Τι είναι ένας χάρτης ενδιαφερόμενων μερών και πώς να δημιουργήσετε έναν [5 Tools]?

Η γνώση των ενδιαφερομένων, των ενδιαφερόντων τους και του τρόπου με τον οποίο μπορούν να επηρεάσουν ένα έργο είναι ουσιαστικής σημασίας για την επιτυχία του, γι’ αυτό και οι χάρτες των ενδιαφερομένων γίνονται δημοφιλείς αυτές τις μέρες.

Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μερικές φορές απροσδόκητους κινδύνους σχετικά με τα έργα και τις δυσκολίες τους κατά τη διαχείριση των βασικών τους παραγόντων και των επιπτώσεών τους στα έργα. Επίσης, τα εμπόδια επικοινωνίας μπορεί να κάνουν τη συνεργασία δύσκολη εάν δεν αντιμετωπιστούν σωστά. Ως εκ τούτου, θα ήταν καλύτερο να βρείτε έναν τρόπο να μετρήσετε αυτούς τους κινδύνους και τις επιπτώσεις χρησιμοποιώντας απρόσκοπτα κανάλια επικοινωνίας.

Τούτου λεχθέντος, ο σωστός χάρτης ενδιαφερομένων μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τους μετόχους σας, να αξιολογήσετε τα ενδιαφέροντα και την επιρροή τους και να μειώσετε τα σιλό στα έργα σας, ώστε να μπορείτε να προχωρήσετε προς την επιτυχή ολοκλήρωση.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να σχεδιάσετε αυτούς τους χάρτες με μη αυτόματο τρόπο, επειδή πολλά εργαλεία λογισμικού είναι διαθέσιμα για την εξυπηρέτηση του σκοπού.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω τους χάρτες των ενδιαφερομένων, πώς μπορούν να σας βοηθήσουν και μερικά από τα εργαλεία χαρτογράφησης ενδιαφερομένων που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε καταπληκτικούς χάρτες.

Ας αρχίσουμε!

Τι είναι ο Χάρτης Ενδιαφερομένων;

Ένας χάρτης ενδιαφερομένων είναι ένα σχέδιο που αντιπροσωπεύει τη σχέση των ενδιαφερομένων με ένα έργο ή έναν οργανισμό.

Αυτός ο χάρτης μπορεί επίσης να δείχνει πώς αυτή η σχέση εξελίσσεται σε μια χρονική περίοδο. Εξετάζοντας αυτό, μπορείτε να μάθετε τις επιπτώσεις των ενδιαφερομένων σε ένα έργο και έναν οργανισμό και το αποτέλεσμα ενός οργανισμού ή έργου στους ενδιαφερόμενους. Βλέπετε, λειτουργεί και με τους δύο τρόπους.

Ένας χάρτης μετόχων σχεδιάζεται ως γράφημα που αποτελείται από δύο άξονες. Ο άξονας x αντιπροσωπεύει το επίπεδο επιρροής των ενδιαφερομένων, ενώ ο άξονας y αντιπροσωπεύει το επίπεδο ενδιαφέροντός τους. Το τεταρτημόριο που καταλαμβάνει ο ενδιαφερόμενος καθορίζει τη συχνότητα, την ένταση και τη συμμετοχή.

Ο χάρτης αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε ένα έργο και επηρεάζονται από αυτό, δίνοντάς σας μια σαφή εικόνα των ομάδων ενδιαφερομένων, των ενδιαφερόντων και των κινήτρων.

Έτσι, όταν δημιουργείτε έναν χάρτη ενδιαφερομένων, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν μερικά πράγματα:

  • Ο χάρτης πρέπει να είναι προσανατολισμένος στη λεπτομέρεια και να μπορεί να παρουσιάζει την πλήρη επισκόπηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων
  • Πρέπει να είναι εύκολο να γίνει κατανοητό γιατί δεν μπορούν όλοι να καταλάβουν αν το κάνετε περίπλοκο.
  • Πρέπει να μεταφέρει τις πληροφορίες με σαφήνεια και ταχύτητα ώστε να επιτρέπει στο ενδιαφερόμενο προσωπικό να λαμβάνει αποφάσεις γρήγορα.
  • Οργανώστε τους ενδιαφερόμενους σε διαφορετικές ομάδες με βάση το επίπεδο επιρροής, τη φύση τους και τα κοινά ενδιαφέροντα.

