Σαρώστε το δίκτυό σας σε δευτερόλεπτα με το Advanced IP Scanner

Ο κόσμος που επικεντρώνεται στην IP στον οποίο ζούμε σήμερα απαιτεί από εσάς να παρακολουθείτε όλες τις δραστηριότητες που συμβαίνουν στο δίκτυό σας και τις συνδεδεμένες συσκευές σας.

Επιπλέον, οι πολιτικές “φέρτε τη δική σας συσκευή” (BYOD) και η υιοθέτηση του cloud έχουν αυξήσει περαιτέρω την πολυπλοκότητα και την εργασία των διαχειριστών πληροφορικής.

Απαιτείται να παρακολουθείτε και να σαρώνετε ολόκληρους τους πόρους IP, έτσι ώστε οι συσκευές και οι χρήστες στο δίκτυο να μπορούν να εκχωρηθούν με νέες IP κατά την πρόσβαση στο δίκτυό σας.

Για να μην αναφέρουμε, πολλές συσκευές συνδέονται και αποσυνδέονται συνεχώς από το δίκτυο, γι’ αυτό η σάρωση πόρων IP καθίσταται απαραίτητη για τη σταθερή διαθεσιμότητα του δικτύου σας.

Λοιπόν, ποια είναι η λύση για αυτό;

Ένας αποτελεσματικός σαρωτής IP.

Ένας γρήγορος και χωρίς προβλήματα σαρωτής IP είναι αυτό που όλοι περιμένουν. Και Προηγμένος σαρωτής IP είναι ένα από τα καλύτερα που μπορείτε να κάνετε από αυτή την άποψη.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω αυτό το εργαλείο για να σας βοηθήσω να αποφασίσετε αν αξίζει την προσοχή σας ή όχι.

Ας αρχίσουμε. Εμείς;

Advanced IP Scanner: Μια λεπτομερής προβολή

Έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 52 εκατομμύρια χρήστες εμπιστοσύνης, το Advanced IP Scanner της Famatech είναι ένας δωρεάν και αξιόπιστος σαρωτής δικτύου.

Εμφανίζει ολόκληρες τις συσκευές δικτύου, παρέχει απομακρυσμένο έλεγχο συστήματος και παραχωρεί πρόσβαση ακόμη και σε κοινόχρηστους φακέλους για καλύτερη ανάλυση του δικτύου σας σαρώνοντας το δίκτυο Wi-Fi ή LAN.

Εκτός από αυτό, το εργαλείο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απενεργοποιήσετε τους υπολογιστές σας από απόσταση. Από την εγκατάσταση και τη λειτουργία αυτού του εργαλείου μέχρι τη χρήση του, όλα είναι απλά. Το Advanced IP Scanner έχει κατασκευαστεί για να λειτουργεί με το πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης της Radmin, το οποίο προσθέτει περαιτέρω τις δυνατότητές του. Το εργαλείο είναι χρήσιμο για διαχειριστές δικτύου και για προχωρημένους χρήστες που θέλουν να παρακολουθούν το δίκτυό τους.

  7 λόγοι για να επιλέξετε το React Native για την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά

Χαρακτηριστικά 🙋

Εύκολη πρόσβαση

Μπορείτε να εντοπίσετε δρομολογητές Wi-Fi, ασύρματες συσκευές, κοινόχρηστο φάκελο, FTP και άλλες συσκευές δικτύου.

Radmin και RDP

Εκτός από τις δυνατότητες σάρωσης δικτύου του εργαλείου, μπορεί επίσης να αναλάβει πολύπλοκες εργασίες. Με τη βοήθεια του Radmin, το Advanced IP Scanner βοηθά στη δημιουργία συνδέσεων από απόσταση.

Ο σαρωτής IP σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε μεταφορές αρχείων, συνομιλία κειμένου, φωνητική συνομιλία, δημιουργία συνδέσεων Telnet, ping, SSH και άλλα. Σε περίπτωση που θέλετε να συνδεθείτε σε μια συσκευή με πολλούς τρόπους, χρησιμοποιήστε το μενού Εργαλεία της.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε περισσότερο λογισμικό απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας για τη διαχείριση απομακρυσμένων σταθμών εργασίας.

