Τα 9 πιο δημοφιλή εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη λογισμικού Agile [2023]

Η ευέλικτη ανάπτυξη λογισμικού έχει αλλάξει εντελώς το τοπίο της ανάπτυξης λογισμικού. Ενθάρρυνε την ομαδική εργασία, την προσαρμοστικότητα και τη συνεχή φινέτσα.

Οι ευέλικτες ομάδες χρησιμοποιούν μια μεγάλη ποικιλία τεχνολογιών και εργαλείων για να βελτιώσουν τη διαδικασία ανάπτυξης. Έτσι, η επιλογή του σωστού εργαλείου μπορεί να κάνει ή να χαλάσει την επιτυχία ενός έργου.

Στον σημερινό κόσμο με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης λογισμικού, τα αποτελεσματικά εργαλεία μπορούν να προσφέρουν πρωτοποριακή ανίχνευση σφαλμάτων, δυνατότητες παρακολούθησης προβλημάτων, απρόσκοπτη διαχείριση ελατηρίου, αυτοματισμό και αβίαστη συνεργασία.

Σήμερα, η αγορά είναι ήδη γεμάτη με μια πληθώρα ευέλικτων εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε ποιο εργαλείο μπορεί να είναι η ιδανική προσθήκη στην επιτυχία της ευέλικτης ομάδας σας.

Αυτό το άρθρο επιδιώκει να μειώσει την προσπάθειά σας μέσω της λίστας μας με τα καλύτερα ευέλικτα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού. Τελικά, θα βοηθήσει κάθε ευέλικτη ομάδα στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της ταχύτητας έκδοσης λογισμικού.

Γιατί πρέπει να προτιμάται η μέθοδος Agile

Οι απαιτήσεις λογισμικού για μια επιχείρηση εξελίσσονται πάντα και εδώ μπορεί να προσαρμοστεί η ευέλικτη μεθοδολογία. Προσφέρει μια ευέλικτη και προσαρμοστική προσέγγιση που ικανοποιεί τις απαιτήσεις των συνεχώς μεταβαλλόμενων τάσεων ανάπτυξης λογισμικού. Επιπλέον, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν ευέλικτα εργαλεία λογισμικού δείχνουν ότι είναι ανοιχτές σε νέες ιδέες και μεθόδους.

Ίσως η εταιρεία σας αντιμετωπίζει αναποτελεσματικές διαδικασίες, κακή επικοινωνία ή έλλειψη συντονισμού της ομάδας. Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία σας μπορεί να αναγκαστεί να κάνει αλλαγές από έναν νέο αλλά ευέλικτο ανταγωνιστή. Ή ίσως απλώς αναζητάτε δημιουργικούς τρόπους για να ενισχύσετε την απόδοση και να καλλιεργήσετε μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα εργασίας.

Ωστόσο, τα μέλη της ομάδας μπορούν να απελευθερώσουν λογισμικό εργασίας σε μικρά βήματα χρησιμοποιώντας την ευέλικτη μέθοδο. Έτσι, εγγυάται ότι το τελικό προϊόν θα ικανοποιήσει τελικά τις ανάγκες του πελάτη. Επιπλέον, προσφέρει μια επαναληπτική μέθοδο που διασφαλίζει ότι οι ομάδες μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα στις αλλαγές στους στόχους, τα χρονοδιαγράμματα και τους προϋπολογισμούς του έργου.

Πώς τα ευέλικτα εργαλεία μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα

Για να αξιοποιήσετε πλήρως τα πλεονεκτήματα της προσέγγισης Agile, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τα σωστά ευέλικτα εργαλεία. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η χρήση της ευέλικτης τεχνολογίας μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα:

Ενίσχυση Επικοινωνίας & Συνεργασίας

Μαζί, η ομάδα μπορεί να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά χάρη στα ευέλικτα εργαλεία που βελτιώνουν την επικοινωνία και τη συνεργασία. Μειώνει τις παρεξηγήσεις και τα λάθη καλύπτοντας το επικοινωνιακό κενό.

