Τα 10 καλύτερα Mesh Wi-Fi συστήματα για μεγαλύτερα σπίτια

Μπορεί να υπάρχουν φορές που μπορεί να αντιμετωπίσατε προβλήματα συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο ενώ κάθεστε μέσα στο σπίτι σας εξαιτίας πολλών συσκευών που είναι συνδεδεμένες στον ίδιο δρομολογητή. Μπορεί επίσης να έχετε δυσκολευτεί να διαχειριστείτε την ισχύ του σήματος και να το κάνετε να φτάσει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δίκτυο πλέγματος σε όλο το σπίτι σας, έτσι ώστε εσείς και τα μέλη της οικογένειάς σας να έχετε πρόσβαση χωρίς διακοπές στην παροχή Διαδικτύου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ας εξερευνήσουμε τα καλύτερα διαθέσιμα δίκτυα πλέγματος που μπορείτε να τοποθετήσετε στο σπίτι σας, ώστε να μην αντιμετωπίσετε ποτέ ξανά προβλήματα συνδεσιμότητας.

Τι είναι ένα ασύρματο δίκτυο πλέγματος;

Ένα ασύρματο δίκτυο πλέγματος περιλαμβάνει ραδιοκόμβους διατεταγμένους σε μια τοπολογία πλέγματος. Ένα δίκτυο πλέγματος σημαίνει μια πλούσια διασύνδεση συσκευών ή κόμβων.

Τα ασύρματα δίκτυα πλέγματος περιλαμβάνουν πελάτες πλέγματος, πύλες και δρομολογητές πλέγματος. Η τοπολογία ενός ασύρματου δικτύου πλέγματος είναι στατική για να διασφαλιστεί η σωστή παράδοση των δεδομένων στον τελικό προορισμό. Τα ασύρματα δίκτυα πλέγματος σχηματίζονται και επουλώνονται ανεξάρτητα και είναι συμβατά με διαφορετικές ασύρματες τεχνολογίες.

Γιατί πρέπει να έχετε ένα δίκτυο πλέγματος για μεγαλύτερα σπίτια;

Ένα δίκτυο πλέγματος επιτρέπει στις συσκευές σας να επικοινωνούν ασύρματα και να βοηθά όλη την κίνηση να φτάσει στο σημείο πρόσβασης Wi-Fi. Ένα δίκτυο πλέγματος Wi-Fi είναι εύκολο να ρυθμιστεί. Εκτός από αυτό, μερικά άλλα πλεονεκτήματα ενός ασύρματου δικτύου πλέγματος παρουσιάζονται παρακάτω.

Αυτοδιαμόρφωση

Το ασύρματο δίκτυο πλέγματος διαμορφώνει αυτόματα εκατοντάδες κόμβους σε ένα δίκτυο. Αυτό σας εξοικονομεί από την επιπλέον εργασία που πρέπει να κάνετε κατά τη μη αυτόματη διαμόρφωση όλων των κόμβων.

Μεγάλη κάλυψη

Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το μέγεθος ενός δικτύου σε ένα ασύρματο δίκτυο πλέγματος. Η προσθήκη και η αφαίρεση των κόμβων γίνεται με δική σας βούληση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευές σε ένα δίκτυο για την αναμετάδοση σημάτων για τη σύνδεση αισθητήρων σε μια ευρεία περιοχή. Η ιδιότητα αυτοβελτιστοποίησης των δικτύων πλέγματος θα βρει τον βέλτιστο τρόπο για την αποτελεσματική αποστολή δεδομένων σε συσκευές.

Αυτοίαση

Το ασύρματο δίκτυο πλέγματος είναι ανθεκτικό και μπορεί να ανακάμψει από βλάβες ανεξάρτητα. Οι κόμβοι ενός ασύρματου δικτύου πλέγματος εντοπίζουν αυτόματα την αλλαγή διαδρομής και βρίσκουν μια νέα διαδρομή για να φτάσουν στον προορισμό σε περίπτωση αποτυχίας οποιουδήποτε κόμβου.

