Τι είναι ένα Υλικό Crypto Wallet;

Η χρήση πορτοφολιών κρυπτογράφησης υλικού είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα ιδιωτικά σας κλειδιά ασφαλή, καθιστώντας τα δημοφιλή μεταξύ των σοβαρών επενδυτών κρυπτογράφησης.

Τα κρυπτοπορτοφόλια σάς βοηθούν να αλληλεπιδράτε με την τεχνολογία blockchain. Υποστηρίζουν την αγορά, την πώληση, την αποθήκευση, την εξόρυξη, το ποντάρισμα και ό,τι είναι δυνατό με το συγκεκριμένο blockchain για το οποίο προορίζονται.

Ωστόσο, αρέσουν σε ορισμένα πορτοφόλια κρυπτογράφησης Γκαρντά, Εμπιστοσύνη, και το Ledger είναι πολλαπλών νομισμάτων. Επιτρέπουν την πρόσβαση σε πολλές αλυσίδες μπλοκ από ένα ενιαίο περιβάλλον χρήστη.

Με βάση τη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο, μπορούμε να χωρίσουμε τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια σε δύο κατηγορίες:

Καυτά πορτοφόλια

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή και εύκολα προσβάσιμα από τα δύο. Συνήθως, είναι δωρεάν λογισμικό που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει σε επιτραπέζιους και φορητές πλατφόρμες. Απλώς κατεβάστε την εφαρμογή, εγγραφείτε στην υπηρεσία και αυτό είναι όλο.

Αυτοί οι πάροχοι πορτοφολιών μπορούν να κρατήσουν τα ιδιωτικά κλειδιά για τον εαυτό τους ή να τα παραδώσουν στον χρήστη (αυτοχειρία). Αναμφισβήτητα, το τελευταίο είναι γνωστό για τη μικρότερη εξάρτησή του από οποιοδήποτε τρίτο μέρος. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες εξακολουθούν να προτιμούν τα πορτοφόλια φύλαξης για να ελαχιστοποιήσουν την ευθύνη.

  Πώς να απεγγραφείτε από τα αυτοματοποιημένα μηνύματα κειμένου

Ενώ τα ζεστά πορτοφόλια θεωρούνται λιγότερο ασφαλή (και στην πραγματικότητα συγκρίνονται με τα κρύα), σχεδόν όλα τα hack περιλαμβάνουν ανταλλαγές κρυπτογράφησης. Αυτή είναι η περίπτωση όπου ένας επενδυτής αποθηκεύει την κρυπτογράφηση σε ένα χρηματιστήριο, βασιζόμενος στην εταιρεία ανταλλαγής για την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων.

Και ανάλογα με το μέγεθος της ανταλλαγής, είναι επικερδείς στόχοι για τους κυβερνοεγκληματίες που κάνουν γρήγορη δουλειά από αυτούς που εφαρμόζουν κακά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Συμπερασματικά, εάν είστε αρχάριοι σε αυτό το πεδίο ή μπορείτε να αποθηκεύσετε τα ιδιωτικά κλειδιά κάπου ασφαλή – δεν χρειάζεστε πορτοφόλι υλικού. Μπορείτε εύκολα να επιβιώσετε με ζεστά πορτοφόλια.

Αλλά, εάν είστε σοβαρός επενδυτής κρυπτογράφησης που αναμένει κορυφαία ασφάλεια για τα κεφάλαιά σας, μάλλον είναι η ώρα για αναβάθμιση σε…

Πορτοφόλια υλικού

Τα πορτοφόλια υλικού (ή κρύα) βγάζουν το πιο επικίνδυνο πράγμα –το διαδίκτυο– από την εξίσωση. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει απολύτως για όλους, καθώς ορισμένοι εξακολουθούν να συνδέονται στο δίκτυο ενώ πραγματοποιούν συναλλαγές.

Τα πορτοφόλια υλικού χωρίζονται περαιτέρω σε δύο:

Non-Air Gapped

Αυτά χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ενώ πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω καλωδίου USB και διαφορετικά παραμένουν εκτός σύνδεσης. Επιπλέον, συνοδεύονται από φυσικά κουμπιά για την επαλήθευση των στοιχείων της συναλλαγής.

Τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα πορτοφολιών χωρίς κενά αέρα είναι Ledger Nano XTrezor One, κ.λπ.

