Τι, Γιατί και Πώς το 2022

Η δοκιμή μονάδων είναι μια δημοφιλής πρακτική στον τομέα των δοκιμών λογισμικού που βοηθά τους προγραμματιστές να βρουν σφάλματα στον κώδικα, ώστε να μπορούν να διορθωθούν έγκαιρα, προκειμένου να παρέχουν το καλύτερο προϊόν στους τελικούς χρήστες σας

Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ροής εργασιών ανάπτυξης λογισμικού που επηρεάζει την ποιότητα του κώδικά σας.

Η δοκιμή μονάδας επαληθεύει τη συμπεριφορά του κώδικά σας ως απόκριση στα όρια, τις τυπικές και τις εσφαλμένες περιπτώσεις των δεδομένων εισόδου. Θα ελέγξει επίσης τις σιωπηρές και ρητές υποθέσεις που γίνονται από τον κώδικα, εάν υπάρχουν.

Ωστόσο, η δοκιμή μονάδας είναι μια λεπτομερής διαδικασία με πολλαπλά βήματα. Όταν μοιράζεστε το τελικό προϊόν με τον πελάτη σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν λάθη και ότι λειτουργεί σύμφωνα με τις προσδοκίες του πελάτη.

Επομένως, η δοκιμή πριν από την υποβολή της εργασίας είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί αυτό και να αντικατοπτρίζει το επίπεδο εργασίας σας. Είναι επίσης μια πολύτιμη ικανότητα για μάθηση.

Ας καταλάβουμε λοιπόν τι είναι η δοκιμή μονάδων και γιατί είναι σημαντική για οργανισμούς και προγραμματιστές.

Τι είναι το Unit Testing;

Η δοκιμή μονάδας είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης λογισμικού που δοκιμάζει μεμονωμένα στοιχεία της εφαρμογής ή του προγράμματος λογισμικού για να συλλάβει εύκολα το σφάλμα. Ο κύριος σκοπός της δοκιμής μονάδας είναι να ελεγχθεί ότι κάθε μεμονωμένο εξάρτημα λειτουργεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Μπορεί να έχει πολλές εισόδους αλλά μία μόνο έξοδο.

Όταν ένας προγραμματιστής γράφει ένα πρόγραμμα, ολόκληρο το πρόγραμμα χωρίζεται σε διάφορες μονάδες με δυνατότητα δοκιμής για να ελέγξει τον πηγαίο κώδικα. Έτσι, η δοκιμή μονάδας ελέγχει κάθε διαδικασία, μέθοδο ή συνάρτηση και δοκιμάζει τόσο για αντικειμενοστραφή όσο και για διαδικαστικό προγραμματισμό. Είναι χρήσιμο κατά την επανεγγραφή ή την αναδιαμόρφωση ενός κομματιού κώδικα.

Με απλά λόγια, η δοκιμή μονάδας είναι μια διαδικασία δοκιμής ανάπτυξης λογισμικού όπου μια «μονάδα» αναφέρεται σε ένα μεμονωμένο στοιχείο που πρέπει να ελεγχθεί για να γνωρίζει την ποιότητα του κώδικα.

Επιπλέον, θα βρείτε διάφορα πλαίσια δοκιμής μονάδων για διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού, όπως C ή C++, Python, C#, Java, JavaScript και άλλα. Μερικά από τα πλαίσια δοκιμής μονάδων είναι τα JEST, AVA, NUnit, unittest, JUnit, TestNG, Embunit, HtmlUnit και πολλά άλλα.

Ποιοι είναι οι τύποι δοκιμών μονάδας;

Αν μιλάμε μόνο για δοκιμή λογισμικού, υπάρχουν πολλοί τύποι και η δοκιμή μονάδας είναι ένας από αυτούς. Η δοκιμή μονάδας χωρίζεται περαιτέρω σε δύο τύπους. Ας τα συζητήσουμε ένα προς ένα.

Μη αυτόματη δοκιμή: Στη μη αυτόματη δοκιμή μονάδας, ένας προγραμματιστής γράφει κώδικα για να δοκιμάσει μια συγκεκριμένη ενότητα αλληλεπιδρώντας με τα API ή το λογισμικό αυτοπροσώπως για να εντοπίσει τα σφάλματα. Αυτή είναι λίγο δαπανηρή και χρονοβόρα εργασία, καθώς απαιτεί από κάποιον να εργαστεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον για να δοκιμάσει μεμονωμένα στοιχεία του λογισμικού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανθρώπινο λάθος, όπως τυπογραφικά λάθη, παράλειψη βημάτων και άλλα.

