Τα 7 καλύτερα εργαλεία κάμερας Web για χρήστες Linux

Ενώ η πλατφόρμα Linux δεν διαθέτει τόσα προγράμματα webcam όπως το Mac ή τα Windows, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά εργαλεία webcam για Linux. Αν είχατε κάποια προβλήματα να βρείτε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα προβολής κάμερας web για την κάμερα web του υπολογιστή σας ή πρόγραμμα χειρισμού webcam για Linux, αυτή η λίστα είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσει!

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα επτά καλύτερα εργαλεία webcam για την πλατφόρμα Linux!

1. OBS (Open Broadcaster)

Ανοίξτε την εκπομπή είναι ένα εξελιγμένο εργαλείο που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους διαδικτυακούς streamers βίντεο. Ωστόσο, η εφαρμογή κάνει επίσης ένα εξαιρετικό πρόγραμμα χειρισμού webcam και εργαλείο μετάδοσης οθόνης (ειδικά επειδή επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν κάμερες πάνω από εγγραφές/εκπομπές).

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το Open Broadcaster είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για όσους χρησιμοποιούν Linux που πρέπει να παράγουν περιεχόμενο με επαγγελματική εμφάνιση, καθώς μπορεί να χειριστεί πολλές κάμερες ταυτόχρονα, ανεξάρτητα χωρίς δυσκολία.
Στο OBS, είναι δυνατό να αλλάξετε την προεπιλεγμένη είσοδο ήχου, πράγμα που σημαίνει ότι εάν η κάμερα web έχει κακό μικρόφωνο, δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε.
Το OBS μπορεί να μεταδώσει ροή στο Διαδίκτυο σε πολλές υπηρεσίες, όπως το YouTube, το Twitch και άλλες, με λίγη μόνο ρύθμιση.
Η λειτουργία μίξης και λήψης ήχου/βίντεο σε πραγματικό χρόνο σημαίνει ότι το περιεχόμενό σας που παράγεται σε Linux φαίνεται εξαιρετικό.
Το Open Broadcaster υποστηρίζει απεριόριστο αριθμό σκηνών, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να προσανατολίζουν πολλές διαφορετικές λήψεις με κάμερα web και να τις αλλάζουν σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια μιας ροής ή εγγραφής.
Το ενσωματωμένο εργαλείο διαμόρφωσης κάμερας web επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν και να τροποποιούν τον τρόπο με τον οποίο το OBS χειρίζεται κάθε κάμερα web.
Το OBS διαθέτει μια αρθρωτή διεπαφή χρήστη που είναι προσαρμόσιμη.
Εκτός από την εξαιρετική υποστήριξη κάμερας web σε Linux, το Open Broadcaster υποστηρίζει διάφορους τύπους καρτών λήψης.
Η εγγραφή βιντεοπαιχνιδιών σε Linux με σκηνή webcam είναι δυνατή, χάρη στις εκπληκτικές ικανότητες ανίχνευσης βιντεοπαιχνιδιών του OBS.

  Πώς να παίξετε το Overlord στο Linux

2. Καμόσο

Καμόσο είναι ένα απλό εργαλείο εγγραφής κάμερας web για το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας του KDE. Με το Kamoso, οι χρήστες μπορούν εύκολα να εγγράψουν βίντεο απευθείας από οποιαδήποτε κάμερα για το YouTube, να τραβήξουν στιγμιότυπα οθόνης κ.λπ.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το Kamoso διαθέτει μια χρήσιμη δυνατότητα προσθήκης την οποία οι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευτούν για να προσθέσουν λειτουργίες που δεν υποστηρίζει το κύριο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα διαθέτει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο προσαρμογής ρυθμίσεων βίντεο που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν την εμφάνιση της εγγραφής βίντεο. Οι προσαρμογές βίντεο περιλαμβάνουν φωτεινότητα, απόχρωση, αντίθεση, κορεσμό και γάμμα.
Η λειτουργία “Burst” του Kamoso επιτρέπει στο χρήστη να τραβήξει πολλές φωτογραφίες με μία κίνηση, γρήγορα. Αυτή η δυνατότητα είναι χρήσιμη, ειδικά για τη δημιουργία κινούμενων GIF εγγραφών με κάμερα web.
Η ενσωματωμένη λειτουργία προγράμματος περιήγησης γκαλερί επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν γρήγορα βίντεο και φωτογραφίες που έχουν εγγραφεί στο παρελθόν.

3. Τυρί

ο Τυρί Το webcam booth είναι ένα λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να εγγράφουν βίντεο εύκολα, να τραβούν φωτογραφίες και ακόμη και να εφαρμόζουν γραφικά εφέ στην οθόνη.

Το Cheese είναι μέρος του περιβάλλοντος επιφάνειας εργασίας Gnome, αν και πολλά άλλα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας GTK το χρησιμοποιούν επίσης.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το Cheese είναι μια από τις μοναδικές εφαρμογές webcam στο Linux που επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν γρήγορα εφέ στις εγγραφές βίντεο ή τις φωτογραφίες τους με σχετική ευκολία.
Η εφαρμογή webcam Cheese διαθέτει ένα χρήσιμο χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης που ενημερώνει τον χρήστη πότε ξεκινά η εγγραφή.
Η “Λειτουργία ριπής” στο Cheese επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν τον αριθμό των φωτογραφιών που θα τραβήξουν με μία κίνηση με μια κάμερα web.
Το Cheese διαθέτει λειτουργία Kiosk που επιτρέπει στην εφαρμογή να καταγράφει/βγάλει φωτογραφίες με την κάμερα web σε πλήρη οθόνη. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδανική για τη ρύθμιση ενός υπολογιστή web κάμερας γραφείου.

  7 καλύτερα σκοτεινά θέματα για Linux το 2019

4. Κίνηση

Κίνηση είναι ένα εργαλείο ασφαλείας με επίκεντρο την κάμερα. Η κύρια λειτουργία του είναι να παρακολουθεί το βίντεο για ανεπαίσθητες αλλαγές, καθώς και κίνηση.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το Motion έχει υποστήριξη για συσκευές webcam Video4Linux, καθώς και για κάμερες δικτύου.
Με το Motion, οι χρήστες δεν έχουν κολλήσει με μία μόνο μορφή ροής. Αντίθετα, η εφαρμογή έχει υποστήριξη για μερικούς διαφορετικούς τύπους ροών για τις συσκευές που μπορούν να συνδεθούν σε αυτήν.
Το εργαλείο παρακολούθησης ασφάλειας κίνησης είναι εξαιρετικά παραμετροποιήσιμο, με δεκάδες τροποποιήσεις ρυθμίσεων και δυνατότητες που το καθιστούν ιδανικό για όσους θέλουν να πάρουν τον απόλυτο έλεγχο της ασφάλειάς τους χρησιμοποιώντας Linux.
Το Motion είναι προσβάσιμο στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, επομένως εάν ρυθμιστεί σε διακομιστή Linux, οποιοσδήποτε στο δίκτυο μπορεί να έχει πρόσβαση στο κέντρο ασφαλείας Motion.

5. Guvcview

GTK+ UVC Το Viewer είναι ένα εργαλείο προβολής κάμερας web για Linux. Δεν είναι θάλαμος webcam ή εργαλείο στούντιο ηχογράφησης. Αντίθετα, η κύρια λειτουργία του GTK+ UVC Viewer είναι να κάνει τη λήψη φωτογραφιών μέσω webcam σε Linux χωρίς κόπο.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Δεκάδες διαμορφώσιμες λειτουργίες, όπως φωτεινότητα κάμερας, αντίθεση, κορεσμός, ισορροπία λευκού, θερμοκρασία εικόνας, γάμμα και άλλα.
Το Guvcview διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο μίξης ήχου που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν εύκολα το ενσωματωμένο μικρόφωνο πολλών webcam.
Το πρόγραμμα διαθέτει μετρητή FPS στη γραμμή τίτλου για εύκολη παρακολούθηση του βίντεο κατά τη διάρκεια των εγγραφών βίντεο.

  Πώς να φιλοξενήσετε έναν διακομιστή Minecraft σε Linux

6. Καμοράμα

Θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία με την κάμερα web στον υπολογιστή σας Linux; Κάντε το με Καμοράμα; μια απλή εφαρμογή λήψης φωτογραφιών μέσω webcam.

Αν και υπάρχουν πολλές εφαρμογές λήψης φωτογραφιών web κάμερας για Linux, το Camorama ξεχωρίζει προσφέροντας πολλά φίλτρα εικόνας.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Εκτός από τη λήψη τοπικού βίντεο σε κάμερες web, το Camorama μπορεί να συνδέσει και να εγγράψει αρχεία βίντεο σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία (προς το παρόν, αυτή η δυνατότητα υποστηρίζει μόνο FTP).
Το Camorama μπορεί να αποθηκεύσει φωτογραφίες σε μορφές JPEG και PNG.
Η λειτουργία αυτόματης λήψης λειτουργεί παρόμοια με το “burst” και επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα.
Οι χρήστες μπορούν να τροποποιήσουν την ισορροπία λευκού, τη φωτεινότητα, το χρώμα και την απόχρωση.
Το Camorama διαθέτει έναν μετρητή FPS που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της διεπαφής χρήστη, ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να προσδιορίζουν την ποιότητα του βίντεο που εγγράφουν. Το εργαλείο καταμέτρησης FPS εμφανίζει επίσης τον μέσο ρυθμό καρέ.

7. wxCam

wxCamένα αναζωογονητικά απλό εργαλείο εγγραφής webcam για Linux, προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα λήψης βίντεο, φωτογραφιών και ακόμη και σύνδεσης σε κάμερες web της Philips για εργασία με την αστρονομία.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το wxCam υποστηρίζει τη λήψη φωτογραφιών μέσω webcam με το πρόγραμμα οδήγησης Video4linux και μπορεί να αποθηκεύσει φωτογραφίες σε διάφορες μορφές, όπως JPEG, TIF, BMP, PNG, XMP και PCX.
Με το wxCam, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε πολλά διαφορετικά εφέ βίντεο, όπως λειτουργία καθρέφτη, μονόχρωμη, ακόμη και λειτουργία διόρθωσης χρώματος.
Η εγγραφή βίντεο στην wxCam είναι εντελώς χωρίς απώλειες, επομένως οι εγγραφές από κάμερες web φαίνονται άριστες.
Η wxCam υποστηρίζει την κάμερα web της Philips, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας προσαρμογής της ταχύτητας κλείστρου, των FPS και άλλων.