Πώς το «Alexa Guard» της Echo σας μπορεί να προστατεύσει το σπίτι σας

Η Amazon μόλις κυκλοφόρησε το Alexa Guard σε όλους τους χρήστες της Echo. Το Echo σας μπορεί τώρα να ακούει για σπάσιμο γυαλιού, να σας ειδοποιεί για συναγερμούς καπνού και να ανάβει και να σβήνει τυχαία τα φώτα σας. Αλλά δεν είναι ένα πλήρες σύστημα ασφαλείας.

Τι είναι το Alexa Guard;

Το Alexa Guard είναι μια νέα δωρεάν υπηρεσία από την Amazon για χρήστες του Amazon Echo. Όταν ενεργοποιείτε το Guard, οι συσκευές Echo αρχίζουν να ακούν τον ήχο του θραύσης γυαλιού ή τους συναγερμούς καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα. Εάν ένα Echo ανιχνεύσει κάποιον από αυτούς τους θορύβους, θα σας στείλει μια ειδοποίηση.

Η Amazon επιτυγχάνει αυτό το κατόρθωμα αλλάζοντας τη συμπεριφορά των λέξεων αφύπνισης για τις συσκευές Echo σας. Συνήθως, το Echo σας ακούει το “Alexa” (ή μία από τις προαιρετικές λέξεις αφύπνισης) για να ενεργοποιηθεί. Ωστόσο, η ενεργοποίηση και η ενεργοποίηση της λειτουργίας Guard προσθέτει πρόσθετες “λέξεις αφύπνισης” που ταιριάζουν με τον ήχο του θραύσης γυαλιού και τους συναγερμούς. Με άλλα λόγια, το Echo σας ακούει αυτούς τους ήχους όπως ακριβώς ακούει για το “Alexa”. Όταν απενεργοποιείτε τη λειτουργία φύλαξης, το Echo επιστρέφει στην τυπική του συμπεριφορά.

Πέρα από την ακρόαση για προβλήματα, ο Guard μπορεί να λάβει κάποιες βασικές προληπτικές ενέργειες. Εάν έχετε έξυπνα φώτα συνδεδεμένα στην πλατφόρμα Alexa, το Guard μπορεί να τα ανάβει και να τα σβήνει σε τυχαία διαστήματα για να δώσει την εμφάνιση ότι βρίσκεστε στο σπίτι. Εσείς επιλέγετε ποια έξυπνα φώτα είναι αυτοματοποιημένα, ώστε το φως του υπογείου σας να μην ανάβει και να σβήνει άσκοπα.

  Πώς να εστιάσετε με φακούς ευρείας διαφράγματος

Μόλις ενεργοποιηθεί, οπλίζετε το Guard λέγοντας στην Alexa «Φεύγω» και αφοπλίζετε λέγοντας «Είμαι σπίτι». Το Echo σας θα πει ότι ξεκινά ή σταματάει να φυλάει. Θα λάβετε επίσης μια ειδοποίηση Alexa στο τηλέφωνό σας.

Το Alexa Guard δεν είναι ένα σύστημα ασφαλείας που παρακολουθείται, αλλά είναι χρήσιμο

Το Simplisafe στα αριστερά προσφέρει ένα σύστημα ασφαλείας που παρακολουθείται. η Ηχώ στα δεξιά δεν το κάνει.

Το Alexa Guard δεν είναι ένα σύστημα ασφαλείας που παρακολουθείται. Η Amazon το αναφέρει πολλές φορές στις Συχνές Ερωτήσεις της:

Το Alexa Guard δεν αντικαθιστά ένα σύστημα συναγερμού ή συσκευή ασφάλειας ζωής και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όπως η αστυνομία ή η πυροσβεστική, εκ μέρους σας. Οι έξυπνες ειδοποιήσεις παρέχονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου. Η Alexa Guard δεν θα επικοινωνήσει με την αστυνομία ή την πυροσβεστική για λογαριασμό σας. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι είστε στο θέατρο και το τηλέφωνό σας είναι ρυθμισμένο να μην ενοχλεί. Εάν το σπίτι σας πιάσει φωτιά ή ένας διαρρήκτης σπάσει όλα τα παράθυρά σας, δεν θα λάβετε τις ειδοποιήσεις. Μπορεί να είναι πολύ αργά για να ειδοποιήσετε την αστυνομία ή την πυροσβεστική μέχρι να δείτε τις ειδοποιήσεις.

Αν ψάχνετε για ένα σύστημα ασφαλείας με υπηρεσίες παρακολούθησης, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το SimpliSafe ή Σύστημα συναγερμού δακτυλίου της Amazon.

Όμως, οι πιθανότητες είναι ότι συνήθως δεν έχετε ανοιχτό το τηλέφωνό σας, μην ενοχλείτε όταν φεύγετε από το σπίτι. Εάν δεν διαθέτετε καθόλου σύστημα ασφαλείας αυτήν τη στιγμή και έχετε μία ή περισσότερες συσκευές Amazon Echo στο σπίτι σας, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα βήμα παραπάνω από την τρέχουσα κατάστασή σας.

  Λήψη και εγκατάσταση του VMware Workstation 16 [Guide]

Οι συναγερμοί καπνού αποτελούν ουσιαστικό μέρος κάθε σπιτιού, αλλά δεν κάνουν καλό όταν φεύγετε από το σπίτι—εκτός αν ξοδεύετε πάνω από 100 $ ανά μονάδα για την αντικατάσταση των υπαρχόντων συναγερμών σας με μια έξυπνη έκδοση όπως το Nest Protect. Με το Alexa Guard, έχετε την ευκαιρία να ειδοποιηθείτε για μια πυρκαγιά ή έναν εισβολέα στο σπίτι μόνο με ένα Echo. Εάν το Echo σας διαθέτει κάμερα (όπως το Echo Show), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Drop In για να δείτε τι συμβαίνει πριν καλέσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η ασφάλεια του σπιτιού αφορά εξίσου την πρόληψη και την αντίδραση. Το να αποτρέψεις μια εισβολή στο σπίτι είναι καλύτερο από το να διακόψεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα συστήματα ασφαλείας σας ενθαρρύνουν να βάλετε το σήμα «Προστατεύεται από»: οι κλέφτες προτιμούν τα πιο χαμηλά κρεμαστά φρούτα. Η ενσωμάτωση έξυπνου φωτός του Guard το κάνει να μοιάζει σαν να βρίσκεστε στο σπίτι και αυτό είναι χρήσιμο.

Ορισμένα συστήματα ασφαλείας λειτουργούν με φρουρά

Αν και το Alexa Guard δεν είναι ένα σύστημα ασφαλείας από μόνο του, μπορεί να συνεργαστεί με ορισμένα συστήματα ασφαλείας που παρακολουθούνται. Το Guard μπορεί να προωθήσει τις ειδοποιήσεις συναγερμού στην υπηρεσία ασφαλείας σας—μαζί με ηχογραφημένο ήχο—αν επιλέξετε να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή.

Η υπηρεσία ασφαλείας σας θα λάβει τις πληροφορίες και στη συνέχεια θα ενεργήσει με βάση αυτές όπως η εταιρεία κρίνει σκόπιμο, είτε πρόκειται για επικοινωνία μαζί σας, καλώντας υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είτε και τα δύο. Η Amazon λέει ότι το Alexa Guard είναι συμβατό με Δαχτυλίδι και Υπηρεσίες παρακολούθησης ADT. Άλλα μπορεί να είναι συμβατά επίσης.

  Το 5 καλύτερο λογισμικό ενίσχυσης παιχνιδιών για Windows 10

Είναι καλή ιδέα να έρθετε σε επαφή με το σύστημα ασφαλείας σας για να μάθετε εάν λειτουργεί με το Alexa Guard και ποια βήματα είναι απαραίτητα από την πλευρά σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Alexa Guard

Για να μπορέσετε να οπλίσετε και να αφοπλίσετε το Alexa Guard, πρέπει να το ενεργοποιήσετε. Ξεκινήστε ανοίγοντας την εφαρμογή Alexa στο τηλέφωνό σας. Πατήστε το μενού χάμπουργκερ στην επάνω αριστερή γωνία.

Πατήστε «Ρυθμίσεις» στην πλαϊνή γραμμή μενού.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα επιλογών μέχρι να δείτε το “Guard” και πατήστε πάνω του.

Στη συνέχεια, πατήστε «Ρύθμιση φρουρού» και θα σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε την ανίχνευση γυαλιού, την ανίχνευση καπνού και την τυχαιοποίηση έξυπνου φωτός. Πατήστε «Προσθήκη» για κάθε πράγμα που θέλετε να ενεργοποιήσετε.

Εφαρμογή Amazon με κουτί τριγύρω

Αφού ενεργοποιήσετε τα τυχαία έξυπνα φώτα, δώστε τον ταχυδρομικό σας κώδικα (για να προσδιορίσετε πότε είναι η δύση του ηλίου) και επιλέξτε ποια φώτα θα τυχαιοποιηθούν. Θα βρείτε κάποια φώτα επιλεγμένα αυτόματα. Επιλέξτε ό,τι θέλετε να προσθέσετε και αποεπιλέξτε ό,τι δεν θέλετε στην περιστροφή. Πατήστε «Συνέχεια» μόλις επιλέξετε τα φώτα σας.

Τέλος, πατήστε «Επιβεβαίωση» για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

Όταν είστε έτοιμοι να φύγετε από το σπίτι, πείτε «Alexa, φεύγω» και η Alexa Guard θα οπλίσει. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι πείτε στην Alexa «Είμαι σπίτι» και ο Φρουρός θα αφοπλίσει. Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο τηλέφωνό σας όταν το Guard ενεργοποιείται και απενεργοποιείται.

Μόλις καταλάβετε τι κάνει η Alexa Guard, είναι αρκετά ισχυρό. Χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε αισθητήρες θραύσης γυαλιού ή έξυπνους θερμοστάτες, λαμβάνετε ειδοποιήσεις εν κινήσει από το σπίτι σας. Δεν θα λύσει κάθε χειρότερο σενάριο. Ωστόσο, είτε χρησιμοποιείτε είτε όχι ένα σύστημα ασφαλείας που παρακολουθείται τώρα, μπορεί να σας προσφέρει περισσότερη ησυχία.