Αυτοματοποιημένη δοκιμή: Το μηχάνημα εκτελεί την ίδια εργασία δοκιμής μονάδας και εκτελεί το σενάριο δοκιμής που γράφτηκε προηγουμένως. Με την αυτοματοποιημένη δοκιμή μονάδας, μπορείτε να δοκιμάσετε μια μεμονωμένη ακολουθία ή σύνθετη ακολουθία που αποδίδει το ίδιο αποτέλεσμα.

Είναι πιο αξιόπιστο και ισχυρό από τη χειροκίνητη δοκιμή. Έτσι, οι μέγιστοι οργανισμοί χρησιμοποιούν μια αυτοματοποιημένη προσέγγιση για να δοκιμάσουν το λογισμικό τους. Υπάρχει όμως ένας μικρός περιορισμός, δηλαδή ζητήματα ποιότητας. Η ποιότητα εξαρτάται τελικά από τον προ-γραμμένο κώδικα.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το Startup Chime στο νέο σας Mac

Μπορείτε να αναφερθείτε σε αυτό ως το βασικό στοιχείο της τακτικής ενσωμάτωσης και παράδοσης που κλιμακώνει τη διαδικασία διασφάλισης ποιότητας κάθε φορά που προσθέτετε νέες δυνατότητες στην εφαρμογή.

Γιατί είναι σημαντικό το Unit Testing;

Ο κύριος σκοπός της δοκιμής μονάδας είναι να διαχωριστεί κάθε μέρος του προγράμματος, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε εάν κάθε τμήμα του λογισμικού λειτουργεί σωστά χωρίς κανένα σφάλμα. Λόγω της απομόνωσης κάθε τμήματος, μπορεί εύκολα να προσδιορίσει την ακριβή συμπεριφορά του κώδικά σας σύμφωνα με τις προσδοκίες σας.

Μερικά από τα οφέλη της δοκιμής μονάδας είναι:

Ποιότητα Κώδικα

Η δοκιμή μονάδας βελτιώνει την ποιότητα του κώδικα. Επιτρέπει στους προγραμματιστές να επαληθεύουν όλα τα ελαττώματα που υπάρχουν στις μονάδες πριν από την ανάπτυξη. Επίσης, αποκαλύπτει ακόμη και τις πιο μικρές θήκες και σας κάνει να γράφετε καλύτερο κώδικα με σιγουριά.

Επιπλέον, όταν δοκιμάζετε τον κώδικά σας, μερικές φορές σας αναγκάζει να σκεφτείτε διαφορετικά κατά την εκτέλεση μεμονωμένων δοκιμών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες σχεδιαστικές ιδέες. Είναι παρόμοιο με τη διαδικασία διόρθωσης που σας επιτρέπει να βελτιώσετε το στυλ του κώδικά σας.

Ευκίνητη Διαδικασία

Η δοκιμή μονάδας κάνει τη διαδικασία κωδικοποίησης πιο ευέλικτη. Κάθε φορά που προσθέτετε νέες δυνατότητες στο λογισμικό σας, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε ορισμένους από τους κωδικούς που έχουν ήδη δοκιμαστεί μέσω της δοκιμής μονάδας. Αυτό μπορεί να είναι δαπανηρό και επικίνδυνο. Αλλά αν έχετε τις δοκιμές στη θέση τους, μπορείτε να αναδιαμορφώσετε τον κώδικα με σιγουριά.

Πρώιμος εντοπισμός σφαλμάτων

Η σύλληψη σφαλμάτων πριν από τη διαδικασία ολοκλήρωσης είναι πάντα ευεργετική και εξοικονομεί χρόνο. Εφόσον οι προγραμματιστές γράφουν κωδικούς για τη δοκιμή μονάδων, τα προβλήματα μπορούν να εντοπιστούν νωρίς, τα οποία μπορούν να επιλυθούν περαιτέρω από τον προγραμματιστή στα αρχικά στάδια. Αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο και η ποιότητα του κώδικα θα βελτιωθεί.

