Τα 10 καλύτερα παιχνίδια κτιρίων πόλης για εξερεύνηση το 2023

Ένα παιχνίδι οικοδόμησης πόλης είναι ένα απλό παιχνίδι προσομοίωσης στο οποίο χτίζετε την πόλη των ονείρων σας.

Αυτό το παιχνίδι σάς επιτρέπει να κατασκευάσετε, να διακοσμήσετε και να επεκτείνετε την πόλη ή την πόλη σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Το παιχνίδι οικοδόμησης πόλης είναι χαλαρωτικό και προκλητικό, εξισορροπεί στρατηγικές προκλήσεις με χαλαρωτικό παιχνίδι και περιλαμβάνει σχεδιασμό υποδομών, στέγασης και τουρισμού.

Το βασικό παιχνίδι είναι το ίδιο, ανεξάρτητα από το παιχνίδι που θα επιλέξετε. Μπορεί να ταξινομηθεί ως παιχνίδι προσομοίωσης αφιερωμένο στον σχεδιασμό και την κατασκευή. Τα παιχνίδια City builder θα σας εξυπηρετήσουν καλά εάν είστε πολεοδόμος ή θέλετε να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

Τι κάνει τα παιχνίδια οικοδόμησης πόλης διασκεδαστικά;

Οι παίκτες σε ένα παιχνίδι οικοδόμησης πόλης είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη και τον σχεδιασμό της ανάπτυξης και της ανάπτυξης μιας ολόκληρης πόλης ή κωμόπολης. Τέτοια παιχνίδια επιτρέπουν στους παίκτες να σχεδιάσουν και να προσαρμόσουν την πόλη σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Οι παίκτες μπορούν να ενισχύσουν το κίνητρο, την προσοχή και τη διάθεσή τους παίζοντας αυτά τα παιχνίδια. Αυτά τα παιχνίδια μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως μέσο απόσπασης της προσοχής και να βοηθήσουν στη διατήρηση του άγχους.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των παιχνιδιών δημιουργίας πόλεων είναι ότι δίνουν έμφαση σε σενάρια χωρίς νίκη, τα οποία δοκιμάζουν την ψυχική δύναμη και τις ικανότητες λήψης αποφάσεων των παικτών.

Ωστόσο, εδώ είναι τα κορυφαία παιχνίδια δημιουργίας πόλεων που μπορείτε να απολαύσετε σε όλες τις πλατφόρμες. Ας εξερευνήσουμε!

Anno 1800

Το Anno 1800 σάς επιτρέπει να χτίσετε μια ακμάζουσα βιομηχανική μητρόπολη από γεωργικές εκτάσεις και αποθήκες κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης. Μπορείτε ακόμα να προσελκύσετε τουρίστες στους ζωολογικούς κήπους και τα μουσεία σας στο παιχνίδι.

Storyline – Αυτό το παιχνίδι διαθέτει μια διαδραστική καμπάνια ιστορίας, ένα προσαρμόσιμο sandbox και μια συναρπαστική λειτουργία για πολλούς παίκτες. Μπορείτε είτε να αμφισβητήσετε τους χαρακτήρες AI είτε να ομορφύνετε μια κολοσσιαία αυτοκρατορία.

Το κλειδί για να κερδίσετε το Anno 1800 είναι η προσέλκυση ξένων επενδυτών και τουριστών, όπως και στα δημοφιλή παιχνίδια 4X. Το παιχνίδι έχει τρεις λειτουργίες: καμπάνια, multiplayer και sandbox. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τις αποφάσεις και τη φήμη των άλλων νησιών γιατί θα τα ανταγωνιστείτε.

Η επιχειρηματική σας πόλη θα αναπτυχθεί εάν κρατάτε τους υπαλλήλους σας ευχαριστημένους. Υπάρχει ακόμη και μια τοπική εφημερίδα που αναφέρει τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της πόλης σας. Ενώ το Anno 1800 αγνοεί τα σκοτεινά δεδομένα της εποχής, η μαγευτική ιστορία και τα γραφικά τοπία του το κάνουν ιδιαίτερα συναρπαστικό.

