Τα 5 καλύτερα οικονομικά συστήματα Mesh Wi-Fi για το 2022

Σκοπεύετε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα πλέγματος Wi-Fi στο σπίτι ή στο γραφείο; Τότε αυτή η ανάρτηση θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε τα κορυφαία οικονομικά συστήματα Mesh Wi-Fi και τις δυνατότητές τους.

Τι είναι ένα σύστημα Wi-Fi Mesh και γιατί χρειάζεται;

Ένα σύστημα Mesh Wi-Fi αποτελείται από τον κύριο δρομολογητή και δύο ή περισσότερους κόμβους Wi-Fi (ονομάζονται επίσης μονάδες). Ο δρομολογητής συνδέεται με ένα μόντεμ για πρόσβαση στο διαδίκτυο και οι κόμβοι Wi-Fi τοποθετούνται σε όλο το σπίτι ή το γραφείο για να καλύπτουν ολόκληρη την περιοχή για άψογη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Οι κόμβοι Wi-Fi παρέχουν σήματα Wi-Fi σχηματίζοντας μια αλυσίδα μαργαρίτα με άλλους κόμβους στο σύστημα. Λόγω της αλυσίδας μαργαρίτας, ο πιο απομακρυσμένος κόμβος από το δρομολογητή μπορεί ακόμα να παρέχει ισχυρό σήμα Wi-Fi στις συσκευές που βρίσκονται κοντά του.

Ο μηχανισμός αλυσίδας μαργαρίτα διασφαλίζει ότι οι κόμβοι επικοινωνούν μεταξύ τους για να καθορίσουν το ταχύτερο εύρος ζώνης για τη συσκευή σας και να δρομολογήσουν την κυκλοφορία σε περίπτωση αστοχίας κόμβου (μονάδας) Wi-Fi.

Στη ρύθμιση Mesh Wi-Fi, η μεμονωμένη σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να επεκταθεί σε ένα ευρύ φάσμα περιοχών δημιουργώντας ένα πλέγμα συνδεσιμότητας υψηλής ταχύτητας.

Έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα ότι μπορεί να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο ή να έχετε αργή σύνδεση σε ορισμένες περιοχές του σπιτιού και τέτοιες περιοχές είναι γνωστές ως νεκρές ζώνες. Η εφαρμογή δικτύου Wi-Fi mesh ξεπερνά τις νεκρές ζώνες και προσφέρει αδιάκοπη συνδεσιμότητα Wi-Fi στο σπίτι σας.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του συστήματος Wi-Fi Mesh

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συστημάτων Mesh Wi-Fi για την κάλυψη μεσαίων έως μεγάλων κατοικιών, συμπεριλαμβανομένων διώροφων και διώροφων σπιτιών. Ο κύριος σκοπός μιας ρύθμισης πλέγματος είναι να καλύψει διαφορετικές περιοχές με μεμονωμένες συνδέσεις Διαδικτύου για τη σύνδεση συσκευών Wi-Fi όπως smartphone, υπολογιστές, smart TV κ.λπ., σε υψηλή ταχύτητα.

Πίστωση εικόνας: linksys.com

Μερικά σημαντικά οφέλη περιλαμβάνουν:

  • Όλα τα μέλη της οικογένειας μπορούν εύκολα να συνδεθούν με πολλές έξυπνες συσκευές, διατηρώντας ταυτόχρονα ισχυρή πρόσβαση στο διαδίκτυο.
  • Μια μεμονωμένη σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να επεκταθεί σε ένα πλήρες σπίτι χωρίς να επιβραδύνει το εύρος ζώνης Wi-Fi.
  • Πολλαπλοί κόμβοι εγγυώνται μια σταθερή σύνδεση, ανεξάρτητα από την τοποθεσία σας, όπως νεκρές ζώνες, υπόγειο, σκάλες κ.λπ.
  • Εύκολη συντήρηση και εγκατάσταση χωρίς επιπλέον κόστος
  • Απομακρυσμένη πρόσβαση ή διαχείριση των οικιακών συσκευών σας με την εφαρμογή.

