Τα εικονίδια προσαρμοσμένων εφαρμογών επιβραδύνουν το iPhone σας

Τα προσαρμοσμένα εικονίδια εφαρμογών είναι η πιο πρόσφατη τάση του iPhone και φαίνονται καταπληκτικά. Οι άνθρωποι μπορούν να δώσουν στα iPhone τους μια μοναδική αισθητική με μοναδικά εικονίδια και γραφικά στοιχεία. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: Τα προσαρμοσμένα εικονίδια εφαρμογών επιβραδύνουν το iPhone σας.

Εάν έχετε ρυθμίσει προσαρμοσμένα εικονίδια εφαρμογών στο iPhone σας με iOS 14, έχετε ήδη δει αυτό το πρόβλημα στην πράξη. Ωστόσο, εάν σκέφτεστε να ρυθμίσετε προσαρμοσμένα εικονίδια εφαρμογών σε iPhone ή iPad, θα πρέπει να γνωρίζετε σε τι ασχολείστε.

Ενημέρωση: Σε iOS 14.3 beta 2, που κυκλοφόρησε στις 17 Νοεμβρίου 2020, η Apple διόρθωσε αυτό το πρόβλημα. Η εφαρμογή Συντομεύσεις δεν ανοίγει όταν πατήσετε ένα εικονίδιο συντόμευσης στην αρχική οθόνη σας. Αυτό το πρόβλημα θα διορθωθεί για όλους όταν το iOS 14.3 γίνει σταθερό

Εδώ είναι το πρόβλημα στη δράση

Ακολουθεί η αίσθηση της δράσης με τη χρήση προσαρμοσμένων εικονιδίων εφαρμογών: Κάθε φορά που πατάτε ένα από τα όμορφα προσαρμοσμένα εικονίδια της εφαρμογής σας, η εφαρμογή εκκινείται πιο αργά από ό,τι αν χρησιμοποιούσατε απλώς το ενσωματωμένο εικονίδιο της.

  4 τρόποι για να δημιουργήσετε γρήγορα μια σημείωση σε iPhone ή iPad

Για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο εικονίδιο εφαρμογής, θα πρέπει πραγματικά να δημιουργήσετε μια ειδική συντόμευση που εκκινεί μια εφαρμογή. Μπορείτε να δημιουργήσετε τη συντόμευση, να της δώσετε όποιο όνομα και εικονίδιο θέλετε και, στη συνέχεια, να το προσθέσετε στην αρχική σας οθόνη. Όταν πατήσετε το εικονίδιο, το iPhone σας θα εκκινήσει την εφαρμογή Συντομεύσεις για ένα ή δύο δευτερόλεπτα και στη συνέχεια θα εκκινήσει την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Όλα αυτά τα όμορφα προσαρμοσμένα εικονίδια εφαρμογών θα σας μεταφέρουν πρώτα στην εφαρμογή Συντομεύσεις. Όλες οι εφαρμογές στην αρχική οθόνη σας θα χρειαστούν ένα ή δύο επιπλέον δευτερόλεπτα για να ξεκινήσουν κάθε φορά που πατάτε τα προσαρμοσμένα εικονίδια τους.

Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγετε αυτό εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα προσαρμοσμένο εικονίδιο εφαρμογής στο iOS 14. (Το πρόβλημα είναι το ίδιο εάν χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένα εικονίδια εφαρμογών σε iPad με iPadOS 14, επίσης.)

Ας είμαστε ειλικρινείς: η Apple δεν σκόπευε ποτέ οι άνθρωποι να δημιουργήσουν εξατομικευμένα εικονίδια εφαρμογών με αυτόν τον τρόπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Συντομεύσεις για αυτό επειδή είναι τόσο ισχυρή, αλλά η Apple δεν είδε αυτή την τάση να έρχεται. Μοιάζει με βρώμικο χακάρισμα γιατί είναι.