Επιπλέον, διασφαλίζει ότι όλα τα μέλη βρίσκονται στην ίδια σελίδα λειτουργώντας ως ενιαίος κόμβος για όλα τα δεδομένα του έργου. Ως αποτέλεσμα, τα μέλη της ομάδας μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις απαιτήσεις, τους στόχους και τις εργασίες του έργου σε έναν κεντρικό πίνακα εργαλείων.

Παρακολούθηση προόδου και εντοπισμός σημείων συμφόρησης

Ο ευέλικτος μηχανισμός επιτρέπει στα μέλη της ομάδας να παρακολουθούν τη δική τους πρόοδο και να εντοπίζουν πιθανά σημεία συμφόρησης. Έτσι, μπορούν να επιλύσουν προβλήματα με μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα. Προσφέρει επίσης αυτοματοποιημένες διαδικασίες που βοηθούν στην απλοποίηση των λειτουργιών και στην ελαχιστοποίηση της χειρωνακτικής εργασίας. Επομένως, οι εργαζόμενοι μπορούν να επικεντρωθούν σε πιο σημαντικά καθήκοντα, γεγονός που αυξάνει την πρόοδο του έργου.

Ενίσχυση της ορατότητας και της διαφάνειας

Τα ευέλικτα εργαλεία ενισχύουν την ορατότητα και τη διαφάνεια ενός έργου που ενισχύει την υπευθυνότητα μειώνοντας την αποτυχία του έργου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν τις ενημερώσεις και να παράσχουν τη συμβολή τους για να επαληθεύσουν ότι το έργο προχωρά και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, η μέθοδος και τα εργαλεία Agile είναι ισχυρά πλεονεκτήματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι οργανισμοί για να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της εργασιακής τους συνεργασίας. Έτσι, η υιοθέτηση ευέλικτων εργαλείων και μεθόδων μπορεί να παράγει ισχυρό λογισμικό που ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών, ενώ προσαρμόζεται στις επιχειρηματικές τάσεις.

Ακολουθούν μερικά απίστευτα Agile εργαλεία για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της συνεργασίας της ομάδας:

  Καλύτεροι κωδικοί Roblox Petsworld: Redeem Now

Jira

Το Jira είναι ένα εργαλείο διαχείρισης έργων που ακολουθεί την ευέλικτη μέθοδο για να βοηθήσει τις ομάδες στη διαχείριση έργων πιο αποτελεσματικά. Αυτό το διαδικτυακό εργαλείο χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση ζητημάτων και προόδου που σχετίζονται με έργα. Προσφέρει ορισμένα ισχυρά χαρακτηριστικά που το καθιστούν δημοφιλές μεταξύ των περισσότερων οργανισμών στον κλάδο της τεχνολογίας.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Προσφέρει έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου για την παρακολούθηση ζητημάτων, σφαλμάτων και αιτημάτων χαρακτηριστικών.
  • Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν, να εκχωρούν και να παρακολουθούν προβλήματα μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα και το προϊόν είναι έτοιμο.
  • Οι χρήστες μπορούν να ορίσουν μια προσαρμοσμένη ροή εργασίας που ταιριάζει με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του έργου τους.
  • Οι ομάδες μπορούν να οπτικοποιήσουν και να διαχειριστούν ολόκληρη τη ροή εργασίας μέσω του πίνακα Agile του Jira.
  • Προσαρμόσιμοι πίνακες για να ταιριάζουν σε διαφορετικές έννοιες Agile όπως Scrum, Kanban και άλλα.
  • Ένα ολοκληρωμένο εργαλείο αναφοράς παρέχει λεπτομερή προβολή της προόδου και της απόδοσης του έργου.
  • Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν εξατομικευμένες αναφορές και να αναπαραστήσουν τα δεδομένα χρησιμοποιώντας γραφήματα και γραφήματα.
  • Ενσωματώνεται με μια μεγάλη ποικιλία δημοφιλών εργαλείων και εφαρμογών όπως το Slack, το Microsoft Teams, το Git, το Jenkins και άλλα.
  • Οι χρήστες μπορούν να διατηρήσουν την επικοινωνία και τη συνεργασία σχολιάζοντας θέματα, προσθέτοντας ετικέτες σε συναδέλφους και λαμβάνουν ενημερώσεις και ειδοποιήσεις.
  • Οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Jira για κινητά ενώ βρίσκονται εν κινήσει και να μην χάνουν ποτέ καμία ενημέρωση.

ClickUp

Το ClickUp είναι ένα ευέλικτο εργαλείο διαχείρισης έργων και παραγωγικότητας που βοηθά τις ομάδες να διατηρήσουν τη ροή εργασίας τους. Το εργαλείο σάς επιτρέπει να οργανώνετε, να παρακολουθείτε και να ελέγχετε τη διαχείριση του έργου σας που προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της ομάδας σας. Επιπλέον, ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων και επιλογών προσαρμογής το καθιστά ιδανικό για διάφορες ροές εργασίας διαφορετικών βιομηχανιών.

Επιπλέον, μπορείτε να επικοινωνήσετε με ολόκληρη την ομάδα σας σε ένα σημείο για να διατηρήσετε καλύτερη ομαδική συνεργασία. Η παραμονή σε καλό δρόμο είναι ευκολότερη, καθώς μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας σε οπτικοποίηση σε πραγματικό χρόνο.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Προσφέρει μια ποικιλία εργαλείων για τον έλεγχο εργασιών, όπως προσαρμόσιμες λίστες εργασιών, ιεράρχηση εργασιών μεταφοράς και απόθεσης και διαίρεση εργασιών.
  • Τα μέλη της ομάδας μπορούν να αναθέσουν ευέλικτα εργασίες σε άλλα μέλη, να ορίσουν ημερομηνίες λήξης και να παρακολουθούν τη συνολική πρόοδο.
  • Οι λειτουργίες συνεργασίας επιτρέπουν στους χρήστες να σχολιάζουν, να αναφέρουν και να στέλνουν ειδοποιήσεις.
  • Διατηρεί ανέπαφη την επικοινωνία εντός της ομάδας μέσω κοινόχρηστων λειτουργιών εισερχομένων και συνομιλίας.
  • Διατίθενται εργαλεία ενίσχυσης της παραγωγικότητας και οπτικοποίησης, όπως γραφήματα Gantt, χρονοδιαγράμματα και χαρτοφυλάκια έργων. Βοηθά τις ομάδες να χειρίζονται τεράστια έργα και να παρακολουθούν την πρόοδο.
  • Ενσωματωμένο εργαλείο παρακολούθησης χρόνου διαθέσιμο για τις ομάδες να παρακολουθούν την πρόοδό τους σε ένα έργο.
  • Εξαιρετικά παραμετροποιήσιμο, που επιτρέπει στις ομάδες να δημιουργούν προσαρμοσμένες διεργασίες, πεδία και καταστάσεις για να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους.
  • Ενσωματώνεται ευέλικτα με διαφορετικά εργαλεία και πλατφόρμες όπως Slack, Google Drive, Trello κ.λπ.

Τοιχογραφία

Με το Mural, μπορείτε να βελτιώσετε τη συνεργασία της ομάδας σας με έναν εύκολο ψηφιακό πίνακα που βοηθά τις ομάδες να αποδίδουν καλύτερα. Παρέχει τόσο χώρο συνεργασίας όσο και εκπαίδευση για να ενισχύσετε τις ικανότητες συνεργασίας της ομάδας σας. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν καταιγισμό ιδεών, να συνδεθούν ως ομάδα, να κάνουν σχέδια και να συντονιστούν σε έναν ενιαίο χώρο.

