Τα 6 καλύτερα εργαλεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων για Linux

Προσπαθείτε να ασχοληθείτε με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στην πλατφόρμα Linux και δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε; Κουραστήκατε να ψάχνετε στον Ιστό για το τέλειο εργαλείο εξόρυξης; Μπορούμε να βοηθήσουμε! Δείτε τη λίστα μας με τα πέντε καλύτερα εργαλεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων για Linux!

1. CGMiner

Το CGMiner είναι ένα εργαλείο εξόρυξης Bitcoin γραμμένο με τη γλώσσα προγραμματισμού C. Έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε συσκευές εξόρυξης ASIC, λειτουργεί τόσο σε Windows όσο και σε Linux και είναι ιδανικό για προχωρημένους χρήστες κρυπτονομισμάτων.

Η εφαρμογή CGMiner βασίζεται στη γραμμή εντολών και οι χρήστες αλληλεπιδρούν μαζί της μέσω μιας διεπαφής γραμμής εντολών. Μπορεί να εξορύξει για Bitcoin χρησιμοποιώντας πολλαπλές μεθόδους (GPU και CPU) και το κάνει αρκετά αποτελεσματικά.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το CGMiner στοχεύει ρητά τις συσκευές ASIC, αλλά οι χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό σε παραδοσιακό υλικό που δεν είναι ASIC μπορούν να το εκτελέσουν.
Το λογισμικό CGMiner υποστηρίζει την εξόρυξη για Bitcoin χρησιμοποιώντας είτε CPU είτε GPU.
Δυνατότητα εξόρυξης σε συσκευές FPGA.
Το CGMiner είναι cross-platform και λειτουργεί σε Windows, επομένως, εάν έχετε αποκλειστικές μηχανές εξόρυξης που χρησιμοποιούν διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ίδιο εργαλείο εξόρυξης.
Υποστηρίζει ομαδοποιημένη εξόρυξη Stratum και GBT.
Το CGMiner μπορεί να αποθηκεύσει προσωρινά τις υποβολές για να αποτρέψει την απώλεια δεδομένων κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος/δικτύου.
Το CGMiner έχει αναπτυχθεί έχοντας κατά νου πολλές συσκευές εξόρυξης Bitcoin εκτός ραφιού και υποστηρίζει συσκευές όπως BitForce, Icarus, Modminer και άλλες.

Λήψη – CGMiner

Υπάρχουν πακέτα CGMiner με δυνατότητα λήψης στο Pkgs.org για Arch Linux, CentOS, Debian και Ubuntu. Πιάσ’τους εδώ.

2. BFGMiner

Το BFGMiner είναι ένα εργαλείο εξόρυξης bitcoin για Windows και Linux. Είναι πολύ παρόμοιο με το CGMiner και έχει πανομοιότυπα χαρακτηριστικά. Με αυτά τα λόγια, έχει μερικές ειδικές προσθήκες που θα λατρέψουν οι βετεράνοι εξορύκτες Bitcoin.

  Πώς να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hiri σε Linux

Αυτό το εργαλείο εξόρυξης είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά εργαλεία εξόρυξης Bitcoin και δεν προορίζεται με κανέναν τρόπο για τον μέσο χρήστη.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το BFGMiner υποστηρίζει την εξόρυξη με πολλές συσκευές ταυτόχρονα.
Το πρόγραμμα υποστηρίζει λογισμικό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων ASIC και FPGA.
Το BFGMiner διαθέτει μια λειτουργία δυναμικού ρολογιού, που μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να αξιοποιήσουν στο έπακρο το υλικό εξόρυξης.
Το BFGMiner υποστηρίζει πολύ υλικό εξόρυξης.
Όπως το CGMiner, το εργαλείο BFGMiner μπορεί να αποθηκεύσει προσωρινά μια υποβολή εξόρυξης σε περίπτωση απώλειας ισχύος.
Μπορεί να σταματήσει, να ξεκινήσει και να επανεκκινήσει μια συσκευή σε μια στιγμή.
Το BFGMiner μπορεί να εντοπίσει αυτόματα μια αποτυχημένη πισίνα εξόρυξης και να την απενεργοποιήσει.