Τώρα που ξέρετε καλύτερα γιατί η ύπαρξη ενός δικτύου πλέγματος μπορεί να είναι χρήσιμη, μπορείτε να εξετάσετε τις διαθέσιμες επιλογές. Μερικά από τα καλύτερα δίκτυα Wi-Fi mesh παρατίθενται παρακάτω.

Σύστημα TP-Link Deco Wi-Fi 6 Mesh

Το TP-link Deco Wi-Fi System διασφαλίζει ότι λαμβάνετε αδιάλειπτη παροχή Wi-Fi έως και 5800 τετραγωνικά πόδια. Μπορείτε να συνδέσετε έως και 150 συσκευές ταυτόχρονα χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την ταχύτητα του Wi-Fi. Παρέχει επαρκή ταχύτητα για την αντιμετώπιση του buffering, των διαδικτυακών παιχνιδιών και της ροής.

Χαρακτηριστικά

  • Η ταχύτητα Wi-Fi είναι έως και 1,8 Gbps.
  • Έρχεται με 2 θύρες Ethernet gigabit.
  • Σας κρατά συνδεδεμένους στο δίκτυο ακόμα και όταν περιφέρεστε από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Η εγκατάσταση και η διαχείριση του TP-link Deco Wi-Fi System είναι εύκολη και διασφαλίζει ότι έχετε μια απρόσκοπτη εμπειρία Wi-Fi.

Σύστημα Wi-Fi 6 Eero 6+ Dual-Band Mesh

Το πλέγμα διπλής ζώνης Eero 6+ επεκτείνει την υποστήριξη Wi-Fi 160 Hz, ώστε να μην ανησυχείτε ποτέ για κακή ποιότητα σήματος. Το Eero 6 είναι μια καλή συμφωνία μεταξύ των δρομολογητών πλέγματος που υποστηρίζουν Wi-Fi 6, με ένα σύστημα τριών τεμαχίων κοστίζει 279 $ και ένα σύστημα δύο τεμαχίων κοστίζει 199 $.

  Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σκληρός δίσκος που μπορείτε να αγοράσετε;

Όπως και άλλα συστήματα πλέγματος, το Eero 6 της Amazon προορίζεται για απλή εγκατάσταση και μια τεράστια περιοχή κάλυψης για να φιλοξενήσει νοικοκυριά με πολλά δωμάτια. Ωστόσο, αυτό το νέο σύστημα είναι επίσης συμβατό με Wi-Fi 6, περιέχει μια έξυπνη πύλη για το σπίτι και έχει λογική τιμή.

Χαρακτηριστικά

  • Υποστηρίζει ταχύτητα Wi-Fi έως και gigabit.
  • Αυξάνει την αποδοτικότητα του Wi-Fi έως και 160 Hz.
  • Μειώνει τα νεκρά σημεία και τις πτώσεις ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα του Wi-Fi.
  • Καλύπτει έως και 4500 τετραγωνικά πόδια.

Μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα τη χρήση Wi-Fi για όλη την οικογένειά σας χωρίς να παρεμποδίσετε την ταχύτητα και την ποιότητα του δικτύου. Το πλέγμα διπλής ζώνης Eero 6+ συνεργάζεται με την Alexa, κάνοντας τη διαχείριση πιο εύκολη.

Google Wi-Fi – AC1200 – Mesh Wi-Fi System

Το Google Wi-Fi δεσμεύεται να σας παρέχει αδιάκοπη παροχή Διαδικτύου, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για ζητήματα προσωρινής αποθήκευσης και καθυστέρησης. Προσθέστε όσα σημεία Google Wi-Fi χρειάζεστε και επεκτείνετε την κάλυψη Wi-Fi σε κάθε γωνιά και γωνιά του σπιτιού σας.

