Τι είναι ένα διάγραμμα UML και πώς να δημιουργήσετε ένα [7 Tools]?

Η αναπαράσταση ιδεών σε οπτική μορφή είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε τους ανθρώπους να καταλάβουν τι θέλετε να μεταφέρετε. Και τα διαγράμματα UML σάς προσφέρουν τις δυνατότητες να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα διαγράμματα UML περιλαμβάνονται σε πολλά προγράμματα εκπαίδευσης κώδικα και τεκμηρίωση λογισμικού. Αν και μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για την κατασκευή τους, τα αποτελέσματα διευκολύνουν τους προγραμματιστές να κατανοήσουν γρήγορα το λογισμικό χωρίς να χάνουν χρόνο σε συχνές συναντήσεις.

Ας υποθέσουμε ότι η επιχείρησή σας περιστρέφεται γύρω από την ανάπτυξη και το σχεδιασμό λογισμικού. Σε αυτήν την περίπτωση, τα διαγράμματα UML μπορούν να βοηθήσουν μαζικά την ομάδα σας να τεκμηριώσει τις ιδέες οπτικά και να κάνει τη διαδικασία ανάπτυξης λίγο πιο απλή.

Τι είναι όμως ακριβώς αυτά τα διαγράμματα UML;

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω τα διαγράμματα UML, πώς μπορούν να σας βοηθήσουν, τη χρήση τους και ορισμένα εργαλεία για να δημιουργήσετε αυτά τα διαγράμματα με ευκολία.

Ετοιμος?

Ας πάμε μέσα!

Τι είναι ένα διάγραμμα UML;

Τα διαγράμματα Unified Modeling Language (UML) αντιπροσωπεύουν το σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική και την υλοποίηση πολύπλοκων συστημάτων λογισμικού.

Τα διαγράμματα UML χρησιμοποιούν την έννοια της UML – μια γλώσσα γενικής χρήσης, ανάπτυξης και μοντελοποίησης στη μηχανική λογισμικού που προορίζεται να προσφέρει έναν καλύτερο τρόπο οπτικοποίησης του σχεδιασμού του συστήματος. Αναπτύχθηκε γύρω στο 1994 στην Rational Software σε μια προσπάθεια τυποποίησης της διαδικασίας σχεδιασμού λογισμικού.

Το UML σχετίζεται με αντικειμενοστραφή σχεδιασμό και ανάλυση. Χρησιμοποιεί τις έννοιες OOP όπως κλάση, αντικείμενα, κληρονομικότητα, αφαίρεση, ενθυλάκωση δεδομένων και πολυμορφισμός.

Τύποι διαγραμμάτων UML

Τα διαγράμματα UML κατηγοριοποιούνται σε δύο κύριες ομάδες – διαγράμματα δομής και συμπεριφοράς.

Διαγράμματα δομής

Τα δομικά διαγράμματα εμφανίζουν τα αρχιτεκτονικά και στατικά μέρη των συστημάτων. Με απλούς όρους, παρουσιάζουν διάφορα αντικείμενα, κλάσεις, πακέτα, στοιχεία και πολλά άλλα στο λογισμικό και τις σχέσεις τους. Οι τύποι των διαγραμμάτων UML κάτω από τα διαγράμματα δομής είναι:

  • Διάγραμμα τάξης
  • Διαγράμματα εξαρτημάτων
  • Διαγράμματα αντικειμένων
  • Σύνθετα δομικά διαγράμματα
  • Διαγράμματα ανάπτυξης
  • Διαγράμματα προφίλ
  • Διαγράμματα συσκευασίας

Διαγράμματα συμπεριφοράς

Τα διαγράμματα συμπεριφοράς εμφανίζουν τα δυναμικά μέρη του συστήματος ή τον τρόπο που το λογισμικό αντιδρά σε μια συγκεκριμένη είσοδο. Αυτό χρησιμοποιείται για να απεικονίσει πώς ένα σύστημα αλληλεπιδρά και συμπεριφέρεται με τους χρήστες, άλλες οντότητες και συστήματα και μέσα του. Τα είδη του είναι:

  • Διάγραμμα δραστηριότητας
  • Διάγραμμα χρονισμού
  • Διάγραμμα κατάστασης μηχανής
  • Διάγραμμα αλληλεπίδρασης
  • Διάγραμμα περίπτωσης χρήσης
  • Διάγραμμα επισκόπησης αλληλεπίδρασης
  • Διάγραμμα ακολουθίας
  • Διαγράμματα επικοινωνίας

Πώς βοηθάει;

Κατά τη σύνταξη κώδικα, είναι δύσκολο να παρακολουθείτε ιεραρχίες και σχέσεις μέσα στο λογισμικό με χιλιάδες γραμμές κώδικα. Τα διαγράμματα UML χωρίζουν το λογισμικό σε διαφορετικά στοιχεία και υποστοιχεία.