Γιατί είναι σημαντική η χαρτογράφηση ενδιαφερομένων;

Ακολουθούν τα οφέλη από τη δημιουργία χαρτών ενδιαφερομένων για τον οργανισμό και τα έργα σας:

Για να προσδιορίσετε εύκολα βασικούς παίκτες: Οι χάρτες ενδιαφερομένων σάς βοηθούν να προσδιορίσετε τα ενδιαφερόμενα μέρη του έργου σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι βασικοί παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για την επιτυχία του έργου σας.

Μπορείτε να τα δείτε με μια ματιά και να καταλάβετε ποιον να ενημερώσετε, να παρακολουθήσετε ή να στοχεύσετε σε διαφορετικά στάδια ενός έργου. Θα διασφαλίσει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί με επιτυχία στον καθορισμένο χρόνο με ελάχιστο θόρυβο.

Για να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις γρήγορα: Κοιτώντας τον χάρτη των ενδιαφερομένων, θα έχετε όλες τις βασικές πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους. Ως εκ τούτου, μπορείτε να πάρετε καλύτερες αποφάσεις γρήγορα και να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές τους, δεσμεύοντάς τους στα σωστά μέρη.

  Κορυφαίες 24 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις του Outlook

Ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με γρήγορη λήψη αποφάσεων για να σώσετε τον οργανισμό σας από πιθανούς κινδύνους και ζημιές.

Αποτελεσματική πλοήγηση στο σχέδιο: Ο χάρτης θα σας βοηθήσει να αναλύσετε τη δύναμη και τα ενδιαφέροντα των ενδιαφερομένων σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ορίσετε στρατηγικές με βάση αυτή τη γνώση και να πλοηγηθείτε στο σχέδιο ανάλογα. Θα βοηθήσει την ομάδα σας να τηρήσει το σχέδιο και να διασφαλίσει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί με επιτυχία εντός του χρόνου.

Βελτιωμένη παραγωγικότητα: Εάν μπορείτε να προσδιορίσετε και να αξιολογήσετε τα ενδιαφερόμενα μέρη του έργου, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παραγωγικό σχέδιο δέσμευσης. Θα κατευθύνει την προσπάθεια, τον χρόνο και τους πόρους της ομάδας σας στα σωστά σημεία και θα διασφαλίσει ότι η εργασία σας θα εξελίσσεται όπως θα έπρεπε, διατηρώντας την εταιρική σας φήμη.

Καλύτερη επικοινωνία: Καθώς μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε τους ενδιαφερόμενους με βάση τα ενδιαφέροντά τους, τα επίπεδα και άλλους παράγοντες, μπορείτε να αναθέσετε ρόλους ανάλογα. Θα κάνει όλους να ευθυγραμμιστούν με την ίδια στρατηγική και ροή ευθυνών.

Ως εκ τούτου, μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους αποτελεσματικά και με τον οργανισμό χωρίς σύγχυση ή παραπληροφόρηση.

Πού χρησιμοποιούνται οι Χάρτες Ενδιαφερομένων Μερών;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χάρτες ενδιαφερομένων σε διάφορες περιπτώσεις χρήσης, όπως:

  • Εάν σκοπεύετε να λανσάρετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορείτε να χαρτογραφήσετε τα ενδιαφερόμενα μέρη και να κάνετε ισχυρές στρατηγικές.
  • Όταν εισέρχεστε σε μια νέα αγορά ή γεωγραφική τοποθεσία, η διεξαγωγή έρευνας αγοράς είναι ζωτικής σημασίας. Οι χάρτες των ενδιαφερόμενων μερών μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε χάρτες ενδιαφερομένων ενώ εφαρμόζετε τις στρατηγικές μάρκετινγκ, όπως διαφημιστική καμπάνια, πρόγραμμα αφοσίωσης κ.λπ.