Χαρακτηριστικά

  • Παρέχει κάλυψη Wi-Fi για περίπου 4500 τετραγωνικά πόδια.
  • Εύκολη και απλή εγκατάσταση, ώστε να μην ανησυχείτε για τη διαδικασία και τις τεχνικές λεπτομέρειες.
  • Η έξυπνη τεχνολογία Wi-Fi σάς βοηθά να θέσετε προτεραιότητες στις συσκευές σας, να δημιουργήσετε ένα δίκτυο επισκεπτών και να ελέγξετε την ταχύτητα του διαδικτύου σας.

Μπορείτε να προσθέσετε το Google Wi-Fi στο προϋπάρχον δίκτυο Nest και να προσθέσετε περισσότερους πόντους για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα και τη συνδεσιμότητα. Διαθέτει επίσης λειτουργίες γονικού ελέγχου που σας βοηθούν να περιορίσετε τον χρόνο χρήσης και να εμποδίσετε τα παιδιά σας να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο για ενηλίκους.

Google Nest Wi-Fi Router

Ο δρομολογητής Wi-Fi Google Nest έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι έχετε πρόσβαση στα καλύτερα. Εξασφαλίζει ότι λαμβάνετε σήματα Wi-Fi σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας χωρίς διακοπή ή εξασθένηση των σημάτων Wi-Fi. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρεις δρομολογητές για να παρέχετε ένα δίκτυο σε 6600 τετραγωνικά πόδια.

Χαρακτηριστικά

  • Επεκτείνει τη συνδεσιμότητα Wi-Fi σε 6600 τετραγωνικά πόδια.
  • Το Google Nest Wi-Fi ελέγχει την προσωρινή αποθήκευση και την ποιότητα του διαδικτύου, ώστε να μην ανησυχείτε ποτέ για κακή σύνδεση στο διαδίκτυο.
  • Το Google Nest μπορεί να χειριστεί 200 συνδεδεμένες συσκευές ταυτόχρονα χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα του δικτύου.
  • Μαζί με κάθε κόμβο περιλαμβάνονται θύρες προσαρμογέα ισχύος 15 W.

Και οι δύο κάμερες καταγράφουν σε 1080p και παρέχουν ειδοποιήσεις push στο τηλέφωνό σας όταν ανιχνεύεται κίνηση στο οπτικό τους πεδίο. Περιλαμβάνουν επίσης ενσωματωμένα ηχεία και μικρόφωνα, ώστε να μπορείτε να ακούτε τι συμβαίνει και να επικοινωνείτε με εκείνους στην άλλη άκρη.

Το Google Nest λειτουργεί σε έξυπνη τεχνολογία που ενημερώνεται αυτόματα για να έχετε πρόσβαση σε όλες τις πιο πρόσφατες λειτουργίες. Η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι τόσο καλή που μπορείτε να περπατήσετε από το ένα δωμάτιο στο άλλο χωρίς να εξασθενήσετε ή να αποσυνδεθείτε από το δίκτυο.

Σύστημα Wi-Fi 6 Netgear Nighthawk Whole Home Mesh

Το Netgear Nighthawk Home Mesh Wi-Fi System διασφαλίζει ότι μπορείτε να συνεχίσετε τη ροή online και να παίζετε παιχνίδια χωρίς διακοπή. Παρέχει σύνδεση στο Διαδίκτυο σε μεγάλα σπίτια και διασφαλίζει ότι καμία γωνιά του σπιτιού σας δεν θα απέχει από το καλό διαδίκτυο.

Χαρακτηριστικά

  • Παρέχει σύνδεση στο internet έως και 4500 τετραγωνικά πόδια.
  • Εξασφαλίζει ταχύτητα Διαδικτύου 100 Mbps, ώστε να μην ανησυχείτε για προβλήματα συνδεσιμότητας.
  • Τοποθετήστε δορυφόρους σε όλο το σπίτι σας για να εξαλείψετε τυχόν νεκρές ζώνες.
  • Η συνδυασμένη ταχύτητα Wi-Fi μπορεί να φτάσει έως και τα 1,8 Gbps, ώστε να μην υποφέρετε ποτέ από buffer και καθυστέρηση.