Επίσης, τα διαγράμματα UML εισήχθησαν όταν πολλές ανησυχίες αφορούσαν τη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού, την τεκμηρίωση, το σχεδιασμό και την ανάλυση. Για αυτό, οι επαγγελματίες των επιχειρήσεων έβρισκαν έναν τρόπο να λύσουν αυτό το πρόβλημα με απλότητα – UML.

Η UML έφερε προσεγγίσεις και πειράματα που αλλάζουν το παιχνίδι για να απλοποιήσει αυτές τις προβληματικές εργασίες. Επιπλέον, υπήρξε αυξημένη ζήτηση για λογισμικό υψηλής ποιότητας με μειωμένο χρόνο διάθεσης στην αγορά και μειωμένο κόστος με τη βοήθεια τεχνικών αυτοματισμού.

Αυτές οι τεχνικές περιλαμβάνουν οπτικό προγραμματισμό, μοτίβα, πλαίσια και τεχνολογία στοιχείων. Η UML προτείνει μια λύση για όλα αυτά τα προβλήματα. Τα οφέλη που παρέχει είναι:

  • Προσφέρει στους χρήστες μια εκφραστική, έτοιμη προς χρήση γλώσσα οπτικής μοντελοποίησης για ανταλλαγή και ανάπτυξη μοντέλων με νόημα
  • Παροχή ανεξαρτησίας από τις συγκεκριμένες διαδικασίες ανάπτυξης και τις γλώσσες προγραμματισμού
  • Παρέχει μηχανισμούς εξειδίκευσης και επεκτασιμότητας για την επέκταση των βασικών εννοιών.
  • Ενθαρρύνει τη χρήση αντικειμενοστρεφών εργαλείων
  • Αποτελεί τη βάση για την εκμάθηση της γλώσσας μοντελοποίησης
  • Υποστηρίζει έννοιες ανάπτυξης λογισμικού υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων συνεργασιών, στοιχείων, μοτίβων και πλαισίων.
  Πώς να απολυμάνετε το ποντίκι και το πληκτρολόγιό σας

Πού χρησιμοποιείται;

Τα διαγράμματα UML χρησιμοποιούνται για πολλούς σκοπούς:

  • Σε πολύπλοκες εφαρμογές που χρειάζονται συνεργασία και αποτελεσματικό σχεδιασμό από διαφορετικές ομάδες και απαιτούν έναν απλό τρόπο επικοινωνίας,
  • Βοηθώντας τους μη προγραμματιστές να κατανοήσουν τις βασικές απαιτήσεις, διαδικασίες και λειτουργίες ενός λογισμικού
  • Για να επιτρέψει στις ομάδες να οπτικοποιήσουν αποτελεσματικά τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών, τη στατική δομή και τις διαδικασίες με διαγράμματα και να εξοικονομήσουν χρόνο.
  • Τεκμηρίωση λογισμικού ώστε οι άνθρωποι να μπορούν εύκολα να κατανοήσουν τα πάντα για ένα σύστημα.

Έτσι, όλα αυτά αφορούσαν τα διαγράμματα UML. Τώρα, εάν έχετε αρκετά κίνητρα για να τα χρησιμοποιήσετε για το λογισμικό σας, είναι καιρός να καταλάβετε ΠΩΣ να το κάνετε αποτελεσματικά σε λιγότερο χρόνο. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη του αυτοματισμού και της τεχνολογίας για να μειώσετε το χρόνο στη δημιουργία διαγραμμάτων UML που παλαιότερα απαιτούσαν τεράστιο χρόνο.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία διαγραμμάτων UML που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε αποτελεσματικά τις διαδικασίες λογισμικού, τον ιδεασμό, την τεκμηρίωση κ.λπ.

Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία διαγραμμάτων UML που μπορείτε να εξετάσετε για να δημιουργήσετε υποδειγματικά διαγράμματα και να διευκολύνετε τη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού σας.

