Συμβουλές GeoGuessr: Πώς να κερδίζετε με συνέπεια

Μπορεί να φαίνεται ότι θα ήταν δύσκολο να βρείτε την ακριβή τοποθεσία σας σε έναν χάρτη του κόσμου με βάση αυτά που βλέπετε γύρω σας, αλλά εκατοντάδες κορυφαίοι παίκτες του GeoGuessr μπορούν να το κάνουν με ελάχιστο κόπο.

Ξεκινώντας με το παιχνίδι γεωγραφίας, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να ακούσετε μερικές συμβουλές και προτάσεις με γνώμονα τους αρχάριους. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά και χρόνο για να φτάσουν στο επίπεδο των δεξιοτήτων τους.

Οι παρακάτω βασικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για συνολική βαθμολογία. Για να το κάνετε αυτό σε έναν γύρο GeoGuessr, πρέπει να γνωρίζετε πού στον πλανήτη βρίσκεται η κάμερά σας.

Αφού μάθετε τα βασικά για να μαντέψετε μια χώρα, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε πολύ για να προσπαθήσετε να καταλάβετε την ακριβή πόλη και δρόμο σε αυτήν τη χώρα. Μπορείτε να παίζετε καλά στη λειτουργία παιχνιδιού “Country Streak”.

Το Google Street View είναι διαθέσιμο σε σχεδόν 100 χώρες, με αποτέλεσμα να φαίνεται αδύνατο να επιλέξετε μόνο ένα μέρος για εξερεύνηση. Ωστόσο, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό.

Τι εννοείτε με τον όρο GeoGuessr;

Το GeoGuessr είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται στη γεωγραφία που θα δοκιμάσει την ικανότητα των παικτών να αναγνωρίζουν και να θυμούνται το περιβάλλον τους σε διάφορα μέρη παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας το Google Street View. Ο χάρτης θα δοθεί σε κάθε παίκτη για να τον κοιτάξει. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν πολλούς διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού.

Πρέπει να κάνετε κλικ σε ένα μέρος σε έναν χάρτη δίπλα σας. Ο αριθμός των πόντων που λαμβάνετε εξαρτάται από το πόσο πολύ ταιριάζει η επιλογή σας με το σημείο που βρίσκεστε στο Street View.

Τα κανονικά παιχνίδια GeoGuessr έχουν βαθμολογίες που κυμαίνονται από 0 για μια αντίποδη εικασία, η οποία είναι δύσκολο να επιτευχθεί από μόνη της, έως 5000 βαθμούς για μια εικασία σε απόσταση περίπου 150 μέτρων. Σε ένα παιχνίδι, υπάρχουν πέντε γύροι και έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια τέλεια βαθμολογία 25.000 πόντων.

Η φράση “διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό” θα πρέπει να χρησιμοποιείται μαζί για να περιγράψει τον πρωταρχικό στόχο του GeoGuessr, καθώς αυτός είναι ο σκοπός της εφαρμογής.

Μπορείτε να παίξετε αν θέλετε να δείξετε στους φίλους σας ότι γνωρίζετε περισσότερα για τη γεωγραφία από αυτούς. Εάν θέλετε να επιλύσετε μια διαφωνία σχετικά με το ποιος είναι καλύτερος στο να επισημαίνει ορόσημα κατά την οδήγηση, τότε είναι επίσης ωφέλιμο.

Έννοια του GeoGuessr

Το Google Street View θα χρησιμοποιηθεί για να δει πόσο καλά οι παίκτες μπορούν να αναγνωρίσουν το περιβάλλον τους σε διάφορα μέρη του κόσμου στο GeoGuessr. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν από πολλούς διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Τα Battle Royale, Daily Challenge, Country Streak και Explorer Mode είναι τύποι παιχνιδιών.

Battle Royale

Σε αυτή τη λειτουργία παιχνιδιού, οι παίκτες πρέπει να παίξουν εναντίον άλλων διαδικτυακών παικτών. Μπορεί να περιλαμβάνει μια τυχαία ομάδα παικτών ή απλώς τους φίλους σας. Για να προχωρήσουν στο παιχνίδι, οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν πού βρίσκονται προτού τελειώσει ο χρόνος ή η ζωή τους. Το παιχνίδι θα βγάλει κάθε παίκτη από το παιχνίδι μέχρι να μείνει μόνο ένα άτομο.