  6 τρόποι για να αξιοποιήσετε περισσότερο τον πίνακα της Microsoft

Με διάκενο αέρα

Ο άλλος τύπος μεταφέρει τις πληροφορίες ασύρματα, επινοώντας τον όρο fully air-gapped. Ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω κωδικών QR/Bluetooth/NFC και δεν συνδέονται ποτέ στο διαδίκτυο.

Αυτοί οι τύποι πορτοφολιών θεωρούνται πιο ασφαλείς, αλλά μερικοί ειδικοί δεν συμφωνούν και θεωρούν περιττή τη μετάβαση σε πορτοφόλια με πλήρες διάκενο.

Τέλος, το air-gapped ή το non-air-gapped είναι μια χρονοβόρα συζήτηση που συχνά οδηγεί σε κανένα σαφές συμπέρασμα.

Αντίθετα, θα πάρουμε τα πορτοφόλια υλικού στο σύνολό τους και θα δούμε πώς λειτουργούν σε σχέση με τα ζεστά πορτοφόλια για να δούμε τη διαφορά.

Πώς λειτουργεί ένα πορτοφόλι υλικού;

Ένα πορτοφόλι υλικού λειτουργεί πολύ όπως ένα πορτοφόλι ζεστού ή λογισμικού. Το μόνο πράγμα που λειτουργεί διαφορετικά είναι η επικύρωση των συναλλαγών.

Ενώ τα ζεστά πορτοφόλια σάς δείχνουν τις λεπτομέρειες της συσκευής υποδοχής και ζητούν έγκριση εκεί, ένα κρύο πορτοφόλι τα κάνει όλα αυτά στις ενσωματωμένες εφαρμογές (όπως το Ledger live για συσκευές Ledger), οι οποίες συμπληρώνουν για μια λειτουργική διεπαφή χρήστη.

Ωστόσο, τα τελευταία βήματα της πραγματικής επικύρωσης οποιασδήποτε συναλλαγής συμβαίνουν στη συσκευή υλικού, γεγονός που κάνει την πραγματική διαφορά.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης είναι το γεγονός ότι τα ιδιωτικά κλειδιά παραμένουν εκτός σύνδεσης ακόμη και κατά τη σύνδεση στην αντίστοιχη εφαρμογή.

  Πώς να ανακτήσετε τα χαμένα αρχεία από οποιαδήποτε συσκευή: Wondershare Data Recovery [Review]

Έτσι, τεχνικά, ένα πορτοφόλι υλικού λειτουργεί ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας και χρησιμοποιείται για έλεγχο ταυτότητας, ενώ οι ενσωματωμένες εφαρμογές εξακολουθούν να διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο.

Αν και οι κατασκευαστές πορτοφολιών υλικού δεν το συνιστούν, μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα πορτοφόλια υλικού με μερικά από τα ζεστά πορτοφόλια. Σε αυτήν την περίπτωση, τα ζεστά πορτοφόλια λειτουργούν ως η ενσωματωμένη διεπαφή χρήστη, αντικαθιστώντας την εγγενή εφαρμογή του πορτοφολιού.

Πώς να ασφαλίσετε ένα πορτοφόλι υλικού;

Τα πρωτόκολλα για τη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης στο πορτοφόλι υλικού είναι παρόμοια με αυτά που ισχύουν για οποιοδήποτε ζεστό πορτοφόλι που φυλάσσεται μόνος του.

Απλώς πρέπει να διασφαλίσετε την ασφάλεια της φράσης αρχικού στοιχείου και τυχόν επιπλέον έλεγχο ταυτότητας, όπως ένα PIN. Επιπλέον, η ίδια η συσκευή θα πρέπει να προστατεύεται από οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη φυσική πρόσβαση.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν η συσκευή που προστατεύεται από καρφίτσα κλαπεί, εκτός εάν έχετε τη φράση του σπόρου ανάκτησης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επαναφέρετε τα χρήματα σε μια παρόμοια νέα συσκευή ή σε οποιοδήποτε άλλο συμβατό πορτοφόλι.

συμπέρασμα

Τέλος, τα πορτοφόλια υλικού είναι ο φύλακας των ιδιωτικών κλειδιών και καθιστούν τη συνολική ασφάλεια ισχυρή. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συσκευές με συμβατά ζεστά πορτοφόλια δίνοντάς σας το καλύτερο και των δύο κόσμων.

Τώρα λοιπόν που τα γνωρίζετε, ήρθε η ώρα να δείτε μερικά από τα καλύτερα πορτοφόλια υλικού.