Λήψη – BFGMiner

Τα δυαδικά αρχεία του BFGMiner για Arch Linux, Debian, OpenMandriva και Ubuntu είναι διαθέσιμα για λήψη σε αυτόν τον σύνδεσμο εδώ. Μπορείτε επίσης να πάρετε τον πηγαίο κώδικα για το BFGMiner από την επίσημη ιστοσελίδα.

3. MultiMiner

Το MultiMiner είναι ένα εργαλείο εξόρυξης πολλαπλών πλατφορμών που λειτουργεί σε Linux. Στόχος του είναι να βοηθήσει τον μέσο άνθρωπο να αποκτήσει κρυπτονομίσματα, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί και πιο προχωρημένους χρήστες.

Η εφαρμογή είναι cross-platform, λειτουργεί σε Windows, Mac και Linux και ισχυρίζεται ότι οι χρήστες μπορούν «να ξεκινήσουν την εξόρυξη σε λίγα λεπτά».

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το MultiMiner υποστηρίζει επιτραπέζιους υπολογιστές και τα τρία κύρια λειτουργικά συστήματα. Επίσης, έχει υποστήριξη για εξόρυξη σε εξειδικευμένο υλικό ASIC και FPGA.
Οι χρήστες μπορούν να κάνουν εξόρυξη τόσο για Bitcoin όσο και για κρυπτονομίσματα Litecoin.
Το MultiMiner διαθέτει ένα στοιχείο εφαρμογής για φορητές συσκευές, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των στατιστικών των συσκευών εξόρυξης.
Το MultiMiner μπορεί να δικτυωθεί και να επικοινωνεί με άλλες συσκευές εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στο δίκτυο (χρησιμοποιώντας το BFGMiner) και είναι δυνατή η ανταλλαγή του νομίσματος που εξορύσσεται εξ αποστάσεως.
Με την εφαρμογή MultiMiner, οι χρήστες μπορούν να συνδέονται και να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως συσκευές εξόρυξης στο δίκτυο ή μέσω USB. Ο χρήστης μπορεί να τα κλείσει και να τα κλείσει από απόσταση ανά πάσα στιγμή.
Το εργαλείο διαθέτει μια ξεχωριστή εφαρμογή παρακολούθησης στατιστικών στοιχείων (τόσο για επιτραπέζιους όσο και για κινητά) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των εξορύξεων νομισμάτων σας.
Το MultiMiner έχει μια λειτουργία ειδοποίησης που υποδεικνύει ποια νομίσματα είναι επί του παρόντος κερδοφόρα.

  Η πτώση του Max Payne στο Linux

Λήψη – MultiMiner

Αποκτήστε την έκδοση Linux του MultiMiner επισκεπτόμενοι τους επίσημη ιστοσελίδα. Ίσως χρειαστεί να μεταγλωττίσετε την έκδοση Linux από την πηγή για να τη χρησιμοποιήσετε.

4. Minergate Miner

Εάν δεν γνωρίζετε πολλά για το κρυπτονομίσματα, Minergate είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Όταν εγκατασταθεί, ο καθένας μπορεί να εξορύξει μια πληθώρα κρυπτονομισμάτων με λίγη προσπάθεια, έρευνα ή επένδυση υλικού.

Το Minergate είναι cross-platform και λειτουργεί σε Windows, Linux, Mac και Android, επομένως σε όποια πλατφόρμα και αν βρίσκεστε, θα μπορείτε να έχετε στα χέρια σας ψηφιακά νομίσματα!

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το Minergate είναι εύκολο στην εγκατάσταση και εκτέλεση σε πολλές διαφορετικές διανομές Linux, μια ωραία αλλαγή από τη δύσκολη εγκατάσταση που έχουν πολλά εργαλεία εξόρυξης Linux.
Τα νομίσματα που εξορύσσετε στην υπηρεσία Minergate μπορούν να εξαργυρωθούν απευθείας από τον ιστότοπό τους, αντί να βασίζεστε σε υπηρεσία τρίτου μέρους.
Επιτρέπει στους χρήστες να εξορύσσουν μια μεγάλη ποικιλία κρυπτονομισμάτων με μικρή ρύθμιση (Zcash, Bitcoin Gold, Ethereum, Ethereum Classic, Bitcoin, Bytecoin, Monero, Monero Original, FantomCoin, Aeon coin, Litecoin.)
Το πρόγραμμα διαθέτει μια δυνατότητα «ειδοποίησης» που ειδοποιεί τους χρήστες όταν είναι κερδοφόρο να ξεκινήσουν την εξόρυξη ενός συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος.
Το Minergate διαθέτει ένα εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης που μπορούν να εκτελέσουν οι χρήστες για να προσδιορίσουν εάν ο υπολογιστής τους μπορεί να εξορύξει και ποια θα είναι η έξοδος.
Η υπηρεσία Minergate επιτρέπει στους χρήστες να εξαργυρώνουν τα κρυπτονομίσματα που έχουν εξορύξει κάθε μέρα, χωρίς όριο στο ποσό των νομισμάτων.

