Πώς να ψηφιοποιήσετε τις παλιές σας φωτογραφίες ταινιών

Είμαι μεγάλος λάτρης της φωτογραφίας ταινιών, αλλά ένα πρόβλημα είναι ότι οι φυσικές φωτογραφίες είναι δύσκολο να μοιραστούν. Όλοι χρησιμοποιούν το Instagram ή το Facebook τώρα. Ευτυχώς, είναι σχετικά απλό —αν και όχι απαραίτητα φθηνό— η ψηφιοποίηση φωτογραφιών ταινιών. Έτσι, είτε έχετε βρει ένα κουτί με παλιές φωτογραφίες στο υπόγειο των γονιών σας που θέλετε να βάλετε στο διαδίκτυο, είτε μόλις τραβήξατε ένα ρολό φιλμ 35 χιλιοστών την περασμένη εβδομάδα, δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Οι φωτογραφίες ταινιών διατίθενται σε δύο μορφές: ανεπτυγμένες φωτογραφικές εκτυπώσεις και τις πρωτότυπες διαφάνειες ή αρνητικά. Οι εκτυπώσεις φωτογραφιών είναι ευκολότερο και φθηνότερο στην ψηφιοποίηση, αλλά θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα με τα αρνητικά. Εάν έχετε και τα δύο, εξαρτάται από εσάς.

Αν έχετε τις φωτογραφίες

Εάν έχετε τις εκτυπώσεις φωτογραφιών, τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μπορείτε απλώς να τραβήξετε μια φωτογραφία με το τηλέφωνό σας αν θέλετε—αλλά ας δούμε τις καλύτερες επιλογές.

Χρησιμοποιήστε τον σαρωτή σας

Οι περισσότεροι σύγχρονοι σαρωτές είναι κάτι παραπάνω από ικανοί να σαρώνουν φωτογραφίες. Ένα καλό θα έχει πιθανώς μια ειδική λειτουργία σάρωσης φωτογραφιών. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες μικρές προσαρμογές χρώματος ή να κόψετε οποιοδήποτε περίγραμμα, αλλά είναι εύκολο και αξιόπιστο, αν όχι απαραίτητα μια γρήγορη επιλογή.

  Πώς να εγγραφείτε σε έναν τομέα στα Windows 10

Εάν χρησιμοποιείτε τον σαρωτή σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε όλες τις φωτογραφίες σε μια εφαρμογή καταλόγου όπως το Apple Photos ή Adobe Lightroom. Θα τα κρατήσουν όλα ταξινομημένα και μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε ό,τι διορθώσεις χρώματος χρειάζεστε.

Χρησιμοποιήστε το Google Photoscan

Η εφαρμογή Photoscan της Google, διαθέσιμη για iOS και Android, είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα τους. Χρησιμοποιεί την κάμερα του smartphone σας για να σαρώσει και να ψηφιοποιήσει φωτογραφίες τραβώντας μια σειρά εικόνων για την εξάλειψη της αντανάκλασης και στη συνέχεια συνδυάζοντάς τες. Εδώ είναι μια φωτογραφία που σάρωση με αυτό σήμερα.

Το Photoscan είναι μια έξυπνη εφαρμογή που αφαιρεί καλά τη λάμψη και είναι αρκετά γρήγορη στη χρήση. Δυστυχώς, ανακάλυψα ότι ξεπέρασε τις εικόνες μου —ειδικά τους τόνους του δέρματος— λίγο υπερβολικά. Νομίζω ότι έχει σχεδιαστεί για χρήση με παλαιότερες, ξεθωριασμένες εικόνες, αντί για τις ολοκαίνουργιες εκτυπώσεις με τις οποίες δούλευα.