Προγραμματιστής – Ubisoft Mainz

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 16 Μαρτίου 2023

Πλατφόρμες είναι διαθέσιμη σε Xbox Series X|S / PlayStation 5

Caesar 3 – Τ.Κ

Ο Caesar III είναι μέρος της δημοφιλής σειράς παιχνιδιών Caesar για την οικοδόμηση πόλεων. Στο παιχνίδι, ο παίκτης ελέγχει έναν Ρωμαίο κυβερνήτη του οποίου η αποστολή είναι να σώσει και να προστατεύσει τους πολίτες της πόλης του.

  Πώς να αφαιρέσετε το Apple ID από το Apple Watch

Ιστορία – Ο Caesar III επιτρέπει στους παίκτες να χτίσουν πόλεις, να ορίσουν ζώνες και να μιλήσουν με τους κατοίκους της επαρχίας τους. Εμπόριο και αναψυχή είναι διαθέσιμα, αλλά πρέπει να μείνετε στην πόλη σας. Επίσης, μπορεί να συμβεί καταστροφή αν δεν ευχαριστήσετε τους Θεούς.

Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Αποτελείται από δύο τρόπους παιχνιδιού: λειτουργία κύριας καμπάνιας, όπου προχωράτε ολοκληρώνοντας στόχους και δωρεάν λειτουργία κατασκευής, όπου δεν υπάρχει αυτοκράτορας ή στόχος που να ανησυχείτε. Ωστόσο, οι εισβολές και οι επιθέσεις εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο.

Η διεπαφή του παιχνιδιού χωρίζεται σε ξεχωριστές καρτέλες. Το “Empire Map” σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε συναλλαγές με άλλες ρωμαϊκές πόλεις. Θα λάβετε επίσης και άλλα δροσερά χαρακτηριστικά. Δεν απαιτείται να εμπλακείτε, αλλά θα σας ωφελήσει.

Προγραμματιστής – Impressions Games

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 30 Σεπτεμβρίου 1998

Πλατφόρμες στις οποίες είναι διαθέσιμη – Windows 98, Windows 95

Πόλεις: Skylines (Nintendo Switch)

City: Skylines είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια δημιουργίας πόλεων διαθέσιμα. Συνδυάζει παλιά και νέα στοιχεία για να κάνει την οικοδόμηση της πόλης πιο ευχάριστη. Από την κυκλοφορία του το 2015, το παιχνίδι έχει γίνει το αγαπημένο των θαυμαστών.

Storyline – Το παιχνίδι City: Skylines εισάγει το κλασικό παιχνίδι προσομοίωσης πόλης σε ένα σύγχρονο πλαίσιο. Σας παρέχει τον ενθουσιασμό και τις προκλήσεις της οικοδόμησης και της προστασίας μιας πραγματικής πόλης, ενώ εξερευνάτε τις καθιερωμένες αρχές της οικοδόμησης της πόλης.

Ως παίκτης της πόλης, διαχειρίζεστε τις δημόσιες ανέσεις, τις συγκοινωνίες, την τοποθέτηση δρόμου και τη φορολογία της πόλης. Πρέπει επίσης να παρακολουθείτε τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνθήκες της πόλης.

Το κλασικό παιχνίδι προσομοίωσης πόλης Cities: Skylines έχει ενημερωθεί με διάφορα στοιχεία παιχνιδιού για να απεικονίσει τον ενθουσιασμό και τις προκλήσεις που σχετίζονται με την οικοδόμηση και τη διατήρηση μιας πραγματικής πόλης.

Προγραμματιστής – Colossal Order

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 30 Σεπτεμβρίου 1998

Πλατφόρμες στις οποίες είναι διαθέσιμη – Windows/MacOS/Linux

Frostpunk – Έκδοση Κονσόλας

Το Frostpunk μπορεί να ακούγεται ψυχρό, αλλά δεν είναι. Είναι το πιο απαιτητικό παιχνίδι σε αυτό το είδος, που περνάει στην επιβίωση και τη στρατηγική. Θα σκεφτείτε διαφορετικά παιχνίδια για την οικοδόμηση πόλεων αφού παίξετε το πρώτο παιχνίδι του Frostpunk.