Λήψη – Minergate

Για να αποκτήσετε το Minergate για Linux, επισκεφτείτε τη σελίδα λήψης Minergate.com. Υποστηρίζουν τόσο το Ubuntu όσο και το Fedora.

  Πώς να παίξετε το Project CARS 2 στο Linux

5.Εκσκαφέας

Θέλετε να εξορύξετε alt-coin σε Linux με τη GPU Nvidia; Αν ναι, μπορεί να σας ενδιαφέρει το Excavator, η εφαρμογή γραμμής εντολών που στοχεύει ειδικά την αρχιτεκτονική Cuda της Nvidia για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Το Excavator είναι κλειστού κώδικα και λειτουργεί μόνο με την υπηρεσία NiceHash. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχουν πολλά εργαλεία εξόρυξης για τη Nvidia, αυτή η εφαρμογή είναι μία από αυτές που πρέπει να δοκιμάσετε!

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το Excavator υποστηρίζει τις περισσότερες σύγχρονες GPU της Nvidia.
Η εξόρυξη χαμηλής έντασης υποστηρίζεται από το NiceHash Excavator και επιτρέπει στον χρήστη να περιορίσει τους πόρους που μπορεί να χρησιμοποιήσει το NiceHash.
Ο εκσκαφέας έχει ένα χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς.
Εύκολη εγκατάσταση, εγκατάσταση και χρήση στις περισσότερες διανομές Linux, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε ενεργό ανάπτυξη.
Το Excavator είναι cross-platform και έχει έκδοση Windows.

Λήψη – NiceHash Excavator

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Nicehash Excavator; Επισκεφθείτε το Σελίδα απελευθέρωσης εκσκαφέα στη σελίδα GitHub για την έκδοση Linux.

6. cpuminer-multi

Το Cpuminer-multi είναι μια διχάλα του αρχικού εργαλείου cpuminer με μεγάλη εστίαση σε αρχιτεκτονικές CPU πολλαπλών νημάτων. Εκτελείται σε ένα τερματικό και όπως η παλιά εφαρμογή cpuminer, έχει πρόσβαση σε πολλαπλούς αλγόριθμους εξόρυξης, γεγονός που καθιστά τη λήψη ψηφιακών κρυπτονομισμάτων πολύ αποτελεσματική!

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Όπως πολλά από τα εργαλεία εξόρυξης αυτής της λίστας, το cpuminer-multi είναι cross-platform και υποστηρίζει άλλα λειτουργικά συστήματα εκτός από το Linux.
Το Cpuminer-multi εστιάζει σε μεγάλο βαθμό σε CPU πολλαπλών νημάτων και σύγχρονες αρχιτεκτονικές CPU.
Το Cpuminer-multi λειτουργεί σε πολλές διαφορετικές αρχιτεκτονικές CPU, όπως ARM, x86 και x86_64 bit.
Μπορεί να εξορύξει Bitcoin, Monero και πολλούς άλλους τύπους κρυπτονομισμάτων.
Πολύ εύκολο στη ρύθμιση, με καλή τεκμηρίωση και διαθέτει δυαδική έκδοση που εκτελείται στις περισσότερες διανομές Linux.

Λήψη – cpuminer-multi

Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα στη διανομή Linux σας, ελέγξτε το έργο Σελίδα Github. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστεί να δημιουργήσετε μόνοι σας τον κώδικα για να τον χρησιμοποιήσετε.

συμπέρασμα

Σε αυτήν τη λίστα, καλύψαμε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που μπορείτε να εγκαταστήσετε στο Linux. Κάθε ένα από αυτά τα προγράμματα τρέχει τέλεια στην πλατφόρμα. Ελέγξτε τα! Θα σας βοηθήσουν να μπείτε γρήγορα στον κόσμο της εξόρυξης ψηφιακών νομισμάτων!