  5 τρόποι για να επιταχύνετε το Ubuntu

Καθημερινή πρόκληση

Μπορείτε να παίξετε αυτό το μέρος του παιχνιδιού μόνο μία φορά την ημέρα. Εδώ, οι παίκτες αντιμετωπίζουν μια μοναδική πρόκληση. Εάν μπορείτε να νικήσετε την πρόκληση, θα σας επιτρέψει να ξεκλειδώσετε ειδικά αντικείμενα μέσα στο παιχνίδι.

Country’s Streak

Αυτό το στυλ παιχνιδιού μπορεί να παιχτεί μόνοι σας ή σε μια λειτουργία που ονομάζεται “Λειτουργία πρόκλησης”, στην οποία ο χρήστης ανταγωνίζεται ένα τυχαίο άτομο ή έναν φίλο. Ο στόχος αυτής της λειτουργίας παιχνιδιού είναι να δώσει στους παίκτες πολλές ευκαιρίες στη σειρά να μαντέψουν τις χώρες για τη νίκη. Όποιος έχει τους περισσότερους πόντους στο τέλος του παιχνιδιού θα είναι ο νικητής.

Λειτουργία Explorer

Οι παίκτες λαμβάνουν έναν χάρτη και μπορούν να επιλέξουν μια χώρα από αυτόν τον χάρτη στη λειτουργία Explorer. Στο παιχνίδι για έναν παίκτη, πρέπει να προσπαθήσουν σκληρά για να πάρουν μετάλλια ονομάζοντας σωστά μέρη σε όλη τη χώρα.

Σε αυτήν τη λειτουργία παιχνιδιού, οι παίκτες μπορούν να ελέγξουν τη συνολική τους πρόοδο, να μετακινηθούν στον χάρτη και να ολοκληρώσουν προκλήσεις σε κάθε περιοχή που επισκέπτονται για να πάρουν χρυσά μετάλλια.

Ο Trevor Rainbolt από τις Ηνωμένες Πολιτείες παίζει τον GeoGuessr, αλλά είναι περισσότερο γνωστός με το παρατσούκλι του, Rainbolt. Στα βίντεο που δημοσιεύει η Rainbolt, οι θεατές μπορούν να μάθουν περισσότερα για τις ρυθμίσεις των viral και δημοφιλών μουσικών βίντεο.

Ο Rainbolt δημοσιεύει τις μικρού μήκους ταινίες του και άλλα σύντομα βίντεο στο TikTok με το όνομα “Georainbolt”. Επιπλέον, βάζει βίντεο και στο κανάλι του στο YouTube.

Κατά τη διάρκεια της επιδημίας, ο Rainbolt άρχισε να βελτιώνει τις δεξιότητές του στο GeoGuessr παρακολουθώντας για τέσσερις έως πέντε ώρες καθημερινά.

Εστίασε σε εύκολα αναγνωρίσιμα ορόσημα όπως πινακίδες και τηλεφωνικούς στύλους και εξέτασε τις ζωντανές ροές άλλων χρηστών του GeoGuessr. Ομοίως, πολλοί δημιουργοί TikTok δημοσίευσαν τα βίντεό τους GeoGuessr στο TikTok, κάτι που βοήθησε αυτό το παιχνίδι να γίνει τόσο δημοφιλές.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσω συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πού βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να καταλάβετε πού βρίσκεστε στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της χώρας και του μέρους του κόσμου στην οποία βρίσκεστε και σε ποια πόλη βρίσκεστε. Αφήστε μας να το δούμε.

Συμβουλές και κόλπα GeoGuessr

#1. Εξάλειψη χωρών που δεν έχουν κάλυψη Street View

Μάθετε πρώτα ποιες χώρες δεν καλύπτουν το Google Street View, ώστε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Εφόσον το GeoGuessr χρησιμοποιεί το Google Street View, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία αποβολής για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, γνωρίζοντας ποιες χώρες και περιοχές δεν καλύπτει το Google Street View.

Το να παίζετε ένα κλασικό παιχνίδι θα καταλήξετε πιθανώς σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία ή η Αυστραλία.

#2. Έχετε μια ιδέα για τις Αριστερές ή Δεξιές λωρίδες οδήγησης για ορισμένες χώρες

Ας υποθέσουμε ότι δεν ξέρετε ποιες χώρες οδηγούν αριστερά και ποιες δεξιά. δεν θα φτάσετε πολύ μακριά. Οι άνθρωποι οδηγούν τα αυτοκίνητά τους στη δεξιά πλευρά του δρόμου σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Μάλτα και την Κύπρο, όλη η Ευρώπη οδηγεί στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Όλες οι χώρες της Βόρειας Αμερικής και της Νότιας Αμερικής είναι ίδιες. Η GeoGuessr δεν έχει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Κένυα, η Ουγκάντα, η Μποτσουάνα, η Νότια Αφρική, το Λεσότο και η Σουαζιλάνδη είναι μερικές χώρες όπου οι άνθρωποι οδηγούν τα αυτοκίνητά τους στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Από την άλλη, όλες οι χώρες της Βόρειας Αφρικής οδηγούν τα αυτοκίνητά τους στη δεξιά πλευρά του δρόμου (Νιγηρία, Σενεγάλη, Γκάνα, Τυνησία).

  11 εμπορεύματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (LOTR) για αγορά αυτή τη σεζόν

Οι περισσότεροι άνθρωποι οδηγούν στην αριστερή πλευρά του δρόμου στη νοτιοανατολική Ασία και την Ωκεανία. Τα μόνα μέρη που δεν το κάνουν είναι η Καμπότζη, το Λάος, το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες. Μόνο τέσσερις χώρες στην Ασία όπου οι άνθρωποι οδηγούν στην αριστερή πλευρά είναι η Ιαπωνία, το Μπαγκλαντές, το Μπουτάν και η Σρι Λάνκα. Οι άνθρωποι παντού στην Ασία οδηγούν στη δεξιά πλευρά του δρόμου.

Στην αρχή, αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ, αλλά όσο παίζετε περισσότερο, θα γνωρίζετε γρήγορα τις διάφορες χώρες. Ψάξτε γύρω σας για άλλα αυτοκίνητα που κινούνται στην ίδια πλευρά του δρόμου για να καταλάβετε σε ποια πλευρά του δρόμου βρίσκεστε τώρα.

Εάν δεν υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο, θα πρέπει να κοιτάξετε σε οποιαδήποτε οδική σήμανση για να δείτε πού δείχνουν. Αν δεν υπάρχει κανένα, ψάξτε για τη σκιά του αυτοκινήτου και μάθετε προς ποια κατεύθυνση κοιτάτε.

#3. Χρησιμοποιήστε την πυξίδα σας

Η πυξίδα σας βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν υπολογίζετε πού βρίσκεται η πατρίδα σας. Η τοποθέτηση του ήλιου στη μέση της οθόνης σας θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν βρίσκεστε στο βόρειο ή στο νότιο ημισφαίριο, επειδή το κόκκινο βέλος δείχνει πάντα βόρεια.

Εάν ο ήλιος βρίσκεται στα νότια σας, πρέπει να βρίσκεστε βόρεια του ισημερινού. Αν είναι στα βόρεια, πρέπει να βρίσκεστε νότια του ισημερινού. Όταν κοιτάμε τον ήλιο από αυτό το σημείο, είναι ξεκάθαρο ότι κοιτάμε προς τη γενική κατεύθυνση προς τα νοτιοδυτικά. Εξαιτίας αυτού, βρισκόμαστε τώρα στο βόρειο ημισφαίριο.

Θα μπορούσατε επίσης να κοιτάξετε τον ήλιο στον ουρανό και πόσο νότια είναι. Για παράδειγμα, αν ο ήλιος είναι χαμηλά στον ορίζοντα αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά νότια, βρίσκεστε πιο βόρεια του ισημερινού από ό,τι θα ήσασταν διαφορετικά.

Εάν ο ήλιος αρχίζει να δύει αλλά έχει ήδη φτάσει στο υψηλότερο σημείο του, μπορούμε να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε μόνο λίγο βόρεια του ισημερινού επειδή είναι μόνο λίγο νότια.

#4. Ψάχνετε για Γλώσσα/Σενάρια σε οδικές πινακίδες

Ίσως μπορείτε να πείτε πολλά για το πού βρίσκεστε στον κόσμο από τα σενάρια και τις γλώσσες που βλέπετε. Για παράδειγμα, αν δείτε ανθρώπους να γράφουν στα κυριλλικά, μπορείτε να καταλάβετε ότι βρίσκεστε τώρα στη Ρωσία.

Το κυριλλικό αλφάβητο χρησιμοποιείται επίσης για τη γραφή των αλφαβήτων δεκάδων άλλων γλωσσών, όπως βουλγαρικά, καζακικά, ουκρανικά, μακεδονικά, λευκορωσικά και δεκάδες άλλες. Αλλά επειδή η Ρωσία είναι τόσο μεγάλη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκεστε στη Ρωσία και όχι κάπου όπως το Κιργιστάν, που είναι πολύ μικρότερο.

Ορισμένες γλώσσες, όπως τα ιταλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά, μπορεί να είναι εύκολο να τις ξεχωρίσετε ακόμα κι αν δεν ξέρετε πώς να τις μιλάτε.

Από την άλλη πλευρά, άλλες γλώσσες μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθούν. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε τις γλώσσες που μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Θα μάθετε περισσότερα για αυτούς καθώς παίζετε. Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη γλώσσα είναι:

  • Τα γράμματα ç και ã χρησιμοποιούνται στα βραζιλιάνικα και τα πορτογαλικά αλλά όχι στα ισπανικά.
  • Τα σουηδικά, τα φινλανδικά, τα δανικά και τα νορβηγικά γράμματα τα ξεχωρίζουν. Για παράδειγμα, τα Φινλανδικά έχουν πολλά διπλά γράμματα (όπως aa ή ii). Μόνο η Δανία και η Νορβηγία χρησιμοποιούν το ø.
  • Στα ουκρανικά Ò, л, І και Ї και χρησιμοποιούνται, αλλά όχι στα Ρωσικά. Στα ρωσικά χρησιμοποιούνται τα Ð, ÑŠ, Ñ‹ και Ð, αλλά όχι στα Ουκρανικά.
  • Τα εσθονικά είναι η μόνη γλώσσα που χρησιμοποιεί το õ. Τα λιθουανικά είναι η μόνη γλώσσα που χρησιμοποιεί —Ä— και τα πολωνικά έχουν πολλά z.
  • Υπάρχουν πολλοί τόνοι στα φωνήεντα στα Σλοβενικά, τα Σλοβακικά και τα Τσέχικα. Μόνο τα Σλοβακικά έχουν τα γράμματα ä, ľ, ĺ, Å• και ô. Μόνο τα Τσέχικα έχουν τα γράμματα ů, Ä› και Å™. Υπάρχουν πολλά j στα σλοβενικά.
  • Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ Δανέζικου και Νορβηγικού. Ψάξτε για το ae, το οποίο χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο στα δανικά αλλά ακόμα στα αγγλικά.
  18 προσοδοφόρα προγράμματα θυγατρικών Crypto για να εγγραφείτε και να κερδίσετε χρήματα το 2022

Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε ποια γλώσσα βλέπετε στην οθόνη σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χάρτη GeoGuessr. Στο χάρτη, μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση σε μια χώρα που πιστεύετε ότι βρίσκεστε. Αν κοιτάξετε τα ονόματα των πόλεων και τα συγκρίνετε με τους χαρακτήρες που βρίσκετε, ίσως μπορέσετε να καταλάβετε την πόλη σας.

#5. Διεθνή σύμβολα στα οδικά σήματα

Από τη μια χώρα στην άλλη, τα οδικά σήματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Εάν βρίσκεστε στην Ευρώπη, θα δείτε μια λευκή γραμμή στη μέση του δρόμου. Η γραμμή μεταξύ δύο λωρίδων κυκλοφορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι συνήθως κίτρινη.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι δρόμοι επισημαίνονται μοναδικά και ενδιαφέροντα. Αλλά υπάρχουν περισσότερα σε αυτό το πρόβλημα από απλώς τα σημάδια. Επίσης, προσέξτε τα σήματα του δρόμου, τις πινακίδες των αυτοκινητοδρόμων και τους δείκτες.

