Τα 10 κορυφαία DApps το 2022

Τα DApps έχουν τάση μεταξύ των μελών της κοινότητας κρυπτογράφησης. Ας ρίξουμε μια ματιά στα κορυφαία DApps εκεί έξω!

Οι Αποκεντρωμένες Εφαρμογές (DApps) είναι ψηφιακά προγράμματα ή εφαρμογές που λειτουργούν σε κόμβους υπολογιστών. Αυτοί οι κόμβοι χρησιμοποιούν ένα κατανεμημένο δίκτυο αντί για έναν μόνο διακομιστή.

Το 2019, η εκτιμώμενη το μέγεθος της αγοράς των DApps ήταν πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τον τρέχοντα ρυθμό ανάπτυξης, η αγορά θα φτάσει τα 368,25 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027. Η πρόβλεψη ανάπτυξης της αγοράς DApps επιταχύνεται με CAGR 56,1%.

Μία μόνο αρχή δεν ελέγχει τα DApps. Εκτός από αυτό, το DApps μπορεί να παρέχει υπηρεσίες κανονικών παραδοσιακών εφαρμογών απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τα οφέλη της αποκέντρωσης.

Σημαντικά πλεονεκτήματα των DApps

Τα DApps παρέχουν πρωταρχική σημασία όταν πρόκειται για το απόρρητο του χρήστη. Επιπλέον, τα άλλα οφέλη των DApps περιλαμβάνουν την ευελιξία ανάπτυξης και την έλλειψη λογοκρισίας.

Σε αντίθεση με τις κεντρικές εφαρμογές, οι χρήστες δεν χρειάζεται να παρέχουν τα προσωπικά τους στοιχεία για τη χρήση των DApps. Η διαδικασία συναλλαγής μεταξύ δύο μερών πραγματοποιείται με τη βοήθεια έξυπνων συμβολαίων.

Είναι εύκολο να αναπτύξετε DApps. Αυτή η δυνατότητα βοηθά τους προγραμματιστές εφαρμογών να δημιουργήσουν καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές. Η ζήτηση για τέτοια DApps έχει μεγάλες περιπτώσεις χρήσης σε μεγάλες βιομηχανίες όπως η χρηματοδότηση, οι τράπεζες, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα παιχνίδια.

Λοιπόν, ας εξερευνήσουμε τις κύριες εφαρμογές DApp.

PancakeSwap

PancakeSwap είναι μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή (DEX). Αυτό το αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο, που βασίζεται στο Binance Smart Chain, επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν δύο διακριτικά BEP20.

Το PancakeSwap χρησιμοποιεί έξυπνα συμβόλαια για την εκτέλεση όλων των συναλλαγών. Το PancakeSwap απέκτησε δημοτικότητα για τη ρευστότητα των εισηγμένων περιουσιακών στοιχείων.

Η πλατφόρμα παρέχει επίσης δυνατότητες όπως Yield Farms, Syrup Pools, Lottery v2, Prediction Markets και NFT Collectibles. Το CAKE είναι το εγγενές βοηθητικό διακριτικό του PancakeSwap. Η περίπτωση χρήσης του CAKE περιλαμβάνει ποντάρισμα, καλλιέργεια απόδοσης, συμμετοχή σε λαχεία και ψηφοφορία διακυβέρνησης.

Για να εκτελέσει την ανταλλαγή διακριτικών, ο χρήστης πρέπει να συνδέσει την πλατφόρμα PancakeSwap με πορτοφόλια Web3 όπως το TrustWallet, το MetaMask ή το WalletConnect. Το συνδεδεμένο πορτοφόλι αποθηκεύει τα κουπόνια που ανταλλάχτηκαν.

Οι χρήστες PancakeSwap μπορούν να εκτελέσουν τη συναλλαγή χωρίς να περιμένουν την αντιστοίχιση της παραγγελίας. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της χρήσης PancakeSwap είναι οι χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών.

Χημική ένωση

Χημική ένωση είναι μια εφαρμογή DA που επιτρέπει στους χρήστες να δανείζονται, να δανείζουν και να κερδίζουν ενδιαφέρον για ορισμένα κρυπτονομίσματα.

Το Compound είναι χτισμένο στο δίκτυο Ethereum και οι χρήστες μπορούν να καταθέσουν κεφάλαια κρυπτογράφησης για να δημιουργήσουν ενδιαφέρον.

