Συνδέστε τον υπολογιστή σας από οπουδήποτε χρησιμοποιώντας την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome

Η απομακρυσμένη εργασία είναι το μέλλον της εργασίας – επωφεληθείτε από την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome για να συνδέσετε τον υπολογιστή σας από οπουδήποτε μέσω του Διαδικτύου.

Ας εξερευνήσουμε το εργαλείο που είναι ασφαλές για οργανισμούς όσον αφορά την κοινή χρήση επιτραπέζιων υπολογιστών, πληροφοριών και πόρων.

Τι είναι η Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome;

Πολλοί οργανισμοί και νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν παράσχει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους τους να εργάζονται εξ αποστάσεως. Με τις τάσεις, η Google έχει παράσχει ένα εύκολο και γρήγορο εργαλείο για πρόσβαση στο σύστημα από οπουδήποτε. Μόνο δύο πράγματα απαιτούνται για να έχετε το απομακρυσμένο σύστημά σας στον υπολογιστή σας, και αυτό είναι το Διαδίκτυο και το Chrome Desktop.

Σας διευκολύνει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία και τα δεδομένα σας εξ αποστάσεως από άλλη συσκευή. Λειτουργεί για όλα τα είδη επιτραπέζιων υπολογιστών ή κινητών και με όλα τα είδη λειτουργικών συστημάτων – Windows, Linux, macOS ή Chrome OS.

Κατώτατη γραμμή – μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας από οπουδήποτε στον κόσμο όπου υπάρχει το Διαδίκτυο.

Η απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome θα ήταν μια καλή επιλογή για προσωπική χρήση. Ωστόσο, για επιχειρηματικές ανάγκες, μπορείτε να εξερευνήσετε εμπορικό λογισμικό απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας.

Γιατί Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome;

  • Είναι δωρεάν!
  • Είναι ελαφρύ και γρήγορο.
  • Είναι φιλικό προς το χρήστη.
  • Όχι μόνο ο υπολογιστής σας, αλλά μπορείτε να βοηθήσετε τους φίλους, την οικογένειά σας από απόσταση.

Ας το δούμε πιο βαθιά και ας λερώσουμε τα χέρια μας με αυτό το φιλικό εργαλείο…

Ξεκινώντας με την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome

Η Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome περιλαμβάνει 4 εύκολα βήματα για να ξεκινήσετε να εργάζεστε.

  15 καλύτερες επεκτάσεις Google Chrome για Blogger και κάτοχο ιστότοπου

Για να ξεκινήσετε να εργάζεστε πρώτα με τον επιτραπέζιο υπολογιστή chrome, πρέπει να έχετε Chrome κατεβάσει και εγκατεστημένο στο σύστημα ή την κινητή συσκευή σας για πρόσβαση σε αυτό από οπουδήποτε.

1. Κάντε λήψη της Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας Chrome

Στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome, αποκτήστε πρόσβαση στο Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome ιστοσελίδα. Θα πλοηγηθείτε στη σελίδα λήψης. Κάτω δεξιά, θα υπάρχει μια επιλογή μπλε χρώματος βέλους για τη λήψη της προσθήκης. Κάντε κλικ στο κουμπί για να ξεκινήσει η λήψη.

2. Εγκατάσταση της Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας Chrome

Μόλις γίνει λήψη, το κουμπί θα εμφανιστεί στην ίδια σελίδα για να αποδεχτείτε τους όρους και να ξεκινήσει την εγκατάσταση. Κάντε κλικ στο κουμπί για να προχωρήσετε περαιτέρω.

3. Επιλέξτε Όνομα συσκευής και κωδικό πρόσβασης

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί εγκατάστασης, πρέπει να εισαγάγετε το όνομα συσκευής για να είναι ορατό στους απομακρυσμένους χρήστες κατά την πρόσβαση στη συσκευή υποδοχής.

Αναρτήστε την εισαγωγή του ονόματος συσκευής, πρέπει να εισαγάγετε τον 6ψήφιο pin για να κάνετε την απομακρυσμένη πρόσβαση πιο ασφαλή και να αποτρέψετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε άλλους.

4. Ξεκινήστε την εφαρμογή

Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη, η συσκευή υποδοχής είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει ή να αποδεχτεί απομακρυσμένες συνδέσεις.

Στη συνέχεια, ίσως αναρωτιέστε πώς να συνδέσετε το παραπάνω σύστημα από απόσταση;

Ορίστε..

Εργασία με απομακρυσμένη υποστήριξη

Η Google έχει παράσχει λειτουργίες για χρήση της Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας Google χωρίς εγκατάσταση. Στην ίδια σελίδα, κάντε κλικ στο Απομακρυσμένη υποστήριξη. Θα εμφανιστεί η οθόνη με τις παρακάτω δύο επιλογές.

Λάβετε υποστήριξη

Διευκολύνει τους χρήστες να ζητούν εφάπαξ υποστήριξη από οποιονδήποτε χρήστη, γνωστό ή άγνωστο. Η επιλογή Λήψη υποστήριξης είναι διαθέσιμη μόνο εάν η Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Google είναι εγκατεστημένη στο σύστημα.

  • Για να λάβετε την υποστήριξη, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία κώδικα. θα δημιουργήσει έναν κωδικό πρόσβασης μίας χρήσης που θα κοινοποιείται σε απομακρυσμένους χρήστες.
  Πώς να ανοίξετε τις καρτέλες Chrome Mobile στην επιφάνεια εργασίας σας

  • Κάντε κλικ στο ορθογώνιο πλαίσιο για να αντιγράψετε τον κωδικό μιας χρήσης. Αυτός ο κωδικός θα ισχύει για 5 λεπτά. Με την ακύρωση, θα δημιουργηθεί ένας νέος κωδικός.

  • Ο απομακρυσμένος χρήστης θα χρησιμοποιήσει τον κωδικό μιας χρήσης για να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα Πελάτη.

Δώσε υποστήριξη

Βοηθά τους απομακρυσμένους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μηχανήματα άλλων και να παρέχουν απομακρυσμένη υποστήριξη. Για να παρέχεται υποστήριξη, οι απομακρυσμένοι χρήστες θα απαιτούν τον κωδικό πρόσβασης μίας χρήσης που δημιουργείται στο μηχάνημα του πελάτη.

  • Ο χρήστης πελάτη πρέπει να δημιουργήσει τον κωδικό πρόσβασης (βήμα 2 παραπάνω) και να τον μοιραστεί με τον απομακρυσμένο χρήστη, έτσι ώστε ο απομακρυσμένος χρήστης να μπορεί να εργαστεί στο μηχάνημα του πελάτη.
  • Μόλις λάβετε τον κωδικό πρόσβασης από τον κεντρικό υπολογιστή πελάτη, ο απομακρυσμένος κεντρικός υπολογιστής πρέπει να πλοηγηθεί στο Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Google Chrome ιστοσελίδα και πρόσβαση σε απομακρυσμένη υποστήριξη.
  • Ο απομακρυσμένος χρήστης πρέπει να εισαγάγει τον δεδομένο κωδικό πρόσβασης στη γραμμή κειμένου Give Support και να κάνει κλικ στο κουμπί σύνδεσης.

  • Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί σύνδεσης στην απομακρυσμένη πλευρά, θα ζητήσει επιβεβαίωση.

  • Μόλις ο απομακρυσμένος χρήστης επιτρέψει και κάνει κλικ στο κοινόχρηστο στοιχείο, μπορεί να έχει πρόσβαση και να ελέγξει τον υπολογιστή-πελάτη.

Απομακρυσμένη πρόσβαση με χρήση του κινητού (Android/iOS)

Η Google έχει παράσχει τη δυνατότητα πρόσβασης στον απομακρυσμένο υπολογιστή μέσω κινητών συσκευών. Εγκαθιστώ iOS ή Android; Μόλις εγκατασταθούν, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές για να χειρίζονται απομακρυσμένους υπολογιστές.

Λάβετε υπόψη ότι πριν χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για κινητά, το αναγνωριστικό email χρήστη που χρησιμοποιείται στο τηλέφωνο πρέπει να έχει καταχωρηθεί σε μια απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας chrome. Διαφορετικά, η εφαρμογή θα εμφανίσει ένα μήνυμα “Δεν υπάρχει τίποτα για να συνδεθείτε, πρέπει πρώτα να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας για απομακρυσμένη πρόσβαση.”

  Πώς να ξύσετε κείμενο από μια εικόνα στο Chrome

Βήματα για σύνδεση υπολογιστή από κινητό

Αφού ρυθμίσετε τον υπολογιστή για απομακρυσμένη πρόσβαση, θα εμφανιστεί στην οθόνη μια λίστα με τους συνδεδεμένους υπολογιστές.

Μόλις κάνετε κλικ στους αναφερόμενους υπολογιστές, θα εμφανιστεί η ένδειξη “Σύνδεση με τον απομακρυσμένο υπολογιστή”.

Θα ζητήσει το σετ pin για το απομακρυσμένο σύστημα κατά την εγγραφή του συστήματος στην Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome. Μόλις εισαγάγετε το pin, ο χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο δικό του σύστημα που βρίσκεται από απόσταση μέσω τηλεφώνου.

Κατά την πρόσβαση στο απομακρυσμένο σύστημα, θα εμφανιστεί ένα μπλε κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία. Κάνοντας κλικ, το κουμπί θα εμφανίσει την επιλογή λειτουργίας στο απομακρυσμένο μηχάνημα.

  • Εμφάνιση πληκτρολογίου: Θα βοηθήσει τον χρήστη να γράψει οτιδήποτε σε ένα απομακρυσμένο σύστημα.
  • Τρόπος επιφάνειας αφής/ επιφάνειας αφής: Επιλογή λειτουργίας επιφάνειας αφής για να περιορίσετε τους χρήστες να προβάλλουν μόνο τη σελίδα. Αντίθετα, η λειτουργία touchpad βοηθά να κάνετε κλικ και να κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια στο απομακρυσμένο σύστημα.
  • Αποσύνδεση: κάντε κλικ για να αποσυνδέσετε την απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα.
  • Ρυθμίσεις: θα δώσει την επιλογή αλλαγής μεγέθους της οθόνης ώστε να ταιριάζει στην οθόνη και άλλες επιλογές για προσαρμογή.

  • Dock Left: Θα μετακινήσει το μπλε κουμπί κάτω αριστερά ή κάτω δεξιά

Τι του λείπει;

  • Δεν παρέχει υποστήριξη (με μεταφορά και απόθεση) για απομακρυσμένη κοινή χρήση αρχείων.
  • Δεν υπάρχει δυνατότητα συνομιλίας ή ανταλλαγής μηνυμάτων μαζί με το σύστημα κοινής χρήσης. Ο χρήστης πρέπει να χρησιμοποιήσει άλλη συσκευή για να συνδεθεί και να εξηγήσει πράγματα στον χρήστη του ελεγκτή.
  • Δεν παρέχει δυνατότητα κοινής χρήσης πολλαπλών οθονών. Εάν προσπαθήσετε για το ίδιο, όλη η επιφάνεια εργασίας θα γεμίσει στην οθόνη και ο χρήστης δεν θα μπορεί να πλοηγηθεί μεταξύ των παραθύρων.
  • Δεν υπάρχει λειτουργικότητα για συντήρηση και περιήγηση σε πολλαπλές συνδέσεις. Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν σε ένα σύστημα τη φορά.

συμπέρασμα

Έλα, έλα. Είναι δωρεάν, οπότε σταματήστε να παραπονιέστε και επωφεληθείτε από αυτό. Φανταστείτε τον υπολογιστή του σπιτιού ή του γραφείου σας στο κινητό σας!

Εξερευνήστε περισσότερα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να εργάζεστε από το σπίτι ή την παραλία.