Στρατηγικές Growth Hacking για την απόκτηση νέων χρηστών το 2023

Κάθε επιχείρηση χρειάζεται συνέπεια κατά την απόκτηση ή την προσέγγιση νέων πελατών. Δεν έχει σημασία αν μια εταιρεία είναι εδραιωμένη ή απλώς μια startup. Η αποτυχία να αποκτήσει νέους καταναλωτές μπορεί να περιορίσει τις δυνατότητες ανάπτυξης μιας εταιρείας και να διακινδυνεύσει τη μακροπρόθεσμη ύπαρξή της.

Ωστόσο, η απόκτηση νέων χρηστών ωφελεί τις επιχειρήσεις αυξάνοντας τα έσοδα, διευρύνοντας την εμβέλεια της επωνυμίας και διαφοροποιώντας την καταναλωτική βάση. Μπορεί να οδηγήσει σε μια σταθερή και διευρυνόμενη πελατειακή βάση, η οποία είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία και βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Επιπλέον, η απόκτηση νέων χρηστών μπορεί να παρέχει χρήσιμα σχόλια και πληροφορίες, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να αναπτύξουν τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις απαιτήσεις του κοινού-στόχου τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μάρκετινγκ και το branding είναι στις μέρες μας απότομα. Οι εταιρείες καταλαβαίνουν πλέον ότι οι αρεστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν καθορίζουν απλώς την επιχειρηματική ανάπτυξη. αφορά τα αποτελέσματα και τη δημιουργία εσόδων.

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές μάρκετινγκ εκεί έξω. οι άνθρωποι προβάλλουν διαφημίσεις και έχουν διαφορετικές στρατηγικές για να αποκτήσουν πελάτες και να βρεθούν στην αγορά.

Το Growth hacking είναι μία από εκείνες τις στρατηγικές που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν ταχύτερα και ευκολότερα. βοηθά επίσης να βρεθεί το σημείο συμφόρησης.

Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες επικρίνουν αυτή τη στρατηγική. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε γιατί το αναπτυξιακό hacking είναι πολύ δημοφιλές, πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την επιχείρησή σας και γιατί οι άνθρωποι λένε ότι αυτή η στρατηγική δεν είναι καλή.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το Growth Hacking;

Το Growth hacking είναι μια μέθοδος που βασίζεται σε δεδομένα για την αναγνώριση και την αξιοποίηση ευκαιριών ανάπτυξης σε μια εταιρεία ή οργανισμό. Περιλαμβάνει δοκιμές και κλιμάκωση στρατηγικών μάρκετινγκ και προϊόντων που οδηγούν σε γρήγορη επιχειρηματική ανάπτυξη χρησιμοποιώντας δημιουργικότητα, δεδομένα και τεχνολογία.

Το Growth hacking αναζητά αποτελεσματικές μεθόδους για την απόκτηση και τη διατήρηση των καταναλωτών, την αύξηση της αφοσίωσης και την αύξηση των εσόδων.

Οφέλη από το Growth Hacking

Ας υποθέσουμε ότι προσπαθείτε πάντα να βρείτε τρόπους για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας ή να κάνετε τον εξορθολογισμό της επιχείρησής σας με το παραδοσιακό μάρκετινγκ. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δοκιμάσετε μεθόδους ανάπτυξης εισβολής για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προσπάθειες και τις δραστηριότητές σας στο μάρκετινγκ.

Ακολουθούν ορισμένα οφέλη της μεθόδου ανάπτυξης εισβολής:

Στρατηγική Ανάπτυξη

Το Growth hacking βοηθά τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις να επιτύχουν ταχεία ανάπτυξη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κόστους Αποτελεσματικότητα

Το Growth hacking εστιάζει στην ανάπτυξη λύσεων απόκτησης και διατήρησης πελατών χαμηλού κόστους και υψηλού αντίκτυπου, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για σημαντικούς πόρους μάρκετινγκ.

Προσέγγιση βάσει δεδομένων

Αυτή η μέθοδος επικεντρώνεται σε δοκιμές και αναλύσεις, επιτρέποντας τη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων και τη συνεχή βελτιστοποίηση των πρωτοβουλιών ανάπτυξης, κάτι που είναι σημαντικό σε αυτήν την ανταγωνιστική αγορά.

