Τα διαδικτυακά παιχνίδια χρησιμοποιούν πραγματικά έναν τόνο εύρους ζώνης;

Οι ιογενείς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα διαδικτυακά άρθρα ενθαρρύνουν τους παίκτες να σταματήσουν να παίζουν, υποστηρίζοντας ότι τα παιχνίδια είναι «η μεγαλύτερη απειλή για το εύρος ζώνης του Διαδικτύου τους επόμενους μήνες». Να γιατί αυτό είναι λάθος.

Η αναπαραγωγή διαδικτυακών παιχνιδιών χρησιμοποιεί πολύ λίγα δεδομένα

Το online gaming είναι σίγουρα μεγαλύτερο από ποτέ. Το Steam το χτυπάει υψηλά νούμερα όλων των εποχών των παικτών, για παράδειγμα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο σε αυτό. Πολλές άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες υφίστανται ρεκόρ χρήσης.

Λοιπόν, υπάρχει πραγματικά κάτι ιδιαίτερο στο να παίζετε διαδικτυακά παιχνίδια; Λοιπόν όχι. Όχι πραγματικά.

Πόσα δεδομένα χρησιμοποιούν τα διαδικτυακά παιχνίδια; Το ακριβές ποσό εξαρτάται από το παιχνίδι. Για παράδειγμα, Fortnite και Minecraft Και οι δύο φέρεται να χρησιμοποιούν περίπου 100MB δεδομένων ανά ώρα. Αυτό είναι αρκετά χαρακτηριστικό—κάποια παιχνίδια θα είναι λίγο υψηλότερα και μερικά θα είναι λίγο χαμηλότερα. Αναμένετε κάτι μεταξύ 40MB και 150MB.

  Πώς να ξεκλειδώσετε λεπτομερή στατιστικά ροής στο Apple TV

Αντίθετα, η ροή Netflix σε HD χρησιμοποιεί έως και 3000MB (3 GB) ανά ώρα. Με άλλα λόγια, η ροή από το Netflix μπορεί να χρησιμοποιεί περίπου τριάντα φορές την ποσότητα δεδομένων σε σχέση με το διαδικτυακό gaming. Το Netflix σε 4K θα χρησιμοποιήσει ακόμα περισσότερα.

Ή, εάν πραγματοποιείτε μια σύσκεψη εικονικού ζουμ, η λήψη ροής βίντεο 1080p HD καταναλώνει 1,8 Mbps. Αυτό είναι 810 MB (0,81 GB) ανά ώρα και αυτός ο αριθμός δεν υπολογίζει καν τη ροή βίντεο που ανεβάζετε.

Με άλλα λόγια, το διαδικτυακό gaming είναι ένα από τα λιγότερο απαιτητικά δεδομένα που μπορείτε να κάνετε στο διαδίκτυο. Κανείς δεν ζητά από τις επιχειρήσεις να αναστείλουν τις συσκέψεις του Zoom ή τους ανθρώπους να σταματήσουν τη ροή του Netflix στον καναπέ τους. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να ξεχωρίζουν τους παίκτες για να παίζουν στο διαδίκτυο. Όποιος στοχεύει σε διαδικτυακά παιχνίδια δεν καταλαβαίνει τους αριθμούς.

  Πώς να ξεριζώσετε το διεθνές Samsung Galaxy S5 (SM-G900F)

Ορισμένες (αλλά όχι όλες) λήψεις παιχνιδιών είναι τεράστιες

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές λήψεις ψηφιακών παιχνιδιών είναι τεράστιες σε μέγεθος. Για παράδειγμα, το Red Dead Redemption 2 είναι μια λήψη 105 GB. Τα σύγχρονα παιχνίδια περιλαμβάνουν συχνά πολλά γραφικά υψηλής ανάλυσης και αρχεία ήχου υψηλής ποιότητας.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα παιχνίδια τόσο τεράστια. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε μια λίστα με δημοφιλή διαδικτυακά παιχνίδια:

Fortnite: 35 GB
Dota 2: 15 GB
Overwatch: 30 GB

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα, αλλά αποδεικνύουν την άποψη μας. Δεν είναι κάθε παιχνίδι μια τεράστια εμπειρία 100 GB για έναν παίκτη γεμάτη κινηματογραφικά. Ακόμη και αυτά που είναι μπορούν συχνά να σας διασκεδάσουν για πολλές ώρες. Ένα παιχνίδι 100 ωρών που χρειάζεται 100 GB δεδομένων για λήψη θα χρησιμοποιεί λιγότερο εύρος ζώνης συνολικά από το να παρακολουθείτε Netflix σε HD για 100 ώρες.

  Γιατί τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου βλάπτουν τα αυτιά μου;

Μην ξεχωρίζετε τους παίκτες

Ενώ η λήψη παιχνιδιών μερικές φορές χρησιμοποιεί πολλά δεδομένα, δεν είναι το μόνο πράγμα που απαιτεί ένταση δεδομένων. Εάν η λήψη και η αναπαραγωγή παιχνιδιών σας κρατούν χαρούμενους και διασκεδαστικούς όσο είστε στο σπίτι, παίξτε. Προσφέρετε στον κόσμο μια υπηρεσία μένοντας στο σπίτι και παίζοντας παιχνίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να σας ζητούν να σταματήσετε να παίζετε.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν παίζετε απλώς ένα παιχνίδι αντί να το κατεβάζετε. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιείτε λιγότερο εύρος ζώνης από κάποιον που απλώς περιηγείται στον Ιστό.