Τα 5 καλύτερα NVMe SSD για χρήση με Linux (Έκδοση 2021)

Χρειάζεστε έναν καλό NVMe SSD για χρήση στο σύστημα Linux σας, αλλά δυσκολεύεστε να βρείτε τον τέλειο; Αν ναι, αυτή η λίστα είναι για εσάς. Ακολουθήστε καθώς εξετάζουμε μερικά από τα καλύτερα NVMe SSD που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με το Linux!

Το καλύτερο NVMe SSD για Linux

SSD σε Linux

Η χρήση NVMe SSD σε Linux είναι εξαιρετική, χάρη στη σκληρή δουλειά των προγραμματιστών στην κοινότητα του Linux. Χάρη σε αυτούς, οι NVMe SSD λειτουργούν φανταστικά στην πλατφόρμα. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο ορισμένες δυνατότητες SSD στο σύστημα Linux για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μονάδα δίσκου σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον SSD σας σε Linux, φροντίστε να ανατρέξετε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο βελτιστοποίησης των SSD στο Linux. Θα σας καθοδηγήσει στα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κάνετε το SSD σας να λειτουργεί όσο καλύτερα μπορεί στην πλατφόρμα Linux.

Τα καλύτερα NVMe SSD για χρήση με Linux – οι επιλογές μας

Υπάρχουν εκατοντάδες εξαιρετικοί SSD NVMe που κυκλοφορούν στην αγορά κάθε μέρα και ο καθένας είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Εάν έχετε βαρεθεί να ψάχνετε σε NVMe SSD για να βρείτε το καλύτερο για χρήση στον υπολογιστή σας Linux, ρίξτε μια ματιά στις επιλογές μας για τους καλύτερους NVMe SSD για χρήση με το Linux.

  Γιατί το Desktop Linux εξακολουθεί να έχει σημασία

1. Samsung (MZ-V7E1T0BW) 970 EVO SSD

ο Samsung 970 Evo είναι το αποκορύφωμα των SSD NVMe και το αγαπημένο στην κοινότητα των παιχνιδιών PC, καθώς και στους λάτρεις των υπολογιστών γενικότερα.

Ο λόγος? Είναι απίστευτα γρήγορο με ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής στα 3.500 Mbps και 2.500 Mbps αντίστοιχα, έχει εξαιρετική θερμική προστασία για να το διατηρεί δροσερό και είναι συμβατό με όλα τα διαθέσιμα συστήματα αρχείων Linux. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό Magician της Samsung για τη διαχείριση της συσκευής σε Linux!

Πλεονεκτήματα

Έχει εντυπωσιακές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής με 3.500 Mbps ανάγνωσης και 2.500 Mbps. Ιδανικό για όσους αναζητούν έναν υπερ-γρήγορο SSD για χρήση στο Linux.
Το “Dynamic Thermal Guard” της Samsung σημαίνει ότι αυτός ο SSD διατηρείται δροσερός κάτω από μεγάλο φορτίο, αποφεύγοντας προβλήματα απόδοσης.
Ο SSD λειτουργεί με το Samsung Magician Software, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Linux.
Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαθέσιμων επιλογών αποθήκευσης, από 250 GB έως 2 TB.

Μειονεκτήματα

Αυτός ο SSD, ενώ εξαιρετικός, οι εκτεταμένες επιλογές αποθήκευσης είναι ακριβοί. Εάν έχετε έναν προϋπολογισμό, ίσως είναι καλύτερο να αναζητήσετε άλλες επιλογές.

2. Silicon Power 1TB NVMe

Silicon Power δεν είναι Samsung. Ακόμα, είναι Προσφορά 1 TB NVMe είναι ιδανικό για χρήστες Linux που αναζητούν άφθονο αποθηκευτικό χώρο με χαμηλό προϋπολογισμό, καθώς συνοδεύεται από εξαιρετικές ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής και απόδοση δεδομένων. Το μόνο που πιάνει είναι ότι δεν συνοδεύεται από καλή τεχνολογία απαγωγής θερμότητας, αλλά η τιμή ανά GB το κάνει να αξίζει τον κόπο!

  Πώς να δημιουργήσετε κωδικούς ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων σε Linux με τον Επαληθευτή

Πλεονεκτήματα

Διαθέτει υποστήριξη για PCIe Gen3x4, πράγμα που σημαίνει ότι θα λειτουργεί σε μια μεγάλη ποικιλία σύγχρονων μητρικών χωρίς προβλήματα.
Γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής που κυμαίνονται στα 3.400 Mbps ανάγνωσης και 3.000 Mbps εγγραφής, αντίστοιχα.
Η υψηλή χωρητικότητα σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν τόνους και τόνους δεδομένων και να έχουν πρόσβαση σε αυτά με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.
Χρησιμοποιεί 3D NAND για ανώτερη απόδοση δεδομένων.

Μειονεκτήματα

Η έλλειψη καλής τεχνολογίας απαγωγής θερμότητας σημαίνει ότι αυτός ο SSD ενδέχεται να υπερθερμανθεί κατά καιρούς υπό φορτίο.

3. Εσωτερικός SSD Crucial P5 3D NAND NVMe

Κρίσιμος είναι γνωστό για τους εξαιρετικούς SSD του, και το Κρίσιμο P5 δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι ένας υπέροχος μικρός SSD με την «Καινοτόμο 3D NAND και τεχνολογία αιχμής ελεγκτή» της Crucial για εξαιρετική απόδοση, καθώς και δυναμική επιτάχυνση εγγραφής και διόρθωση σφαλμάτων και εξαιρετικές επιλογές αποθήκευσης. Εάν χρειάζεστε έναν ολοκληρωμένο υπέροχο NVMe SSD, ελέγξτε αυτό!

Πλεονεκτήματα

Ο SSD χρησιμοποιεί την «Καινοτόμο 3D NAND και τεχνολογία ελεγκτή αιχμής» της Crucial για ανώτερη απόδοση υπό φορτίο.
Πολύ γρήγορη απόδοση ανάγνωσης και εγγραφής, με 3400 Mbps ανάγνωσης και 3000 Mbps εγγραφής.
Διαθέτει υποστήριξη για δυναμική επιτάχυνση εγγραφής και διόρθωση σφαλμάτων.
Έρχεται με ενσωματωμένη θερμική προστασία.
Διαθέτει μεγάλη ποικιλία επιλογών αποθήκευσης, ξεκινώντας από 250 GB και έως 2 TB.

Μειονεκτήματα

Το λογισμικό “Executive Storage” της Crucial που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το Crucial P5 δεν διαθέτει υποστήριξη Linux.

4. Western Digital WD Blue SN550 NVMe Εσωτερικός SSD

Western Digital ισχυρίζεται ότι η WD Blue SN550 NVMe Εσωτερικός SSD είναι «πάνω από 4 φορές πιο γρήγορο» από τους SATA SSD τους, και είναι αλήθεια. Εάν χρειάζεστε έναν εξαιρετικό NVMe SSD για Linux, είναι ένα από τα καλύτερα. Τοποθετήστε αυτό το NVMe SSD στον υπολογιστή σας Linux. θα φουντώσει γρήγορα. Γιατί; Η μονάδα υποστηρίζει ταχύτητες ανάγνωσης έως 2.600 Mbps και ταχύτητες εγγραφής έως 1.800 Mbps, καθώς και την πιο πρόσφατη τεχνολογία αποθήκευσης 3D NAND.

  Original Sin 2 σε Linux

Πλεονεκτήματα

Είναι «πάνω από 4 φορές πιο γρήγορο» από τους Western Digital SATA SSD, προσφέροντας εντυπωσιακή απόδοση με ταχύτητες ανάγνωσης έως 2.600 Mbps και ταχύτητες εγγραφής έως 1.800 Mbps.
Διαθέτει μεγάλη ποικιλία επιλογών αποθήκευσης, που ξεκινούν από 250 GB και φτάνουν μέχρι τα 2 TB.
Υποστηρίζει PCIe Gen 3 x4 και M.2 2280, επιτρέποντάς του να χρησιμοποιείται σε σύγχρονες μητρικές πλακέτες αρκετά εύκολα.
Έρχεται με 3D NAND, που σημαίνει ταχύτερη απόδοση δεδομένων υπό φόρτωση.

Μειονεκτήματα

Έλλειψη τεχνολογίας απαγωγής θερμότητας που θα μπορούσε να σημαίνει υπερθέρμανση υπό βαριά χρήση.

5. PNY CS1030 M.2 NVMe SSD

PNY CS1030 M.2 NVMe SSD είναι ένας από τους καλύτερους προϋπολογισμούς NVMe SSD που μπορούν να ελέγξουν οι χρήστες Linux. Για αρχή, έχει αρκετά γρήγορες ταχύτητες με ταχύτητες εγγραφής 1.900 Mbps και ταχύτητες ανάγνωσης έως 2.100 Mbp. Προσφέρει επίσης μια αξιοπρεπή ποσότητα επιλογών αποθήκευσης, ξεκινώντας από 250 GB, 500 GB και 1 TB, σε λογική τιμή. Τι να μην αγαπάς;

Πλεονεκτήματα

Λογικά γρήγορες ταχύτητες με ταχύτητες εγγραφής 1.900 Mbps και ταχύτητες ανάγνωσης έως 2.100 Mbps.
Υποστήριξη για NVMe Gen 3 και PCIe 3 x4.
Προσφέρει μια αξιοπρεπή ποσότητα επιλογών αποθήκευσης, ξεκινώντας από 250 GB, 500 GB και 1 TB.

Μειονεκτήματα

Έλλειψη τεχνολογίας απαγωγής θερμότητας που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε έντονη χρήση.

NVMe SSD σε Linux: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Σε αυτήν τη λίστα, καλύψαμε τους 5 καλύτερους SSD NVMe για χρήση στο Linux. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότεροι από 5 SSD NVMe εκεί έξω.

Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων: Ποιο είναι το αγαπημένο σας NVMe SSD για χρήση στο Linux;