Στείλτε απευθείας βίντεο και μηνύματα κειμένου σε οποιονδήποτε

Όλα όσα μοιράζεστε στο Vine γίνονται προσβάσιμα σε οποιονδήποτε βλέπει το προφίλ σας Vine στον ιστό και στο κινητό. Τι θα γινόταν όμως αν θέλατε να ανταλλάξετε ιδιωτικά αμπέλια με κάποιον; Λοιπόν, θεωρήστε ότι η επιθυμία σας εκπληρώθηκε, καθώς η πιο δημοφιλής εφαρμογή βρόχου βίντεο έξι δευτερολέπτων στον κόσμο έχει φέρει μια νέα λειτουργία στο οπλοστάσιό της που ονομάζεται Vine Messages διαθέσιμη τόσο για iOS όσο και για Android. Αυτή η νέα λειτουργία, που παρουσιάστηκε μέσω των ενημερώσεων του Google Play και του iTunes App Store, τώρα αναβαθμίζοντας το Vine στην έκδοση 2.0, θα σας επιτρέψει να στέλνετε μηνύματα βίντεο (ή VM) και μηνύματα κειμένου σε φίλους στο Vine ή μέσω SMS και email. Διαβάστε παρακάτω για τις πρακτικές μας εντυπώσεις!

Η νέα δυνατότητα VM είναι ξεκάθαρα η απάντηση του Twitter στο Instagram Direct, το οποίο παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο. Σε περίπτωση που χάσατε την κριτική μας, το Instagram Direct σάς επιτρέπει να μοιράζεστε ιδιωτικά φωτογραφίες και μηνύματα βίντεο με τις επαφές σας. Η Vine κάνει αυτό ένα βήμα παραπέρα. σας επιτρέπει να στέλνετε VM σε πολλούς παραλήπτες, είτε είναι στο Vine είτε όχι. Τα προσωπικά μηνύματα δεν περιορίζονται μόνο στο Vines. μπορείτε επίσης να στείλετε μηνύματα κειμένου à la WhatsApp ή Viber θολώνοντας αποτελεσματικά τη γραμμή μεταξύ των εφαρμογών κοινής χρήσης φωτογραφιών ή βίντεο και των πελατών άμεσων μηνυμάτων.

  Πώς να συνδέσετε τα κουμπιά Echo με το Amazon Echo σας

Η ενημερωμένη έκδοση διαθέτει μια νέα ενότητα εικονικής μηχανής που εμφανίζει μια λίστα με όλες τις επαφές σας καθώς και τα εικονικά μηχανήματα που μοιράζεστε ιδιωτικά με τους φίλους σας. Ο πίνακας VM ανοίγει όταν κάνετε σάρωση από αριστερά προς τα δεξιά στην οθόνη σας ή πατώντας το συννεφάκι μηνυμάτων που προστέθηκε πρόσφατα δίπλα στο κουμπί της κάμερας.

Πώς να ηχογραφήσετε ένα νέο μήνυμα Vine

Μεταβείτε στην οθόνη Vine Messages (VM) και πατήστε το κουμπί Message (το κουμπί της χαμογελαστής κάμερας) που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και εγγράψτε ένα βίντεο έξι δευτερολέπτων. Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε να στείλετε αυτό το βίντεο είτε σε μία είτε σε πολλαπλές επαφές επισημαίνοντας το όνομά τους στη συνεχιζόμενη οθόνη. Η Vine προτείνει ακόμη και φίλους που μπορεί να θέλετε να προσθέσετε, εκτός από το ότι σας επιτρέπει να πληκτρολογήσετε τα ονόματά τους στο παραπάνω πεδίο διεύθυνσης.

  Πώς να αποκτήσετε μια διεπαφή με καρτέλες σε οποιαδήποτε εφαρμογή στα Windows

Ωστόσο, τα μηνύματα Vine αποστέλλονται πάντα σε κάθε άτομο ξεχωριστά, πράγμα που σημαίνει ότι η αποστολή ενός βίντεο σε μερικά άτομα θα ξεκινήσει δύο ξεχωριστές συνομιλίες, καθεμία από τις οποίες είναι προσβάσιμη από την ενότητα Vine Messages. Μόλις πατήσετε μια συνομιλία από τη λίστα, μπορείτε να δείτε το πλήρες ιστορικό μηνυμάτων για αυτήν την επαφή.

Τα μηνύματα κειμένου μπορούν επίσης να σταλούν χωρίς καμία ταλαιπωρία. Κατά την προβολή μιας συνομιλίας, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί μηνύματος κάτω αριστερά, να πληκτρολογήσετε το μήνυμά σας και να πατήσετε Αποστολή.

Για λόγους απορρήτου, το Vine σας ζητά επίσης να εισαγάγετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου. Αυτό απαιτείται για την επαλήθευση του λογαριασμού σας προτού μπορέσετε να ανταλλάξετε ένα βίντεο ή ένα μήνυμα κειμένου σε έναν παραλήπτη που δεν σας ακολουθεί.

  Διοργανώστε μια κλήση τηλεδιάσκεψης όπου κανείς δεν χρειάζεται λογαριασμό

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν μπορείτε να αποκρύψετε βίντεο ή μηνύματα κειμένου που έχετε ήδη στείλει. Μπορείτε να διαγράψετε το μήνυμα, εάν χρειάζεται, πατώντας παρατεταμένα το συννεφάκι κειμένου ή βίντεο και πατώντας Διαγραφή όταν σας ζητηθεί.

Η ενημέρωση Vine Messages είναι πλέον ζωντανή τόσο σε iOS όσο και σε Android. Μπορείτε να κατεβάσετε τα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών των νέων εφαρμογών.

[via: Introducing Vine Messages]