Πώς να χωρίσετε την οθόνη στο iPhone

Το iPhone είναι ένα από τα προϊόντα με τις περισσότερες πωλήσεις της Apple Inc και παρέχει πολλές πρακτικές δυνατότητες που βασίζονται στο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα iOS. Και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα διαχωρισμού οθόνης. Είναι η πιο απαιτητική λειτουργία στις μέρες μας στα smartphone, καθώς στους ανθρώπους αρέσει και θέλουν να κάνουν πολλές εργασίες στα τηλέφωνά τους συνεχώς. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στη δυνατότητα διαίρεσης οθόνης iPhone και την προσβασιμότητα της σε ένα iPhone. Και αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο iPhone, θα ξέρετε πώς να χωρίσετε την οθόνη στο iPhone X, 11, 12 ή 13 και πώς να χωρίσετε την οθόνη σε iPhone iOS 14 & 15.

Πώς να χωρίσετε την οθόνη στο iPhone

Η ενσωματωμένη δυνατότητα διαχωρισμού οθόνης δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στα iPhone, αλλά μπορείτε να διαιρέσετε την οθόνη σας χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες εφαρμογές. Διαβάστε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος για να μάθετε πώς μπορείτε να δείτε δύο εφαρμογές στην οθόνη του iPhone σας ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή.

  Πώς να καλέσετε διακριτικά έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης από το iPhone σας

Τι σημαίνει Split Screen στο iPhone;

Η δυνατότητα διαίρεσης οθόνης χωρίζει την οθόνη σε δύο μέρη για την εκτέλεση δύο εφαρμογών ταυτόχρονα για εξοικονόμηση χρόνου. Αυτή η δυνατότητα χωρίζει την οθόνη του τηλεφώνου και σας επιτρέπει να φορτώσετε οποιεσδήποτε δύο εφαρμογές για προβολή και χρήση τους. Ωστόσο, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα διαίρεσης οθόνης στο iOS, καθώς δεν υπάρχει τέτοια επιλογή διαθέσιμη για τους χρήστες στις Ρυθμίσεις iOS. Και αν εξακολουθείτε να θέλετε να μάθετε πώς να χωρίζετε την οθόνη σε iPhone X, 11, 12 ή 13, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, όπως το Split Screen – Dual Window. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δυνατότητα διαχωρισμού οθόνης που παρέχεται από την Apple για macOS ή iPad, μπορείτε να επισκεφτείτε την Υποστήριξη της Apple για διαχωρισμό οθόνης.

Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ή απενεργοποιημένα για διαίρεση οθόνης;

Δεν έχει σημασία, καθώς τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας δεν επηρεάζουν με κανέναν τρόπο τη λειτουργία της δυνατότητας διαίρεσης οθόνης. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε σύνδεση στο διαδίκτυο για να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή ενεργή σε λειτουργία διαχωρισμού οθόνης, πρέπει να έχετε ενεργοποιημένα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi στη συσκευή σας.

Πώς να χωρίσετε την οθόνη στο iPhone;

Μπορείτε να χωρίσετε την οθόνη σε ένα iPhone αλλά με μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή. Δεν υπάρχει ενσωματωμένη λειτουργία εικόνας σε εικόνα στο iOS που να σας επιτρέπει να χωρίσετε την οθόνη του iPhone σας από εκεί. Ακολουθήστε τα επόμενα βήματα για να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό.

  Πώς να συμμετάσχετε στην εκδήλωση για την Ημέρα της Φύσης «Animal Crossing: New Horizons».

1. Ανοίξτε την εφαρμογή App Store στο iPhone σας.

2. Πατήστε στο εικονίδιο Αναζήτηση από την κάτω δεξιά γωνία.

3. Τώρα, πατήστε στη γραμμή αναζήτησης.

4. Πληκτρολογήστε Split Screen – Dual Window στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε πάνω του από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

5. Εγκαταστήστε την εφαρμογή Split Screen – Dual Window στο iPhone σας.

6. Ανοίξτε την εγκατεστημένη εφαρμογή και εκτελέστε τυχόν εφαρμογές στα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης εφαρμογών με τις εκδόσεις ιστού τους.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω 2 οθόνες στο iPhone μου;

Για να χρησιμοποιήσετε 2 οθόνες ή να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone με χωριστή οθόνη, πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή και να τη χρησιμοποιήσετε με τη βοήθεια των βημάτων που αναφέρονται παρακάτω:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή App Store και πατήστε το εικονίδιο Αναζήτηση.

2. Πατήστε στη γραμμή αναζήτησης και πληκτρολογήστε Split Screen – Dual Window. Πατήστε στο κατάλληλο αποτέλεσμα αναζήτησης.

3. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση του Split Screen – Dual Window.

4. Τώρα, εκτελέστε τις επιθυμητές εφαρμογές στα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης εφαρμογών με τις εκδόσεις ιστού τους.

Πώς να χωρίσετε την οθόνη στο iPhone; Πώς να χωρίσετε την οθόνη στο iPhone X, 11, 12 ή 13;

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα σε ορισμένα από τα πιο πρόσφατα iPhone, όπως το iPhone X, 11, 12 και 13, πρέπει να εγκαταστήσετε εφαρμογές τρίτων για το ίδιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη μέθοδο:

  Πώς να επαναφέρετε το Spectrum Remote

1. Ανοίξτε την εφαρμογή App Store στο iPhone σας.

2. Πατήστε στο εικονίδιο Αναζήτηση > Γραμμή αναζήτησης.

3. Αναζητήστε το Split Screen – Dual Window και επιλέξτε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

4. Πατήστε στο GET για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Split Screen – Dual Window.

5. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε παράθυρα προγράμματος περιήγησης εφαρμογών με διαχωρισμένη οθόνη ως εκδόσεις ιστού.

Πώς να κάνετε πολλαπλές εργασίες με εικόνα σε εικόνα σε iPhone iOS 14 & 15;

Η εκτέλεση πολλαπλών εργασιών με τη λειτουργία εικόνας σε εικόνα σε iPhone iOS 14 & 15 σημαίνει διαχωρισμό της οθόνης. Ακολουθήστε τα επόμενα βήματα για να μάθετε πώς να χωρίζετε την οθόνη σε iPhone iOS 14 & 15:

Σημείωση: Μόνο τα πιο πρόσφατα iPhone με iOS 14 και 15 έχουν πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Picture in Picture μόνο για παρακολούθηση βίντεο ή κατά τη διάρκεια του χρόνου προσώπου, καθώς δεν επιτρέπονται άλλες εφαρμογές σε λειτουργία Picture and Picture.

1. Κατά τη διάρκεια του χρόνου προσώπου ή κατά την αναπαραγωγή ενός βίντεο, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω και σύρετε το βίντεο ή το χρόνο προσώπου στο επάνω μέρος της οθόνης σας.

2. Εάν θέλετε να αποκρύψετε το βίντεο ή το facetime, σύρετε αυτό το παράθυρο προς τα αριστερά.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς να χωρίζετε την οθόνη του iPhone. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Πείτε μας τι θέλετε να μάθετε για τη συνέχεια.