Κατάλληλη Τεκμηρίωση

Ένας προγραμματιστής κατανοεί τη διεπαφή της βασικής μονάδας και τον τρόπο χρήσης των προγραμμάτων δοκιμών για τον έλεγχο μεμονωμένων τμημάτων του κώδικα. Με αυτόν τον τρόπο, ένας προγραμματιστής μπορεί επίσης να μάθει όλες τις λειτουργίες του κώδικα μονάδας και να διασφαλίσει ότι το λογισμικό συμπεριφέρεται όπως αναμένεται.

Χαμηλό Κόστος

Δεδομένου ότι μπορείτε να βρείτε εύκολα σφάλματα στο στάδιο ανάπτυξης, η δοκιμή μονάδας σας κοστίζει λιγότερο. Φανταστείτε μια κατάσταση όπου βρίσκετε ένα σφάλμα σε μεταγενέστερα στάδια ανάπτυξης, ας πούμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής αποδοχής ή της δοκιμής συστήματος. Σας κοστίζει περισσότερο η επισκευή καθώς πρέπει να αλλάξετε ένα μεγαλύτερο μέρος. Η έγκαιρη ανίχνευση όχι μόνο θα μειώσει το κόστος σας, αλλά θα σας εξοικονομήσει και χρόνο.

Ποιες είναι οι διαφορετικές τεχνικές Unit Testing;

Η δοκιμή μονάδας λειτουργεί σε κάθε μέρος ενός προγράμματος για να εντοπίσει απροσδόκητα σφάλματα ή σφάλματα, έτσι ώστε το πλήρες πρόγραμμα να μπορεί να μεταφερθεί στη διαδικασία δοκιμής. Για να επιταχύνει την εργασία, χρησιμοποιεί τρεις τεχνικές:

#1. Δοκιμή White-Box

Η δοκιμή λευκού κουτιού είναι επίσης γνωστή ως δοκιμή διαφανούς ή γυάλινου κουτιού. Εδώ, ο ελεγκτής γνωρίζει την εσωτερική λειτουργικότητα. Έτσι, περιλαμβάνει τη δοκιμή των λειτουργικών πτυχών μιας λύσης λογισμικού ή εφαρμογής. Η διαδικασία εργασίας περιλαμβάνει εισαγωγή, επεξεργασία, σωστό σχεδιασμό δοκιμής και έξοδο ή τελική έκθεση.

#2. Δοκιμή μαύρου κουτιού

Αυτός ο τύπος δοκιμών περιλαμβάνει τη δοκιμή της διεπαφής χρήστη της λύσης λογισμικού σας μαζί με την είσοδο καθώς και την έξοδο. Ελέγχει το σενάριο του συστήματος.

Για παράδειγμα, ένας χρήστης δεν λαμβάνει μήνυμα σφάλματος κατά την εισαγωγή λανθασμένου κωδικού πρόσβασης ή ένας χρήστης μπορεί να εισάγει τον κωδικό πρόσβασης σε λάθος μορφή.

#3. Δοκιμή Grey-Box

Η δοκιμή γκρίζου κουτιού αναφέρεται ως ημιδιαφανής δοκιμή. Είναι ένας συνδυασμός δοκιμής λευκού κουτιού και μαύρου κουτιού. Εδώ, ο χρήστης γνωρίζει εν μέρει την εσωτερική λειτουργικότητα του λογισμικού. Περιλαμβάνει πολλαπλές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής μήτρας, της δοκιμής προτύπων, της δοκιμής παλινδρόμησης και της δοκιμής ορθογώνιων προτύπων.

  Πώς να αναζητήσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανά μέγεθος στο Gmail

Πώς να γράψετε μια δοκιμή μονάδας;

Λοιπόν, η σύνταξη ενός κωδικού δοκιμής μονάδας είναι παρόμοια με την ανάπτυξη οποιουδήποτε κώδικα, αλλά με ορισμένες διαφορές. Δημιουργείτε ένα μεγάλο πρόγραμμα για να λύσετε τα προβλήματα των χρηστών, αλλά δημιουργείτε έναν κωδικό δοκιμής μονάδας για να λύσετε προβλήματα στο δικό σας πρόγραμμα.