Moqups

Πρότυπα διαγραμμάτων UML από Moqups είναι χρήσιμα όταν δημιουργείτε νέο λογισμικό παρέχοντας υποστήριξη σε ολόκληρο το ταξίδι ανάπτυξης. Σας βοηθούν επίσης να παραμένετε οργανωμένοι και πάντα ενημερωμένοι, ενώ κρατάτε τους πάντες ενήμερους για τους κοινούς στόχους.

Κατά την εργασία με αυτά τα πρότυπα, το Moqups σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε μια αποκλειστική σουίτα στένσιλ για να προσφέρετε αποκλειστική υποστήριξη διαγραμμάτων UML. Έτσι, ελέγξτε αυτά τα πρότυπα, βρείτε αυτό που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας και ξεκινήστε να δημιουργείτε μια καινοτόμο λύση.

Λαμβάνετε πρότυπα για διαγράμματα τάξης, διαγράμματα ακολουθίας και διαγράμματα πεζών χρήσης. Επιπλέον, αποκτήστε πρόσβαση σε διάφορες υποδοχές διαγραμμάτων UML για να κάνετε τα διαγράμματά σας πιο αποτελεσματικά και βολικά στην εργασία. Το Moqups παρέχει διαδικτυακή συνεργασία για να διευκολύνει την εργασία σε πραγματικό χρόνο με τα μέλη της ομάδας σας, ανεξάρτητα από την τοποθεσία.

Αφαιρέστε σιλό από τα διαγράμματα ροής και τα διαγράμματα. συνδέστε τα γρήγορα με άλλα ψηφιακά στοιχεία, όπως γραφήματα, μακέτες, γραφήματα και καλώδια σε ένα μόνο έργο Moqups. Η ομάδα σας μπορεί εύκολα να δημιουργήσει τον φόρτο εργασίας της και να ρέει μαζί με το έργο, καταργώντας τα εμπόδια που σχετίζονται με εφαρμογές ενός σκοπού.

Lucidchart

Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό, Lucidchart είναι ένα δημοφιλές όνομα, ακόμη και για τη δημιουργία διαγραμμάτων UML. Είναι ένας οπτικός χώρος εργασίας που συνδυάζει οπτικοποίηση δεδομένων, διαγράμματα και συνεργασία για την επίσπευση της κατανόησης και την προώθηση της καινοτομίας.

Το Lucidchart χρησιμοποιείται από επαγγελματίες τεχνικούς και προγραμματιστές για τη δημιουργία ενός διαγράμματος και την πλοήγηση στον πηγαίο κώδικα, την επίδειξη θεμελιωδών εργασιών και ροών και τον σχεδιασμό νέων λειτουργιών και δυνατοτήτων εντός του συστήματος.

Μπορείτε επίσης να απεικονίσετε τη μελλοντική και παρούσα κατάσταση του προϊόντος σας με τη βοήθεια ενός γραφήματος UML και να διασφαλίσετε ότι το Agile περιβάλλον σας είναι παραγωγικό για επιστήμονες δεδομένων, μηχανικούς, προγραμματιστές λογισμικού και άλλους επαγγελματίες της τεχνολογίας.

Ο επεξεργαστής σήμανσης ακολουθίας και το εργαλείο δημιουργίας διαγραμμάτων UML καθιστούν ευκολότερη και ταχύτερη την εκμάθηση της πολυπλοκότητας του κώδικα αυτοματοποιώντας τη δημιουργία διαγραμμάτων κλάσης. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαγράμματα ακολουθίας και να τα προσαρμόσετε εύκολα στο διαδίκτυο.

Όταν εισάγετε τη σήμανση στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, το Lucidchart θα δημιουργήσει ένα διάγραμμα ακολουθίας αυτόματα ακολουθώντας τα πρότυπα PlantUML. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα πρότυπο UML και να το προσαρμόσετε αναδιατάσσοντας γρήγορα σχήματα και σύμβολα ώστε να αντικατοπτρίζει τη δομή του συστήματος που θέλετε να απεικονίσετε με το εργαλείο μοντέλου UML.

Ενεργοποιώντας τη βιβλιοθήκη σχημάτων UML, μπορείτε να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση σε σχήματα UML βιομηχανικής ποιότητας. Το Lucidchart ποτέ δεν περιορίζει ή περιορίζει τις ιδέες σας, σε αντίθεση με άλλα εργαλεία UML. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε ένα στοιχείο UML, ένα αντικείμενο, μια ανάπτυξη, μια κλάση ή διαγράμματα πακέτου, σύρετε και αποθέστε τα σχήματα που έχετε επιλέξει στον καμβά χωρίς περιορισμούς χώρου.