Πώς να δημιουργήσετε έναν χάρτη ενδιαφερομένων;

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει καταστήσει εύκολη τη σχεδίαση χαρτών ενδιαφερομένων. Μπορείτε να βρείτε πολλά εργαλεία ενδιαφερομένων για να δημιουργήσετε εκπληκτικούς χάρτες με ευκολία.

Αλλά το ερώτημα είναι πώς το κάνεις αυτό;

Πρέπει να υπάρχουν κάποιες στρατηγικές για να ξεκινήσετε πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία του χάρτη.

Λοιπόν, δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χάρτη ενδιαφερομένων σε τρία απλά βήματα:

#1. Προσδιορίστε τα ενδιαφερόμενα μέρη σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσδιορίσετε τους βασικούς σας ενδιαφερόμενους. Για αυτό, ξεκινήστε να τα οργανώνετε σε τρεις κατηγορίες – ηγέτες, συνεισφέροντες και έμμεσους ενδιαφερόμενους.

  • Ηγέτες: Τοποθετήστε τους ηγέτες και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε αυτήν την κατηγορία που καθορίζουν τον κύκλο ζωής του έργου σας. Συνδέονται άμεσα με το έργο και έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στα οργανωτικά ή τεχνικά του έργου.
  • Συνεισφέροντες: Τοποθετήστε συνεισφέροντες, όπως διαχειριστές έργων, τις ομάδες τους και βασικά τμήματα. Περιλαμβάνει επίσης εξωτερικούς ενδιαφερόμενους όπως πελάτες, υπαλλήλους εξουσιοδότησης και προμηθευτές.
  • Έμμεσοι ενδιαφερόμενοι: Τοποθετήστε τους παρευρισκόμενους που παρατηρούν την εξέλιξη του έργου από απόσταση. Μπορεί να ενδιαφέρονται ή να μην ενδιαφέρονται για το έργο ή ίσως να ασχοληθούν με αυτό αργότερα.

#2. Εκτελέστε Ανάλυση Ενδιαφερομένων Μερών

Αξιολογήστε το επίπεδο δέσμευσης για κάθε ενδιαφερόμενο μέρος στο έργο. Μάθετε τα ενδιαφέροντά τους στο έργο και πιθανές επιπτώσεις και επιρροές. Σκεφτείτε πώς μπορούν να υποφέρουν ή να ωφεληθούν λόγω του έργου και συνεισφέρετε σε αυτό. Επίσης, μην ξεχάσετε να αναλύσετε τα κίνητρά τους και να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ιδέες για να δημιουργήσετε τις ομάδες και να κάνετε στρατηγικές.

#3. Ανάλαβε δράση

Επιτέλους, υιοθετήστε μια σωστή προσέγγιση για να δημιουργήσετε τον χάρτη με βάση το ενδιαφέρον ή τη δύναμη των ενδιαφερομένων σας. Επίσης, κάντε αποτελεσματικά σχέδια επικοινωνίας.

Αφού γνωρίσετε την έννοια και τον τρόπο δημιουργίας ενός χάρτη ενδιαφερομένων, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο χαρτογράφησης ενδιαφερομένων για να δημιουργήσετε έναν χάρτη που μπορεί να αντιπροσωπεύει τις καλύτερες πληροφορίες για τα ενδιαφερόμενα μέρη σας.

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα που μπορείτε να εξετάσετε:

Miro

Μάθετε ποιος επηρεάζει τα έργα εργασίας και λάβετε την υποστήριξή τους με τη βοήθεια του του Miro κατασκευαστής χαρτών μετόχων. Σας βοηθά να δημιουργείτε και να συνεργάζεστε με ευκολία τους χάρτες σας και να συγκεντρώνετε όλες τις επικοινωνίες σας για τη διαλειτουργική ομαδική προσπάθεια.

  Διορθώστε το Error Code Beaver στο Destiny

Το ομαλό πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης κάνει το σχεδιασμό να μοιάζει με cakewalk. Ενδυναμώστε την ομάδα σας να κάνει καταιγισμό ιδεών χρησιμοποιώντας έναν άπειρο καμβά, προκατασκευασμένα πρότυπα, ισχυρές λειτουργίες πλατφόρμας και μια ισχυρή σουίτα γραφικών στοιχείων. Η Miro παρέχει μια ολόκληρη εργαλειοθήκη για ιστορίες πελατών, χάρτες ταξιδιού, προγραμματισμό σπριντ ή οδικό χάρτη, ρετρό, ενσύρματο πλαίσιο και πολλά άλλα.