Βασικά, είστε ο πελάτης του εαυτού σας όταν πρόκειται για δοκιμή μονάδας. Πρέπει να σκέφτεστε σαν να είστε ο πελάτης και να δοκιμάζετε κάθε μεμονωμένο εξάρτημα για να εκπληρώσετε τις προσδοκίες σας. Εφόσον είστε ο δημιουργός του κώδικα, μπορείτε εύκολα να γνωρίζετε πού να κάνετε αλλαγές για καλύτερο αποτέλεσμα.

  • Αρχικά, κατανοήστε τις απαιτήσεις κάθε κώδικα που πρόκειται να δοκιμάσετε και δώστε του ένα όνομα μεθόδου.
  • Στη συνέχεια, πρέπει να διορθώσετε ορισμένες παραμέτρους δοκιμής και να βεβαιωθείτε ότι κάθε δοκιμή παράγει το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Αποφύγετε τις ιεραρχίες κλάσεων δοκιμής, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεθόδους εγκατάστασης καθώς και ένθετες κλάσεις βοηθητικού προγράμματος.
  • Ακολουθήστε το μοτίβο τακτοποίησης, δράσης και διεκδίκησης και ξεκινήστε να γράφετε το τεστ.

Κάντε το ίδιο για κάθε τμήμα του μεγαλύτερου προγράμματος και γράψτε αποτελεσματικό κώδικα για να δοκιμάσετε τον δικό σας κώδικα. Ανακαλύψτε τα προβλήματα και φτάστε αμέσως στο θέμα.

Ποιοι είναι οι περιορισμοί του Unit Testing;

Αν και η δοκιμή μονάδας είναι ένας από τους τύπους δοκιμών λογισμικού, χρειάζεται περισσότερος χρόνος από το συνηθισμένο για να δοκιμαστεί έστω και ένα μόνο μέρος, πόσο μάλλον οι μεγαλύτεροι και πιο περίπλοκοι κωδικοί.

Επομένως, ενδέχεται να μην μπορεί να εντοπίσει όλα τα σφάλματα στο πρόγραμμά σας. Μπορεί, ωστόσο, να εντοπίσει σφάλματα λειτουργικότητας, αλλά μπορεί να αποτύχει να εντοπίσει ζητήματα απόδοσης, ζητήματα σε όλο το σύστημα ή σφάλματα ενοποίησης. Η δοκιμή μονάδας είναι αποτελεσματική μόνο όταν τη χρησιμοποιείτε με άλλες μεθόδους δοκιμής λογισμικού.

Ο κύριος περιορισμός είναι ότι δεν μπορεί να δείξει την απουσία σφαλμάτων. Μπορεί να δείξει μόνο την παρουσία όπως και άλλοι τύποι δοκιμών. Πρέπει να διατηρείτε αυστηρά αρχεία του κωδικού δοκιμής μονάδας, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε σε όλη τη διαδικασία δοκιμής.

Επιπλέον, δεν είναι δυνατός ο έλεγχος όλων των πιθανών συνδυασμών στην πλευρά εισόδου για οποιοδήποτε λογισμικό χωρίς αυτοματοποιημένο χαρακτηρισμό. Πρέπει να εστιάσετε στα μεγάλα προγράμματα για να δοκιμάσετε κάθε γωνία του κώδικά σας, κάτι που είναι σίγουρα κουραστικό.

Ας δούμε συνοπτικά τα πραγματικά μειονεκτήματα:

  • Θα χρειαστεί σημαντικός χρόνος για τη συγγραφή των δοκιμαστικών υποθέσεων.
  • Είναι προφανώς δύσκολο να γραφτούν δοκιμές μονάδας για κώδικα παλαιού τύπου.
  • Απαιτείται συντήρηση.
  • Η δοκιμή κώδικα GUI είναι πολύ δύσκολη.
  • Μπορεί να αποτύχει να εντοπίσει όλα τα σφάλματα στον κώδικά σας.

Δοκιμές μονάδων έναντι λειτουργικών δοκιμών: Διαφορά

Οι δοκιμές μονάδων και οι λειτουργικές δοκιμές αποτελούν το θεμέλιο της διαδικασίας δοκιμής λογισμικού. Και οι δύο έχουν τη δική τους σημασία στον τομέα που αναδεικνύει τα ατομικά τους πλεονεκτήματα. Αλλά η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι η δοκιμή μονάδας εκτελείται από τους ίδιους τους προγραμματιστές λογισμικού, ενώ η λειτουργική δοκιμή εκτελείται από τον ελεγκτή λογισμικού κατά τη διάρκεια της δοκιμής του συστήματος.

Ας μάθουμε τις βασικές διαφορές τους:

#1. Η δοκιμή μονάδας ελέγχει τις μονάδες του κώδικά σας απομονώνοντας μεμονωμένα μέρη του λογισμικού. Από την άλλη πλευρά, η λειτουργική δοκιμή ελέγχει τις λειτουργίες ολόκληρου του προγράμματος σύμφωνα με τις απαιτήσεις του χρήστη.

#2. Ο κώδικας δοκιμής μονάδας είναι εύκολο να γραφτεί και να εκτελεστεί για το επόμενο βήμα. Εμπίπτει στην τεχνική του λευκού κουτιού. Ο κύριος σκοπός πίσω από τη δοκιμή είναι η απομόνωση κάθε μονάδας ή μονάδας στον κώδικα για τη δοκιμή κάθε ατόμου.

  Πώς να προσαρμόσετε την οθόνη Apple CarPlay

Αντίθετα, η σύνταξη ενός λειτουργικού κώδικα δοκιμής είναι πιο περίπλοκη. Υπάγεται στην τεχνική δοκιμής μαύρου κουτιού. Ο κύριος σκοπός του λειτουργικού ελέγχου είναι να ελέγξει τη λειτουργικότητα ολόκληρης της εφαρμογής λογισμικού.

#3. Η δοκιμή μονάδας μπορεί να καλύψει περιπτώσεις ακμών και κλάδους κώδικα. Αλλά πρέπει να γράψετε έναν μεγάλο αριθμό δοκιμαστικών περιπτώσεων για να δοκιμάσετε κάθε γωνία.

Στη λειτουργική δοκιμή, δεν χρειάζεται να γράψετε μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων δοκιμών. Καλύπτει τη λειτουργικότητα εφαρμογής ή λογισμικού.

#4. Η δοκιμή μονάδας έχει χαμηλό κόστος συντήρησης. Εδώ, ένας προγραμματιστής γράφει τον κώδικα στην ίδια γλώσσα προγραμματισμού. Εξαρτάται επίσης από τον αριθμό των γραμμών κώδικα.

Ωστόσο, το κόστος συντήρησης για τις λειτουργικές δοκιμές είναι υψηλότερο από τη δοκιμή μονάδας. Για να ελέγξει τη λειτουργικότητα, ένας ελεγκτής δεν χρειάζεται την ίδια γλώσσα προγραμματισμού για να γράψει κώδικες. Αυτή η δοκιμή καλύπτει τις απαιτήσεις των τελικών χρηστών.

#5. Κάθε φορά που αλλάζετε ένα μεμονωμένο πράγμα, όπως η προσθήκη νέων λειτουργιών ή η κατάργηση τυχόν περιττών πρόσθετων, πρέπει επίσης να αλλάξετε τον κωδικό δοκιμής μονάδας. Θα γράψετε τον κωδικό δοκιμής μονάδας στη φάση ανάπτυξης. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι γραμμένο από προγραμματιστές για να δοκιμάσουν τα προγράμματά τους.

Αντίθετα, ο λειτουργικός κώδικας δοκιμής γράφεται από τους δοκιμαστές μετά το στάδιο ανάπτυξης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δοκιμή όταν δοκιμάζετε τη λειτουργικότητα κάθε δυνατότητας. Μια μικρή αλλαγή στο λογισμικό δεν επηρεάζει πολύ τη λειτουργικότητα.

#6. Τα δημοφιλή εργαλεία για τη σύνταξη δοκιμών μονάδας είναι τα Mockito, TestNG, NUnit, JUnit και άλλα. Από την άλλη πλευρά, μερικά δημοφιλή εργαλεία για τη σύνταξη λειτουργικών δοκιμών είναι τα SahiPro, UFT, Selenium και άλλα.

Μερικά δημοφιλή εργαλεία δοκιμής μονάδων

  • Μονάδα: Είναι ένα εργαλείο ή πλαίσιο δοκιμών μονάδας που βασίζεται στην πλατφόρμα .NET που σας επιτρέπει να γράφετε χειροκίνητα δοκιμαστικά σενάρια δωρεάν. Επίσης, υποστηρίζει δοκιμές βάσει δεδομένων.
  • JUnit: Είναι ένα πλαίσιο δοκιμών ανοιχτού κώδικα για δοκιμές μονάδων που βοηθά τους προγραμματιστές Java να γράφουν και να εκτελούν επαναλαμβανόμενες δοκιμές. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το NUnit.
  • TestNG: Είναι και πάλι ένα πλαίσιο δοκιμών ειδικά εμπνευσμένο από το NUnit και το JUnit. Θα βρείτε μερικές πρόσθετες λειτουργίες. Επιπλέον, υποστηρίζει δοκιμές βάσει δεδομένων και παραμετροποιημένων δοκιμών.
  • Jtest: Το Jtest αναπτύχθηκε από την Parasoft και χρησιμοποιείται ειδικά για τη δοκιμή εφαρμογών λογισμικού Java. Επιπλέον, υποστηρίζει ανάλυση στατικού κώδικα και διεκδικεί κωδικοποίηση χωρίς ελαττώματα σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού.
  • ΕΜΜΑ: Είναι ένα σύνολο εργαλείων ανοιχτού κώδικα και δωρεάν για τη μέτρηση και την ανάλυση της κάλυψης κώδικα Java. Θα λάβετε υποστήριξη για ανάπτυξη λογισμικού μεγάλης κλίμακας ενώ χειρίζεστε μεμονωμένη εργασία επαναληπτικά και γρήγορα.
  • Μονάδα PHPU: Είναι ένα εργαλείο δοκιμών για την PHP προσανατολισμένο στους προγραμματιστές που ελέγχει μικρές μονάδες του κώδικα PHP σας ξεχωριστά. Επίσης, περιλαμβάνει πολλούς ευέλικτους και απλούς ισχυρισμούς που επιτρέπουν τη δοκιμή του κώδικα με ευκολία.
  • μονάδα δοκιμής: το unittest είναι ένα ενσωματωμένο πλαίσιο δοκιμής μονάδας για τη δοκιμή κώδικα Python. Διαθέτει έναν απλό δοκιμαστικό δρομέα που σας επιτρέπει να εκτελέσετε τις δοκιμές χωρίς ταλαιπωρία.
  • QUnit: Είναι ένα ισχυρό πλαίσιο δοκιμών που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας προγραμματιστής με ένα frontend. Οι προγραμματιστές των βιβλιοθηκών JQuery Mobile, JQuery UI και JQuery προτιμούν το πλαίσιο QUnit έναντι άλλων εργαλείων.
  • Κουκλοπαίχτης: Είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο εκτέλεσης δοκιμών που έχει δημιουργηθεί από την ομάδα της Google. Εδώ, παρέχει ένα API χωρίς κεφάλι χρωμίου για τις εφαρμογές σας NodeJS.
  • Embunit: Είναι ένα πλαίσιο δοκιμών μονάδων που χρησιμοποιείται συνήθως για τη δοκιμή κωδικών C και C++. Θα το αποκτήσετε δωρεάν στην αγορά. Σημαίνει Embedded Unit, η οποία είναι πολύ εύκολη στη χρήση.

συμπέρασμα

Κάθε φορά που γράφετε μεγάλα ή πολύπλοκα προγράμματα, χρειάζεστε μονάδες δοκιμής μονάδων για να ελέγξετε τις μικρότερες ελεγχόμενες μονάδες της εφαρμογής σας. Κατά τη διαδικασία ανάπτυξης, ο προγραμματιστής γράφει και εκτελεί τον κώδικα δοκιμής μονάδας για να εντοπίσει εύκολα σφάλματα.

Επιπλέον, η δοκιμή μονάδας διασφαλίζει ότι όταν αλλάζετε τον κωδικό, δεν θα σπάσει την εφαρμογή. Αντίθετα, βελτιώνει την ποιότητα του λογισμικού σας. Συνολικά, με τη σωστή δοκιμή μονάδας, μπορείτε να παρουσιάσετε μια εξαιρετική εφαρμογή στους τελικούς χρήστες ή στον πελάτη σας που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τους διαφορετικούς τύπους δοκιμών εφαρμογών.