Τρέχον και μελλοντικό μέγεθος της αγοράς του πλέγματος Wi-Fi

Η αυξανόμενη τάση προς το Διαδίκτυο των πραγμάτων, η κουλτούρα της εργασίας στο σπίτι και οι τεχνολογικές εξελίξεις σε όλους τους κλάδους αυξάνουν τη χρήση της αγοράς ασύρματων δικτύων.

Σύμφωνα με έναν κανω ΑΝΑΦΟΡΑη παγκόσμια αγορά Wireless Mesh Networking αποτιμήθηκε σε 4,98 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020 και προβλέπεται να φτάσει τα 9,66 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 11,7% κατά την προβλεπόμενη περίοδο 2021-2026.

Στην επόμενη ενότητα, θα καλύψουμε τα κορυφαία συστήματα Wi-Fi Mesh στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των TP-Link, Google, NetGear, ASUS και Amazon, και τα διάφορα μοντέλα τους.

TP-Link Mesh Wi-Fi

Deco S4

Το σύστημα Wi-Fi mesh TP-Link διαθέτει μία από τις ταχύτερες τεχνολογίες δρομολόγησης που επιλέγουν την ταχύτερη διαδρομή για κάθε συσκευή με δυνατότητα Wi-Fi.

Η τεχνολογία Deco Mesh του διασφαλίζει ότι όλοι οι κόμβοι λειτουργούν συγχρονισμένα και εναλλάσσονται αυτόματα μεταξύ τους για να παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς διακοπές οπουδήποτε στο σπίτι, π.χ. υπόγειο, γκαράζ, κουζίνα και χωλ.

Η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα δικτύου μέσα σε λίγα λεπτά και υποστηρίζει συσκευές Android και iOS.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Face ID στο iPhone σας ενώ φοράτε μάσκα

Το Deco Mesh διασφαλίζει ότι όλες οι συσκευές Wi-Fi σε όλο το σπίτι λαμβάνουν ένα σταθερό και αξιόπιστο σήμα Wi-Fi, εξαλείφοντας τις κακές ζώνες δικτύου.

Το συγκεκριμένο μοντέλο, το TP-Link Deco S4, προσφέρει κάλυψη Wi-Fi από μικρά έως διπλά σπίτια ανεξαρτήτως μεγέθους ή σχήματος και υποστηρίζει έως και 5.500 τετραγωνικά πόδια.

Διατίθεται με 3 μονάδες και δημιουργεί ένα ισχυρό πλέγμα Wi-Fi, επιλέγει την ταχύτερη ασύρματη διαδρομή και προσφέρει ταχύτητες Wi-Fi για έως και 100 συσκευές. Διαθέτει 6 θύρες Gigabit Ethernet και είναι συμβατό με όλους τους μεγάλους ISP, συμπεριλαμβανομένων των AT&T, Verizon, Xfinity και άλλων.

Όλα τα μοντέλα TP-Link είναι εξοπλισμένα με ισχυρούς γονικούς ελέγχους που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για κάθε χρήστη. Μπορείτε να διαχειριστείτε τη χρήση του Διαδικτύου όσον αφορά τον περιορισμό του χρόνου πρόσβασης στο Διαδίκτυο, τον περιορισμό της πρόσβασης σε ακατάλληλους ιστότοπους κ.λπ., ώστε κάθε μέλος να μπορεί να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Οι προηγμένες λειτουργίες του, όπως η αυτόματη εναλλαγή όταν η συσκευή είναι εκτός σύνδεσης και η αυτόματη ρύθμιση, της επιτρέπουν να επιλέξει τον καλύτερο ασύρματο τρόπο πρόσβασης σε συσκευές με δυνατότητα Wi-Fi. Το σύστημα TP-Link Mesh WI-FI υποστηρίζει φωνητικές εντολές Alexa για τον έλεγχο συσκευών και συνδέσεων Wi-Fi.

Το TP-Link Deco Mesh έχει άλλα μοντέλα (Deco M3, Deco P9, Deco X20), αλλά η βασική λειτουργικότητα παραμένει η ίδια όπως περιγράφηκε παραπάνω για το Deco S4.

Deco M5

Το TP-Link Deco M5 αναγνωρίζεται από τον κατασκευαστή του δρομολογητή Wi-Fi ότι έχει το υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης πελατών, σύμφωνα με την JD Power Report. Έρχεται με δωρεάν λογισμικό ασφαλείας εφ’ όρου ζωής που ονομάζεται HomeCare.

Προσφέρει ταχύτητες Wi-Fi έως και 1,3 Gbit/s και καλύπτει έκταση έως και 5.500 τετραγωνικά πόδια. Η χωρητικότητα συνδεσιμότητας του μπορεί να φιλοξενήσει 100 συσκευές Wi-Fi. Έρχεται επίσης με λογισμικό HomeCare Secure.

Το TP-Link Deco M5 παρέχει όχι μόνο σύνδεση Wi-Fi υψηλής ταχύτητας αλλά και ασφάλεια και προστασία από άκρο σε άκρο για τους χρήστες του Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από απειλές για όλες τις συνδεδεμένες συσκευές, διαχείριση ελέγχου Διαδικτύου για όλα τα μέλη της οικογένειας, φιλτράρισμα περιεχομένου ανά ηλικιακή ομάδα , ρύθμιση χρονικού ορίου πρόσβασης στο Διαδίκτυο, έλεγχος πρόσβασης στο διαδίκτυο σύμφωνα με υψηλότερη προτεραιότητα και ταχύτητα.

Deco M3

Εκτός από όλες τις συνήθεις λειτουργίες TP-Link Deco Mesh, προσφέρει ταχύτητες Wi-Fi έως και 1,2 Gbps και καλύπτει ασύρματη περιοχή έως 4.500 τετραγωνικά πόδια. Παρέχει σήμα Wi-Fi για έως και 50 συσκευές με δυνατότητα Wi-Fi.

Deco P9

Αυτό το TP-Link Deco P9 έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο για την υψηλότερη ικανοποίηση πελατών.

Προσφέρει ταχύτητες Wi-Fi έως και 1,2 Gbps + AV1000 και καλύπτει ασύρματη περιοχή έως και 6.000 τετραγωνικών ποδιών. Υποστηρίζει έως και 100 συσκευές με δυνατότητα Wi-Fi και 6 θύρες Gigabit.

Όπως ένας δρομολογητής Tri-band, προσθέτει μια τρίτη λωρίδα για να διασφαλίσει ότι το σήμα Wi-Fi περνά μέσα από χοντρούς τοίχους ή οροφές για να φτάσει σε συσκευές με δυνατότητα Wi-Fi για να παρέχει σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Deco X20

Στα 1,8 Gbps, αυτό το Deco X20 προσφέρει τις υψηλότερες ταχύτητες Wi-Fi από οποιοδήποτε μοντέλο TP-Link.

Η ταχύτητα σύνδεσης 1,8 Gbps είναι αρκετά καλή για ροή 8K/4K χωρίς buffer και gaming σε όλες τις συσκευές. Ο έξυπνος οικιακός αυτοματισμός, τα smartphone και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν επίσης να έχουν σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο χωρίς καθυστέρηση.

Χρησιμοποιεί την επόμενη γενιά Wi-Fi 6 και παρέχει σήμα Wi-Fi για έως και 150 συσκευές. Όπως και το Deco M5, έρχεται επίσης με το λογισμικό ασφαλείας HomeCare της TP-Link που αυξάνει την ασφάλεια και ελέγχει τη χρήση και τη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο.

Αυτό το σύστημα πλέγματος Wi-Fi είναι εξοπλισμένο με 6 θύρες Gigabit Ethernet.

Google Nest Mesh

Κόμβος – AC2200

Το Google Nest είναι ένα ασφαλές, ευέλικτο και αξιόπιστο σύστημα Mesh Wi-Fi για το σπίτι σας, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα περιοχών.

Το σύστημα Nest ενημερώνει αυτόματα το λογισμικό του για να διατηρεί τη συσκευή και τους χρήστες ασφαλείς και ασφαλείς. Το σύστημα μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί και να διαχειρίζεται μέσω μιας εφαρμογής και είναι συμβατό με τους περισσότερους ISP (παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου).

Αυτό το σύστημα Nest Wi-Fi Mesh 2 μονάδων διαθέτει έναν δρομολογητή Wi-Fi και μία επιπλέον μονάδα που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Το σύστημα παρέχει ασύρματη κάλυψη έως και 4400 τετραγωνικά πόδια.

  Διορθώστε το σφάλμα CoD Black Ops 2 Unhandled Exception Caught

Το σύστημα είναι αρκετά επεκτάσιμο ώστε να παρέχει σήμα Wi-Fi για έως και 200 ​​συσκευές με δυνατότητα Wi-Fi. Η ταχύτητα είναι επαρκής για ροή βίντεο 4k και εξασφαλίζει σύνδεση χωρίς καθυστέρηση κατά την περιαγωγή στο σπίτι.

Το σύστημα Wi-Fi Google Nest Mesh έχει ένα άλλο μοντέλο, το οποίο είναι απλώς μια επέκταση αυτού του μοντέλου από έναν ακόμη δρομολογητή, οι λεπτομέρειες του οποίου δίνονται παρακάτω.

Κόμβος – AC2200

Όλες οι λειτουργίες και οι λειτουργίες του συστήματος Google Nest Mesh που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν για αυτό το μοντέλο, εκτός από ορισμένες από τις παρακάτω δυνατότητες.

Καλύπτει σήμα Wi-Fi για ένα μεγάλο σπίτι 6.600 τετραγωνικών ποδιών και είναι ένας από τους μεγαλύτερους τομείς κάλυψης συστημάτων πλέγματος σε αυτήν την κατηγορία.

Για τη σύνδεση ενσύρματων συσκευών όπως φορητούς υπολογιστές, συσκευές παιχνιδιών κ.λπ., διαθέτει 6 θύρες Ethernet για ταχύτερη πρόσβαση.

Άλλοι παράγοντες, όπως η ευκολία εγκατάστασης, οι γονικοί έλεγχοι, η ασφάλεια και η ταχύτητα Wi-Fi παραμένουν οι ίδιοι όπως για το μοντέλο 2 μονάδων όπως περιγράφεται παραπάνω.

Amazon eero

Σύστημα 6 διπλής ζώνης πλέγματος Wi-Fi 6

Η eero είναι μια εταιρεία της Amazon. Το σύστημα διπλής ζώνης Amazon eero 6 υποστηρίζει έως και 75 συσκευές και καλύπτει έκταση έως και 5.000 τετραγωνικά πόδια.

Καθώς είναι χτισμένο στην τεχνολογία Wi-Fi 6, προσφέρει αυξημένη χωρητικότητα και αποτελεσματικότητα για τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο σε όλες τις συσκευές Wi-Fi.

Προσφέρει ταχύτητες σύνδεσης έως και 500 Mbps, ουσιαστικά εξαλείφει την προσωρινή μνήμη κατά την παρακολούθηση ταινιών ή την αναπαραγωγή διαδικτυακών παιχνιδιών και η τεχνολογία πλέγματος του διασφαλίζει ότι το σήμα Wi-Fi φτάνει σε κάθε σημείο ξεπερνώντας τις νεκρές ζώνες.

Είναι εύκολο να ρυθμίσετε και να το διαχειριστείτε μέσω της εφαρμογής eero που το καθιστά εξαιρετικά προσαρμόσιμο. Με το ενσωματωμένο έξυπνο λογισμικό της Zigbee, η Alexa διαχειρίζεται όλους τους οικιακούς αυτοματισμούς, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων ελέγχου φωτισμού, των κλειδαριών, των καμερών ασφαλείας και άλλων.

Η ασφάλεια του συστήματος eero εγγυάται την πρόσβαση των μελών της οικογένειας στο διαδίκτυο σε μια ασφαλή περιοχή σαρώνοντας απειλές, προειδοποιήσεις για κακόβουλο περιεχόμενο κ.λπ. εξετάστε το επί πληρωμή σχέδιο eero Secure.

Χαρακτηριστικά: Το σήμα Wi-Fi του καλύπτει μια περιοχή 5.000 τετραγωνικών. Πόδια με ταχύτητα σύνδεσης έως 350 Mbit/s. Υιοθετεί πρότυπα διπλής ζώνης και Wi-Fi 5 (802.11ac) και είναι εξοπλισμένο με 6 θύρες Ethernet για απευθείας σύνδεση ενσύρματων συσκευών στο δρομολογητή.

Το άλλο μοντέλο της Amazon eero είναι το Pro 6 tri-band Mesh system. Η διαφορά έγκειται στην περιοχή κάλυψης, την ταχύτητα Wi-Fi και τον αριθμό των θυρών, όπως αναφέρεται παρακάτω:

Pro 6 tri-band mesh Wi-Fi 6 σύστημα

Αυτό το μοντέλο του Amazon eero είναι προηγμένο από τα δύο προηγούμενα μοντέλα.

Είναι χτισμένο σε πρότυπα Wi-Fi 6 (802.11ax) και χρησιμοποιεί τρεις ζώνες (μία 2,5 GHz και δύο 5 GHz) για τη μεταφορά σημάτων Wi-Fi.

Προσφέρει κάλυψη 6.000 τετραγωνικών ποδιών, αρκετά για να καλύψει μεγάλα σπίτια. Η ταχύτητά του Wi-Fi Gigabit διευκολύνει τη ροή περιεχομένου 4K, την αναπαραγωγή διαδικτυακών παιχνιδιών και πολλά άλλα.

NETGEAR Orbi

Το σύστημα NETGEAR Orbi Mesh είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία WiFi6 για να καλύπτει περισσότερο χώρο και να παρέχει μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης με μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Η συνδεσιμότητα δικτύου σε κάθε δωμάτιο είναι επαρκής για την εκτέλεση εφαρμογών υψηλού εύρους ζώνης, όπως πολλαπλή ροή βίντεο 4K/8K UHD, διαδικτυακά παιχνίδια, συσκευές ασφαλείας και άλλες συσκευές οικιακού αυτοματισμού.

Το σύστημα τροφοδοτείται από μια δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών του λογισμικού NETGEAR Armor, το οποίο παρέχει προηγμένη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για όλες τις συσκευές. Ολόκληρο το σύστημα είναι εύκολο στη ρύθμιση και μπορεί να παρακολουθηθεί μέσω της εφαρμογής Orbi.

Υπάρχουν τρία μοντέλα του συστήματος NETGEAR Orbi Mesh Wi-Fi 6:

Tri-band Mesh Wi-Fi 6 System RBK752, RBK852 και RBK853.

Οι λειτουργίες NETGEAR Mesh Wi-Fi που περιγράφονται παραπάνω ισχύουν για όλα τα μοντέλα. Παρακάτω θα συζητήσουμε τα κύρια χαρακτηριστικά καθενός από τα τρία μοντέλα:

Σύστημα Wi-Fi 6 πλέγματος τριών ζωνών (RBK752)

Αυτό είναι ένα Tri-Band Wi-Fi Mesh System. Το σύστημα τριών ζωνών εκπέμπει σήμα Wi-Fi σε 3 ξεχωριστές ζώνες – μία ζώνη 2,4 GHz και δύο μπάντες 5 GHz.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας δικτύου τριών ζωνών είναι ότι χρησιμοποιεί μια τρίτη αποκλειστική σύνδεση Wi-Fi μεταξύ του δρομολογητή και της συσκευής για την παροχή μέγιστης ταχύτητας για πρόσβαση σε μέρη όπου είναι δύσκολο να προσεγγιστούν άλλα σήματα Wi-Fi.

  Είναι το AT&T TV το ίδιο με το DIRECTV Login;

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν: Το σύστημα καλύπτει μια περιοχή 5.000 τετραγωνικών ποδιών με ταχύτητα 4,2 Gbit/s και υποστηρίζει έως και 40 συσκευές Wi-Fi.

Σύστημα Wi-Fi 6 πλέγματος τριών ζωνών (RBK852)

Αυτό το μοντέλο της NETGEAR διαθέτει δύο μονάδες (κύριος δρομολογητής + 2 δορυφόροι) για κάλυψη 5000 τετραγωνικών ποδιών. Παρέχει ταχύτητα έως 6 Gbps και υποστηρίζει 100 συσκευές Wi-Fi. Συνολικά διαθέτει 8 θύρες Gigabit Ethernet.

Σύστημα Tri-band Mesh WiFi 6 (RBK853)

Αυτό το μοντέλο NETGEAR διαθέτει τρεις μονάδες (1 router + 2 δορυφόρους) για κάλυψη 7.500 τετραγωνικών ποδιών. Προσφέρει ταχύτητες έως και 6 Gbps και υποστηρίζει 100 συσκευές Wi-Fi. Διαθέτει 12 θύρες Gigabit Ethernet για τη σύνδεση ενσύρματων συσκευών απευθείας στο ρούτερ.

ASUS Zen Mesh Wi-Fi

Σύστημα Wi-Fi AX6600 Tri-Band Mesh Wi-Fi 6 (XT8 2PK)

Το ASUS AiMesh είναι μια από τις καλύτερες λύσεις πλέγματος Wi-Fi που σας επιτρέπει να συνδεθείτε και να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο χωρίς καθυστέρηση και, το πιο σημαντικό, σε ένα ασφαλές ασύρματο δίκτυο.

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του σάς επιτρέπει να κλιμακώσετε το δίκτυό σας Wi-Fi προσθέτοντας απλώς οποιοδήποτε μοντέλο δρομολογητή στην ASUS σας χωρίς να χρειάζεται να αντικαταστήσετε το δρομολογητή.

Είναι ένας από τους ταχύτερους παρόχους ταχύτητας στην κατηγορία Mesh Wi-Fi. Η μοναδική διάταξη κεραίας του προσφέρει ταχύτητες Wi-Fi έως και 6,6 Gbit/s για να φτάσει σε κάθε γωνιά του σπιτιού και να ξεπεράσει τις νεκρές ζώνες.

Η ενσωμάτωση των πιο πρόσφατων τεχνολογιών όπως το OFDMA και το MU-MIMO διασφαλίζει σταθερή ταχύτητα σύνδεσης όταν λειτουργούν πολλές συσκευές Wi-Fi ταυτόχρονα.

Χαρακτηριστικά

  • Η χρήση ZenWiFi AX αυξάνει την ταχύτητα κατά 2,2 φορές σε σύγκριση με την τριπλή ζώνη
  • Ευέλικτη σύμβαση ονομασίας (SSID) και για τις τρεις μπάντες
  • Το Trend Micro Protection είναι δωρεάν για τον εντοπισμό μολύνσεων, τον αποκλεισμό κακόβουλων ιστοτόπων, την προστασία από επιθέσεις και πολλά άλλα.

Αν ψάχνετε για το πιο ασφαλές σύστημα Wi-Fi πλέγματος για το σπίτι σας, μπορείτε να επιλέξετε αυτό το μοντέλο ASUS καθώς συνοδεύεται από εμπορική ασφάλεια για το δίκτυό σας, το οποίο είναι δωρεάν για όλη τη ζωή. Είναι εξοπλισμένο με δύο μονάδες, ικανές να καλύπτουν 5500 τετραγωνικά πόδια επιφάνειας.

Σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το καλύτερο σύστημα Wi-Fi Mesh για το σπίτι σας

Η τρέχουσα αγορά είναι πλημμυρισμένη από πολλά συστήματα Mesh WIFI με διαφορετικά μοντέλα. Η πραγματική πρόκληση είναι πώς να επιλέξετε το καλύτερο μοντέλο, έτσι ώστε το σύστημα Wi-Fi να μπορεί να καλύπτει κάθε γωνιά του σπιτιού σας και κάθε μέλος της οικογένειας να μπορεί να το χρησιμοποιεί χωρίς καθυστέρηση και κυρίως να διατηρεί την ασφάλεια και την ασφάλεια σε όλες τις οικιακές συσκευές.