Εκτός από προκατασκευασμένα πρότυπα, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έξυπνα πλαίσια και πρότυπα μόνοι σας. Εργαστείτε όπως θέλετε και ανακαλύψτε τη δημιουργικότητά σας χρησιμοποιώντας έναν άπειρο καμβά. Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητες σημειώσεις, σχήματα, στυλό ελεύθερης μορφής, έξυπνο σχέδιο, βέλη και πολλά άλλα.

Αλληλεπιδράστε καλύτερα με απομακρυσμένες και κατανεμημένες ομάδες ενώ κάνετε καταιγισμό ιδεών, εργαστήρια, διαδικασίες και λήψη αποφάσεων χρησιμοποιώντας χώρους εργασίας που προσφέρουν σύγχρονη και ασύγχρονη συνεργασία σαν να ήταν ολόκληρη η ομάδα κοντά. Δείτε τους δρομείς των συνεργατών και παρακολουθήστε πώς αλληλεπιδρούν τα μέλη της ομάδας σας με τους πίνακες.

Μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε τους χάρτες και τα έγγραφά σας απευθείας από τον πίνακα ελέγχου. Επίσης, λάβετε κριτικές, σχόλια και εγκρίσεις χρησιμοποιώντας διάφορες επιλογές επικοινωνίας με συνομιλία, σχολιασμό και ενσωματωμένο βίντεο. Δημιουργήστε έναν κόμβο για να διευκολύνετε τη διαλειτουργική εργασία χρησιμοποιώντας διαφορετικά εργαλεία.

Τυποποιήστε τις διαδικασίες και κλιμακώστε τις σε όλη την εταιρεία για υγιεινό ψηφιακό μετασχηματισμό ανεξάρτητα από το αν τα μέλη της ομάδας σας βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Miro φροντίζει για την ασφάλεια προσφέροντας κρυπτογράφηση SSL, αρχείο καταγραφής ελέγχου, SSO, φιλτράρισμα τομέα, προηγμένη διαχείριση χρηστών και πολλά άλλα. Το Miro είναι συμβατό με PCI, GDPR και SOC-2. Επίσης, ενσωματώνεται με 20+ υπηρεσίες όπως Slack, Teams και Dropbox.

Moqups

Moqups είναι ένας καλός χώρος για τη δημιουργία χαρτών ενδιαφερομένων με φανταστικά πρότυπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να θέσετε προτεραιότητες, να εντοπίσετε και να κατανοήσετε αποτελεσματικά τους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς όλων των έργων σας.

Μπορείτε να αναλύσετε τον χάρτη για να εξασφαλίσετε την τέλεια έναρξη των έργων σας και να εγγυηθείτε τη συμμετοχή των βασικών παικτών από την αρχή. Η χρήση αυτών των προτύπων θα βοηθήσει την ομάδα σας να συμπεριλάβει κρίσιμα στοιχεία από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης και να φτάσει πιο κοντά στην επιτυχία του έργου σας.

Παρέχει επίσης μια σταθερή βάση για στρατηγική δέσμευσης και επικοινωνία σε επίπεδο ομάδας. Οι χάρτες που δημιουργούνται στο Moqups σάς βοηθούν να δώσετε προτεραιότητα στους ενδιαφερόμενους, διασφαλίζοντας ότι οι πόροι διανέμονται με βάση τους ρόλους τους.

Εντοπίστε και αποτρέψτε τους επιβλαβείς κινδύνους που ενδέχεται να εγκυμονούν άλλα ενδιαφερόμενα μέρη που μπορεί να αισθάνονται ότι δεν ακούγονται. Επιπλέον, μπορείτε να συνδέσετε τους χάρτες των ενδιαφερόμενων μερών σας με άλλα γραφικά, όπως καλώδια, γραφήματα, γραφήματα και μακέτες. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τη ροή εργασιών σας και να συνεχίσετε να αφαιρείτε τα εμπόδια σε εφαρμογές μίας χρήσης.

