταν γίνουν διαθέσιμες οι νέες εκδόσεις.

Επιπλέον, μπορείτε να περιορίσετε τις εφαρμογές τρίτων από την πρόσβαση στα διανεμημένα έγγραφά σας και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τους στο cloud. Το ME MDM Plus υποστηρίζει 10+ μορφές εγγράφων που μπορείτε να διαχειριστείτε και να διανείμετε. Επιπλέον, σας επιτρέπει να διαχωρίζετε τα προσωπικά και τα εταιρικά σας δεδομένα σε κάθε συσκευή, γεγονός που συμβάλλει στη διατήρηση της ακεραιότητας των δεδομένων και δεν επιτρέπει ποτέ σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά της.

Το ME MDM Plus προσφέρει δύο τύπους υπηρεσιών – cloud και on-premise. Μπορείτε να πάτε για οποιοδήποτε από αυτά και να επιλέξετε μια ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή. Όσον αφορά τα σχέδια τιμολόγησης, έχουν τρεις εκδόσεις – δωρεάν, τυπική και επαγγελματική. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Mobileiron

Ασφαλής διαχείριση των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας με Mobileiron μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην επιχείρησή σας. Επιτρέπει στους υπαλλήλους σας να είναι παραγωγικοί ανεξάρτητα από το πού εργάζονται, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση και να βλέπουν περιεχόμενο ανά πάσα στιγμή με ασφάλεια.

Το Mobileiron μπορεί να προστατεύσει τα εμπιστευτικά επιχειρηματικά δεδομένα σας από την υποστήριξη της σύγχρονης εργασιακής κουλτούρας χωρίς να επιβραδύνει την παραγωγικότητά σας. Υπονοεί ότι οι υπάλληλοί σας μπορούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε δεδομένα και να συνεργάζονται με τη ροή εργασιών σε οποιαδήποτε συσκευή και δίκτυο χωρίς να διακόπτουν τη ροή εργασίας σας.

Επιπλέον, μπορείτε να προστατεύσετε την πρόσβαση στα συστήματά σας EFSS μέσω ενός ασφαλούς χώρου αποθήκευσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας που μπορεί να κρυπτογραφήσει τα δεδομένα τοπικά. Μπορεί επίσης να υποστηρίξει την επεξεργασία εγγράφων και τον σχολιασμό, να συνδεθεί με ασφάλεια στο back-end χώρο αποθήκευσης και να προσφέρει βαθύτερη ορατότητα IT σε δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε κινητές συσκευές.

Μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε την πρόσβαση σε συστήματα cloud και εσωτερικής εγκατάστασης EFSS όπως το Office 365, το Box και το Sharepoint. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τους ελέγχους και τις πολιτικές ασφάλειας δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για τον μετριασμό της μη εξουσιοδοτημένης κοινής χρήσης δεδομένων.

Το Mobileiron επιτρέπει στο IT να σκουπίζει δεδομένα από απόσταση, εάν μια συσκευή δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις ασφαλείας. Επιπλέον, σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε την κρυπτογράφηση FIPS 140-2 που βοηθά στην προστασία του περιεχομένου σας σε κινητές συσκευές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια κονσόλα για να επιβάλετε και να διαμορφώσετε πολιτικές πρόληψης απώλειας δεδομένων (DLP), όπως περιορισμούς αντιγραφής-επικόλλησης και ανοιχτής εισόδου.

συμπέρασμα

Με την αύξηση των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, τις πολιτικές BYOD και την απομακρυσμένη κουλτούρα, υπάρχει ανάγκη να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τα δεδομένα σας και να τα ασφαλίζετε. Η χρήση ενός πελάτη MCM μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό ακριβώς. Μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων μας και να διασφαλίσει ότι η απομακρυσμένη εργασία σας πηγαίνει ομαλά με ασφάλεια και συμμόρφωση.