Ευκαμψία

Το Growth hacking επιτρέπει γρήγορη επανάληψη και αλλαγές σε οποιοδήποτε βήμα της διοχέτευσής σας, επιτρέποντας στις εταιρείες να περιστρέφονται και να προσαρμοστούν γρήγορα σε νέες ευκαιρίες και προβλήματα.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Οι επιχειρήσεις μπορούν να επιτύχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα τους αναπτύσσοντας καινοτόμες και αποτελεσματικές μεθόδους ανάπτυξης.

Επιτρέπει ταχύτερη δημιουργία εσόδων

Οι παραδοσιακές τεχνικές μάρκετινγκ και προώθησης θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να παράγουν αποτελέσματα. Η χρήση του αναπτυξιακού hacking από την αρχή σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε την επωνυμία σας πιο γρήγορα από τις παραδοσιακές τεχνικές. Θα υπάρξει μεγαλύτερη ταμειακή ροή εάν δημιουργήσετε γρήγορα buzz και αποκτήσετε νέα άτομα.

Σας επιτρέπει να αποκτήσετε κυριαρχία στην αγορά

Μόλις τραβήξετε τα βλέμματα του κοινού σας, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να γνωρίσουν και να κατανοήσουν την επωνυμία σας. Επίσης, μπορεί να πλησιάσετε στο να γίνετε γνωστό όνομα στον τομέα σας.

  8 καλύτερες εφαρμογές μετρητή θερμίδων το 2022

Σας επιτρέπει να μάθετε για νέες επιχειρηματικές ιδέες και ιδέες προϊόντων. Το Growth hacking σάς δίνει μια βαθύτερη κατανόηση των καταναλωτών και του κλάδου σας. Και μπορείτε να βάλετε στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε χρήματα. Πρέπει να πειραματιστείτε για να βρείτε μια προσέγγιση που παράγει αποτελέσματα.

Μέθοδος AARRR για ανάπτυξη hacking

Το AARRR (γνωστό και ως Pirate Metrics) αξιολογεί την ανάπτυξη μιας εταιρείας. Είναι ένα αρκτικόλεξο των Acquisition, Activation, Retention, Revenue και Referral.

Παρέχει ένα πλαίσιο για τη μέτρηση των βασικών παραμέτρων απόκτησης πελατών, αφοσίωσης και εσόδων, οι οποίες είναι κρίσιμες για την επιτυχία μιας startup. Οι εταιρείες μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τους καταναλωτές τους και να ενισχύσουν τη στρατηγική ανάπτυξής τους μετρώντας αυτές τις μεταβλητές

Απόκτηση

Πώς αποκτώνται πελάτες και ποιες είναι οι μέθοδοι απόκτησης;

Ποια κανάλια χρησιμοποιείτε για να προσεγγίσετε νέους πελάτες; Μπορεί να περιλαμβάνει SEO, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πληρωμένες διαφημίσεις κ.λπ.

Δραστηριοποίηση

Πώς ενεργοποιούνται οι πελάτες και κάνουν οι άνθρωποι κάποια ενέργεια;

Συνδέονται για δωρεάν δοκιμή ή ελέγχουν τον ιστότοπό σας;

Κράτηση

Πώς διατηρούνται οι πελάτες και ποιο είναι το ποσοστό διατήρησης;

Οι πελάτες και οι χρήστες σας ελέγχουν επανειλημμένα τον ιστότοπό σας ή εγγράφονται στο ενημερωτικό δελτίο σας;

Παραπομπή

Πώς προτείνονται οι πελάτες και ποιο είναι το ποσοστό παραπομπής;

Μοιράζονται την ανάρτησή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή κοινοποιούν τους κωδικούς παραπομπής;

Εσοδα

Πώς δημιουργείται το εισόδημα και πόσα κερδίζονται για κάθε χρήστη;

Τώρα, πρέπει να ελέγξετε αν αξίζει τον κόπο η επένδυσή σας στο μάρκετινγκ και την παρακολούθηση.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να προσδιορίσουν πού να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους για ανάπτυξη και να βελτιώσουν τη στρατηγική τους για βέλτιστο αντίκτυπο μετρώντας αυτές τις μεταβλητές.