Το Netgear Nighthawk Whole Home Mesh παρέχει συνδεσιμότητα Wi-Fi στις γωνίες του σπιτιού σας. Χρησιμοποιώντας αυτό το δίκτυο πλέγματος, δεν θα παραπονεθείτε ποτέ για υποβαθμισμένη ταχύτητα Διαδικτύου ή προβλήματα καθυστέρησης. Εξασφαλίζει καλή κάλυψη στο διαδίκτυο σε όλο το σπίτι σας, από την μπροστινή πόρτα μέχρι την πίσω αυλή.

Σύστημα Wi-Fi TCL Mesh

Το σύστημα TCL Mesh Wi-Fi παρέχει αξιόπιστο internet υψηλής ταχύτητας που σας σώζει από νεκρές ζώνες γύρω από το σπίτι. Διασφαλίζει ότι κάθε συνδεδεμένη συσκευή έχει την ίδια ταχύτητα Διαδικτύου χωρίς προβλήματα προσωρινής αποθήκευσης, καθυστέρησης ή συνδεσιμότητας. Μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα το πλέγμα με την εφαρμογή TCL και να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις κορυφαίες λειτουργίες.

  Πώς να επισκεφτείτε το νησί κάποιου στα όνειρα στο "Animal Crossing: New Horizons"

Χαρακτηριστικά

  • Συνδέστε ταυτόχρονα 100 συσκευές χωρίς να αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.
  • Διαθέτει θύρα LAN 1 Gigabit, ώστε να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς καμία διακοπή.
  • Προσφέρει ταχύτητα internet 1200 Mbps.
  • Προσφέρει δυνατότητες για γονικό έλεγχο και έλεγχο επισκεπτών.
  • Έρχεται μαζί με τέσσερις ενσωματωμένους ενισχυτές σήματος.

Αποκτήστε πρόσβαση σε κορυφαία ποιότητα σήματος με αξιόπιστα και εξαιρετικά σήματα Wi-Fi με το internet TCL Mesh. Πείτε αντίο στις διακοπές του διαδικτύου και συνεχίστε την παρακολούθηση, παίζοντας παιχνίδια ή βιντεοκλήσεις με κοντινούς και αγαπημένους σας ανθρώπους.

Meshforce Mesh Wi-Fi System M3s Suite

Το σύστημα Wi-Fi Meshforce Mesh εξασφαλίζει πρόσβαση σε καλής ποιότητας internet σε κάθε γωνιά και γωνιά του σπιτιού σας. Χρησιμοποιώντας το σύστημα M3s, εκθέτετε τον εαυτό σας σε κορυφαίας ποιότητας internet και μια απρόσκοπτη εμπειρία Wi-Fi. Βοηθά στη δημιουργία μιας υψηλής ποιότητας διπλής ζώνης Wi-Fi, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις ταινίες και τα βίντεο σε HD χωρίς ενοχλήσεις.

Χαρακτηριστικά

  • Παρέχει σύνδεση στο διαδίκτυο σε μια περιοχή 6000 τετραγωνικών ποδιών.
  • Σας παρέχει πρόσβαση σε internet υψηλής ταχύτητας 1200 Mbps, έτσι δεν χρειάζεται να παραπονεθείτε ποτέ για την ταχύτητα.
  • Ελέγξτε το δίκτυο πλέγματος με τη φιλική προς το χρήστη και εύχρηστη εφαρμογή Mesh.
  • Συνδέστε έως και 60 συσκευές και απολαύστε αδιάκοπη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Παρέχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο σε όλο το σπίτι σας με τον καλύτερο ποιοτικό διαχειριστή δικτύου mesh, M3S. Εξασφαλίζει ότι δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Είναι ένα γρήγορο, αξιόπιστο και επεκτάσιμο δίκτυο Διαδικτύου.

Σύστημα Wi-Fi Tenda Nova Mesh

Μετακινηθείτε ελεύθερα στο σπίτι σας με το υπέρτατο δίκτυο πλέγματος που σας εξασφαλίζει πρόσβαση στο διαδίκτυο κορυφαίας ποιότητας κάθε φορά. Το σύστημα Wi-Fi Tenda Nova Mesh διασφαλίζει ότι δεν αντιμετωπίζετε κανένα πρόβλημα με τη σύνδεση πολλών συσκευών στη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο ή τη μετακίνηση από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Η ποιότητα του διαδικτύου παραμένει πάντα η ίδια και σας γλιτώνει από κάθε αναστάτωση.

Χαρακτηριστικά

  • Παρέχει σύνδεση στο διαδίκτυο σε μια έκταση 3500 τετραγωνικών ποδιών.
  • Παρέχει σύνδεση στο διαδίκτυο 5 GHz σε όλο το σπίτι σας.
  • Υποστηρίζει ταυτόχρονα έως και 60 συνδεδεμένες συσκευές.
  • Εύκολη διαχείριση του πλέγματος με την εφαρμογή Tenda.
  • Κρυπτογραφήστε το δίκτυο Wi-Fi και αποθηκεύστε το από χάκερ.
  • Διαχειριστείτε τον χρόνο οθόνης του παιδιού σας και παρακολουθήστε τη δραστηριότητά του στο διαδίκτυο με την εφαρμογή Tenda.

Το σύστημα Wi-Fi Tenda Mesh σάς σώζει από νεκρές ζώνες Wi-Fi διασφαλίζοντας ότι η σύνδεση στο διαδίκτυο φτάνει σε κάθε γωνιά και γωνιά του σπιτιού σας. Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για παραλείψεις διαδικτυακών συσκέψεων ή βιντεοκλήσεων. το δίκτυο Tenda mesh σας έχει καλύψει.

Σύστημα ASUS ZenWi-Fi AX6600 Tri-Band Mesh Wi-Fi 6

Απολαύστε πρόσβαση σε γρήγορο και σταθερό Wi-Fi σε όλο το σπίτι σας με το ASUS Zen Mesh System. Η υψίστης ποιότητας υπηρεσία Διαδικτύου διασφαλίζει ότι έχετε πρόσβαση σε αδιάκοπη παροχή Διαδικτύου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ανεξάρτητα από το πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο δρομολογητή, η ποιότητα δεν παρεμποδίζεται και λαμβάνετε εξαιρετικές υπηρεσίες δικτύου κάθε φορά.

Χαρακτηριστικά

  • Παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε έκταση 5500 τετραγωνικών ποδιών.
  • Διαχέει τη συνδεσιμότητα Wi-Fi σε περισσότερα από έξι δωμάτια χωρίς να παρεμποδίζει την ποιότητα του σήματος.
  • Προσφέρει προηγμένο γονικό έλεγχο και ασφάλεια στο διαδίκτυο, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τη χρήση του Διαδικτύου του παιδιού σας.
  • Προσφέρει εύρος ζώνης 160 MHz, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ποτέ για προβλήματα συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο.

Εάν θέλετε πρόσβαση σε αξιόπιστο και αδιάλειπτο διαδίκτυο, μπορείτε να επιλέξετε το ASUS Zen Wi-Fi και να αποκτήσετε τη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο που πάντα θέλατε. Με την ASUS, έχετε αδιάλειπτη παροχή Διαδικτύου στα υπνοδωμάτια, στο χολ, στην κουζίνα, στον κήπο και σε κάθε άλλη γωνιά σας.

Σύστημα Wi-Fi Mesh Router Wi-Fi Mercku

Αποχαιρετήστε τις νεκρές ζώνες του Διαδικτύου και την αποθήκευση βίντεο στην προσωρινή μνήμη με τον δρομολογητή Wi-Fi Mercku που βοηθά στη δημιουργία ενός δικτύου πλέγματος στο σπίτι σας. Μπορείτε να ελέγχετε εξ αποστάσεως το δίκτυο πλέγματος σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ενώ κάθεστε σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου.

Χαρακτηριστικά

  • Παρέχει σύνδεση στο Διαδίκτυο σε 5000 τετραγωνικά πόδια.
  • Έρχεται με προστασία ασφαλείας 24/7 για το δίκτυο Wi-Fi σας.
  • Προσφέρει λειτουργίες γονικού ελέγχου που σας βοηθούν να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες του παιδιού σας.
  • Έρχεται μαζί με τέσσερις κόμβους που κάνουν την εγκατάσταση και τη χρήση εύκολη.
  • Παρέχει internet εύρους ζώνης 2,4 GHz και 5 GHz.
  • Παρέχει internet έως και 1 Gbps σε όλο το δίκτυο Wi-Fi.
  Πώς να βρείτε αντικρουόμενα αρχεία στο Google Drive

Ανεξάρτητα από το πόσες συσκευές μεταδίδουν ροή μέσω της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο, μπορείτε να απολαμβάνετε σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο σε κάθε συσκευή χωρίς να διακυβεύεται η ταχύτητα του Διαδικτύου. Σας βοηθά να αποφύγετε την προσωρινή αποθήκευση και την καθυστέρηση, παρέχοντάς σας έτσι έναν εύκολο τρόπο να απολαύσετε internet ανώτερης ποιότητας.

Πώς είναι καλύτερα τα Mesh Systems από τα Traditional Routers;

Η πιο κρίσιμη διαφορά μεταξύ των παραδοσιακών δρομολογητών και των συστημάτων πλέγματος είναι ότι τα συστήματα πλέγματος είναι κεντρικά ενώ οι παραδοσιακοί δρομολογητές όχι. Με έναν παραδοσιακό δρομολογητή, όλη η κίνηση βασίζεται σε ένα μόνο σημείο πρόσβασης.

Ο δρομολογητής σας συνδέεται σε μια σύνδεση ADSL και μεταδίδει τη συνδεσιμότητα σε άλλες συνδεδεμένες συσκευές. Οι συσκευές που βρίσκονται πιο μακριά από το δρομολογητή παρουσιάζουν πτώση στην ποιότητα του σήματος, ενώ οι κοντινές συσκευές έχουν εξαιρετική ποιότητα σήματος.

Από την άλλη πλευρά, ένα δίκτυο Wi-Fi mesh σάς παρέχει πολλαπλά σημεία πρόσβασης. Αυτό επιτρέπει στα δίκτυα πλέγματος να προσφέρουν κάλυψη και ταχύτητα δικτύου πραγματικού κόσμου. Εάν ζείτε σε ένα μεγάλο σπίτι, θα παρατηρήσετε τη διαφορά στην ισχύ του σήματος ενώ χρησιμοποιείτε έναν παραδοσιακό δρομολογητή και ένα ασύρματο δίκτυο πλέγματος.

Τώρα πρέπει να καταλάβετε ότι η κατοχή ενός ασύρματου δικτύου πλέγματος είναι επωφελής σε σύγκριση με έναν παραδοσιακό δρομολογητή Wi-Fi. Μπορείτε να λαμβάνετε σήματα Wi-Fi σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας χωρίς υποβάθμιση στην ποιότητα των κλήσεων, ακόμη και όταν φτάνετε σε μακρινές γωνιές ενός σπιτιού.

Είναι τα Mesh Systems καλύτερα από την προσθήκη Extenders στο Router σας;

Αν και τα δίκτυα πλέγματος και οι επεκτάσεις Wi-Fi λειτουργούν για να βελτιώσουν την κάλυψη του Wi-Fi σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που τα διαφοροποιούν. Τα δίκτυα πλέγματος είναι ανώτερα και πιο καινοτόμα και λειτουργούν με καλύτερο τρόπο σε σύγκριση με τα επεκτατικά Wi-Fi. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δίκτυο πλέγματος για να επεκτείνετε το δίκτυο Wi-Fi και να το βοηθήσετε να φτάσει σε μακρύτερες τοποθεσίες από μια επέκταση Wi-Fi.