Απλά

Το λογισμικό χαρτογράφησης ενδιαφερόμενων μερών του Απλά σας βοηθά να κατανοήσετε καλύτερα τις απόψεις των ενδιαφερομένων σας και να διαχειριστείτε εύκολα τις προσδοκίες τους. Σας επιτρέπει επίσης να οπτικοποιήσετε το οικοσύστημα των προϊόντων σας και να βρείτε διασυνδέσεις.

Δημιουργήστε χάρτες στο Smaply για να μάθετε ποιοι ενδιαφερόμενοι επηρεάζουν την εργασία σας και τις μεταξύ τους συνδέσεις. Δείτε πώς συνδέονται τα σημαντικά ενδιαφερόμενα μέρη σας, αναλύστε την επιρροή τους στο προϊόν/την υπηρεσία σας και αξιοποιήστε τις πληροφορίες για να βελτιώσετε τις προσφορές σας.

Οργανώστε τους ενδιαφερόμενους σε διαφορετικές κατηγορίες, όπως σημαντικές, ουσιαστικές ή ενδιαφέρουσες και ποιος από αυτούς είναι διεθνής, εθνικός ή τοπικός. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε φίλτρα για να δείτε συγκεκριμένες σχέσεις για να κατανοήσετε τους ρόλους των ενδιαφερομένων. Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να ευθυγραμμίσετε την επικοινωνία σας με τα ενδιαφέροντα των ενδιαφερομένων σας.

  Έξυπνα συμβόλαια: Οδηγός για αρχάριους

Οι χάρτες υψηλής ανάλυσης της Smaply λειτουργούν εξαιρετικά για τα εργαστήριά σας. Αποφασίστε τους ενδιαφερόμενους φορείς στους οποίους πρέπει να εστιάσετε και δημιουργήστε διαφορετικούς τύπους χαρτών για άλλα προϊόντα. Συνδέστε τους ενδιαφερόμενους σε έναν χάρτη ταξιδιού και δείτε πώς μπορούν να επηρεάσουν τις διαδρομές των χρηστών.

Μπορείτε να προσθέσετε ενδιαφερόμενους φορείς, να τους συνδέσετε με δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης και να τους μετακινήσετε στον χάρτη. Εκτυπώστε τον χάρτη σας και αξιοποιήστε τον στο επόμενο εργαστήριο.

Lucidchart

Πήδα επάνω Lucidchart – ένα εξαιρετικό εργαλείο για το σχεδιασμό – για τη δημιουργία χάρτη ενδιαφερομένων. Σας παρέχει πολλά πρότυπα για να προσδιορίσετε τα ενδιαφερόμενα μέρη και τις σχέσεις μεταξύ τους. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να μάθετε το ενδιαφέρον τους για ένα συγκεκριμένο έργο.

Γνωρίστε το επίπεδο δέσμευσης που απαιτείται για κάθε ενδιαφερόμενο μέρος σε ένα έργο. Ανοίξτε τα πρότυπα χαρτών για να δείτε έναν ολοκληρωμένο χάρτη που είναι προσαρμόσιμος για την περίπτωση χρήσης σας. Το Lucidchart διατηρεί τα δεδομένα σας ασφαλή, ασφαλή και ιδιωτικά. Χρησιμοποιεί κρυπτογραφημένη σύνδεση 256-bit μέσω TLS 1.2 μαζί με κρυπτογράφηση AES-256 σε κατάσταση ηρεμίας για προστασία δεδομένων.

Οι Υπηρεσίες Διαχείρισης Κλειδιών της Amazon παρέχουν τα κρυπτογραφικά κλειδιά που ασφαλίζουν το Lucidchart. Μην ανησυχείτε για τη συμμόρφωση, καθώς το Lucidchart είναι συμβατό με το GDPR, CCPA, PCI και SOC 2 και είναι πιστοποιημένο με Swiss-US και EU-US Privacy Shield. Μπορείτε να το ενσωματώσετε με τα Google, Atlassian, Microsoft, Salesforce, Slack, AWS, Azure, GCP, GitHub, Zapier, BabooHR, Quip και άλλα.