Η πλατφόρμα επιτρέπει την κατάθεση 14 διαφορετικών κρυπτονομισμάτων, όπως USD Coin, Ether και Dai, για να αναφέρουμε μερικά από τα κορυφαία.

Για να αποκτήσει πρόσβαση στις δυνατότητες που παρέχει το Compound, ο χρήστης πρέπει να συνδέσει την πλατφόρμα με το πορτοφόλι του. Για αυτό, ο χρήστης πρέπει να συνδέσει πορτοφόλια που υποστηρίζονται από την πλατφόρμα Compound, όπως Metamask, Ledger, Wallet Connect, Coinbase Wallet και Tally.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για να ταιριάζει με έναν δανειστή και έναν δανειολήπτη. Αφού βρει τους αντίστοιχους χρήστες, η πλατφόρμα ανταλλάσσει κεφάλαια από τη δεξαμενή ρευστότητας. Επιπλέον, η ομάδα ρευστότητας λειτουργεί ως μέσο για τη συλλογή του επιτοκίου από τον δανειολήπτη και την επιβράβευση του δανειστή.

  Η δημιουργία κινούμενων εικόνων και ζωντανών βίντεο είναι εύκολη με το Animaker

Το COMP είναι το διακριτικό διακυβέρνησης και η εγγενής κρυπτογράφηση για την πλατφόρμα. Το διακριτικό επιτρέπει στους χρήστες να ψηφίζουν που καθορίζουν τη μελλοντική ανάπτυξη του Compound. Επιπλέον, οι κάτοχοι COMP έχουν πρόσβαση για να περάσουν από το πρωτόκολλο εσωτερικής λειτουργίας, ταμείου και πλατφόρμας του οικοσυστήματος Compound.

Ανοιχτή θάλασσα

Το OpenSea είναι μια αποκεντρωμένη αγορά NFT για εμπορία, αγορά και πώληση ψηφιακών αγαθών.

Ανοιχτή θάλασσα είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές για NFT. Ο χρήστης μπορεί να ανοίξει έναν δωρεάν λογαριασμό στην πλατφόρμα για να ανταλλάξει διάφορα NFTs που αναφέρονται στη λίστα. Εκτός αυτού, η αγορά είναι προσαρμόσιμη για την ανάπτυξη έργων που βασίζονται σε NFT.

Οι δημιουργοί έχουν το προνόμιο να ορίζουν τις αμοιβές τους για τις ψηφιακές τους δημιουργίες. Ο χρήστης του OpenSea πρέπει να συνδέσει το κρυπτογραφικό του πορτοφόλι για να ανταλλάξει τα αναγραφόμενα NFT.

Η τάση που δημιουργήθηκε γύρω από τα NFT μετά το ξέσπασμα της πανδημίας προσέλκυσε τεράστιους χρήστες στο OpenSea. Ομοίως, η αγορά παραθέτει NFT σε διάφορες κατηγορίες για να διευκολύνει τους αγοραστές να βρουν τις επιθυμητές συλλογές NFT.

Οι κύριες κατηγορίες περιλαμβάνουν έργα τέχνης, συλλεκτικά αντικείμενα, ονόματα τομέα, μουσική, φωτογραφία, αθλήματα, εικονικό κόσμο, βοηθητικά προγράμματα και κάρτες συναλλαγών. Για παράδειγμα, για να πουλήσει ένα NFT, ο χρήστης πρέπει να δημιουργήσει μια συλλογή, να προσθέσει τα NFT (βίντεο, ήχο, εικόνα ή τέχνη) και να τα καταχωρήσει στην αγορά του OpenSea προς πώληση.

Splinterlands

Splinterlands είναι ένα παιχνίδι ψηφιακών καρτών με παιχνίδι για να κερδίσετε. Επιπλέον, το παιχνίδι χρησιμοποιεί NFTs για να παρέχει στους παίκτες την ιδιοκτησία των περιουσιακών στοιχείων τους στο παιχνίδι και τα ψηφιακά τραπουλόχαρτά τους.

Το Splinterlands είναι μια πλατφόρμα παιχνιδιών Web3 που αναπτύχθηκε για να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παραδοσιακά παιχνίδια συναλλαγών καρτών. Εκτός από αυτό, η πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών αποτελείται από εκατοντάδες ψηφιακές κάρτες για να βελτιώσει το παιχνίδι συναλλαγών που ανταμείβει τους παίκτες της.

Το Splinterlands έχει ένα δικό του blockchain που παρέχει σταθερότητα εντός του παιχνιδιού. Εκτός από αυτό, η πλατφόρμα gaming προσαρμόζεται σε συχνές αναβαθμίσεις.

Η δυνατότητα πολλαπλής συμβατότητας είναι ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του Splinterlands. Ως αποτέλεσμα, οι παίκτες μπορούν να συνδεθούν και να αλληλεπιδράσουν με άλλους παίκτες μεγάλων blockchain όπως το Ethereum, το WAX και το Tron.

Το Splintershards (SPS) είναι το διακριτικό διακυβέρνησης εντός του παιχνιδιού των Splinterlands. Επιπλέον, το SPS λειτουργεί επίσης ως το κύριο νόμισμα τυχερών παιχνιδιών για το εμπόριο καρτών. Επιπλέον, οι κάτοχοι SPS μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες αποφάσεις που βασίζονται στη διακυβέρνηση στο οικοσύστημα Splinterlands.

Για να προσθέσει περισσότερους παίκτες στο οικοσύστημα του gaming, το Splinterlands ανταμείβει τους παίκτες με καθημερινές ανταμοιβές, εποχιακές ανταμοιβές, σεντούκια με λάφυρα, ανταμοιβές μάχης κατάταξης και ανταμοιβές βαθμολογικού πίνακα.

Unswap V2

Unswap V2 είναι η δεύτερη επανάληψη του αποκεντρωμένου πρωτοκόλλου Uniswap. Με την εισαγωγή του Uniswap V2, οι χρήστες δεν χρειαζόταν πλέον να προσθέσουν ETH ως ένα από τα στοιχεία κρυπτογράφησης.

Το Uniswap V2 επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν απευθείας δύο μάρκες ERC-20 για να μειώσουν τον συνολικό αριθμό συναλλαγών. Επιπλέον, η μείωση του αριθμού των συναλλαγών βοηθά τους χρήστες να μειώσουν τα τέλη αερίου που χρεώνονται.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα που βοήθησε το Uniswap V2 να αποκτήσει περισσότερη βάση χρηστών είναι η απλότητα στην εκτέλεση των συναλλαγών. Εκτός από αυτό, η παράλειψη του βιβλίου παραγγελιών και άλλων πολύπλοκων παραδοσιακών προτύπων συναλλαγών βοήθησε στην προσέλκυση περισσότερων χρηστών στην πλατφόρμα.

  Πώς μπορώ να αποσυνδεθώ από το Outlook Mobile

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του Uniswap V2 είναι το «Flash Swap». Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στο χρήστη να αποσύρει οποιονδήποτε αριθμό κουπονιών ERC20 από το Uniswap χωρίς να πληρώσει προκαταβολικό κόστος. Μετά την πλήρη εκτέλεση της συναλλαγής, ο χρήστης μπορεί να πληρώσει ανάλογα.

Εκτός από τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω, το Uniswap V2 παρέχει τροφοδοσίες τιμών On-chain που είναι δύσκολο να χειριστούν και είναι εξαιρετικά αποκεντρωμένες. Το Uniswap V2 χρησιμοποιεί τη γλώσσα Solidarity για τη σύνταξη του έξυπνου συμβολαίου. Αυτή η δυνατότητα ενισχύει την τεχνική βελτίωση της πλατφόρμας.

Arc8

Arc8 είναι μια πλατφόρμα παιχνιδιού για κέρδος για παιχνίδια για κινητά. Επίσης, το παιχνίδι ανταμείβει τους παίκτες για την πίστη, την προσπάθεια και τις δεξιότητές τους στο παιχνίδι.

Ο κύριος στόχος της πλατφόρμας τυχερών παιχνιδιών Arc8 είναι να προωθήσει την αξία του blockchain και των διακριτικών παιχνιδιών στους mainstream παίκτες. Επομένως, οι κατηγορίες παιχνιδιών περιλαμβάνουν εντυπωσιακούς αγώνες 1v1, τουρνουά για πολλούς παίκτες και τουρνουά χορηγίας.

Το GAMEE Token (GMEE) είναι το βοηθητικό διακριτικό ERC-20 της πλατφόρμας τυχερών παιχνιδιών. Τα διακριτικά GMEE χρησιμοποιούνται ως τέλη εισόδου, πληρωμές παιχνιδιού, ανταμοιβές εντός παιχνιδιού και ψηφοφορία. Επιπλέον, τα διακριτικά GMEE μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ενοικίαση, αγορά, αναπαραγωγή και αναβάθμιση διαφόρων NFT εντός του παιχνιδιού.

Η πλατφόρμα παιχνιδιών Arc8 ανταμείβει επίσης τους παίκτες για την πρόσκληση των φίλων τους. Η πλατφόρμα ανταμείβει και τους δύο φίλους που συμμετέχουν στη διαδικασία παραπομπής με μπόνους GMEE σε συγκεκριμένα επίπεδα τυχερών παιχνιδιών. Επιπλέον, η πλατφόρμα gaming διαθέτει πάνω από 50 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων ζωντανών παιχνιδιών για πολλούς παίκτες.

Socios.com

Socios.com είναι ένα DApp που εξουσιοδοτεί τους οπαδούς να υποστηρίζουν διάφορα κλαμπ με μάρκες και ανταμοιβές.

Το Socios.com παρέχει διακριτικά θαυμαστών με τη μορφή πεπερασμένων ψηφιακών στοιχείων που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας την αλυσίδα Chiliz. Εκτός από αυτό, η εξουσία διακυβέρνησης που παρέχεται στους κατόχους διακριτικών επιτρέπει στους θαυμαστές να συμμετέχουν σε σημαντικές αποφάσεις που σχετίζονται με τους θαυμαστές.

Η υποστήριξη του Socios.com από ποδοσφαιριστές διασημοτήτων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσθήκη περισσότερων θαυμαστών στην κοινότητα που χτίστηκε γύρω από το διακριτικό οπαδών.

Εκτός από τα οφέλη διακυβέρνησης, οι θαυμαστές μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αποκλειστικές προσφορές, προνόμια, διαδικτυακές ανταμοιβές και εμπειρίες VIP. Εκτός αυτού, οι κοινότητες που χτίστηκαν γύρω από το Socios.com ενσωματώνουν τους θαυμαστές ανεξάρτητα από τη γεωγραφία.

Οι σημαντικότεροι σύλλογοι που συνεργάζονται με το Socios.com περιλαμβάνουν την PSG, την Μπαρτσελόνα, τη Γιουβέντους, τη Μάντσεστερ Σίτι, την Άρσεναλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Επιπλέον, η πλατφόρμα προσθέτει ενεργά περισσότερους μεγάλους συλλόγους και οπαδούς.

Όλα τα προνόμια που σχετίζονται με τα διακριτικά Fan παρέχονται μέσω της εφαρμογής για κινητά που είναι διαθέσιμη σε συσκευές Android και iOS. Ομοίως, όλες οι συναλλαγές που σχετίζονται με το διακριτικό θαυμαστών πραγματοποιούνται στην αγορά Socios.com.

Βήμα Εφαρμογή

Βήμα Εφαρμογή είναι ένα DApp που συνδυάζει φυσική κατάσταση και οικονομικά. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνολογία γεωγραφικής εντόπισης, metaverse και NFTs για καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Η εφαρμογή Step επιβραβεύει τους χρήστες της για τη συμμετοχή τους σε σωματικές δραστηριότητες όπως τρέξιμο, τζόκινγκ και περπάτημα. Εκτός από αυτό, η εφαρμογή εστιάζει στην παροχή μιας κοινωνικής, ανταγωνιστικής και καθηλωτικής εμπειρίας με τη βοήθεια των δραστηριοτήτων των χρηστών.

Η τάση γύρω από τις εφαρμογές που βασίζονται στην κίνηση πρόσθεσε περισσότερα μέλη στην κοινότητα της εφαρμογής Step. Επιπλέον, το σύστημα επιβράβευσης εμπνέει τους χρήστες της εφαρμογής να συμμετέχουν σε διάφορες σωματικές δραστηριότητες.

  8 τρόποι για να κάνετε ταχύτερη εκκίνηση του Mac σας

Η λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας που παρέχεται στην εφαρμογή εξελίσσεται και αναπτύσσεται με την εκπλήρωση στόχων φυσικής κατάστασης. Εκτός από αυτό, η εφαρμογή Step επιτρέπει στους χρήστες να συνδυάζουν τις κοινωνικές τους εμπειρίες με τη φυσική τους κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το FITFI είναι το διακριτικό διακυβέρνησης που παρέχεται από την εφαρμογή Step. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να αγοράσουν SNEAK για να συμμετέχουν σε διάφορες σωματικές δραστηριότητες με τη βοήθεια των κουπονιών KCAL στο παιχνίδι. Εκτός αυτού, τα αγορασμένα SNEAK ανταμείβουν τον τρέχοντα χρήστη με διακριτικά KCAL. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να κόψει SNEAK με διακριτικά KCAL.

Εξωγήινοι Κόσμοι

Εξωγήινοι Κόσμοι αποτελείται από ένα NFT Metaverse που χρησιμοποιεί στοιχεία ψηφιακών παιχνιδιών για να συμμετέχει και να ανταγωνίζεται σε διάφορες λειτουργίες παιχνιδιού.

Το Alien Worlds παρέχει μια ευκαιρία στους παίκτες να τονώσουν την οικονομική συνεργασία και τον ανταγωνισμό. Το Trilium (TLM) είναι το εγγενές διακριτικό που χρησιμοποιείται στους Alien Worlds για διακυβέρνηση πλανήτη, ποντάρισμα, κίνητρα παιχνιδιού και ως νόμισμα εντός του παιχνιδιού. Επιπλέον, το TLM χρησιμοποιείται επίσης για την αγορά NFT.

Το Alien Worlds τρέχει σε Ethereum, WAX και Binance Smart Chain (BSC). Οι ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας ανταμείβονται με διακριτικά TLM για την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος εντός του παιχνιδιού.

Τα NFT που διατίθενται στην αγορά χωρίζονται με βάση τη σπανιότητα και τη γυαλάδα. Για παράδειγμα, τα έξι επίπεδα σπανιότητας για το ψηφιακό στοιχείο περιλαμβάνουν το Common, το Abundant, το Epic, το Rare, το Mythical και το Legendary. Ομοίως, τα πέντε επίπεδα γυαλάδας αποτελούνται από Αστρόσκονη, Πέτρα, Χρυσό, XDimension και Αντιύλη.

Κορυφαία βολή του NBA

Κορυφαία βολή του NBA είναι μια αγορά που αναφέρει τα συλλεκτικά είδη ψηφιακού μπάσκετ ως NFT. Ομοίως, οι θαυμαστές μπορούν επίσης να εμπορεύονται, να αγοράζουν και να πουλούν τα συλλεκτικά αντικείμενα από την αγορά NFT.

Οι κάρτες συναλλαγών NBA που βασίζονται σε blockchain αναπτύχθηκαν ως συνεργασία μεταξύ της Ένωσης παικτών του NBA, της Dapper Labs και του NBA.

Η πλατφόρμα NFT έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας την αλυσίδα μπλοκ FLOW που αναπτύχθηκε από την Dapper Labs. Επιπλέον, οι διάσημοι επενδυτές αυτού του έργου περιλαμβάνουν τους Michael Jordan, Klay Thompson και Kevin Durrant.

Η αγορά NFT περιλαμβάνει επίσης τις κορυφαίες στιγμές του NBA, οι οποίες αποτελούνται από στιγμιότυπα βίντεο με τη μορφή NFT. Το highlight του βίντεο αποτελείται επίσης από διάσημες στιγμές από διάφορους αγώνες του ΝΒΑ. Η αξία τέτοιων βίντεο NFT εξαρτάται από τη σπανιότητά τους.

Για να αγοράσει τις συλλογές NFT που περιλαμβάνονται στο NBA Top Shot, ο χρήστης πρέπει να εγγραφεί στην επίσημη ιστοσελίδα του. Μετά τη διαδικασία εγγραφής, ο χρήστης πρέπει επίσης να επαληθευτεί για να λάβει μέρος στην αγορά και πώληση NFT.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να αγοράσουν τα NFT που αναφέρονται στην αγορά με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Εκτός από αυτό, οι χρήστες μπορούν επίσης να συνδέσουν τα πορτοφόλια τους στην πλατφόρμα και να αγοράσουν τα NFT.

Τελικές Λέξεις

Η ανάπτυξη των DApps βοηθά τους χρήστες να απολαμβάνουν τα οφέλη των αποκεντρωμένων συστημάτων. Επιπλέον, τα DApps επιλύουν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παραδοσιακό κεντρικό σύστημα.

Τα κύρια οφέλη των χρηστών DApp περιλαμβάνουν το απόρρητο, την ασφάλεια, τις χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών και την ευελιξία. Παρά τα πλεονεκτήματα που αναφέρθηκαν, ο χρήστης πρέπει να διασφαλίσει την αξιοπιστία του DApp πριν προβεί σε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα καλύτερα παιχνίδια κρυπτογράφησης Play-to-Earn εκεί έξω.