Ιστορία – Οι παίκτες αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους στα τέλη του 19ου αιώνα. Σε αυτό το παιχνίδι, πρέπει να χτίσετε μια πόλη κατά τη διάρκεια ενός παγκόσμιου ηφαιστειακού χειμώνα, να διαχειριστείτε τους πόρους, να αποφασίσετε πώς να επιβιώσετε και να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή για επιζώντες και πόρους.

Σε αυτό το παιχνίδι, ο παίκτης οδηγεί έναν οικισμό της Αρκτικής σε έναν κόσμο όπου η ανθρωπότητα έχει εγκαταλειφθεί. Οι παίκτες συγκεντρώνουν πόρους γρήγορα, επεκτείνουν τις πόλεις τους με προσοχή και συγκεντρώνονται γύρω από έναν πανύψηλο θερμικό πυρήνα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Πρόκειται για την οικοδόμηση μιας πόλης σε έναν παγωμένο κόσμο που προσπαθεί να παραμείνει ζεστός. Θέλετε να αναπτυχθείτε και να επεκταθείτε, αλλά διαφορετικές φατρίες παλεύουν για τον έλεγχο. Ευδοκιμήστε σε αυτό και θα χαρείτε.

Προγραμματιστής – 11 Bit Studios

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 24 Απριλίου 2018

Πλατφόρμες που είναι διαθέσιμες στις – PlayStation 4

Kingdoms Reborn

Ο κύριος στόχος του Kingdoms Reborn είναι η διαχείριση των πόρων και η βελτίωση της ζωής των κατοίκων σας. Μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία τους, να τους παρέχετε φαγητό και πολυτέλεια και να επεκτείνετε την περιοχή σας για να προσελκύσετε περισσότερους κατοίκους.

  Πώς να διορθώσετε αναξιόπιστη σύνδεση στο CSGO

Ιστορία – Ο παγκόσμιος χάρτης του Kingdoms Reborn και οι πολίτες δημιουργούνται τεχνητά. Είναι εύκολο να μεγαλώσετε το βασίλειό σας από ένα μικρό μεσαιωνικό χωριουδάκι σε μια ευημερούσα παγκόσμια αυτοκρατορία! Από εσάς εξαρτάται αν θέλετε να ανταγωνιστείτε φίλους ή να συνεργαστείτε.

Το Kingdoms Reborn προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα να παίζετε online με άλλους παίκτες σε πραγματικό χρόνο στον ίδιο χάρτη. Το παιχνίδι μπορείτε να το απολαύσετε μαζί μοιράζοντας δώρα και πόρους ή ανταγωνιστικά γυρίζοντας τις παγκόσμιες αγορές και λυγίζοντας τους μυς σας.

Παίζοντας με έναν φίλο το κάνει ακόμα καλύτερο.

Προγραμματιστής – Earthshine

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 2 Νοεμβρίου 2020

Πλατφόρμες στις οποίες είναι διαθέσιμη – Microsoft Windows

Ρωμαίοι: Εποχή του Καίσαρα

Το Romans: Age of Caesar επικεντρώνεται στην ανοικοδόμηση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, μιας από τις πιο επιτυχημένες αυτοκρατορίες οικοδόμησης πόλεων όλων των εποχών.

Storyline – Το τελευταίο ιστορικό παιχνίδι στρατηγικής του Stronghold είναι το Romans: Age of Caesar από τα Firefly Studios. Οι Ρωμαίοι επέτρεψαν στους παίκτες να ξαναχτίσουν μια αυτοκρατορία συγκεντρώνοντας πόρους, αποκαθιστώντας εμπορικούς δρόμους και προστατεύοντας τις κοινές πόλεις από τους βαρβάρους.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου σας στο παιχνίδι, μπορείτε να κατασκευάσετε και να συντηρήσετε πόλεις με μια ομάδα 16 παικτών, ενώ η υπόλοιπη ανθρωπότητα χτίζει και συντηρεί τις πόλεις της.