Το πλαίσιο AAARRR είναι χρήσιμο για αναπτυξιακούς χάκερ, εμπόρους μάρκετινγκ και διαχειριστές προϊόντων που θέλουν να προωθήσουν την ανάπτυξη ενισχύοντας παράλληλα την εμπειρία του πελάτη.

Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε μια στρατηγική, λαμβάνοντας υπόψη τους παραπάνω δείκτες.

Στρατηγικές Growth Hacking

#1. Επαναπροσδιορισμός περιεχομένου

Η επανατοποθέτηση περιεχομένου μετατρέπει το τρέχον περιεχόμενο (όπως αναρτήσεις ιστολογίου, ταινίες, infographics κ.λπ.) σε νέες μορφές για διάφορα είδη κοινού.

Μπορείτε να προσεγγίσετε νέο κοινό και να διευρύνετε την προσέγγιση χρηστών προσαρμόζοντας παλιό περιεχόμενο σε νέες φόρμες ή κανάλια (όπως μέσα κοινωνικής δικτύωσης, email ή podcast). Εξοικονομεί χρόνο και πόρους και δεν χρειάζεται να δημιουργείτε περιεχόμενο από την αρχή.

Το συνεπές, υψηλής ποιότητας περιεχόμενο μπορεί να ενισχύσει την προβολή της επωνυμίας και να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας ισχυρής, αναγνωρίσιμης επωνυμίας. Επιπλέον, το ελκυστικό και ποιοτικό περιεχόμενο μπορεί να αυξήσει την αφοσίωση και τις μετατροπές. Έτσι, είναι για την απόκτηση και την προσοχή νέων πελατών ή χρηστών.

#2. Χρησιμοποιήστε το Επείγον και το FOMO

Το Urgency και το FOMO (Fear of Missing Out) είναι μέθοδοι hacking ανάπτυξης που χρησιμοποιούν ψυχολογικές έννοιες για να παρακινήσουν τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση. Μπορείτε να ωθήσετε τους καταναλωτές να αναλάβουν δράση, όπως να κάνουν μια αγορά, να εγγραφούν ή να εγγραφούν σε μια υπηρεσία, δημιουργώντας μια αίσθηση επείγοντος ή παίζοντας με τον φόβο των ανθρώπων να χάσουν μια καλή ευκαιρία.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσφορά για έκπτωση ή κίνητρο περιορισμένου χρόνου, δημιουργώντας μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης στους πελάτες να ενεργήσουν πριν λήξει η προσφορά.

Επιπλέον, δημιουργεί ένα αίσθημα έλλειψης περιορίζοντας τη διαθεσιμότητα ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, καθιστώντας το πιο επιθυμητό και αυξάνοντας την πιθανότητα να ενεργήσουν οι καταναλωτές. Για παράδειγμα, χρονόμετρα αντίστροφης μέτρησης στις σελίδες προορισμού ή τους ιστότοπους.

Επιπλέον, η επίδειξη κοινωνικής απόδειξης ότι άλλοι εκμεταλλεύονται μια προσφορά ή ένα προϊόν αυξάνει την αντιληπτή αξία και δημιουργεί FOMO.

#3. Βελτιστοποιήστε την παρουσία σας στο Διαδίκτυο

Είναι απαραίτητο γιατί βοηθά τους χρήστες να ανακαλύψουν την επωνυμία σας προτού μάθουν την ύπαρξή της και να μάθουν για τη φήμη σας πριν κάνουν μια αγορά. Η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας, της εφαρμογής και του περιεχομένου σας για τις μηχανές αναζήτησης μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την οργανική επισκεψιμότητα, αυξάνοντας την προβολή και την απήχησή σας.

Μπορείτε να βελτιώσετε τον αριθμό των ατόμων που αγοράζουν ή κάνουν άλλες επιθυμητές ενέργειες στον ιστότοπό σας, αυξάνοντας τα ποσοστά μετατροπής χρησιμοποιώντας CRO. Μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία συμβάλλει επίσης στην τόνωση της φήμης της επωνυμίας σας και στην τοποθέτηση της εταιρείας σας ως ηγέτη στον κλάδο.