Τα δίκτυα πλέγματος είναι η προτιμώμενη επιλογή σε περίπτωση:

Μεγάλα σπίτια

Εάν ζείτε σε ένα μεγάλο πολυώροφο σπίτι, υπάρχουν πιθανότητες το Wi-Fi σας να βρει αρκετές νεκρές ζώνες στο σπίτι σας.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να αγοράζουν επεκτάσεις Wi-Fi σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς είναι μια φθηνότερη εναλλακτική λύση, αλλά οι πολλαπλοί επεκτάσεις σχηματίζουν πολλαπλά δίκτυα που αυξάνουν την ταλαιπωρία.

Μετακινώντας από το ένα δωμάτιο στο άλλο θα πρέπει να κάνετε μη αυτόματη εναλλαγή μεταξύ των δικτύων για να λάβετε κάλυψη. Αυτό δεν είναι πρόβλημα με τα δίκτυα πλέγματος, καθώς είναι χωρίς προβλήματα. Επίσης, το συνολικό κόστος ενός δικτύου πλέγματος είναι φθηνότερο από το συνολικό κόστος πολλαπλών επεκτατών.

Παιχνίδι

Ενώ βρίσκεστε στη μέση ενός παιχνιδιού, ένα πράγμα που θα μισείτε είναι να καθυστερείτε. Εάν η καθυστέρηση οφείλεται σε διαταραχή στο δίκτυό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δίκτυο πλέγματος για να βελτιώσετε τη σύνδεση. Μπορεί επίσης να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση. Ωστόσο, μια επέκταση δεν είναι αρκετά ισχυρή για να διορθώσει τα προβλήματα καθυστέρησης.

Ροή βίντεο

Μπορεί να χρειαστείτε μια καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο για να κάνετε ροή βίντεο υψηλής ποιότητας. Τα δίκτυα Mesh θα λύσουν τα προβλήματα συνδεσιμότητας και ποιότητας για εσάς, ενώ μια επέκταση Wi-Fi δεν θα μπορεί να επιτύχει την ίδια ποιότητα για εσάς.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι προτιμούν τα δίκτυα πλέγματος έναντι των επεκτατών Wi-Fi.

Πόσο εύκολο είναι να ρυθμίσετε ένα σύστημα πλέγματος;

Η εγκατάσταση συστημάτων πλέγματος απαιτεί λιγότερο από 15 λεπτά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις συνδέσετε σε πρίζες σε διαφορετικές τοποθεσίες και το ασύρματο δίκτυο πλέγματος θα ενεργοποιηθεί σε ελάχιστο χρόνο.

Μόλις ολοκληρωθεί η ρύθμιση, μπορείτε να διαχειριστείτε αυτούς τους κόμβους με μια εφαρμογή στη συσκευή σας. Ως εκ τούτου, τα δίκτυα πλέγματος δεν απαιτούν πολλές τεχνικές δεξιότητες και γνώσεις.

συμπέρασμα

Το να ζεις σε ένα μεγάλο σπίτι έχει πολλά προβλήματα συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο, καθώς ένας μόνο δρομολογητής δεν μπορεί να βοηθήσει τη σύνδεση στο Διαδίκτυο να φτάσει σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, πρέπει να δημιουργήσετε ένα δίκτυο πλέγματος στο σπίτι σας, ώστε να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως καθυστερήσεις, προσωρινή αποθήκευση ή διακοπή βιντεοκλήσεων. Μπορείτε να συνδέσετε όλες τις συσκευές στο σπίτι σας με το δίκτυο και η ταχύτητα θα παραμείνει ανεπηρέαστη.

Αναφέραμε μερικούς από τους πιο διάσημους δημιουργούς δικτύων πλέγματος για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε internet καλής ποιότητας στο σπίτι σας. Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για προβλήματα σύνδεσης στο Διαδίκτυο και αργή πρόσβαση. απλά μεταβείτε στο δίκτυο wi-fi και κάντε τη ζωή σας εύκολη.