Θα λάβετε πόρους για να επεκτείνετε την πόλη σας, να την υπερασπιστείτε από τους βαρβάρους και να δημιουργήσετε εμπορικούς δρόμους και σχέσεις με άλλες πόλεις, όπως και να χτίσετε μια μεγάλη, ψηφιακή αυτοκρατορία. Το να συμμετέχεις σε αυτό είναι τιμή.

Προγραμματιστής – Firefly Studios

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 27 Απριλίου 2022

Πλατφόρμες στις οποίες είναι διαθέσιμη – Microsoft Windows/ Android

The Sims 4

Αν ψάχνετε για μια νοσταλγική εμπειρία ή ένα παιχνίδι οικοδόμησης πόλης, το The Sims 4 είναι ένα από τα καλύτερα. Αυτό το παιχνίδι έχει εξαιρετικά γραφικά, μουσική και μια συνολική εμπειρία.

Storyline – Το The Sims επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τη ζωή τους σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Οι παίκτες πρέπει να εργάζονται, να χτίζουν σχέσεις, να διαχειρίζονται συναισθήματα, ακόμη και να έχουν οικογένεια για να εκπληρώσουν τις επιθυμίες του χαρακτήρα τους. Το παιχνίδι μπορεί να αντικατοπτρίζει τις πραγματικές ανάγκες και τις ελπίδες των παικτών.

Μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση, την προσωπικότητα και τα συναισθήματα του Sim σας. Αποφασίστε πώς θα είναι το χτένισμα, η βόλτα και η μόδα του Sim σας.

Μπορείτε να επιλέξετε χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους Sims σας να ελέγχουν το μυαλό, το σώμα και την καρδιά τους. Υπάρχουν πολλά να δείτε, μοναδικές γειτονιές και κόσμους για εξερεύνηση. Θα γνωρίσετε νέα άτομα, θα επισκεφτείτε πάρκα με φίλους και θα συλλέξετε πράγματα.

Προγραμματιστής – Maxis

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πλατφόρμες που είναι διαθέσιμες σε – PC, Mac, Xbox One και PlayStation 4

Επιζών από τον Άρη

Η δημιουργία μιας ιστορικής ή φουτουριστικής πόλης στη Γη είναι εύκολη, αλλά η κατασκευή μιας στον Άρη θα είναι δύσκολη. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να επιβιώσεις στον Άρη με μια αποικία.

  12 Καλύτερα Λογισμικά και Εργαλεία Παρακολούθησης Δικτύου που αξιολογήθηκαν το 2020

Storyline – Surviving Mars είναι το πιο πρόσφατο παιχνίδι της Haemimont Games, της ίδιας εταιρείας που ανέπτυξε την Tropico. Είναι ένα παιχνίδι όπου ο παίκτης είναι υπεύθυνος για την οικοδόμηση μιας ανεξάρτητης αποικίας στον Άρη. Η αποικία θα είναι σε θέση να επιβιώσει από τα στοιχεία και να υποστηρίξει τη ζωή.

Στο Surviving Mars, είστε σε μια προσπάθεια να κάνετε τον Άρη κατοικήσιμο, ο οποίος είναι επί του παρόντος μια άγονη ερημιά. Θα μπορείτε να δείτε έναν χάρτη που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας δεδομένα πραγματικού κόσμου. Δοκιμάστε το μόνο αν είστε δυνατοί.

Οι πρώτοι μπορεί να βρουν το παιχνίδι συντριπτικό. Υπάρχει μια απότομη καμπύλη εκμάθησης και δεν υπάρχουν οδηγίες για το πώς να ξεκινήσετε. Δεν υπάρχει οξυγόνο, άγονη γη και μια θανατηφόρα ατμόσφαιρα, οπότε η δημιουργία της αποικίας σας θα χρειαστεί πολλή δουλειά.