Στη Βραζιλία, για παράδειγμα, τα ονόματα των δρόμων που φροντίζει το κράτος θα περιλαμβάνουν το όνομα του κράτους. Αυτό θα μειωθεί σε MG για την πολιτεία Minas Gerais και RJ για την πρωτεύουσα, το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σε κάθε χώρα, οι δρόμοι έχουν διαφορετική σήμανση. Στην Ιταλία, ωστόσο, οι δρόμοι με ονόματα που ξεκινούν με SS είναι εθνικοί δρόμοι. Ταυτόχρονα, δρόμοι με ονόματα που ξεκινούν με SR ή SP είναι περιφερειακοί δρόμοι.

Επομένως, πρέπει να βρίσκεστε στην Ιταλία εάν δείτε έναν δρόμο που ξεκινά με SS, SR ή SP. Στις πλευρές των δρόμων στην Ταϊλάνδη υπάρχουν λευκές πινακίδες με αριθμούς και ονόματα πόλεων. Κοιτάξτε τις πινακίδες στοπ και άλλες προειδοποιητικές πινακίδες για να καταλάβετε πού βρίσκεστε. Μικρές αλλαγές γλώσσας μπορεί μερικές φορές να σας βοηθήσουν να καταλάβετε πού βρίσκεστε εγκαίρως.

Για παράδειγμα, αν δείτε μια πινακίδα στοπ που λέει “Alto”, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι βρίσκεστε στο Μεξικό ή σε μια από τις κοντινές χώρες, όπως η Γουατεμάλα. Αν, από την άλλη πλευρά, δείτε μια πινακίδα στοπ που λέει “Pare”, πιθανότατα βρίσκεστε σε μια χώρα της Νότιας Αμερικής όπως η Κολομβία, η Χιλή ή η Αργεντινή.

Παρόλο που το “Alto” και το “Pare” είναι και οι δύο ισπανικές λέξεις και το “ισπανικά” είναι η επίσημη γλώσσα σε όλες αυτές τις χώρες, οι γλώσσες που χρησιμοποιούνται για τα σήματα στους δρόμους μπορεί να διαφέρουν πολύ από τη μια χώρα στην άλλη.

Οι περισσότερες πινακίδες στοπ στη Γαλλία εξακολουθούν να λένε «Stop», αλλά οι περισσότερες πινακίδες στο Κεμπέκ λένε «Arrêt». Σε διαφορετικές καταστάσεις, οι άνθρωποι στο Νιού Μπράνζγουικ λένε συχνά και Stop και Arrêt.

Μπορεί να έχετε δει πινακίδες στην Ουαλία που έγραφαν «Araf», που σημαίνει «Αργό» στα Ουαλικά. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότερες πινακίδες λένε «Yield», ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, περισσότερες πινακίδες λένε «Give Way». Αν βλέπετε πινακίδες στα γαλλικά αλλά περιβάλλεται από πινακίδες που οδηγούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ίσως βρίσκεστε στο Τζέρσεϊ.

Από την άλλη, το όριο ταχύτητας σε αστικό δρόμο γράφεται ως 60 km/h. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το όριο ταχύτητας είναι γραμμένο σε χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν βρίσκεστε στις ΗΠΑ. Εάν το όριο ταχύτητας σε έναν αυτοκινητόδρομο είναι 60, τότε μάλλον βρίσκεστε στις ΗΠΑ.

συμπέρασμα

Το να είσαι καλός στο GeoGuessr δεν έχει να κάνει με την τύχη. Το να γνωρίζετε πού βρίσκονται τα πράγματα σε έναν χάρτη είναι σημαντικό, αλλά δεν αρκεί. Απαιτεί να εξετάσουμε πολλές διαφορετικές ενδείξεις και να λάβουμε υπόψη πολλά διαφορετικά πράγματα.

Περιλαμβάνει το έδαφος, τις πινακίδες των δρόμων, τη σήμανση των δρόμων, τα αυτοκίνητα στο δρόμο, τα σχέδια των κτιρίων, τη γλώσσα και πολλά άλλα πράγματα. Όσο περισσότερο παίζετε, τόσο περισσότερα θα μαθαίνετε για πράγματα που συμβαίνουν μόνο σε συγκεκριμένες χώρες, πόλεις ή περιοχές.

Εάν ενδιαφέρεστε για παιχνίδια γεωγραφίας, μπορείτε επίσης να δείτε μερικές αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις GeoGuessr.