Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tap To Wake στο iPhone X

Το Tap to Wake είναι μια δυνατότητα που αποτελεί εδώ και καιρό μέρος των τηλεφώνων Android. Άλλες εκδόσεις αυτής της λειτουργίας επιτρέπουν στους χρήστες με τηλέφωνο Android να πατήσουν δύο φορές την οθόνη τους για να την κλειδώσουν. Το iPhone δεν έχει υποστηρίξει ποτέ τη λειτουργία μέχρι το iPhone X. Είναι το πρώτο μοντέλο iPhone που ενεργοποιείται. Το Tap to wake στο iPhone X σάς επιτρέπει να ξυπνάτε την οθόνη σας πατώντας την μία φορά. Είναι ένας βολικός τρόπος για να αφυπνίσετε την οθόνη σας χωρίς να χρειάζεται να πατήσετε το κουμπί ύπνου/αφύπνισης στο πλάι.

Πατήστε To Wake στο iPhone X

Για να χρησιμοποιήσετε το πάτημα για αφύπνιση στο iPhone X, χρειάζεται μόνο να αγγίξετε την οθόνη. Δεν χρειάζεται να είναι σε κατάσταση θαμπά και μπορείτε να πατήσετε οπουδήποτε για να εγγραφεί η χειρονομία. Το πάτημα για αφύπνιση δεν ξεκλειδώνει τη συσκευή σας. Θα χρειαστεί να εισαγάγετε είτε τον κωδικό πρόσβασής σας είτε να χρησιμοποιήσετε το Face ID για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας.

  Πώς να εκτυπώσετε στο Word για να αφήσετε χώρο για μια τρύπα

Εάν χρησιμοποιείτε το Face ID για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας, να γνωρίζετε ότι το τηλέφωνό σας μπορεί να σαρώσει το πρόσωπό σας όταν πατήσετε την οθόνη και εάν σας αναγνωρίσει, θα ξεκλειδώσει τη συσκευή σας. Για να αποφύγετε ένα τυχαίο ξεκλείδωμα μέσω Face ID, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το Attention Awareness στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στην περιοχή Face ID & Passcode.

Απενεργοποιήστε το Tap To Wake στο iPhone X

Το Tap to Wake στο iPhone X μοιάζει πολύ με τη λειτουργία πάντα ακρόασης για το Siri. Εάν η συσκευή σας «σαρώνει» πάντα για ένα άγγιγμα στην οθόνη σας, θα καταναλώσει περισσότερη μπαταρία. Παρόλο που το iPhone X διαθέτει δύο μπαταρίες, ίσως να θέλετε να διατηρήσετε τη φόρτιση της μπαταρίας όσο περισσότερο μπορείτε. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Tap to Wake στο iPhone X.

  Τι είναι το Πρόγραμμα Δημιουργού TikTok; Θα πρέπει να εγγραφείτε;

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Γενικά> Προσβασιμότητα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Αλληλεπίδραση και αναζητήστε τον διακόπτη Tap to Wake. Απενεργοποιήστε το και πατώντας στην οθόνη σας δεν θα ενεργοποιείται πλέον η συσκευή σας.

Το πάτημα για αφύπνιση θα εξαντλήσει την μπαταρία σας, αλλά μπορεί επίσης να σας ενοχλήσει, καθώς αυτή δεν είναι μια λειτουργία που οι χρήστες iPhone χρησιμοποιούν υπό όρους. Η λειτουργία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να ξυπνήσετε κατά λάθος τη συσκευή σας όταν δεν το θέλετε. Εκτός από το γεγονός ότι η ίδια η λειτουργία καταναλώνει περισσότερη μπαταρία, η συνεχής αφύπνιση της οθόνης όταν δεν χρειάζεται θα επιβαρύνει επίσης τη φόρτιση της μπαταρίας.

  Πώς να απορρίψετε μια κλήση από την οθόνη κλειδώματος στο iPhone

Πρέπει επίσης να σχολιάσουμε την τοποθέτηση αυτής της ρύθμισης. Όπως τόσα πολλά πράγματα στο iOS 11, φαίνεται να είναι ακατάλληλα τοποθετημένο. Φαίνεται ότι είναι μια δυνατότητα προσβασιμότητας, ωστόσο, θα μπορούσε να τοποθετηθεί καλύτερα κάτω από τη φωτεινότητα της οθόνης, όπου ανήκει και η αυτόματη φωτεινότητα.