Επιπλέον, είναι η μόνη πλατφόρμα που προσφέρει κοινόχρηστο χώρο εργασίας στο σύστημα LUMA. Έτσι, με το Mural, οι ομάδες μπορούν να καινοτομήσουν, να προσαρμοστούν και να ευθυγραμμιστούν με το ευέλικτο οικοσύστημα για να εξορθολογίσουν τη ροή εργασίας τους.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Προσφέρει εικονικό πίνακα που λειτουργεί ως καμβάς για ομαδική συνεργασία με οπτικά στοιχεία.
  • Τα μέλη της ομάδας μπορούν να προσαρμόσουν τον καμβά ώστε να συγχρονίζεται με τη συνεργασία της ομάδας.
  • Συνοδεύεται από εργαλεία συνεργασίας που επιτρέπουν στα μέλη της ομάδας να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο. Τα μέλη μπορούν να πραγματοποιούν βιντεοδιασκέψεις, να συνομιλούν και να σχολιάζουν για αποτελεσματική επικοινωνία και να ανταλλάσσουν σχόλια.
  • Παρέχει αποκλειστικά διαθέσιμα πρότυπα και πλαίσια, συμπεριλαμβανομένης της ευέλικτης, λιτής και σχεδιαστικής σκέψης.
  • Εξασφαλίζει χαρακτηριστικά ασφάλειας και απορρήτου εταιρικού επιπέδου, όπως κρυπτογράφηση δεδομένων και ασφαλή έλεγχο πρόσβασης.
  Τρόπος αλλαγής πεζών-κεφαλαίων κειμένου στο PowerPoint

Kanbanize

Το Kanbanize προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση Agile που αυξάνει την παραγωγικότητα και επιταχύνει την απόδοση της ομάδας. Αυτό το ισχυρό εργαλείο που βασίζεται στον ιστό επιτρέπει στις ομάδες να διαχειρίζονται τη ροή εργασίας χρησιμοποιώντας μια μέθοδο Kanban.

Η προσαρμόσιμη ψηφιακή πλακέτα Kanban μπορεί να συγχρονιστεί με οποιαδήποτε απαίτηση ομάδας, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον κλάδο. Έτσι, το Kanbanize είναι το εργαλείο σας εάν θέλετε να επιτύχετε τους στόχους πιο γρήγορα μέσω αποτελεσματικής επικοινωνίας και ομαδικής εργασίας.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Προσφέρει προσαρμόσιμους και ευέλικτους πίνακες Kanban που οι ομάδες μπορούν να προσαρμόσουν για να ταιριάζουν στις ανάγκες τους.
  • Μια ποικιλία επιλογών αυτοματισμού είναι διαθέσιμη για να βοηθήσει τις ομάδες να εξοικονομήσουν χρόνο και να επιλύσουν προβλήματα. Με ενεργοποιητές, ενέργειες και συνθήκες, οι χρήστες μπορούν να αυτοματοποιήσουν περιττές εργασίες.
  • Οι χρήστες θα λάβουν δεδομένα και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την απόδοση, τους χρονικούς κύκλους και πιο βασικές μετρήσεις. Αυτά τα δεδομένα θα βοηθήσουν τις ομάδες να βρουν σημεία συμφόρησης και να βελτιώσουν τις διαδικασίες.
  • Επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τον χρόνο που αφιερώνουν σε κάθε εργασία και το έργο. Αυτό βοηθά στη βελτιστοποίηση των πόρων ελαχιστοποιώντας τις δραστηριότητες σπατάλης χρόνου και ενισχύοντας τις εκτιμήσεις.
  • Διατίθεται ένα ενσωματωμένο σύστημα συνομιλίας για καλύτερη επικοινωνία και αποτελεσματικότητα της ομάδας.
  • Ενσωματώνεται με τα Jira, Slack, GitHub και πολλά άλλα εργαλεία και πλατφόρμες για να αυξήσει τις ροές εργασίας.
  • Οι ομάδες μπορούν να εξατομικεύσουν τις ροές εργασίας για διαφορετικά έργα, τμήματα και ομάδες.
  • Προσφέρει μια εφαρμογή για κινητά που είναι συμβατή με συσκευές android και ios.

GitHub

Το GitHub είναι μια ισχυρή διαδικτυακή πλατφόρμα ιδανική για ομάδες ανάπτυξης λογισμικού Agile. Οι προγραμματιστές αγαπούν αυτήν την πλατφόρμα, καθώς έχει σχεδιαστεί για παραγωγικότητα και συνεργασία. Επιταχύνει την ανάπτυξη λογισμικού υψηλής ποιότητας με εργαλεία που ενισχύουν την ταχύτητα ανάπτυξης.

Οι προγραμματιστές μπορούν να ενισχύσουν τις συνεργασίες τους με απεριόριστα αποθετήρια και αριστοκρατικό έλεγχο εκδόσεων. Επίσης, το GitHub περιλαμβάνει μια μεγάλη κοινότητα όπου μπορείτε να βρείτε λύση σε σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα. Οι προγραμματιστές και οι οργανισμοί μπορούν να ασφαλίσουν τους κωδικούς και τα δεδομένα τους με τις ενσωματωμένες δυνατότητες ασφαλείας αυτής της πλατφόρμας.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Προσφέρει ένα κατανεμημένο σύστημα ελέγχου εκδόσεων όπου οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις αλλαγές στους κωδικούς ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, μέσω αυτής της δυνατότητας είναι δυνατή η συνεργασία και η διόρθωση προβλημάτων.
  • Παρέχει δωρεάν και απεριόριστη φιλοξενία δημόσιου αποθετηρίου που επιτρέπει την κοινή χρήση κωδικών ανοιχτού κώδικα. Οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να αποκτήσουν ιδιωτικά αποθετήρια και να διατηρήσουν τον κώδικά τους χωρίς να τον εκθέσουν.
  • Προσφέρει μια ποικιλία εργαλείων συνεργασίας, όπως αιτήματα έλξης, αναθεωρήσεις κώδικα, παρακολούθηση ζητημάτων και wiki.
  • Τα εργαλεία συνεχούς ενοποίησης και ανάπτυξης αυτοματοποιούν τη διαδικασία ανάπτυξης, δοκιμής και ανάπτυξης τροποποιήσεων κώδικα.
  • Μεγάλη και ενεργή κοινότητα προγραμματιστών που συμβάλλει σε έργα ανοιχτού κώδικα. Η κοινότητα μοιράζεται πληροφορίες μέσω φόρουμ, ιστολογίων και άλλων εργαλείων.

Δευτέρα.com

Το Monday.com σάς προσφέρει έναν νέο τρόπο συνεργασίας σε ένα ευέλικτο έργο ανάπτυξης λογισμικού. Είναι ένα λειτουργικό σύστημα εργασίας που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις διαδικασίες ώστε να ταιριάζουν με τις απαιτήσεις σας. Μπορείτε να διαχειριστείτε όλη την εργασία, τις διαδικασίες και τα εργαλεία σας σε αυτήν την κεντρική πλατφόρμα.