  Τι σημαίνει «ICYDK» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Το εργαλείο σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να εμφανίζετε εξωτερικές αλληλεπιδράσεις τοποθετώντας πρωτεύουσες και δευτερεύουσες οντότητες στον καμβά, όπως δεδομένα ή πελάτες και, στη συνέχεια, σχεδιάζοντας μερικές γραμμές σύνδεσης για κάθε περίπτωση χρήσης. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τεκμηρίωση για να διατηρήσετε τη βιωσιμότητα και την υγεία του λογισμικού σας.

Το Lucidchart βοηθά στην επιτάχυνση της διαδικασίας ενσωμάτωσης, προωθεί την αποτελεσματική επικοινωνία ιδεών και μειώνει τις συχνές συναντήσεις. Διευκολύνει την τεκμηρίωση και το σχεδιασμό ενώ βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο εξετάζετε, συλλέγετε και εφαρμόζετε σχόλια από χρήστες και ενδιαφερόμενους φορείς.

Με τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να βελτιώσετε τα διαγράμματα UML με συναδέλφους στο διαδίκτυο, είτε χρησιμοποιούν υπολογιστή, Linux ή Mac. Αυτός ο κατασκευαστής διαγραμμάτων UML διευκολύνει την κοινή χρήση των διαγραμμάτων UML και την προσαρμογή των αδειών κοινής χρήσης τους, ώστε να μπορείτε να προσκαλείτε άτομα να ελέγξουν τα διαγράμματα.

Μπορείτε να μοιραστείτε το έγγραφο μέσω URL ή email ή να τα εξαγάγετε σε Jira, Slack, Microsoft Teams ή Confluence. Αξιοποιήστε τη δύναμη της λειτουργίας παρουσίασης για να παρουσιάσετε τα διαγράμματα ή συμπεριλάβετε εστιασμένες ενότητες για μια λεπτομερή ματιά στο σύστημα.

Creately

Creately είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δημιουργία διαγραμμάτων UML και την εύκολη συνεργασία σε αυτά. Αυτό το εργαλείο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη 5 εκατομμυρίων+ ανθρώπων και χιλιάδων ομάδων όπως η Amazon, η NASA, το PayPal, το eBay και άλλα.

Οπτικοποιήστε τα διαγράμματα UML σας με ελάχιστη προσπάθεια και επωφεληθείτε από την εργασία σε πραγματικό χρόνο με τα έγγραφα χρησιμοποιώντας το Creately. Σας βοηθά να λαμβάνετε άμεσα σχόλια από τους πελάτες και τις ομάδες σας και να παρακολουθείτε τις αλλαγές από οπουδήποτε.

Χρησιμοποιήστε έξυπνες συνδέσεις και σχήματα, δημιουργήστε γραμμές εργαλείων περιβάλλοντος και εκτελέστε άλλες προηγμένες λειτουργίες για να σχεδιάσετε εύκολα διαγράμματα UML. Το Creately μπορεί να ενσωματωθεί με πολλά εργαλεία που χρησιμοποιείτε ήδη, όπως το Slack, το Google Drive, το Zapier και άλλα.

Μπορείτε να περιηγηθείτε σε χιλιάδες υψηλής ποιότητας και δωρεάν πρότυπα σχεδιασμένα επαγγελματικά για διάφορες περιπτώσεις χρήσης και σενάρια. Είναι χρήσιμες για ομάδες μάρκετινγκ, ομάδες πληροφορικής, ομάδες λογισμικού, ομάδες εκπαίδευσης, ομάδες ανθρώπινου δυναμικού και άλλες.

Έχετε πρόσβαση σε πρότυπα για διαγράμματα ροής εκκίνησης προϊόντων, διαγράμματα ροής λήψης αποφάσεων, διαδικασίες ροής εργασιών και πολλά άλλα. Το Creately είναι συμβατό με επιτραπέζιους υπολογιστές (Linux, Windows και macOS), κινητές συσκευές (iOS και Android), προγράμματα περιήγησης (Chrome, Internet Explorer, Opera, Mozilla Firefox κ.λπ.) και JIRA, Confluence, G Suite και Chrome Web Store .