Τοιχογραφία

Αποκτήστε εκατοντάδες προκατασκευασμένα πρότυπα χαρτογράφησης ενδιαφερόμενων μερών από Τοιχογραφία και αρχίστε να αναλύετε τους βασικούς σας παίκτες στο έργο σας. Είναι χρήσιμο για την ομάδα σας ή τα ενδιαφερόμενα μέρη από την πλευρά του πελάτη να ελαχιστοποιήσουν τη σύγχυση των ευθυνών όταν μεταβαίνουν από άγνωστους σε σημαντικούς συνεργάτες.

Το Mural διευκολύνει την οπτική συνεργασία σε ένα δυναμικό, κοινόχρηστο περιβάλλον. Με μια σχεδόν επίπεδη καμπύλη εκμάθησης, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το εργαλείο με ευκολία. Η διεπαφή χρήστη του είναι διαισθητική αλλά απλή, με πανίσχυρα χαρακτηριστικά αβίαστα για χρήση από οποιονδήποτε με οποιοδήποτε σύνολο δεξιοτήτων.

Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητες σημειώσεις και κείμενο για να προσθέσετε σκέψεις, σχόλια και ιδέες χωρίς κόπο. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε διαγράμματα χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα συνδέσμων και σχημάτων για να διευκολύνετε τις πολύπλοκες ροές εργασίας. Παρέχουν επίσης μια εκτενή συλλογή εικονιδίων που μπορείτε να αναζητήσετε και να δημιουργήσετε την οπτική σας ιστορία.

Το Mural προσφέρει πλαίσια που σας επιτρέπουν να οργανώσετε τις ιδέες και το περιεχόμενό σας με αποτελεσματικούς τρόπους για να απελευθερώσετε πληροφορίες. Σύρετε και αποθέστε γραφικά όπως εικόνες και GIF και βελτιώστε τις περιόδους σύνδεσης συνεργασίας. Μπορείτε επίσης να κάνετε γράψιμο και ελεύθερο σκίτσο για να μεγιστοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας.

Προγραμματίστε δραστηριότητες και παραμείνετε συγκεντρωμένοι χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο και βεβαιωθείτε ότι όλοι βλέπουν τα ίδια πράγματα ταυτόχρονα. Καθοδηγήστε τους συμμετέχοντες μέσα από οδηγίες και κρύψτε ή εμφανίστε τα επόμενα βήματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη σούπερ κλειδαριά για να διασφαλίσετε ότι τα αντικείμενα παραμένουν στη θέση τους ή να τα μετακινήσετε με βοηθούς.

Γιορτάστε με κομφετί, εστιάστε σε θετικές στιγμές και χρησιμοποιήστε την ιδιωτική λειτουργία για να αποτρέψετε την ομαδική σκέψη με κρυφούς μεμονωμένους συντελεστές. Το Mural προσφέρει πολλούς τρόπους επικοινωνίας με την ομάδα σας και κοινής χρήσης διαγραμμάτων με απλούς υπερσυνδέσμους. Υποστηρίζει επίσης σχόλια και συνομιλία κειμένου για συνεργασία στα διαγράμματα.

Δημιουργήστε ισχυρές ροές εργασίας ενσωματώνοντας το Mural με πολλαπλές υπηρεσίες όπως Slack, MS Word, Dropbox, MS Excel, GitHub, Jira και άλλα. Ακολουθούν πρακτικές αιχμής, όπως τα καλύτερα πρωτόκολλα στην κατηγορία τους, παγκόσμια πρότυπα και ευέλικτες πρακτικές ασφάλειας για την ασφάλεια.

συμπέρασμα

Εάν σκοπεύετε να λανσάρετε ένα προϊόν/υπηρεσία ή να προετοιμαστείτε να εισέλθετε σε μια νέα αγορά, η γνώση των ενδιαφερομένων σας και η διαχείρισή τους μπορεί να ολοκληρώσει τους στόχους σας με επιτυχία.

Ως εκ τούτου, σχεδιάστε χάρτες με τη βοήθεια εργαλείων χαρτογράφησης ενδιαφερομένων για να εκπροσωπήσετε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τους πόρους σας και τις δυνατότητές τους.