#4. Χρησιμοποιήστε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης Λείπουν οι ανταγωνιστές σας

Η διαδικτυακή αγορά έχει τεράστιες δυνατότητες. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με χρήστες ή πελάτες με νέους τρόπους. Έτσι, πρώτα, κάντε έρευνα αγοράς και εντοπίστε δημοφιλή κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του κοινού-στόχου σας.

  Πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στη Walmart

Χτίστε σχέσεις αλληλεπιδρώντας με το κοινό σας, μοιράζοντας εξαιρετικές πληροφορίες και απαντώντας σε σχόλια και μηνύματα. Τα εργαλεία ανάλυσης μπορεί να σας βοηθήσουν να μετρήσετε την απόδοση των προσπαθειών της πλατφόρμας σας και να αλλάξετε την προσέγγισή σας όπως απαιτείται.

Ο ανταγωνισμός σας πρέπει να ενσωματώνει κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να προσεγγίσει νέο κοινό, να δημιουργήσει συνδέσεις και να προωθήσει την επωνυμία, το προϊόν και τις υπηρεσίες σας ως ηγέτης σκέψης στον τομέα σας.

#5. Δοκιμή A/B

Η δοκιμή A/B είναι απαραίτητη για τη διαδικασία ανάπτυξης εισβολής, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνετε αποφάσεις βάσει δεδομένων και να βελτιώνετε τον ιστότοπό σας ή τις προσπάθειες μάρκετινγκ για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε να πείτε ποιες μέθοδοι ή προσεγγίσεις λειτουργούν για εσάς και ποιες όχι.

Για παράδειγμα, μια παρότρυνση για δράση ή η γραμμή θέματος ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η διάταξη των βίντεο και του κειμένου στη σελίδα προορισμού και ούτω καθεξής.

Τα εργαλεία δοκιμών A/B παρέχουν επίσης ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των καταναλωτών, βοηθώντας σας να λαμβάνετε ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ και ανάπτυξης. Σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να βασιστείτε στον ιστότοπό σας ή στη στρατηγική μάρκετινγκ που βασίζεται σε υποθέσεις ή ένστικτα.

#6. Προσφέρετε την επιλογή Freemium

Η παροχή μιας επιλογής freemium είναι ζωτικής σημασίας για τη στρατηγική ανάπτυξης χάκερ, επειδή σας βοηθά να προσελκύσετε νέους καταναλωτές προσφέροντας μια δωρεάν έκδοση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας. μπορεί να προσελκύσετε νέους πελάτες που δεν θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν προκαταβολικά διαφορετικά.

Επειδή οι άνθρωποι αγαπούν τα δωρεάν, μπορεί να σας βοηθήσει να διευρύνετε την απήχησή σας και να αυξήσετε τη βάση χρηστών σας.

Οι χρήστες που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας δωρεάν, είναι πιο διατεθειμένοι να αναβαθμίσουν σε μια premium έκδοση, εάν το θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο. Μια επιλογή freemium είναι επίσης μια σημαντική πτυχή της στρατηγικής ανάπτυξης εισβολής, καθώς σας βοηθά να προσελκύσετε νέους πελάτες, να συλλέξετε χρήσιμα δεδομένα και να δημιουργήσετε την αφοσίωση των πελατών, κάτι που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη και την επιτυχία σας.

#7. Δημιουργήστε μια λίστα email

Η δημιουργία μιας λίστας email είναι σημαντική στη μέθοδο ανάπτυξης εισβολής επειδή σας επιτρέπει να εξατομικεύσετε τη μέθοδο επικοινωνίας που σας επιτρέπει να προσεγγίζετε απευθείας το γραμματοκιβώτιο του κοινού σας, δημιουργώντας μετατροπές και αυξάνοντας την προβολή της επωνυμίας σας.

Η αποστολή στοχευμένων και σχετικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας εργαλεία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές και να δημιουργήσετε συνδέσεις με τους συνδρομητές σας. Μπορείτε να επαναστοχεύσετε περισσότερες προσφορές και προωθήσεις στους συνδρομητές της λίστας email σας, αναπτύσσοντας μία.

#8. Χρήση του Referral Marketing

Το μάρκετινγκ παραπομπής μπορεί να παράγει δυνητικούς πελάτες υψηλής ποιότητας για την εταιρεία σας, καθώς οι παραπομπές είναι πιο πιθανό να μετατρέψουν πελάτες από άλλους δυνητικούς πελάτες.

Λειτουργεί παρόμοια με το «από στόμα σε στόμα».

Μπορείτε να ενισχύσετε την πίστη και την ευχαρίστηση των πελατών ανταμείβοντας τους σημερινούς πελάτες σας για να προτείνουν άλλους. Αποτελεί βασικό συστατικό της στρατηγικής ανάπτυξης εισβολής, καθώς σας βοηθά να προσελκύσετε νέους καταναλωτές, να αναπτύξετε την αφοσίωση των πελατών, να αυξήσετε τις μετατροπές και να βελτιώσετε τη φήμη της επωνυμίας σας, εξοικονομώντας χρήματα στο μάρκετινγκ.

#9. Δημιουργήστε μια Κοινότητα

Η δημιουργία μιας κοινότητας είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη hacking επειδή σας βοηθά να δημιουργήσετε αφοσίωση, να αποκτήσετε χρήσιμες πληροφορίες και να αναπτύξετε την αναγνώριση της επωνυμίας.

Επίσης, σας επιτρέπει να κατανοήσετε καλύτερα τους πελάτες σας, να παρέχετε βοήθεια πελατών και να βελτιώσετε τη διατήρηση των πελατών. Ως εκ τούτου, σας κάνει πιο προσιτούς και αξιόπιστους στα μάτια των πελατών σας.

#10. Content Marketing

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μάρκετινγκ περιεχομένου για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα, να αναπτύξετε ηγετική θέση στη σκέψη, να δημιουργήσετε συνδέσεις, να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες, να βελτιώσετε το SEO, να δώσετε αξία και να στοχεύσετε εκ νέου το κοινό σας.

Μπορείτε επίσης να επαναστοχεύσετε το κοινό σας χρησιμοποιώντας εργαλεία μάρκετινγκ περιεχομένου με περαιτέρω προσφορές και προωθήσεις, εάν χρησιμοποιείτε το μάρκετινγκ περιεχομένου για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Ως αποτέλεσμα, βοηθά την εταιρεία σας να προσελκύσει νέους πελάτες και καταναλωτές.

#11. Συνεργασία με Influencers και Brands

Η συνεργασία με influencers διευρύνει την απήχησή σας και προσελκύει πολλούς νέους χρήστες, καθώς οι καταναλωτές εμπιστεύονται τους influencers και αυτά που λένε. Σας βοηθούν να περιγράψετε με επιτυχία τα αγαθά και τις υπηρεσίες σας στο διαδίκτυο. Η συνεργασία με έναν influencer είναι μια έξυπνη ιδέα αν είστε startup ή μικρή επιχείρηση.

  Τι είναι μια στατική διεύθυνση IP και πώς να την προσαρμόσετε

#12. Ανάρτηση επισκέπτη

Δημιουργεί αυθεντία και υψηλής ποιότητας backlinks. Πολλές επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν τα οφέλη της ανάρτησης επισκεπτών.

Η σύνταξη άρθρων για τον ιστότοπο μιας άλλης εταιρείας είναι γνωστή ως guest blogging. Γενικά, οι προσκεκλημένοι συγγραφείς συνεισφέρουν σε συγκρίσιμους ιστότοπους στον τομέα τους για: Να επαναφέρουν τους επισκέπτες στους ιστότοπούς τους. Αυξήστε την εξουσία του τομέα τους με σύνδεση σε ιστότοπους υψηλής εξουσιοδότησης.

Μπορείτε να προσεγγίσετε νέο κοινό και να διευρύνετε την απήχησή σας δημοσιεύοντας άρθρα επισκεπτών σε ιστότοπους που απευθύνονται σε διαφορετικό ή νέο κοινό.

Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να προσεγγίσετε προσκεκλημένους συγγραφείς στον κλάδο σας και να τους ζητήσετε να δημιουργήσουν ένα ιστολόγιο για εσάς. Μπορεί επίσης να πληρωθεί δωρεάν.

Δημιουργήστε μια στρατηγική για το Growth Hacking

Τώρα που κατανοείτε τη μέθοδο AARRR και τις διαφορετικές στρατηγικές ανάπτυξης εισβολής, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς να την εφαρμόσετε αποτελεσματικά.

Για να δημιουργήσετε μια στρατηγική hacking ανάπτυξης, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

#1. Καθορίστε την αγορά-στόχο και το κοινό σας

Καθορίστε τον στόχο σας για τις αναπτυξιακές σας δραστηριότητες hacking και κάντε έναν αγοραστή να κατανοήσει το κοινό-στόχο σας.

#2. Προσδιορίστε τη Διακεκριμένη Πρόταση Αξίας σας

Ορίστε το USP σας και την αξία που παρέχετε στους πελάτες σας. Τι σας διακρίνει από τους ανταγωνιστές σας; Ποιο ζήτημα αντιμετωπίζει το προϊόν σας για το κοινό στο οποίο απευθύνεστε;

#3. Θέστε Στόχους Ανάπτυξης

Θέστε σαφείς, μετρήσιμους στόχους και ορίστε την επιτυχία για τις δραστηριότητές σας στο αναπτυξιακό χάκερ.

#4. Πειραματιστείτε με διαφορετικά κανάλια

Για να αξιολογήσετε τι συνδέεται με το κοινό-στόχο σας, πειραματιστείτε με πολλά κανάλια μάρκετινγκ, όπως το μάρκετινγκ περιεχομένου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μάρκετινγκ μέσω email και το μάρκετινγκ επιρροής.

#5. Παρακολούθηση και μέτρηση αποτελεσμάτων

Χρησιμοποιήστε αναλυτικά στοιχεία και μετρήσεις για να παρακολουθήσετε την επιτυχία των προσπαθειών σας για χάκερ ανάπτυξης και να προσαρμόσετε τη στρατηγική σας ανάλογα.

#6. Κλίμακα τι λειτουργεί

Μόλις βρείτε ένα επιτυχημένο κανάλι ή τακτική, αναβαθμίστε το για να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα.

#7. Συνεχής επανάληψη και βελτίωση

Συνεχίστε να πειραματίζεστε, να βελτιώνετε και να προσαρμόζετε τη στρατηγική σας για την ανάπτυξη εισβολής για να οδηγείτε την ανάπτυξη συνεχώς.

Growth Hacking vs. Traditional Marketing

Ακολουθούν σημαντικές διακρίσεις μεταξύ του αναπτυσσόμενου hacking και του παραδοσιακού μάρκετινγκ:

ΠαράμετροιGrowth HackingΠαραδοσιακό ΜάρκετινγκΦιλοσοφία Η εισβολή στην ανάπτυξη περιλαμβάνει τον εντοπισμό καινοτόμων, βασιζόμενων σε δεδομένα και συχνά ανορθόδοξων τεχνικών για την προώθηση της ανάπτυξης. διάφορες στρατηγικές όπως το viral marketing, το μάρκετινγκ παραπομπής, το μάρκετινγκ με επηρεαστές και η προσαρμογή στην αγορά προϊόντος. Περιλαμβάνει διαφημίσεις, δημόσιες σχέσεις, εκδηλώσεις και άμεση αλληλογραφία. Στόχοι Το επεκτεινόμενο hacking επικεντρώνεται στη γρήγορη ανάπτυξη και στην επίτευξη καθορισμένων, μετρήσιμων στόχων, όπως η απόκτηση νέων πελατών ή βελτίωση της αφοσίωσης.Εστιάζεται στην αύξηση της αναγνώρισης της επωνυμίας και στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμων συνδέσεων πελατών. Στόχοι Η εισβολή στην ανάπτυξη ορίζεται συχνά από την ταχύτητα και την ευελιξία της, δίνοντας έμφαση στις γρήγορες δοκιμές και στην επανάληψη πολλαπλών τεχνικών για τον προσδιορισμό του τι λειτουργεί καλύτερα. Το παραδοσιακό μάρκετινγκ είναι πιο συστηματικό και αργό – ρυθμός, συγκέντρωση Η σταθερή, μακροπρόθεσμη εφαρμογή καθιερωμένων μεθόδων. Η παραβίαση δεδομένων βάσει ανάπτυξης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από δεδομένα και αναλύσεις για την καθοδήγηση της λήψης αποφάσεων και τη βελτίωση των πρωτοβουλιών ανάπτυξης. Καθοδηγείται περισσότερο από δεδομένα, αλλά εξακολουθεί να εξαρτάται από τη διαίσθηση και την εμπειρία.

Τόσο το αναπτυξιακό hacking όσο και το παραδοσιακό μάρκετινγκ μπορεί να είναι πολύτιμα από μόνα τους και οι συγκεκριμένες ανάγκες και οι στόχοι του οργανισμού θα καθορίσουν την καλύτερη στρατηγική. Πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό ανάπτυξης hacking και παραδοσιακού μάρκετινγκ για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Κριτική κατά του Growth Hacking

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το αναπτυξιακό hacking δίνει προτεραιότητα στις γρήγορες νίκες και τα βραχυπρόθεσμα πλεονεκτήματα πάνω από τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και βιωσιμότητα.

Επιπλέον, ορισμένες τακτικές hacking ανάπτυξης, όπως το spamming ή η εξαπάτηση ατόμων, έχουν χαρακτηριστεί ανήθικες ή παραπλανητικές.

Επίσης,

Ορισμένοι αναπτυσσόμενοι χάκερ τιμωρούνται επειδή χρησιμοποιούν στρατηγικές χωρίς σαφή στρατηγική ή κατανόηση του κοινού-στόχου τους, με αποτέλεσμα μια προσέγγιση scattergun που είναι λιγότερο επιτυχημένη και πιο δύσκολη να συνεχιστεί. Υποστηρίζουν ότι το αναπτυξιακό hacking συχνά βασίζεται στην τεχνολογία, η οποία μπορεί να περιορίσει την αποτελεσματικότητά της σε επιχειρήσεις ή αγορές όπου η τεχνολογία είναι λιγότερο εδραιωμένη και χρησιμοποιείται ευρέως.

Παρά αυτές τις ανησυχίες, η παραβίαση ανάπτυξης μπορεί να εξακολουθεί να είναι μια χρήσιμη μέθοδος για πολλές εταιρείες που επιδιώκουν να οδηγήσουν την ανάπτυξη, ιδιαίτερα εκείνες που βρίσκονται στα πρώτα στάδια ανάπτυξής τους.

Ωστόσο, οι τακτικές ανάπτυξης εισβολής πρέπει να χρησιμοποιούνται προσεκτικά και ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπτυξης που λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και δυσκολίες της επιχείρησης.

συμπέρασμα

Το Growth hacking είναι μια σύγχρονη στρατηγική για την προώθηση της ανάπτυξης και την απόκτηση νέων χρηστών. Ακολουθήστε μια δομημένη διαδικασία προσδιορισμού του κοινού-στόχου σας, προσδιορισμού της μοναδικής σας πρότασης αξίας, θέσπισης στόχων ανάπτυξης, πειραματισμού με διάφορα κανάλια, παρακολούθησης και μέτρησης αποτελεσμάτων, κλιμάκωσης του τι λειτουργεί και συνεχούς επανάληψης και βελτίωσης.

Το κλειδί είναι να είστε ευφάνταστοι, δημιουργικοί και πρόθυμοι να πειραματιστείτε και να μετρήσετε και να αλλάζετε τις προσπάθειές σας για τη συνεχή βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων. Μπορείτε να παραμείνετε μπροστά από την καμπύλη και να δημιουργήσετε ανάπτυξη για την επιχείρησή σας με μια καλά σχεδιασμένη και εκτελεσμένη στρατηγική ανάπτυξης χάκερ.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τις καλύτερες καμπάνιες viral marketing για να ενισχύσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας.