Σταματήστε τα Windows 10 από το να επιτρέπουν στους φίλους σας να χρησιμοποιούν το WiFi σας


Χωρίζουμε τους φίλους σε κατηγορίες. φίλοι εργασίας, φίλοι του σχολείου, βοηθήστε με φίλους να μετακινηθώ, φίλοι έλα στο γάμο μου, συνεργαζόμαστε-και-σε μισώ-οι λιγότεροι φίλοι, φίλοι στο Facebook και φίλοι που μοιραζόμαστε το WiFi μας με. Αυτή η τελευταία κατηγορία είναι ίσως αυτή με τα λιγότερα άτομα σε αυτήν. Είναι μια προνομιούχα ομάδα ανθρώπων και η Microsoft πιστεύει ότι πρέπει να την επεκτείνετε. Τα Windows 10 έχουν αναλάβει να μοιραστούν τον κωδικό πρόσβασης WiFi με το δίκτυο των φίλων σας με μια δυνατότητα που ονομάζεται WiFi Sense. Μοιράζεται το δίκτυό σας με άτομα που έχουν προστεθεί στο Outlook, το Facebook και τις επαφές σας στο Skype. Η προεπιλεγμένη συμπεριφορά των Windows 10 είναι να παρέχει σε αυτά τα άτομα πρόσβαση στο κοινόχρηστο δίκτυο WiFi σας. Δείτε πώς μπορείτε να σταματήσετε αυτή την παρωδία από το να συμβεί.

  Πώς να διορθώσετε μια παγωμένη οθόνη στα Windows 10

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Δίκτυο και Διαδίκτυο. Στην καρτέλα WiFi, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση ρυθμίσεων WiFi. Θα δείτε μια επιλογή που λέει, “Για δίκτυα που επιλέγω, κοινοποιώ τα με το δικό μου” και, στη συνέχεια, ακολουθεί μια λίστα ομάδων επαφών με τις οποίες θα γίνει κοινή χρήση του WiFi σας για επιλεγμένες συνδέσεις. Καταργήστε την επιλογή καθεμίας από τις αναφερόμενες ομάδες επαφών.

Για να είστε πιο ασφαλείς, θα πρέπει πιθανώς να απενεργοποιήσετε την επιλογή «Σύνδεση σε δίκτυα που μοιράζονται οι επαφές μου», έτσι ώστε να μην είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο που μοιράζεται μια επαφή, επειδή υπάρχει πιθανότητα η σύνδεση να μην είναι ασφαλής. Αυτός είναι βασικά ο τρόπος με τον οποίο εξαιρεθείτε από το WiFi Sense και αυτό λειτουργεί υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει άλλη συσκευή Windows 10 συνδεδεμένη στο δίκτυό σας. Εάν υπάρχει, κάθε μία από αυτές τις συσκευές πρέπει να εξαιρεθεί από την κοινή χρήση του WiFi. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε την αλλαγή σε ένα μεμονωμένο σύστημα, μπορείτε να κάνετε μια μικρή αλλαγή στο δρομολογητή σας. Ανοίξτε τον πίνακα διαχείρισης του δρομολογητή σας και προσθέστε το ‘_optout’ στο τέλος του ονόματός του (χωρίς εισαγωγικά). Αυτό λέει ότι το WiFi έχει νόημα να αγνοήσει αυτήν τη σύνδεση, ανεξάρτητα από το εάν μια συσκευή Windows 10 σε αυτό το δίκτυο είναι πρόθυμη να τη μοιραστεί.

  Πώς να εξοικονομήσετε χρόνο με θέματα Excel

Πώς να μοιραστείτε μια σύνδεση WiFi χρησιμοποιώντας το WiFi Sense

Εάν έχετε διάθεση κοινής χρήσης, τα Windows 10 σάς επιτρέπουν να επιλέξετε ποιες συνδέσεις θα ανοίξετε στις επαφές σας για κοινή χρήση. Κάντε κύλιση πιο κάτω στο ίδιο παράθυρο και επιλέξτε το δίκτυο που θέλετε να μοιραστείτε. Κάντε κλικ στο κουμπί Κοινή χρήση και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για αυτό. Ο ίδιος ο κωδικός πρόσβασης δεν κοινοποιείται στις επαφές σας. Είναι κρυπτογραφημένο πριν μεταδοθεί σε αυτούς και δεν χρειάζεται να το εισαγάγουν για να συνδεθούν σε ένα κοινόχρηστο δίκτυο.

  Πώς να δείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν το μικρόφωνό σας στα Windows 10