Η Δευτέρα σάς επιτρέπει να συνεργαστείτε με ολόκληρη την ομάδα ή τον οργανισμό σας με μια σαφή απεικόνιση της ροής εργασίας. Επίσης, ο προσαρμόσιμος πίνακας εργαλείων παρέχει μια λεπτομερή επισκόπηση της ροής εργασίας σας. Έτσι, γίνεται απλός ο συγχρονισμός της ροής εργασίας με τις εξελισσόμενες απαιτήσεις του έργου.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Προσφέρει διαμορφώσιμους χώρους εργασίας που συγχρονίζονται με τις ακριβείς απαιτήσεις οποιασδήποτε ομάδας ή έργου.
  • Διατίθενται οπτικά εργαλεία, όπως πίνακες, ημερολόγια και χρονοδιαγράμματα.
  • Ποικιλία λειτουργιών συνεργασίας και επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων σχολίων, @αναφορών και κοινής χρήσης αρχείων. Έτσι, οι ομάδες μπορούν εύκολα να μοιράζονται ιδέες, να προσφέρουν σχόλια και να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο.
  • Προσφέρει μια ποικιλία επιλογών αυτοματισμού για να βοηθήσει στην απλοποίηση των επαναλαμβανόμενων διαδικασιών και στην εξοικονόμηση χρόνου. Οι χρήστες μπορούν να αυτοματοποιήσουν λειτουργίες όπως η αποστολή ειδοποιήσεων, η τροποποίηση της κατάστασης και η δημιουργία εργασιών.
  • Ισχυρές δυνατότητες ανάλυσης και αναφοράς που επιτρέπουν στις ομάδες να μετρούν την επιτυχία και τους τομείς ανάπτυξης.
  Τι είναι ο εννοιολογικός χάρτης και πώς να δημιουργήσετε έναν;

Τζένκινς

Ο Jenkins είναι ένας δωρεάν διακομιστής αυτοματισμού ανοιχτού κώδικα, ιδανικός για την ανάπτυξη, τη δοκιμή και την ανάπτυξη οποιωνδήποτε εφαρμογών λογισμικού. Είναι ένας δημοφιλής διακομιστής αυτοματισμού που αρέσει πολύ στην κοινότητα DevOps.

Το Jenkins προορίζεται να είναι εξαιρετικά επεκτάσιμο, με εκατοντάδες πρόσθετα διαθέσιμα για διαφορετικές δυνατότητες. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε κωδικούς, να αυτοματοποιήσετε δοκιμές και να αναπτύξετε εφαρμογές. Έτσι, είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο σε διαφορετικά περιβάλλοντα και περιπτώσεις χρήσης.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Δημιουργεί αυτόματα, δοκιμάζει και αναπτύσσει εφαρμογές κάθε φορά που τροποποιείται η βάση κώδικα.
  • Εύκολη εγκατάσταση και χρήση με διεπαφή που βασίζεται στο web για τον καθορισμό εργασιών και τη δημιουργία ενεργειών και ειδοποιήσεων.
  • Τεράστιο οικοσύστημα plugin με 1500+ πρόσθετα που αυξάνουν τις δυνατότητές του για ποικίλη χρήση.
  • Επιτρέπει κατανεμημένες εκδόσεις σε πολλούς υπολογιστές για αυξημένη απόδοση.
  • Υποστηρίζει σύνθετα έργα που αποτελούνται από χιλιάδες κατασκευές την ημέρα
  • Ένας κεντρικός πίνακας εργαλείων που μπορεί να προσαρμοστεί για την παρακολούθηση της κατάστασης μιας κατασκευής
  • Ένα ισχυρό μοντέλο ασφαλείας που ενσωματώνει έλεγχο ταυτότητας, εξουσιοδότηση και κρυπτογράφηση.
  • Σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε και να δημιουργήσετε αγωγούς γράφοντας ένα σενάριο σε μια γλώσσα προγραμματισμού όπως η Groovy.
  • Ενσωματώνεται με διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κύκλο ζωής ανάπτυξης λογισμικού.
  • Τεράστια ενεργή κοινότητα προγραμματιστών και χρηστών που βοηθά στην ανάπτυξη.

Συντομότερος τρόπος

Η συντόμευση συνδυάζει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός έργου σε μια ενοποιημένη εμπειρία. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να αναπτύσσετε ιδέες μέσω εγγράφων συντομεύσεων και να συνεργάζεστε για τα PRD, τις προδιαγραφές σχεδίασης και τα MVP σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να προγραμματίσετε την εργασία σας μέσω οδικών χαρτών, ορόσημων, ιστοριών και καθυστερήσεων.

Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε οτιδήποτε και να διαχειριστείτε το έργο σας μέσω πινάκων kanban και ανοιξιάτικου σχεδιασμού. Τελικά, μπορείτε να οπτικοποιήσετε ολόκληρη τη ροή εργασίας σας με το εργαλείο και να παρακολουθείτε κάθε πρόοδο.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Δείτε και παρακολουθήστε την πρόοδο της εργασίας σας μέσω των πινάκων kanban.
  • Συνδέστε τις ιδέες σας μέσω εγγράφων απευθείας στην εργασία σας
  • Συνεργαστείτε με ομάδες για να εκπληρώσετε τους εργασιακούς σας στόχους
  • Μια ευρύτερη προβολή της ροής εργασίας μέσω της λειτουργίας χάρτη πορείας
  • Η λειτουργία Spring σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε εργασίες μέσα σε μια συγκεκριμένη περίοδο
  • Ορίστε σημεία ελέγχου στο έργο σας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ορόσημο
  • Πλήρης επισκόπηση της προόδου της εργασίας μέσω αναφορών και αναλύσεων
  • Ευέλικτη ενοποίηση με εργαλεία GitHub, GitLab, Slack, Sentry και άλλα.

Asana

Το Asana είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μεγιστοποιεί τις ικανότητές σας Agile διαχείρισης έργων. Εξουσιοδοτεί την ομάδα σας να επιταχύνει τα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του. Έτσι, η ομάδα σας μπορεί να σχεδιάζει, να οργανώνει και να διαχειρίζεται έργα Agile και Scrum σπριντ με ευελιξία και συνεργασία. Επιπλέον, η ομάδα σας θα λάβει πίνακες, χρονοδιαγράμματα, προσαρμοσμένα πεδία και περισσότερες επιλογές για την ταχεία δημιουργία και κυκλοφορία προϊόντων.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Δημιουργήστε και αναθέστε έργα στα μέλη της ομάδας, ορίστε προθεσμίες και μετρήστε την πρόοδο.
  • Χωρίστε τις εργασίες σε δευτερεύουσες εργασίες και δείτε τις σε διαφορετικές μορφές, όπως λίστες, πίνακες και άλλα.
  • Η λειτουργία παρακολούθησης σφαλμάτων σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε και να διορθώνετε προβλήματα πιο γρήγορα
  • Τα μέλη της ομάδας μπορούν να κάνουν παρατηρήσεις, να προσθέσουν ετικέτες, να μοιραστούν εργασίες και να συνδεθούν μέσω της επιλογής συνομιλίας
  • Εργαλεία για τη διαχείριση έργων, συμπεριλαμβανομένων των προθεσμιών, των ορόσημων και των πινάκων εργαλείων έργων.
  • Η προβολή χαρτοφυλακίου παρέχει μια γρήγορη επισκόπηση πολλών έργων
  • Συνδέεται με πολλές άλλες εφαρμογές, όπως το Google Drive, το Dropbox, το Slack και άλλα.
  • Προσαρμόστε τη ροή εργασίας και τις διαδικασίες σας για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της ομάδας σας
  • Λάβετε λεπτομερή εργαλεία ανάλυσης και αναφοράς για την αξιολόγηση της παραγωγικότητας και της επιτυχίας του έργου.

συμπέρασμα

Η ευέλικτη ανάπτυξη λογισμικού είναι μια άκρως συνεργατική και επαναληπτική στρατηγική που απαιτεί τη χρήση των κατάλληλων εργαλείων. Τα εννέα εργαλεία που καλύπτονται σε αυτήν την ανάρτηση έχουν αναδειχθεί ως οι πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες λύσεις για τις ομάδες ανάπτυξης λογισμικού Agile.

Αυτά τα εργαλεία αξίζουν πραγματικά τον κόπο για διαχείριση έργου και παρακολούθηση εργασιών έως άψογη ενσωμάτωση και δοκιμή. Ως αποτέλεσμα, οι ευέλικτες ομάδες μπορούν να παραμείνουν στην κορυφή του παιχνιδιού τους και να συμβαδίζουν με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες τάσεις χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία.