Τα 7 καλύτερα βιβλία για να κατακτήσετε την τέχνη του Ethical Hacking

Ψάχνετε για ένα εξαιρετικό βιβλίο για να εξοικειωθείτε με ισχυρές ηθικές δεξιότητες hacking; Ακολουθούν μερικά εξαιρετικά που μπορείτε να επιλέξετε για να αποκτήσετε γνώσεις και να επιταχύνετε την καριέρα σας στο ηθικό hacking.

Καθώς ο ψηφιακός κόσμος επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς, φέρνει μαζί του εκατοντάδες αγνώστους κινδύνους που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των δεδομένων – όχι μόνο των κοινών χρηστών του Διαδικτύου αλλά και όλων των μεγάλων οργανισμών.

Σήμερα, κάθε πληροφορία που μοιράζεστε στο διαδίκτυο, είτε πρόκειται για προσωπικές ταυτότητες, τραπεζικές πληροφορίες κ.λπ., μπορεί να γίνει κατάχρηση εάν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου καταφέρουν να τις κλέψουν. Μπορούν όμως να το κάνουν; Με εισβολή ή διάρρηξη στα συστήματα ή τους διακομιστές όπου βρίσκονται αυτές οι πληροφορίες.

Η πειρατεία σημαίνει πρόσβαση σε εμπιστευτικά δεδομένα που οι επαγγελματίες έχουν διατηρήσει διακριτικά. Όταν οι προγραμματιστές κάνουν λάθη, το σύστημα γίνεται ευάλωτο και οι χάκερ εκμεταλλεύονται αυτά τα ελαττώματα για να εισβάλουν στο σύστημα. Το hacking είναι ένα σοβαρό αδίκημα που πραγματοποιείται από χάκερ μαύρου καπέλου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για πολλές ανήθικες δραστηριότητες.

Για να αποτρέψουν τέτοιες απόπειρες πειρατείας, οργανισμοί και κυβερνητικές εταιρείες προσλαμβάνουν ηθικούς χάκερ που αξιοποιούν ηθικές μεθόδους εισβολής για να εντοπίσουν κενά στα συστήματα/δίκτυα υπολογιστών και να βρουν αντίμετρα για να ενισχύσουν αυτές τις αδυναμίες.

Αυτός ο τύπος hacking πραγματοποιείται για την προστασία του δικτύου ή των ιστοσελίδων από ιούς και επικίνδυνες, ανήθικες πρακτικές hacking.

Οι επαγγελματίες, ηθικοί χάκερ μπορούν να αποκαταστήσουν την ασφάλεια ενός κατεστραμμένου συστήματος και να βρουν τον ένοχο με τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους. Έτσι, το ηθικό hacking, όπως μπορείτε να συμπεράνετε, είναι μια αρκετά συναρπαστική επιλογή καριέρας.

Σημασία του ηθικού hacking

Οι ηθικοί χάκερ εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς σε οργανισμούς για να βοηθήσουν στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας τους και στην πρόληψη οποιασδήποτε κατάστασης κρίσης. Το ηθικό hacking είναι κρίσιμο με τρεις τρόπους:

  • Σας επιτρέπει να αναγνωρίζετε κάθε αδύναμο σημείο στο δίκτυό σας, ώστε να μπορείτε να το επιδιορθώσετε αμέσως πριν το εκμεταλλευτούν οι χάκερ ή οι εγκληματίες.
  • Εφαρμόζουν ισχυρά μέτρα ασφαλείας και αναπτύσσουν εργαλεία για την εξάλειψη των τρωτών σημείων του συστήματος.
  • Επιπλέον, βοηθά στην εκπαίδευση των μελών του προσωπικού σε θέματα κυβερνοασφάλειας, ώστε να μην πέσουν θύματα άλλων τύπων επιθέσεων όπως το phishing.

Για να το θέσω αλλιώς, ηθικοί χάκερ εισέρχονται στο σύστημα και διασφαλίζουν ότι όλα τα δεδομένα της εταιρείας είναι ασφαλή. Ως αποτέλεσμα αυτού του προληπτικού μέτρου, οι εταιρείες μπορούν να αποτρέψουν τον εαυτό τους από το να εκθέσουν σημαντικά δεδομένα σε χάκερ.

  Ακόμη και 25 χρόνια μετά, το Iomega Zip είναι αξέχαστο

Ethical Hacking εναντίον Penetration Testing: Ποιες είναι οι διαφορές;

Οι δοκιμές διείσδυσης και το ηθικό hacking διαφέρουν θεμελιωδώς το ένα από το άλλο. Μερικές διαφορές είναι οι εξής:

  • Οι περισσότερες δοκιμές διείσδυσης είναι σύντομες και χρονικά περιορισμένες. Αντίθετα, οι ηθικοί χάκερ έχουν περισσότερο χρόνο να δοκιμάσουν και να παράσχουν αποτελέσματα.
  • Οι ηθικοί χάκερ πρέπει να υπογράψουν νομικά έγγραφα προτού ξεκινήσουν τις δοκιμές. Οι ελεγκτές διείσδυσης πρέπει να ολοκληρώσουν μια ελάχιστη ποσότητα νομικών εγγράφων.
  • Ένας ηθικός χάκερ χρειάζεται πολύ περισσότερες γνώσεις από έναν ελεγκτή στυλό, ο οποίος πρέπει να είναι εξοικειωμένος με την περιοχή στην οποία διεξάγει ένα τεστ στυλό.
  • Ένας ελεγκτής στυλό χρειάζεται πρόσβαση μόνο στο σύστημα στο οποίο πρέπει να πραγματοποιήσει δοκιμή διείσδυσης. Από την άλλη πλευρά, ένας ηθικός χάκερ χρειάζεται πρόσβαση στο πλήρες δίκτυο για να κάνει τη δουλειά του.

Γιατί πρέπει να μάθουμε το Ethical Hacking;

Το Ethical Hacking είναι μια περιπετειώδης και προσοδοφόρα επιλογή καριέρας εκεί έξω. Ακολουθούν ορισμένοι σοβαροί λόγοι για τους οποίους οι ηθικές δεξιότητες hacking είναι απαραίτητες.

Αναγνωρίστε τη νοοτροπία ενός χάκερ

Ένας χάκερ με μαύρο καπέλο είναι η κύρια απειλή για την ασφάλεια ενός οργανισμού, επομένως η κατανόηση των μεθόδων λειτουργίας του επιτρέπει στους υπερασπιστές να αναγνωρίζουν πιθανές απειλές. Στην πραγματικότητα, ένα δίκτυο δεν μπορεί να είναι εντελώς απαλλαγμένο από επιθέσεις. Ωστόσο, με την ηθική πειρατεία, οι επαγγελματίες της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μπορούν να μειώσουν τον αντίκτυπο της πιθανής απειλής και να διαθέσουν περιορισμένους πόρους για να μειώσουν την πιθανότητα επιτυχίας μιας επίθεσης.

Βοηθά στην ανάπτυξη και τον ποιοτικό έλεγχο

Κατά την ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος, οι προγραμματιστές συνήθως παραιτούνται από τις δοκιμές ασφαλείας λόγω χρονικών περιορισμών, αφήνοντας το πρόγραμμα ευάλωτο σε κλοπή και πειρατεία. Ωστόσο, εάν υπάρχει ένας ηθικός χάκερ, η δοκιμή ασφαλείας μπορεί να πραγματοποιηθεί γρήγορα, αποτελεσματικά και διεξοδικά χρησιμοποιώντας τις καλύτερες διαθέσιμες τεχνικές.

Πληρώνει καλά

Ο μέσος μισθός για όσους εργάζονται στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι σημαντικά υψηλότερος από εκείνους που εργάζονται σε άλλους τομείς της πληροφορικής. Αυτό συμβαίνει για τον απλό λόγο ότι η ανάπτυξη και η μακροζωία της επιχείρησης εξαρτώνται από την προστασία των διαδικτυακών δεδομένων από κυβερνοεπιθέσεις.

Προγράμματα Bounty

Αρκετοί τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Amazon και η Meta έχουν προγράμματα επιβράβευσης όπου αν κάποιος χάκερ σε όλο τον κόσμο καταφέρει να εντοπίσει ένα σφάλμα ή μπορεί να χακάρει το δίκτυο, η εταιρεία τον ανταμείβει αδρά.

Εάν είστε πρόθυμοι να αποκτήσετε γνώσεις σχετικά με το ηθικό hacking ή σκοπεύετε να κάνετε καριέρα στον ίδιο τομέα, εδώ είναι μια σύνοψη των καλύτερων βιβλίων ηθικής πειρατείας που μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια.

Αλλά πριν ξεκινήσουμε, ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σας υπενθυμίσουμε ότι η ηθική εισβολή εκτελείται μόνο μετά από άδεια του οργανισμού. Διαφορετικά, καθίσταται ανήθικο και μερικές φορές μπορεί να αποτελεί σοβαρό αδίκημα σύμφωνα με τους νόμους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση NumPy argmax() στην Python

Hacking: The Art of Exploitation

Στο βιβλίο του, Hacking: The Art of Exploitation, ο Jon Erikson μοιράζεται κατανοητά την τέχνη και την επιστήμη του hacking με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να μπορούν να το κατανοήσουν.

Το βιβλίο συζητά τις βασικές αρχές του προγραμματισμού C από την οπτική γωνία ενός χάκερ, μαζί με την πλήρη εικόνα της αρχιτεκτονικής μηχανών, των επικοινωνιών δικτύου και των υπαρχουσών τεχνικών hacking.