Ναι, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την επιβράδυνση

Φυσικά, μπορείτε να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα. Εδώ είναι μερικές ιδέες:

  Πώς να δημιουργήσετε μια διάσκεψη μέσω τηλεφώνου με το Microsoft Teams

Αποφύγετε τη χρήση των συντομεύσεων της αρχικής οθόνης σας για την εκκίνηση εφαρμογών, ειδικά όταν βιάζεστε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση Spotlight για γρήγορη εκκίνηση εφαρμογών ή να κατευθυνθείτε στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών και να τις βρείτε εκεί.

Μεταβείτε σε εφαρμογές που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα μέσω του App Switcher αντί να πατήσετε τα εικονίδια τους στην αρχική οθόνη σας, παρακάμπτοντας την εφαρμογή Συντομεύσεις. Σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης σας, κρατήστε το δάχτυλό σας στη θέση του για μια στιγμή και, στη συνέχεια, αφήστε το δάχτυλό σας για να το βρείτε. Μπορείτε επίσης να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της αρχικής οθόνης σας και, στη συνέχεια, απευθείας στις προεπισκοπήσεις της εφαρμογής στα αριστερά—απλώς μην κάνετε σάρωση προς τα πάνω πολύ γρήγορα διαφορετικά θα επιστρέψετε κατευθείαν στην αρχική οθόνη.
Έχετε μία ή δύο όμορφες σελίδες με προσαρμοσμένα εικονίδια εφαρμογών στην αρχική σας οθόνη, ώστε να μπορείτε να επιδεικνύεστε. Στη συνέχεια, προσθέστε πολλές σελίδες κανονικών συντομεύσεων εφαρμογών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εκκίνηση εφαρμογών με τον κανονικό, γρήγορο τρόπο.
Ρυθμίστε μια όμορφη προσαρμοσμένη αρχική οθόνη με προσαρμοσμένα εικονίδια εφαρμογών και τα τέλεια widget και φόντο. Στη συνέχεια, μπορείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, να το μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… και να ρυθμίσετε ξανά τα κανονικά εικονίδια της εφαρμογής σας για να έχετε ένα γρήγορο iPhone.

  Διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις εφαρμογών απευθείας από το Κέντρο ειδοποιήσεων του iPhone σας

Φυσικά, θα μπορούσατε επίσης να ζήσετε με την επιβράδυνση που εισάγει η εφαρμογή Συντομεύσεις. Ίσως να είσαι καλά με τις καθυστερήσεις. Είναι ένας συμβιβασμός που μπορείς να κάνεις.

Η Apple πρέπει να το διορθώσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο

Η Apple δεν μπορεί να είναι χαρούμενη που η τελευταία τάση προσαρμογής iPhone περιλαμβάνει τους ανθρώπους να επιβραδύνουν τα iPhone τους. Μπορείτε να λάβετε πακέτα εικονιδίων για τηλέφωνα Android, αλλά δεν επιβραδύνουν το τηλέφωνό σας.

Η Apple θα πρέπει να ανταποκριθεί προσφέροντας πλήρεις επιλογές προσαρμογής εικονιδίων. Οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να εγκαταστήσουν θεματικά πακέτα εικονιδίων και να τροποποιήσουν τα εικονίδια των εφαρμογών τους—χωρίς να εμπλέκουν την εφαρμογή Συντομεύσεις και να επιβραδύνουν τα πάντα.

Ή, τουλάχιστον, η Apple θα μπορούσε να τροποποιήσει συντομεύσεις που απλώς εκκινούν μια εφαρμογή για να εκκινήσουν αμέσως αυτήν την εφαρμογή αντί να περάσουν από την εφαρμογή Συντομεύσεις. Θα πρέπει να είναι δυνατή η επιτάχυνση των συντομεύσεων, ώστε να εκτελούνται πιο γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ο τρόπος που λειτουργεί από την κυκλοφορία του iOS 14 είναι κακός. Η εξατομίκευση του τηλεφώνου σας είναι εξαιρετική, αλλά δεν πρέπει να το μετανιώνετε κάθε φορά που εκκινείτε μια εφαρμογή.