Θα έχετε αποίκους να συρρέουν μόλις χτίσετε έναν βιώσιμο οικισμό. Η δουλειά σας είναι να διασφαλίσετε ότι θα επιβιώσουν – κάτι που θα είναι δύσκολο και θα πρέπει να τους μικροδιαχειριστείτε.

Προγραμματιστής – Haemimont Games, Abstraction

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 15 Μαρτίου 2018

Πλατφόρμες στις οποίες είναι διαθέσιμη – PlayStation 4, Xbox One, macOS, Microsoft Windows, Linux και Classic Mac OS.

Tropico 6 – Τ.Κ

Το Tropico 6 city builder είναι εύκολο στη χρήση. Αν θέλετε να πετύχετε τον γενικό σας στόχο, θα αντιμετωπίσετε ανέντιμους αξιωματούχους, ανάλογα με την κατάσταση.

Υπόθεση – Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να γίνεις πρόεδρος από τώρα. Στο Tropico, μπορείτε να είστε ταυτόχρονα ένας τρομερός δικτάτορας και ένας φιλήσυχος πολιτικός και να διαμορφώσετε τη μοίρα της δημοκρατίας των μπανανών σας σε τέσσερις εποχές.

Το Tropico 6 έχει πολλές επιλογές, αλλά η λανθασμένη επιλογή μπορεί να είναι καταστροφική. Ό,τι κι αν κάνετε, το να χάσεις τις εκλογές είναι σοβαρό θέμα.

Όπως δείχνει η δραματική παρουσίαση του Tropico 6, θα χρειαστεί να φροντίσετε πολύ το σύστημά του και αυτό θα το κάνει επιτυχημένο. Καθώς χτίζετε περισσότερα σπίτια, μπορείτε να παρακολουθείτε τα κτίρια και τις ειδοποιήσεις σας, είτε προσπαθείτε να βρείτε επαναστάτες είτε παράγκες.

Προγραμματιστής – Limbic Entertainment

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 29 Μαρτίου 2019

Πλατφόρμες στις οποίες είναι διαθέσιμη – Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, macOS, Xbox Series X και Series S, Microsoft Windows, Linux, SteamOS και λειτουργικά συστήματα Mac.

Τα πιο μακρινά σύνορα

Το Farthest Frontier έχει τη δυνατότητα να γίνει κάτι σπουδαίο. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στην αποικιακή Αμερική και πρέπει να δημιουργήσετε έναν οικισμό κάπου που δεν έχετε ξαναπάει.

Υπόθεση – Υπάρχει μια ιστορία για μια ομάδα ανθρώπων της εργατικής τάξης που έχουν κουραστεί από τους πλούσιους να έχουν οκλαδόν πάνω τους, κι έτσι ξεκίνησαν να φτάσουν στα πιο μακρινά σύνορα. Αυτό είναι το όνειρο.

Είναι ένα πιο απαιτητικό παιχνίδι οικοδόμησης πόλεων. Ξηρασίες, μάστιγα, ασθένειες, ληστές, ελλείψεις εργατικού δυναμικού και άλλες ρεαλιστικές προκλήσεις υπάρχουν.

Όσοι θέλουν μια πιο χαλαρωτική εμπειρία μπορούν να προσαρμοστούν. Εάν είστε γενναίοι, θα προτιμούσατε τη ζωή στα σύνορα με όλα τα κονδυλώματα και τις πληγές της.

Προγραμματιστής – Crate Entertainment

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 9 Αυγούστου 2022

Πλατφόρμες στις οποίες είναι διαθέσιμη – Microsoft Windows

συμπέρασμα

Τώρα που έχετε κατανοήσει καλύτερα τα παιχνίδια οικοδόμησης πόλεων, ίσως είναι καιρός να παίξετε ένα για τον εαυτό σας. Επιλέξτε λοιπόν κάποιο από αυτά από τη λίστα και διασκεδάστε!

Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να ελέγξετε μερικά παιχνίδια πολλαπλών πλατφορμών.