Τα 7 καλύτερα πληκτρολόγια για Android το 2020, αξιολογήθηκαν

Τα εικονικά πληκτρολόγια ήταν ένα μέσο εισαγωγής δεδομένων από τις πρώτες μέρες των οθονών αφής (Personal Data Assistants). Η μετάβαση από ένα φυσικό πληκτρολόγιο σε ένα εικονικό ήταν αργή αλλά βέβαιη, καθώς η διάταξη και η διαμόρφωση καθιστούν το εικονικό πληκτρολόγιο πιο αποτελεσματικό από τα φυσικά πληκτρολόγια.

Αν και ορισμένοι χρήστες είναι ικανοποιημένοι με τα προεπιλεγμένα πληκτρολόγια της συσκευής τους με ορισμένες προσαρμογές, ενδέχεται να χάνουν ευκαιρίες που παρέχονται από πληκτρολόγια τρίτων κατασκευαστών. Αυτά είναι τα εννέα καλύτερα πληκτρολόγια για android.

Πώς Δοκιμάσαμε

Αυτές οι εφαρμογές δοκιμάστηκαν σε Samsung Galaxy S8 με Android 7.0. Τα κριτήρια για την επιλογή της εφαρμογής ήταν η ακρίβεια της ανάγνωσης της εισόδου αφής από την εφαρμογή, η αποτελεσματικότητα της αυτόματης διόρθωσης και η φιλική προς το χρήστη εμπειρία.

Σημείωση: Κάθε πληκτρολόγιο ξεκινά με μια αναλυτική περιγραφή του τρόπου εγκατάστασης του.

1. Gboard

Gboard μπορεί να είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο πληκτρολόγιο τρίτου κατασκευαστή σε αυτήν τη λίστα. Παίρνει την εφευρετικότητα της Google και τη φέρνει στο παράθυρο εισαγωγής σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την πληκτρολόγηση με το ένα χέρι για συσκευές μεγάλης οθόνης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πληκτρολόγησης παρακολούθησης και υποστηρίζει κάθε γλώσσα στη βιβλιοθήκη Google. Το πιο σημαντικό είναι ότι μαθαίνει. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε νέες λέξεις, το Gboard θα τις μάθει και θα τις ενσωματώσει με την αυτόματη διόρθωση και πρόβλεψή του. Προσπαθεί επίσης να προβλέψει οποιοδήποτε σχετικό emoji μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε με τα γραπτά σας κείμενα. Για επιλεγμένες εφαρμογές, το κουμπί GIF θα έχει πρόσβαση στις εικόνες Google και θα μοιράζεται τα GIF με ένα πάτημα.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες λήψης στην κάμερα Google [Android]

2. SwiftKey

Μέχρι την άφιξη του Gboard, το πληκτρολόγιο για Android ήταν SwiftKey. Μπορεί ήδη να κάνει ό,τι αναμένεται να κάνουν τα εικονικά πληκτρολόγια. Έχει εξαιρετικά θέματα που συμπληρώνουν μια ήδη εντυπωσιακή προεπιλεγμένη διεπαφή, ακριβή αυτόματη διόρθωση, πληκτρολόγηση ίχνους κ.λπ. Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι ότι μπορεί να προσαρμοστεί στο στυλ γραφής σας μόλις το εκκινήσετε. Διαβάζει τα κείμενά σας, τις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και τα email και καταλαβαίνει πώς προτιμάτε να γράφετε και καταγράφει τα μοτίβα και το στυλ σας για να σας δώσει χρήσιμες προβλέψεις. Είναι το μόνο πληκτρολόγιο που μαθαίνει για εσάς αμέσως μόλις ξεκινήσει, τα υπόλοιπα επιλέγουν τα πράγματα καθώς προχωρούν.

3. Πληκτρολόγιο Fleksy + GIF

Fleksy, παρά το ότι είναι εμφανώς παραδοσιακό πληκτρολόγιο, βασίζεται στο να διευκολύνει τη γραφή μέσω της χρήσης απλών χειρονομιών. Η εισαγωγή, η αυτόματη διόρθωση, η πληκτρολόγηση ίχνους είναι αρκετά τυπικές, όπως και οι οπτικές προσαρμογές. Η δυνατότητα που ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα ελέγχου του περιεχομένου σας με χειρονομίες. Μπορείτε να σύρετε προς τα αριστερά για να διαγράψετε μια λέξη, να σύρετε προς τα επάνω για να αναιρέσετε μια αυτόματη διόρθωση, να σύρετε προς τα κάτω για να αλλάξετε μια λίστα επιλογών αυτόματης διόρθωσης και η λίστα συνεχίζεται. Αυτές οι χειρονομίες απαιτούν λίγη καμπύλη εκμάθησης, αλλά μπορείτε να δείτε τα πλεονεκτήματα της ενσωμάτωσης των χειρονομιών στην πληκτρολόγηση αφής.

  Πώς να μεταδώσετε στο Chromecast από το VLC Android

4. Chrooma GIF

Chrooma GIF έχει GIF στο όνομα αλλά είναι ένα κανονικό πληκτρολόγιο με δυνατότητα πρόσβασης σε GIF. Το πληκτρολόγιο είναι αρκετά τυπικό, μπορείτε να εγκαταστήσετε θέματα, μπορείτε να σύρετε προς τα αριστερά για να δείτε έναν ενσωματωμένο διαχειριστή προχείρου, να σύρετε κατά μήκος των emoji για να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλες λειτουργίες όπως η αντιγραφή/επικόλληση. Αν και οι προβλέψεις χειρονομιών δεν ήταν απολύτως ακριβείς, ούτε το aut0- ολοκληρωμένο, αλλά έγινε περισσότερο σωστό παρά λάθος. Ένα τεράστιο πλήθος από τους ισχυρισμούς του ότι είναι το καλύτερο και το πιο καινοτόμο στην αγορά δεν είναι απολύτως ακριβείς, απλώς διαθέτει ενδιαφέροντα θέματα και μαθαίνει καθώς αφιερώνετε χρόνο σε αυτό. Ωστόσο, είναι ένα αξιοπρεπές πληκτρολόγιο GIF, οπότε είναι πάντα ωραίο.

5. Χειρόγραφη εισαγωγή Google

Η εισαγωγή του χειρόγραφου είναι ένα μακροχρόνιο όνειρο στο οποίο στοχεύουν οι προγραμματιστές λογισμικού. Είναι πολύ στενά συνδεδεμένο με την Οπτική Αναγνώριση Χαρακτήρων (OCR) και τη φωνητική είσοδο από άποψη σχεδιασμού. Χειρόγραφη εισαγωγή Google λαμβάνει μια παραδοσιακή υπόθεση σφάλματος (αναγνώριση γραφής) και τη μετατρέπει σε βιώσιμο μέσο εισαγωγής. Ομολογουμένως, δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν μπορεί κανείς να γράψει πολύ άνετα (ή με ακρίβεια) σε μια λεία επιφάνεια που βασίζεται στην αφή, αλλά μόλις ξεπεράσετε αυτόν τον περιορισμό, μπορείτε να δείτε τα πλεονεκτήματά του. Για αρχή, είναι πολύ γρήγορο, αναγνωρίζει το cursisve (σε ένα βαθμό) και μεταφράζεται αρκετά γρήγορα. Με αρκετή πρακτική, θα μπορούσε κανείς να το χρησιμοποιήσει για να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές εισροές.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 38 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

6. Πληκτρολόγιο χάκερ

sThe Πληκτρολόγιο χάκερ μπορεί να μην είναι για τα γούστα όλων, αλλά ανταποκρίνεται σε μια ανάγκη. Δεδομένου ότι το Android βασίζεται στο Linux, μπορεί να είστε από την πεποίθηση που κάνουν περισσότερα από το να περιηγούνται στο Διαδίκτυο ή να παίζουν μερικά παιχνίδια στο τηλέφωνό τους. Μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν να ριζώνουν εκεί μέσα. Το παραδοσιακό πληκτρολόγιο δεν θα κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Το Hacker’s Keyboard διαθέτει κουμπιά όπως ctrl ή alt ή ακόμα και πλήκτρα λειτουργιών. Για τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να επωφεληθείτε από το πληκτρολόγιο του Hacker. Ομολογουμένως δεν υπόσχεται ένα τέτοιο όνομα και είναι απίθανο κάποιος χάκερ να καταφύγει ποτέ σε ένα εικονικό πληκτρολόγιο. Ωστόσο, αυτά τα πλήκτρα εξυπηρετούν τη λειτουργία τους σε περίπτωση που τα χρειαστείτε στην τακτική χρήση. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τα επιπλέον πλήκτρα από τις ρυθμίσεις εάν χρειάζεται.

7. Ελάχιστο

Minuum ενθαρρύνει την απενεργοποίηση της γραμμής διαστήματος (αντικαθίσταται από μια κίνηση ολίσθησης προς τα δεξιά). Η είσοδος είναι καθαρά προγνωστική ως πληκτρολόγιο τόσο μικρό (το προεπιλεγμένο μέγεθος μπορεί να αλλάξει στις ρυθμίσεις). Έχει σχεδιαστεί για τη διατήρηση της ακίνητης περιουσίας της οθόνης. Η πρόβλεψη είναι αρκετά κοντά, ακόμα κι αν δεν την κάνει απόλυτα σωστή, πιθανότατα θα δείτε τη σωστή απάντηση. Εφόσον δεν γράφετε δίγλωσσα, βασίζεστε στην αργκό ή προτιμάτε να μην βασίζεστε στην αυτόματη συμπλήρωση, αυτό το πληκτρολόγιο σάς βοηθά να εξοικονομήσετε χώρο στην οθόνη.