Το βιβλίο The Art of Exploitation διδάσκει πώς να:

  • Πρόγραμμα χρησιμοποιώντας σενάρια C και shell.
  • Καταστρέψτε τη μνήμη του συστήματος για να εκτελέσετε αυθαίρετο κώδικα
  • Επιθεωρήστε τους καταχωρητές επεξεργαστή και τη μνήμη συστήματος με έναν εντοπισμό σφαλμάτων
  • Ξεπεράστε τα κοινά μέτρα ασφαλείας
  • Αποκτήστε πρόσβαση σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή
  • Τροποποιήστε τη συμπεριφορά καταγραφής διακομιστή για να αποκρύψετε την παρουσία σας
  • Ανακατεύθυνση της κυκλοφορίας δικτύου, απόκρυψη ανοιχτών θυρών, παραβίαση συνδέσεων TCP και πολλά άλλα.

Hacking and Penetration Testing

Το Basics of Hacking and Penetration Testing από τον Patrick Engebretson περιλαμβάνει οδηγίες βήμα προς βήμα για τη διεξαγωγή δοκιμών διείσδυσης και την εκτέλεση ηθικής πειρατείας. Αυτό το βιβλίο παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σε συμβούλους ασφαλείας, ερασιτέχνες επαγγελματίες της InfoSec και φοιτητές,

Το βιβλίο προσφέρει μια κρυστάλλινη εξήγηση για το πώς οι μαθητές μπορούν να αναπτύξουν σύγχρονα εργαλεία hacking για να ολοκληρώσουν τη δοκιμή διείσδυσης και να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματά τους.

Η μεθοδολογία τεσσάρων βημάτων για τη διεξαγωγή δοκιμών διείσδυσης βοηθά τους μαθητές να κατανοήσουν την τεχνική τεχνογνωσία που απαιτείται για να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στο ηθικό hacking και να αποκτήσουν καλύτερες γνώσεις για την επιθετική ασφάλεια. Το βιβλίο καλύπτει εργαλεία όπως το Backtrack Linux, το Google reconnaissance, το MetaGooFil, το dig, το Nmap, το Nessus και το Metasploit, μεταξύ πολλών άλλων.

Ethical Hacking: Εισαγωγή

Το Ethical Hacking από τον Daniel G. Graham είναι ένας λεπτομερής οδηγός για το πώς να χακάρετε συστήματα υπολογιστών που βοηθούν στην κατανόηση των σύγχρονων τεχνικών hacking, όπως πώς να καταγράφετε την κυκλοφορία, να δημιουργείτε ή να αναπτύσσετε trojans, να εκτελείτε εντολές από απόσταση κ.λπ.

Με βάση τα σχόλια που δόθηκαν από τους μαθητές, το βιβλίο πραγματεύεται εκείνες τις πτυχές του ηθικού hacking που δεν καλύπτονται συχνά σε άλλα βιβλία.

Τα προηγμένα κεφάλαια του βιβλίου παρέχουν μαθήματα για το πώς να ανακαλύψετε νέα τρωτά σημεία, να δημιουργήσετε trojan και rootkits, να εκμεταλλευτείτε ιστότοπους με ένεση SQL και να κλιμακώσετε τα προνόμιά σας για εξαγωγή διαπιστευτηρίων. Το βιβλίο είναι ένα είδος μαθήματος crash για φοιτητές που φιλοδοξούν να γίνουν ελεγκτές διείσδυσης, ερευνητές ασφάλειας ή αναλυτές κακόβουλου λογισμικού.

Η Τέχνη της Αορατότητας

Στο βιβλίο του The Art of Invisibility, ο Kevin Mitnick, ένας από τους διάσημους χάκερ στον κόσμο, παρέχει πραγματικές αμυχές όπως τεχνικές εύκολου χρονισμού, αντίμετρα κ.λπ., για να μεταδώσουν πολύτιμα μαθήματα στους κοινούς χρήστες του Διαδικτύου, ώστε να προστατεύονται οι ίδιοι και τα μέλη της οικογένειάς τους. Σε σύνδεση.

  Πώς να αποθηκεύσετε ένα φύλλο Excel ως PDF

Ο Kevin ρίχνει φως στο πώς οι πληροφορίες σας στο διαδίκτυο είναι ευάλωτες και πώς χρησιμοποιούνται χωρίς τη γνώση ή την άδειά σας.

Οι φθηνές τακτικές που συζητά, εάν εφαρμοστούν σωστά, βοηθούν στη μεγιστοποίηση του διαδικτυακού απορρήτου που σας αξίζει στην εποχή του Διαδικτύου, όπου κάθε δραστηριότητά σας παρακολουθείται και αποθηκεύεται και η προσωπική σας ταυτότητα διακυβεύεται.

Hands-on Hacking

Το Hands-on Hacking, γραμμένο από τον Matthew Hickey, έναν έμπειρο ηθικό επαγγελματία hacking, παρέχει μια γρήγορη και πρακτική εισαγωγή στις τεχνικές hacking που βοηθούν τους αναγνώστες να κατανοήσουν τους πραγματικούς κινδύνους που κρύβονται στον εικονικό κόσμο και αποτελούν απειλές για τα δεδομένα σας.

Οι αναγνώστες θα αποκτήσουν γνώσεις για την τέχνη των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο από τις εκτεταμένες γνώσεις του συγγραφέα με βάση την εμπειρία του στον τομέα του hacking και των δικτύων υπολογιστών. Το βιβλίο σας μεταφέρει σε ένα ενδιαφέρον ταξίδι από την οπτική γωνία του χάκερ που εστιάζει κυρίως στην υποδομή συστήματος της εταιρείας-στόχου και εξηγεί πώς μπορείτε να έχετε πρόσβαση στους διακομιστές και τα δεδομένα.

Εκτός από αυτό, το βιβλίο διερευνά επίσης θέματα όπως η παραβίαση ενός δικτύου από μια εξωτερική παράμετρο δικτύου, η εύρεση τρωτών σημείων και η παραβίαση εσωτερικών εταιρικών συστημάτων.

Hacking: Οδηγός για αρχάριους

Μπορείτε να μελετήσετε τον οδηγό Hacking for Beginners, γραμμένο από τον Josh Thompson, για να κατανοήσετε καλύτερα την καθημερινή δουλειά των επαγγελματιών χάκερ και να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο hacking.

Το βιβλίο συζητά θέματα όπως πώς να χακάρεις έναν υπολογιστή, διαφορετικές μεθόδους πλαστογράφησης, πειρατεία κινητών και smartphone, διείσδυση ιστοτόπων και άλλα παρόμοια που είναι απαραίτητα για να μπεις στον μυστικό κόσμο του ηθικού hacking.

Μπορείτε να εξοικειωθείτε με τις αποδεδειγμένες στρατηγικές hacking και να μάθετε να γράφετε πραγματικό κώδικα για να πάρετε τα χέρια σας στο ηθικό hacking ή να ξεκινήσετε την καριέρα σας στον ίδιο τομέα.

Εκτός από το ότι σας διδάσκει τις θεμελιώδεις μεθοδολογίες hacking, το βιβλίο σας διαφωτίζει επίσης να προστατεύσετε την ταυτότητα και τα προσωπικά σας δεδομένα από τα αδιάκριτα βλέμματα των κυβερνοπάνκ.

Μάθετε Ethical Hacking από το μηδέν

Το Learn Ethical Hacking, γραμμένο από τον Zaid Sabih, σας εξοικειώνει με τη λειτουργία ενός συστήματος υπολογιστή και τις ευάλωτες πτυχές του.

Δεύτερον, σας καθοδηγεί για το πώς να χακάρετε τα συστήματα υπολογιστών εκμεταλλευόμενοι αυτές τις αδυναμίες, με σκοπό να προσδιορίσετε τις πτυχές ασφαλείας των μηχανημάτων. Και, για να μην ξεχνάμε, το βιβλίο παρέχει στέρεες συμβουλές για να προστατεύσετε τα συστήματά σας από πιθανές επιθέσεις από χάκερ.

Εξηγεί τις στοιχειώδεις ηθικές τεχνικές hacking και σας καθοδηγεί για το πώς να εκτελέσετε το hacking με ασφάλεια και νόμιμο τρόπο. Το βιβλίο σάς επιτρέπει επίσης να εξερευνήσετε έννοιες δικτυακής πειρατείας. εξηγεί πώς μπορείτε να δοκιμάσετε την ασφάλεια των ενσύρματων και ασύρματων δικτύων, να σπάσετε τον κωδικό πρόσβασης των δικτύων Wi-Fi και να κατασκοπεύσετε συνδεδεμένες συσκευές.

Τυλίγοντας

Αυτή ήταν μια σύντομη επισκόπηση ορισμένων από τα εξέχοντα βιβλία σχετικά με το ενδιαφέρον θέμα του ηθικού hacking. Το Ethical Hacking είναι πράγματι ένα τεράστιο θέμα και τα βιβλία που αναφέρονται παραπάνω θα παρέχουν αρκετό υλικό για να διευρύνετε τη διάνοιά σας και να σας δώσουν την απαραίτητη ώθηση που απαιτείται για να αποκτήσετε την τέχνη του ηθικού hacking.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ορισμένα μαθήματα ηθικής hacking για να γίνετε ειδικός σε θέματα ασφάλειας.