Ρυθμίστε το πληκτρολόγιο iOS ώστε να αλλάζει χρώμα με βάση την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε

Ένα iPhone με jailbreak πάντα υπερτερεί των φυλακισμένων ομολόγων του, ή τουλάχιστον αυτό πιστεύω ακράδαντα. Βλέπετε, δεν πρόκειται ποτέ για πειρατεία – ποτέ δεν ήταν, στην πραγματικότητα – και τον τεράστιο όγκο των τροποποιήσεων που μπορείτε να κάνετε μόλις απορρίψετε το Οι περιορισμοί που επιβάλλονται από την Apple κάνουν την όλη διαδικασία να αξίζει τον κόπο. Πάρτε το AdaptiveKeyboard, για παράδειγμα, το οποίο είναι ένα jailbreak που κυκλοφόρησε πρόσφατα και αλλάζει το χρώμα του πληκτρολογίου iOS για να ταιριάζει με το κυρίαρχο χρώμα στο εικονίδιο της αντίστοιχης εφαρμογής, δίνοντας μια δροσερή αισθητική αναθεώρηση στην εμπειρία πληκτρολόγησης συνολικά. Ενδιαφέρεστε; Ας δούμε τι θα πάρετε με αυτό το πακέτο αμέσως μετά το άλμα.

  Βρείτε ταινίες ψάχνοντας για δύο ηθοποιούς σε αυτές [iOS]

Το AdaptiveKeyboard βασικά υποστηρίζει την ιδέα ότι το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο iOS, ενώ είναι εξαιρετικό για πληκτρολόγηση στην οθόνη, είναι απλό και απλό, και αυτό είναι σχεδόν το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Σε αντίθεση με τον κύριο ανταγωνιστή του iPhone, το Android, η Apple δεν επιτρέπει στους προγραμματιστές να αλλάξουν πολλά σε σχέση με το πληκτρολόγιο, πόσο μάλλον να έχουν ένα εναλλακτικό πληκτρολόγιο που λειτουργεί σε ολόκληρη τη συσκευή σας.

Εδώ μπαίνει το σενάριο του jailbreak και είδαμε όπως το TouchPal για iOS να γίνονται διαθέσιμα μέσω του Cydia. Ωστόσο, ίσως δεν θέλετε κάτι εντελώς διαφορετικό ή μοναδικό, σωστά; Ίσως θέλετε απλώς να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος στο πληκτρολόγιό σας και αυτό ακριβώς κάνει το AdaptiveKeyboard. Το tweak εξετάζει την εφαρμογή στην οποία χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο και αλλάζει το χρώμα του πληκτρολογίου ώστε να ταιριάζει με το χρώμα του εικονιδίου της εφαρμογής. Δείτε τα παρακάτω στιγμιότυπα οθόνης για καλύτερη κατανόηση.

  Συνεχίστε με τον Microsoft Edge για iOS και Android

Σε περίπτωση που το εικονίδιο της εφαρμογής περιέχει ποικιλία χρωμάτων, το πληκτρολόγιο θα πάρει αυτό που είναι πιο κυρίαρχο, έτσι όπως μπορείτε να δείτε στο στιγμιότυπο οθόνης της εφαρμογής Facebook, παρόλο που το ‘f’ στο εικονίδιο είναι λευκό, το κυρίαρχο χρώμα είναι το μπλε , και αυτό πήρε το πληκτρολόγιο.

Το AdaptiveKeyboard είναι ένα πακέτο όλα ή τίποτα, επομένως δεν υπάρχουν ρυθμίσεις που μπορείτε να διαμορφώσετε, ούτε το tweak θα αναφέρεται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις του iPhone σας. Κατά συνέπεια, μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να μην σας αρέσει αισθητικά το χρώμα που κληρονομεί το πληκτρολόγιο, αλλά θα πρέπει να ζήσετε με αυτό. Προσωπικά, δεν μου άρεσε το πράσινο πληκτρολόγιο στα Μηνύματα, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης. Ίσως αυτό είναι κάτι που ο προγραμματιστής θα θέλει να εξετάσει.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Unable To Install Update στο iOS

Το AdaptiveKeyboard είναι διαθέσιμο για jailbroken iPhone μέσω του αποθετηρίου ModMyi στο Cydia, επομένως δεν υπάρχουν ειδικές πηγές που θα χρειαστεί να προσθέσετε για να βρείτε αυτό το tweak. Είναι ένα εμπορικό πακέτο και θα κοστίσει 0,99 $ για την εγκατάσταση, το οποίο, για να είμαστε δίκαιοι, είναι κάπως περιττό για μια απλή οπτική προσαρμογή. Και πάλι, αν είστε στην προσαρμογή και ανυπομονείτε να κάνετε τη συσκευή σας να ξεχωρίζει, γεια σας, είναι μόνο ένα δολάριο.