Sketchboard

Το διαδικτυακό εργαλείο UML του Σκίτσο σας βοηθά να δημιουργείτε σχέδια χωρίς κόπο και να συνεργάζεστε μέσω διαγραμμάτων τάξης, διαγραμμάτων πεζών χρήσης, διαγραμμάτων ακολουθίας και πολλά άλλα. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαγράμματα UML από οπουδήποτε.

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε διαγράμματα UML για τεκμηρίωση λογισμικού, χαρτογράφηση δυνατοτήτων υψηλού επιπέδου ή άλλους σκοπούς, το Sketchboard λειτουργεί σαν παιχνιδάκι. Αυτό το λογισμικό διαγραμμάτων αρχιτεκτονικής UML σάς δίνει τη δυνατότητα να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα και τη δημιουργικότητα της ομάδας σας.

Έμπειροι μηχανικοί λογισμικού έχουν σχεδιάσει αυτό το εργαλείο λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια και το απόρρητο ως βασικές αρχές του. Σας παρέχει απεριόριστο καμβά για να δημιουργήσετε όποιο αριθμό διαγραμμάτων θέλετε.

Η κοινή χρήση των διαγραμμάτων UML δεν είναι δύσκολη με το Sketchboard. Μπορείτε εύκολα να τα εξαγάγετε ως PDF, PNG, SVG και JPEG. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε το Sktechboard με το GitHub, το Google Drive και το Slack για να αναπτύξετε διαγράμματα ακολουθίας, διαγράμματα κλάσεων και άλλα.

Κάντε τη δημιουργία UML Architecture Diagrams απλή και αξιοποιήστε τις δυνατότητες συνεργασίας του για να είστε στην ίδια σελίδα με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Μπορείτε επίσης να λαμβάνετε και να στέλνετε σχόλια εύκολα και να βελτιώνετε την ποιότητα και την ταχύτητα της διαδικασίας ανάπτυξής σας.

  20 χρόνια αργότερα: Πώς το Mac OS X Public Beta έσωσε το Mac

Αξιοποιήστε τα διαγράμματα περιπτώσεων χρήσης για να σχεδιάσετε τις υπηρεσίες συστήματος, δίνοντάς σας την επιλογή να ολοκληρώσετε βασικές λειτουργίες πριν βελτιώσετε τα σχέδιά σας. Είναι επίσης αποτελεσματικό να δημιουργείτε διαγράμματα κλάσεων για να παρέχει μια βασική γραμμή για περισσότερα διαγράμματα δομής. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε διαγράμματα μηχανής κατάστασης για να τεκμηριώσετε τις αλλαγές στην κατάσταση μιας οντότητας σε διαφορετικά συμβάντα.

Smartdraw

Το ισχυρό αλλά εύκολο εργαλείο διαγράμμισης του Smartdraw έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την εργασία σας. Η έξυπνη μηχανή μορφοποίησής του σάς επιτρέπει να δημιουργείτε και να επεξεργάζεστε τα διαγράμματά σας χωρίς προβλήματα και διαθέτει αυτόματη απόσταση, συνδυασμούς χρωμάτων, μεγέθη και ευθυγράμμιση για να δώσετε στα σχέδιά σας ένα επαγγελματικό φινίρισμα.

Το Smartdraw διαθέτει μια ευρεία συλλογή από 4500+ πρότυπα και 34k+ σύμβολα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε και να τα εφαρμόσετε στα διαγράμματα σας. Παίρνετε σχέδια υψηλής ποιότητας όπως σχέδια CAD με τυπικές κλίμακες.

Χρησιμοποιήστε το VisualScript SDK για να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες επεκτάσεις ή χρησιμοποιήστε τις ενσωματωμένες επεκτάσεις τους για γρήγορα σχέδια. Σας βοηθά να συνεργάζεστε με την ομάδα σας με ευκολία για να μοιράζεστε εικόνες, ιδέες, σχόλια κ.λπ., για να επιταχύνετε τη διαδικασία ανάπτυξής σας.