Πριν επιλέξουν ένα σύστημα, οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν τις ακόλουθες 5 ερωτήσεις:

  • Πόσο μεγάλο είναι το σπίτι σας: Εάν γνωρίζετε το μέγεθος του σπιτιού σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα δίκτυο Wi-Fi mesh με βάση την περιοχή κάλυψης.
  • Πόσες συσκευές θα συνδεθούν για χρήση του Διαδικτύου: Κάθε σύστημα Mesh Wi-Fi υποδεικνύει τον αριθμό των συσκευών που υποστηρίζει. Τα περισσότερα συστήματα υποστηρίζουν τουλάχιστον 40 συσκευές. Εάν έχετε πρόσθετες απαιτήσεις, μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα.
  • Τι είδους χρήση διαδικτύου συμβαίνει: Με βάση τη χρήση του Διαδικτύου, όπως από την περιήγηση έως την εκτεταμένη χρήση υψηλού εύρους ζώνης, όπως ροή 4k/8k, διαδικτυακά παιχνίδια κ.λπ., μπορείτε να επιλέξετε το σύστημα με βάση τις προδιαγραφές ταχύτητας Wi-Fi.
  • Απαιτούμενος τύπος ασφάλειας: Τα περισσότερα συστήματα παρέχουν ασφαλή συνδεσιμότητα όπως Γονικός έλεγχος, φιλτράρισμα περιεχομένου, περιορισμός πρόσβασης, ιοί, κλοπή δεδομένων κ.λπ. Εάν αναζητάτε συγκεκριμένες παραμέτρους ασφαλείας, επιλέγετε ένα σύστημα που προσφέρει προηγμένα μέτρα ασφαλείας.
  • Πόσες ενσύρματες συσκευές θα συνδεθούν στο δρομολογητή: Οι ενσύρματες συσκευές θα συνδεθούν απευθείας στο δρομολογητή για να παρέχουν άμεση πρόσβαση στο Διαδίκτυο για μεγαλύτερες ταχύτητες. Οι περισσότεροι δρομολογητές Wi-Fi προσφέρουν θύρες Ethernet από 2 έως 16 θύρες με ταχύτητες από 100 Mbps έως Gigabit.

Πολλοί χρήστες προτιμούν να συνδέουν ενσύρματες συσκευές όπως υπολογιστές, παιχνιδομηχανές κ.λπ., απευθείας στο δρομολογητή για ταχύτερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Εάν μπορείτε να βρείτε τις σωστές απαντήσεις στις 5 παραπάνω ερωτήσεις, είναι βέβαιο ότι θα αγοράσετε το καλύτερο σύστημα Wi-Fi πλέγματος για το σπίτι σας.

συμπέρασμα

Πράγματι, η επιλογή ενός mesh συστήματος Wi-Fi για το σπίτι σας από διάφορες εταιρείες και μοντέλα μπορεί να είναι μια πρόκληση. Για να απλοποιήσετε τη διαδικασία αγοράς, μπορείτε να αναζητήσετε μόνο τρία πράγματα: την περιοχή κάλυψης Wi-Fi, την ταχύτητα Wi-Fi και τον αριθμό των υποστηριζόμενων συσκευών.

Αυτοί οι τρεις παράγοντες θα σας βοηθήσουν να βρείτε το καλύτερο σύστημα δικτύου Wi-Fi για το σπίτι σας. Πρόσθετοι παράγοντες όπως ο αριθμός των θυρών Ethernet, η εκτεταμένη ασφάλεια, η επεκτασιμότητα κ.λπ., μπορούν να αξιολογηθούν εάν είναι απαραίτητο.

Ελπίζω ότι αυτή η ανάρτηση θα σας βοηθήσει να αγοράσετε το καλύτερο σύστημα Mesh WIFI για το σπίτι σας για να απολαμβάνετε απρόσκοπτη σύνδεση στο διαδίκτυο όλο το εικοσιτετράωρο.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν αυτά τα απαραίτητα για την εργασία από το σπίτι και μερικοί από τους καλύτερους δρομολογητές Wi-Fi.
Δείτε 6 καλύτερα εργαλεία ανάλυσης wi-fi για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.