Αν θέλετε απλώς να σαρώσετε μια χούφτα φωτογραφίες για να τις ανεβάσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ο τρόπος να το κάνετε.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την κάμερα στο Omegle

Καλέστε τους επαγγελματίες

Η σάρωση και η έγχρωμη διόρθωση ενός μεγάλου κουτιού φωτογραφιών μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρα. Εάν έχετε πολλές εικόνες για σάρωση και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει σωστά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε μια επαγγελματική υπηρεσία. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα στο διαδίκτυο, και οι τιμές είναι συνήθως μεταξύ 0,20 και 0,40 $ ανά φωτογραφία, ανάλογα με το πόσες εικόνες θέλετε να σαρωθούν, την ποιότητα που χρειάζεστε και το αν θέλετε να διορθωθούν το χρώμα τους ή όχι.

Ωστόσο, πριν συνδεθείτε στο διαδίκτυο, θα συνιστούσα να ελέγξετε εάν το τοπικό κατάστημα φωτογραφικών μηχανών σας προσφέρει σάρωση φωτογραφιών. Η φωτογραφία είναι ένα από εκείνα τα πράγματα όπου το να πηγαίνεις τοπικά εξακολουθεί να έχει νόημα. τα καταστήματα στελεχώνονται από ειδικούς που είναι σχεδόν πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν και να δώσουν συμβουλές. Θα μπορούν να προτείνουν ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι φωτογραφίες σας, ακόμα κι αν κοστίζει λίγο περισσότερο.

Εάν έχετε τα αρνητικά ή τις διαφάνειες

Με τα αρνητικά φιλμ ή τις διαφάνειες, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο απλά να τα τρέχετε μέσω του σαρωτή εγγράφων σας. Το θετικό είναι ότι αν τις ψηφιοποιήσετε, οι εικόνες που θα προκύψουν πιθανότατα θα είναι υψηλότερης ποιότητας από ό,τι αν σαρώνατε τις αρχικές φωτογραφίες.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τον Λευκό πίνακα του Google Meet σε μια σύσκεψη

Αποκτήστε ένα αρνητικό σαρωτή

Εάν έχετε πολλές διαφάνειες ή αρνητικά για σάρωση, η πιο οικονομική λύση μπορεί να είναι η αγορά ενός σαρωτή αρνητικών. Αν και το χρώμα μπορεί να μην είναι το καλύτερο, Το Jumbl 22MP Film and Slide Scanner κοστίζει μόλις 80 $. Εάν η λήψη φωτογραφιών στο διαδίκτυο είναι πιο σημαντική από το να φαίνονται τέλειες, είναι μια εξαιρετική επιλογή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν σαρωτή εγγράφων και φωτογραφιών υψηλής ποιότητας που μπορεί επίσης να σαρώσει αρνητικά και διαφάνειες όπως Epson Perfection V600 (190 $).

Πηγαίνετε με τους επαγγελματίες

Όπως και με τη σάρωση εκτυπώσεων φωτογραφιών, η καλύτερη επιλογή, εάν έχετε μια τεράστια συλλογή που θέλετε να ψηφιοποιήσετε, είναι πιθανώς να πάτε με τους επαγγελματίες. Αναμένετε να πληρώσετε μεταξύ 0,30 $ και 1,50 $ ανά εικόνα, ανάλογα με τη μορφή των φωτογραφιών, την ποιότητα που χρειάζεστε και πόσες διαθέτετε. Οι μαζικές εκπτώσεις δεν πρέπει να μυρίζονται.

Όπως πάντα, θα πρότεινα να ελέγξετε προηγουμένως το τοπικό κατάστημα φωτογραφικών μηχανών πηγαίνοντας με μια διαδικτυακή υπηρεσία. Το προσωπικό εκεί θα μπορεί να σας συμβουλεύσει για την καλύτερη πορεία δράσης.

Οι φωτογραφίες αλλοιώνονται μόνο με την πάροδο του χρόνου. Εάν έχετε μια μεγάλη συλλογή από παλιές φωτογραφίες, όσο πιο γρήγορα τις ψηφιοποιήσετε—και δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας—τόσο λιγότερο πιθανό είναι να καταστραφούν από τον χρόνο ή την κακομεταχείριση.