Το Smartdraw συνοδεύεται από διαχείριση σε επίπεδο επιχείρησης και επιτρέπει την παροχή 1000 χρηστών που χρησιμοποιούν SSO. Μπορείτε να ενσωματώσετε απρόσκοπτα το Smartdraw με ένα εργαλείο όπως MS Office, AWS, Jira, Trello, Confluence, εφαρμογές Google και άλλα. Λειτουργεί επίσης με το Visio, ώστε να μπορείτε να εξάγετε και να εισάγετε διαγράμματα χωρίς προβλήματα.

yUML

yUML είναι ένα άλλο χρήσιμο εργαλείο που μπορείτε να σκεφτείτε για να σχεδιάσετε διαγράμματα UML και να τα μοιραστείτε με τα φόρουμ, τους ανιχνευτές ζητημάτων και τα wiki σας. Χρησιμοποιείται από χιλιάδες συγγραφείς, προγραμματιστές και αρχιτέκτονες, ακόμη και από επαγγελματίες από κολοσσούς όπως το Twitter, το AWS και άλλα.

Το εργαλείο σάς βοηθά να επιταχύνετε τη δημιουργία διαγραμμάτων πληκτρολογώντας απλά το κείμενο χωρίς να χάνετε ώρες σε ακατάστατες διατάξεις. Καθώς το yUML βασίζεται σε κείμενο, μπορείτε να δημιουργήσετε διαγράμματα εύκολα από τον κώδικά σας στα σενάρια CI σας.

Ζητήστε εικόνες μέσω προγραμματισμού χρησιμοποιώντας εντολές PUT ή GET. Οι προμηθευτές εργαλείων το χρησιμοποιούν για να επεκτείνουν το yUML σε σενάρια, wiki και ιστολόγια. Δημιουργήστε διαφορετικά διαγράμματα UML που μπορούν να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά τις ιδέες σας χωρίς να σας κάνουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του UML εμπόδιο.

Το yUML φροντίζει επίσης για την ασφάλεια για να διατηρεί τα δεδομένα σας ασφαλή και ιδιωτικά μέσω SSL. Επιτρέπει στους εγγεγραμμένους χρήστες να διαχειρίζονται απευθείας διαγράμματα εντός του προσαρμοσμένου χώρου ονομάτων τους. Μπορείτε επίσης να παρέχετε μόνιμους συνδέσμους στα διαγράμματά σας, οπότε ακόμα κι αν αλλάξετε το διάγραμμα, η διεύθυνση URL παραμένει η ίδια.

Visio

της Microsoft Visio είναι ένα δημοφιλές και εύχρηστο εργαλείο που σας βοηθά να δημιουργείτε διαγράμματα UML, να επιλύετε προβλήματα και συστήματα τεκμηρίωσης. Εγκαταστήστε αυτήν την εφαρμογή στον υπολογιστή σας ή αποκτήστε πρόσβαση απευθείας στον ιστό.

Παρέχουν πολλά προκατασκευασμένα σχήματα και πρότυπα για τη δημιουργία προηγμένων διαγραμμάτων UML για να επικοινωνήσετε το όραμά σας ενώ πληρούν τα πρότυπα του κλάδου όπως το UML 2.5.

Συντάξτε τα διαγράμματα σας κοινοποιώντας τα στις ομάδες σας για να λαμβάνετε σχόλια και σχόλια σε πραγματικό χρόνο. Επίδειξη συνδέσεων μεταξύ διαφορετικών στοιχείων μοντέλου προσθέτοντας και τροποποιώντας διαφορετικούς τύπους σχέσεων όπως συσχέτιση, εξάρτηση και σύνθεση.

Στην πιο πρόσφατη έκδοση του Visio, λαμβάνετε βελτιωμένα πρότυπα, όπως κλάση, δραστηριότητα, ακολουθία, περιπτώσεις χρήσης, επικοινωνία, βάση δεδομένων, ανάπτυξη και κατάσταση μηχανής.

Μπορείς αγοράστε το Visio Professional από εδώ.

συμπέρασμα

Τα διαγράμματα UML επικοινωνούν αποτελεσματικά τις ιδέες, τις διαδικασίες, τις λειτουργίες και άλλες πτυχές των συστημάτων λογισμικού σας. Ακόμη και χωρίς γλώσσα προγραμματισμού, μπορείτε να δείτε τα διαγράμματα UML και να κατανοήσετε τι προσπαθεί να μεταφέρει ο προγραμματιστής.

Ως εκ τούτου, επιλέξτε ένα εργαλείο δημιουργίας διαγραμμάτων UML για να δημιουργήσετε το σχέδιο που μπορεί να εκφράσει την καινοτομία σας και να οδηγήσει τη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού σας στο επόμενο επίπεδο με ευκολία και ταχύτητα.