Αλλα χαρακτηριστικά

  • Ανίχνευση διεύθυνσης MAC
  • Εξαγωγή αποτελεσμάτων σε CSV
  • Παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων
  • Απογραφή περιουσιακών στοιχείων cloud
  • Παρακολούθηση χωρητικότητας
  • Μητρώα συμβάντων
  • Συμμόρφωση και διαχείριση αδειών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο στον υπολογιστή σας χωρίς να το εγκαταστήσετε απαραίτητα. Όταν εκκινείτε το πρόγραμμα εγκατάστασης του, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε μία από τις δύο επιλογές:

  • Εκτελέστε το πρόγραμμα
  • Περάστε από μια τυπική διαδικασία εγκατάστασης.

Ως αποτέλεσμα της φορητής έκδοσης του εργαλείου, δεν θα δημιουργούσε επιπλέον φακέλους ή αρχεία στο σύστημά σας. Λαμβάνετε κάποιες προσωρινές που χρειάζεστε για να εκτελέσετε την εφαρμογή. Επιπλέον, το εργαλείο δεν θα παραβιάσει ποτέ τις καταχωρήσεις μητρώου που υπάρχουν στον υπολογιστή σας.

Εντελώς δωρεάν στη χρήση

Το Advanced IP Scanner διατίθεται εντελώς δωρεάν για χρήση. Δεν υπάρχουν χρονικά όρια, κρυφά κόστη ή περιορισμοί χαρακτηριστικών που σας επιβάλλουν.

Μινιμαλιστική διεπαφή

Αυτός ο σαρωτής IP είναι εξοπλισμένος με μια απλή διεπαφή που τόσο οι έμπειροι όσο και οι αρχάριοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν χωρίς δυσκολία. Παρά την απλότητά του, παρέχει διαισθητικά χαρακτηριστικά και σαφήνεια πληροφοριών.

  Πώς να συνδεθείτε με φίλους στο "Animal Crossing: New Horizons"

Η πρόσβαση σε λειτουργίες είναι δυνατή με δύο τρόπους, τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε με βάση τις προτιμήσεις σας:

  • Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά της γραμμής εργαλείων
  • Παραδοσιακά μενού

Επιπλέον, σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με όλες τις συσκευές που έχει εντοπίσει μετά τη σάρωση. Για να αλληλεπιδράσετε με αυτές τις συσκευές, πρέπει να κάνετε δεξί κλικ σε αυτές και να χρησιμοποιήσετε το μενού περιβάλλοντος.

Απαιτήσεις συστήματος

Οι προϋποθέσεις ή οι απαιτήσεις συστήματος του Advanced IP Scanner διατηρούνται στο ελάχιστο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επίσημα δεδομένα σχετικά με τις απαιτήσεις λειτουργικού συστήματος, χώρου, μνήμης ή CPU. Στην επίσημη ιστοσελίδα του, θα μπορούσατε να δείτε μόνο ότι το εργαλείο είναι συμβατό με τα Windows 10.

Έτσι, εάν διαθέτετε άλλη έκδοση των Windows, μπορείτε να δοκιμάσετε εάν λειτουργεί με το σύστημα του υπολογιστή σας ή όχι, αλλά οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες.

Εγκατάσταση και διαμόρφωση Advanced IP Scanner

Όλα τα βήματα εγκατάστασης και διαμόρφωσης είναι απλά. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα και είστε έτοιμοι!

Εγκατάσταση:

Βήμα 1: Για να εγκαταστήσετε το Advanced IP Scanner, μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του και κάντε κλικ στο «Δωρεάν λήψη».

Βήμα 2: Αφού ολοκληρώσετε τη λήψη του προγράμματος, μπορείτε να το ανοίξετε. Θα μπορούσατε να δείτε κάτι σαν αυτό:

Εδώ, μπορείτε να δείτε δύο επιλογές. Πηγαίνετε με οποιαδήποτε από τις επιλογές σας, αλλά εδώ, εγκαθιστώ το πρόγραμμα για να σας μεταφέρω βαθιά στη διαδικασία του πώς γίνεται. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φορητή έκδοση, χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση.

Βήμα 3: Αποδεχτείτε τη συμφωνία άδειας χρήσης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Εγκατάσταση».

Τώρα, μπορείτε να δείτε αυτήν την οθόνη.

Βήμα 4: Έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα και τώρα είστε έτοιμοι να σαρώσετε το δίκτυό σας πατώντας το μεγάλο πράσινο κουμπί «Σάρωση». Λοιπόν, ξεκινήστε τη σάρωση!

  Πώς να απαλλαγείτε από το αναδυόμενο παράθυρο επικάλυψης παιχνιδιών MS

Διαμόρφωση:

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό. Εξερευνήστε τις δυνατότητες αυτού του εργαλείου διαμορφώνοντάς το με τον τρόπο που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.

Και το καλύτερο, επιτρέπει πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που παίρνετε στην προεπιλογή. Αρχικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί – «Ρυθμίσεις» που είναι διαθέσιμες στη γραμμή μενού και, στη συνέχεια, να επιλέξετε «Επιλογές».

Θα μπορούσατε να δείτε ένα νέο παράθυρο όπου μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του για πόρους, απόδοση και άλλα χρήσιμα πράγματα.

Για παράδειγμα, επιτρέπεται να ρυθμίσετε τη σάρωση με σχετικά αργό τρόπο. Ως αποτέλεσμα, η χρήση της CPU θα είναι χαμηλή, αλλά ο χρόνος που απαιτείται θα είναι μεγαλύτερος. Αντίθετα, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή για γρήγορη σάρωση, η οποία θα καταναλώσει περισσότερη CPU.

Εκτός από αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε τη σάρωση υψηλής ακρίβειας για περισσότερη έξοδο, αλλά σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να αλλάξετε τη σάρωση των πόρων σας, συμπεριλαμβανομένων των RDP, FTP, HTTP, κ.λπ., από την κατηγορία – «Πόροι».

Συχνές ερωτήσεις ☝️

Μπορείτε να σαρώσετε θύρες χρησιμοποιώντας το Advanced IP Scanner;

Όχι. Το εργαλείο επιτρέπει μόνο τη σάρωση δικτύου και την ανάκτηση διευθύνσεων MAC και IP για συσκευές εντός των τοπικών ασύρματων ή ενσύρματων δικτύων σας. Θα βοηθούσε αν εξερευνούσατε το λογισμικό σαρωτή θυρών.

Είναι το εργαλείο ασφαλές στη χρήση;

Ναι, το Advanced IP Scanner είναι συμβατό με τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας της Microsoft για τη διασφάλιση της επιτυχούς λειτουργίας όταν χρησιμοποιείται στα Windows.

Είναι δυνατή η αποθήκευση της λίστας αναγνωρισμένων συσκευών;

Ναί. Μπορείτε να αποθηκεύσετε όλες τις λίστες με αναγνωρισμένες συσκευές με τη μορφή αρχείων CSV, HTML ή XML. Για αυτό, μεταβείτε στο μενού Αρχείο και κάντε κλικ στο “Αποθήκευση ως” ή κάντε δεξί κλικ στο μενού περιβάλλοντος.

συμπέρασμα

Ελπίζω να έχετε τώρα καλύτερη κατανόηση του Advanced IP Scanner και του τι μπορεί να κάνει αυτό το εργαλείο για εσάς. Έτσι, ξεκινήστε να σαρώνετε το δίκτυό σας και μείνετε ενημερωμένοι για τα συστήματα που είναι συνδεδεμένα στο δίκτυό σας μέσω των δυνατοτήτων του για να παραμείνετε στην ασφαλέστερη πλευρά.