Τα Windows 10 θα σας επιτρέψουν να φορτώσετε έναν προσαρμοσμένο πυρήνα Linux

Η Microsoft προσθέτει έναν πυρήνα Linux στα Windows 10 για να τροφοδοτήσει το υποσύστημα Windows για Linux. Αλλά, μαντέψτε: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τον πυρήνα Linux της Microsoft. Μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας προσαρμοσμένο πυρήνα Linux για χρήση των Windows.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι μέρος του νέα έκδοση του WSL στην προεπισκόπηση Insider build 18945. Πρόκειται για έκδοση 20H1, που σημαίνει ότι πιθανότατα θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2020—δεν είναι σαφές εάν αυτή η δυνατότητα θα φτάσει στο 19H2, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2019.

  Πώς να κρυπτογραφήσετε δεδομένα Dropbox στο Linux

Η Microsoft είχε ήδη προσθέσει τον πυρήνα του Linux, αλλά τώρα το WSL 2 φαίνεται ακόμα πιο ισχυρό από ό,τι πιστεύαμε αρχικά. Τώρα, μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε με τον πυρήνα του Linux, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης μονάδων πυρήνα. Στη συνέχεια, καθορίζετε τη διαδρομή προς το αρχείο πυρήνα σας σε ένα αρχείο .wslconfig στο σύστημά σας και τα Windows θα το φορτώνουν αυτόματα κάθε φορά που εκκινείτε ένα σύστημα Linux. Δεν χρειάζεται να φορτώσετε έναν προσαρμοσμένο πυρήνα — αν δεν το κάνετε, τα Windows θα χρησιμοποιήσουν απλώς τον ενσωματωμένο.

Όπως εξηγεί ο Craig Loewen της Microsoft, διευθυντής προγράμματος για την πλατφόρμα προγραμματιστών των Windows:

  Πώς να εγκαταστήσετε το AppImages στο Linux με τον εύκολο τρόπο

Εμείς παρέχετε έναν πυρήνα Linux με WSL 2 και αποστέλλεται στα Windows. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει περίπτωση όπου θέλετε ένας συγκεκριμένος πυρήνας να τροφοδοτεί τις διανομές σας WSL 2, όπως η χρήση μιας συγκεκριμένης μονάδας πυρήνα, κ.λπ. Μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε την επιλογή πυρήνα στο αρχείο .wslconfig για να καθορίσετε μια διαδρομή προς έναν πυρήνα στο μηχανή, και αυτός ο πυρήνας θα φορτωθεί στο WSL 2 VM όταν ξεκινήσει. Εάν δεν οριστεί καμία επιλογή, θα επιστρέψετε στη χρήση του πυρήνα Linux που παρέχεται με τα Windows ως μέρος του WSL 2.

Υπάρχουν επίσης περισσότερες βελτιώσεις στο WSL. Ολόκληρο το παγκόσμιο αρχείο διαμόρφωσης .wslconfig είναι νέο και οι χρήστες WSL 2 μπορούν πλέον να συνδεθούν σε διακομιστές Linux που εκτελούνται στο σύστημά τους χρησιμοποιώντας τον localhost .

  Πώς να απενεργοποιήσετε την καθυστέρηση εκκίνησης των Windows 10

Αυτό τελευταία έκδοση προεπισκόπησης εσωτερικών πληροφοριών Διαθέτει επίσης μια επανασχεδιασμένη εμπειρία Cortana, βελτιωμένη αναζήτηση αρχείων στην Εξερεύνηση αρχείων και προσαρμόσιμη ένδειξη δρομέα κειμένου.