Τα 10 κορυφαία εργαλεία βίντεο Voice Over για να βελτιώσετε το οπτικό σας περιεχόμενο

Μεταξύ όλων των τύπων περιεχομένου, το βίντεο είναι ξεκάθαρα το μέσο που καταναλώνεται περισσότερο από ανθρώπους στο Διαδίκτυο.

Μάλιστα, το 92,8% των χρηστών του διαδικτύου παγκοσμίως παρακολουθούν ψηφιακά βίντεο κάθε εβδομάδα. Αυτό μπορεί να είναι οποιουδήποτε τύπου βίντεο: σεμινάρια, παιχνίδια ή ακόμα και μουσικά βίντεο.

Τι μας λέει αυτό το απλό στατιστικό; Λοιπόν, δείχνει ξεκάθαρα ότι τα βίντεο είναι καυτά αυτήν τη στιγμή και θα παραμείνει έτσι για τους επόμενους αιώνες. Τι καλύτερη ευκαιρία να σας δουν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο εκτός από τη δημιουργία βίντεο;

Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να ξεκινήσετε τη δημιουργία οπτικού περιεχομένου, οπότε αν σκοπεύετε να το κάνετε αυτό, πρέπει να το κάνετε σωστά.

Είναι γεγονός ότι τα βίντεο με ηχητικό σήμα αποκτούν μεγαλύτερη έλξη γιατί, λοιπόν, σε αυτή την εποχή και την εποχή, είναι τόσο εύκολο να αποσπαστείτε την προσοχή σας. Μια φωνή κρατά τους χρήστες κολλημένους στο βίντεο για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Έχοντας αυτό υπόψη, σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε τα καλύτερα εργαλεία βίντεο φωνής. μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε το οπτικό σας περιεχόμενο και ελπίζουμε να προσελκύσετε περισσότερα μάτια.

Τι είναι το Video Voice Over;

Χωρίς να περιπλέκονται τα πράγματα, μια φωνή πάνω από ένα βίντεο είναι απλώς ένα άτομο που μιλά χωρίς να τον βλέπουν. Η φωνή συχνά περιγράφει ή εξηγεί τι εμφανίζεται στο βίντεο για να βοηθήσει τους χρήστες να το κατανοήσουν καλύτερα.

Πρέπει να έχετε συναντήσει πολλά βίντεο στο YouTube, ειδικά σεμινάρια, όπου πάνω από το βίντεο που παίζει, μπορείτε να ακούσετε ένα άτομο να μιλάει που σας βοηθά να περπατήσετε στα βήματα.

Συνήθως παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το βίντεο για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την αξία.

Ένας απλός τρόπος για να το σκεφτείτε είναι όταν παρακολουθείτε μια παιδική ιστορία και η φωνή ουσιαστικά εξηγεί την ιστορία καθώς προχωρά στο βίντεο.

Διαβάστε επίσης: Εργαλεία κλωνοποίησης φωνής AI για να δημιουργήσετε απρόσκοπτα αυθεντικά φωνητικά

Γιατί πρέπει να προσθέσετε ένα Voice-Over στα βίντεό σας;

Ας εξετάσουμε δύο διαφορετικά σενάρια. Το πρώτο σενάριο είναι ότι έχετε μια επεξήγηση ή ένα εκπαιδευτικό βίντεο, αλλά έχει μόνο μουσική υπόκρουση. Δεν υπάρχει καμία φωνή πάνω από αυτό, επομένως ο χρήστης βασίζεται μόνο στις οδηγίες στην οθόνη για να το καταλάβει.

Το δεύτερο σενάριο είναι σχεδόν το ίδιο με το πρώτο, εκτός από το ότι, αυτή τη φορά, έχετε μια φωνή πάνω από το βίντεο που περιγράφει, τονίζει και εξηγεί κάθε βήμα.

Ποιο βίντεο πιστεύετε ότι θα κατανοήσουν και θα εκτιμήσουν περισσότερο οι χρήστες; Ναι, είναι το δεύτερο, επειδή η φωνητική φωνή σας βοηθά να εξηγήσετε το βίντεο πολύ πιο αποτελεσματικά.

Εκτός από αυτό το γεγονός, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να προσθέσετε μια φωνή στα βίντεό σας:

  Πώς να δείτε την πρόγνωση καιρού στην οθόνη κλειδώματος του iPhone σας

#1. Πιο προσβάσιμο 👥

Ενώ το τακτικό κοινό εκτιμά την πολυτέλεια της παροχής φωνής, είναι μια αναγκαιότητα όταν πρόκειται για άτομα με προβλήματα όρασης. Μια φωνή μπορεί να τους βοηθήσει να κατανοήσουν το βίντεο χωρίς να χρειάζεται να δουν κανένα από τα γραφικά.

Αυτό κάνει τα βίντεό σας πολύ πιο προσιτά και εξυπηρετεί μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων.

#2. Προσθέτει μια ανθρώπινη αφή 👦🏻

Σε έναν κόσμο με πολλά bots και μηχανές, είναι πολύ σημαντικό να παρέχουμε μια ανθρώπινη επαφή στους ανθρώπους. Παρόλο που έχει εξαιρετικά οπτικά στοιχεία, εάν το βίντεό σας δεν έχει φωνή, μπορεί να μην τραβήξει την προσοχή των θεατών σας.

Μια φωνή μπορεί να προσθέσει τα απαιτούμενα συναισθήματα και να ρυθμίσει τη διάθεση και τον τόνο του βίντεο ώστε οι άνθρωποι να συνδεθούν και να συσχετιστούν καλύτερα.

#3. Κάνει την ηλεκτρονική μάθηση ευκολότερη 📖

Εάν είστε κάποιος που προσφέρει ηλεκτρονικά μαθήματα και θέλετε οι μαθητές σας να λάβουν ξεκάθαρα το μήνυμά σας, η προσθήκη φωνής θα σας βοηθήσει να το πετύχετε. Κάνει το υλικό μαθημάτων και τα σεμινάρια πολύ πιο εύκολο να αφομοιωθούν, ειδικά εάν οι μαθητές δεν είναι φυσικοί ομιλητές της αγγλικής γλώσσας.

#4. Βελτιώνει την εμπειρία χρήστη, τις προβολές και τις μετατροπές 💰

Δεδομένου ότι το γενικό πλεονέκτημα της προβολής φωνής στα βίντεό σας είναι η βελτίωση της εμπειρίας χρήστη των θεατών σας, επηρεάζει άμεσα τις προβολές σας και στη συνέχεια αυτό κυματίζει σε καλύτερες μετατροπές.

Είναι σαν ένα εφέ ντόμινο που συνεχίζεται και συνεχίζεται και δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι καλύτερο.

Χρειάζεστε έναν τεράστιο προϋπολογισμό για Voice Over;

Είναι μια μεγάλη παρανόηση ότι η δημιουργία φωνής απαιτεί πολλά χρήματα και φανταχτερό εξοπλισμό. Αυτό απλά δεν είναι καθόλου αλήθεια. Σίγουρα, αν ψάχνετε να προσλάβετε τον κορυφαίο καλλιτέχνη με φωνή στη θέση σας και να δημιουργήσετε το επόμενο βίντεο σε στυλ Χόλιγουντ, τότε αυτό μπορεί να κοστίσει ένα χέρι και ένα πόδι.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το κάνετε που δεν απαιτούν καθόλου πολλά χρήματα. Κάτι σαν να αγοράζετε ένα απλό μικρόφωνο για ηχογράφηση μπορεί να κάνει τη δουλειά σας, αν θέλετε να ηχογραφήσετε τα φωνητικά σας και να τα προσθέσετε στα βίντεο.

Τώρα, το ερώτημα είναι: πώς προσθέτουμε τη φωνή στο βίντεό μας; Ευτυχώς, είναι πολύ απλό με τη λίστα των εργαλείων που θα εξετάσουμε τώρα.

Μερικά από αυτά τα εργαλεία δημιουργούν ακόμη και τη φωνή για εσάς με τη βοήθεια της τεχνολογίας μετατροπής κειμένου σε ομιλία. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ασχολείστε με την εγγραφή ή την επεξεργασία.

Ας τα ελέγξουμε.

Μουρφ

Κατάλληλο για διάφορες περιπτώσεις χρήσης φωνής, το Murf μπορεί να κάνει τα βίντεό σας πολύ πιο ελκυστικά με το εργαλείο του. Διαθέτει πάνω από 120 διαφορετικές φωνές μετατροπής κειμένου σε ομιλία σε περισσότερες από 20 προφορές που μπορείτε να τοποθετήσετε αμέσως στα βίντεό σας.

Τροφοδοτείται από τεχνολογία AI, που σημαίνει ότι ό,τι σενάριο εισαγάγετε στο εργαλείο, η φωνή που έχετε επιλέξει θα δημιουργήσει αυτόματα μια εκπληκτική φωνή διαβάζοντας το κείμενο που μόλις παρείχατε.

Η όλη διαδικασία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και με τον τρόπο που είναι κατασκευασμένο το εργαλείο, θα μεταβείτε από ερασιτέχνης σε επαγγελματίας σε χρόνο μηδέν. Και το καλύτερο μέρος; Είναι απίστευτα εύκολο να εργαστείτε γύρω από τη διεπαφή.

  11 τρόποι για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 523 στο Roblox

Σύνθεση

Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να δημιουργήσετε ένα φωνητικό βίντεο με τη Synthesia, όλα χάρη στην τεχνολογία AI που δημιουργεί βίντεο για εσάς με ηθοποιούς της επιλογής σας.

Μπορείτε να τους κάνετε να μιλήσουν ό,τι σενάριο θέλετε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για την ύπαρξη εξοπλισμού όπως μικρόφωνο και κάμερα.

Μπορείτε να επιλέξετε από πάνω από 100 διαφορετικά avatar AI που είναι ψηφιακά δίδυμα πραγματικών ηθοποιών. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο avatar αποκλειστικά για την επωνυμία σας. Αυτό το χαρακτηριστικό κλέβει εντελώς τη συμφωνία, κατά τη γνώμη μου.

Ως δευτερεύουσα σημείωση, είναι διαθέσιμα σε 120+ γλώσσες και τόνους. Είναι ασφαλές να πούμε ότι το Synthesia μεταφέρει εντελώς τις φωνές σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο.

VEED

Απλό αλλά ισχυρό είναι αυτό που περιγράφει καλύτερα το VEED, ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο που σας επιτρέπει να προσθέτετε και να συγχρονίζετε τη φωνή σας με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο.

Είναι εντελώς online, ώστε να έχετε πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή. Το μόνο που απαιτεί από εσάς είναι το βίντεο και η ηχητική φωνητική λήψη, μετά την οποία μπορείτε να τα συγχρονίσετε μαζί. Διαθέτει ένα πολύ φιλικό προς το χρήστη πρόγραμμα επεξεργασίας που σας βοηθά να εργάζεστε χωρίς κανέναν λόξυγκα.

Αν και δεν είναι μια δυνατότητα που είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή, στο εγγύς μέλλον, το VEED θα σας επιτρέψει να ηχογραφήσετε τη φωνή σας απευθείας από το εργαλείο. Θα είναι πολύ ωραίο να το δούμε.

Animoto

Ό,τι δεν έχει το παραπάνω εργαλείο αυτή τη στιγμή, το έχει ήδη η Animoto. Σας επιτρέπει να ηχογραφήσετε τη φωνή από το εργαλείο ή να την ανεβάσετε από τον υπολογιστή σας. Είναι περήφανος συνεργάτης εταιρειών όπως το YouTube, το Facebook και το LinkedIn.

Η όλη διαδικασία προσθήκης φωνής στο βίντεό σας χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο είναι μόνο 4 απλά βήματα και μπορεί να γίνει σε όχι περισσότερο από λίγα λεπτά.

Εκτός από τη δυνατότητα προσθήκης και συγχρονισμού φωνητικών εκπομπών, έχει μια δέσμη προτύπων βίντεο που σας βοηθούν να δημιουργήσετε επίσης ένα ελκυστικό βίντεο.

Animaker

Ιδανικό για τη δημιουργία βίντεο για πλατφόρμες όπως το TikTok, το Snapchat και το Instagram, το Animaker σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό βίντεο και να προσθέσετε τη δική σας φωνή σε αυτό.

Διαθέτει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο που είναι απλό αλλά σας επιτρέπει να εκτελείτε μια ποικιλία εργασιών. Στην πραγματικότητα, υποστηρίζει επίσης όλες τις μορφές βίντεο, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως το βίντεό σας δεν γίνει αποδεκτό.

Αφού ολοκληρώσετε τη δημιουργία του βίντεο, μπορείτε να το κατεβάσετε στη συσκευή σας ή να το μοιραστείτε σε 20+ πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με το Animaker χωρίς απολύτως κανένα κόστος.

Flixier

Μετατρέψτε τα απλά και συνηθισμένα βίντεό σας σε συναρπαστικά με τη βοήθεια του Flixier.

Είναι γεμάτο με μερικά εξαιρετικά χαρακτηριστικά, όπως:

  • Δυνατότητα εγγραφής, αποστολής ή δημιουργίας φωνής χρησιμοποιώντας μετατροπή κειμένου σε ομιλία
  • Υποστήριξη πολλών γλωσσών, προφορών και διαλέκτων
  • Ισχυρές δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο
  • Επεξεργαστείτε τις φωνητικές εντολές για να παρακάμψετε τα «χμμ» και «αχ» και να διατηρήσετε μόνο τα σημαντικά μέρη
  • Δημοσιεύστε βίντεο απευθείας στο YouTube
  5 τρόποι για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Nintendo Wii 51330

Το Flixier είναι ένα εντελώς δωρεάν εργαλείο που εκτελείται απρόσκοπτα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να δημιουργήσετε λογαριασμό.

Απλώς κάντε κλικ στο Ξεκινήστε στον ιστότοπό τους και μπορείτε να ξεκινήσετε την επεξεργασία αμέσως.

Κύμα.βίντεο

Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες της πλατφόρμας Wave.video. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε φωνητικά, να τα μετατρέπετε σε υπότιτλους και βασικά να δίνετε στο βίντεό σας μια νέα ζωή.

Μπορείτε να ανεβάσετε την προηχογραφημένη φωνή σας ή να ηχογραφήσετε μία χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μικρόφωνο του εργαλείου. Μετά από αυτό, μπορείτε να περικόψετε και να επεξεργαστείτε τη φωνή για να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας.

Επιπλέον, σας επιτρέπει να προσθέσετε εφέ, μουσική και πολλά άλλα. Το πρόγραμμα επεξεργασίας έχει πολλές δυνατότητες, ώστε να μπορείτε να παίξετε μαζί του για να το χρησιμοποιήσετε πραγματικά στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Lumen5

Μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν στο Lumen5 για να επεξεργαστείτε τα βίντεό σας και, φυσικά, να προσθέσετε φωνητικά σε αυτά. Χρειάζονται μόνο μερικά κλικ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και το είδος της διεπαφής που παρέχει απλώς διευκολύνει τα πράγματα.

Εάν είστε έμπορος, εκδότης ή επωνυμία που θέλει να βελτιώσει τα βίντεό του, αυτή η πλατφόρμα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για αυτό. Έχει ήδη πάνω από 1.000.000 εταιρείες να χρησιμοποιούν και να αγαπούν αυτό το εργαλείο.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν χρειάζεστε προηγούμενη εμπειρία ή εξειδίκευση για να χρησιμοποιήσετε το Lumen5.

Genny του LOVO

Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας φωνή ως φωνή; Αφήστε τον Genny να δημιουργήσει ένα για εσάς με τη βοήθεια του AI.

Εξειδικεύεται στο να σας βοηθά να δημιουργήσετε μια δέσμη διαφορετικών βίντεο, όπως:

Διαθέτει ένα διαισθητικό πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο που σας επιτρέπει να προσθέτετε εικόνες, βίντεο, ηχητικά εφέ και φωνητικές εντολές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βιβλιοθήκη των προκατασκευασμένων περιουσιακών στοιχείων χωρίς δικαιώματα εκμετάλλευσης για να τα συμπεριλάβετε στα βίντεό σας, ώστε να ανεβάσετε τα πράγματα.

Συνολικά, το Genny είναι ένα ισχυρό και προηγμένο εργαλείο φωνητικής τεχνητής νοημοσύνης που συνοδεύεται από πολλές δυνατότητες.

Narakeet

Το Narakeet είναι εξίσου υπέροχο με τα άλλα εργαλεία αυτής της λίστας. Μου αρέσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχει πάνω από 500 επαγγελματικές φωνές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαβάσετε το σενάριό σας.

Είναι εκπληκτικά ρεαλιστικό και είναι ασφαλές να πούμε ότι ξεπερνά το όριο με την τεχνητή νοημοσύνη στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Μπορείτε να περιμένετε να δημιουργήσετε φωνητικά που θα ακούγονται υπέροχα και θα συγχρονίζονται καλά με τα βίντεό σας.

Επιπλέον, μπορείτε να μετατρέψετε τις παρουσιάσεις σας σε βίντεο και να χρησιμοποιήσετε προκατασκευασμένα πρότυπα για να δημιουργήσετε βίντεο για συγκεκριμένες πλατφόρμες, όπως το Instagram και το Facebook. Σας επιτρέπει επίσης να προσθέτετε κλειστές λεζάντες και υπότιτλους αυτόματα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Narakeet πηγαίνει τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε πολλές εκδόσεις του ίδιου βίντεο σε διαφορετικές γλώσσες ή αναλύσεις.

Τελικές Λέξεις

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με το γεγονός ότι τα φωνητικά αναβαθμίζουν πραγματικά ολόκληρο το βίντεό σας και βοηθούν τους θεατές σας να κατανοήσουν καλύτερα τις πληροφορίες.

Χρησιμοποιώντας τα παραπάνω εργαλεία, θα είστε σε θέση να επιμείνετε σε αυτό το γεγονός και ελπίζουμε να δημιουργήσετε εξαιρετικά ελκυστικά και ενημερωτικά βίντεο.

Στη συνέχεια, ελέγξτε αυτά τα ισχυρά εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου για την ενίσχυση του μάρκετινγκ.