Πώς να χρησιμοποιήσετε το Skype σε ένα Chromebook

Τα Chromebook είναι εξαιρετικές, φθηνές συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια μεγάλη ποικιλία εργασιών που σχετίζονται με τον υπολογιστή. Από τα βασικά στοιχεία του email και της περιήγησης στον ιστό, μέχρι την επεξεργασία φωτογραφιών και τα παιχνίδια, θα βρείτε πολλές εφαρμογές που μπορούν να κάνουν αυτά τα ευέλικτα μηχανήματα απίστευτα χρήσιμα. Καθώς σχεδόν κάθε Chromebook είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένη κάμερα web, είναι επίσης εξαιρετικό για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων με φίλους και συγγενείς σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η χρήση του Skype για να επιτευχθεί αυτό είναι κάτι σαν πρόκληση, αλλά μια εξαιρετική εναλλακτική είναι διαθέσιμη.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Skype σε ένα Chromebook: Εγκατάσταση της εφαρμογής Skype

Μια πολύ συνηθισμένη ερώτηση που μας τίθεται είναι πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Skype σε ένα Chromebook; Στην οποία η απάντηση είναι, βασικά, δεν μπορείς. Περίπου. Τεχνικά είναι πράγματι δυνατό να τεθεί σε λειτουργία το Skype στη συσκευή που υποστηρίζεται από την Google, αλλά σίγουρα δεν είναι για τους αδύναμους. Επομένως, στις περισσότερες περιπτώσεις θα σας συμβουλεύαμε να μην το δοκιμάσετε και αντί να επιλέξετε την υπηρεσία Hangouts της Google που λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Εάν είστε αποφασισμένοι να παραμείνετε με την αυτοκρατορία της Microsoft ή η οικογένειά σας απλά δεν αντέχει να μετακινηθεί από το Skype, τότε με λίγη προσπάθεια μπορείτε να το κάνετε να λειτουργήσει.

Η Google πειραματίζεται πρόσφατα με τρόπους εκτέλεσης εφαρμογών Android σε Chromebook, μέσω ενός ειδικά δημιουργημένου χρόνου εκτέλεσης. Μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο τέσσερις επίσημα υποστηριζόμενες εφαρμογές – Vine, Evernote, Duolingo και Sight words – αλλά το τελικό σχέδιο είναι για πολύ περισσότερες, οι οποίες ελπίζουμε ότι θα περιλαμβάνουν το Skype. Η εγκατάσταση οποιασδήποτε από αυτές τις εφαρμογές στο Chromebook σας θα περιλαμβάνει επίσης το χρόνο εκτέλεσης για να λειτουργήσει. Στη συνέχεια, εάν μπορείτε να βρείτε το σχετικό APK για το Skype, θα πρέπει να το συσκευάσετε ώστε να εκτελείται στο Chrome OS. Όπως είπαμε, δεν είναι για όλους. Υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά βίντεο στο YouTube που σας δείχνουν πώς να το επιτύχετε αυτό, οπότε αναζητήστε «τρέξτε εφαρμογές android στο Chrome» και θα μπορείτε να το δοκιμάσετε.

  Μεταφράστε την ιατρική φρασεολογία σε απλά αγγλικά με μια επέκταση Chrome

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Skype σε ένα Chromebook: Χρήση του Google Hangouts ως εναλλακτική

Η πιο εύκολη και θα προτείναμε την καλύτερη εναλλακτική λύση για τη χρήση του Skype σε Chromebook είναι η εφαρμογή Hangouts της Google. Αυτή η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων βίντεο προσφέρει πολλές από τις ίδιες δυνατότητες – συμπεριλαμβανομένων ομαδικών συνομιλιών, άμεσων μηνυμάτων – και αν τη χρησιμοποιείτε σε τηλέφωνο Android, μπορείτε επίσης να πραγματοποιείτε φωνητικές κλήσεις σε iPhone, iPad, Chromebook και φυσικά συσκευές Android που διαθέτουν επίσης την εφαρμογή εγκατασταθεί.

Καθώς έχετε ένα Chromebook, είναι λογικό ότι έχετε επίσης λογαριασμό Google, διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να συνδεθείτε στη συσκευή. Το Hangouts χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα λογαριασμό σας ως αναγνωριστικό και είναι πολύ απλό στη χρήση. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα και θα συνομιλήσετε με φίλους σε ελάχιστο χρόνο.

Βήμα 1: Για να εκκινήσετε την εφαρμογή, μεταβείτε στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης και κάντε κλικ στο διακεκομμένο, τετράγωνο εικονίδιο για να ανοίξετε τη θήκη εφαρμογών. Εδώ θα βρείτε το πράσινο εικονίδιο με το συννεφάκι ομιλίας για το Hangouts. Κάντε κλικ σε αυτό για να εκκινήσετε την εφαρμογή.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το VLC με το Chromecast σε Linux

Βήμα 2: Τώρα θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο πλαίσιο που θα σας κάνει μερικές ερωτήσεις σχετικά με τους μόνιμους συνδέσμους, τα άτομα που θέλετε να προσκαλέσετε και μερικές άλλες μικρές λεπτομέρειες. Προς το παρόν, θα το αγνοήσουμε, επομένως κάντε κλικ στο Κλείσιμο και θα μεταφερθείτε στην κύρια οθόνη του Google Hangout.

Βήμα 3: Η κάμερα web στο Chromebook σας είναι πλέον ενεργή και θα πρέπει να δείτε ένα βίντεο σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο της οθόνης. Εάν μετακινήσετε το δείκτη του ποντικιού σας, θα πρέπει να εμφανιστούν περισσότερες επιλογές από τα αριστερά και το επάνω μέρος της οθόνης.

Βήμα 4: Στην κορυφή θα δείτε τα τυπικά εικονίδια βιντεοκλήσεων. Εδώ μπορείτε να προσκαλέσετε άτομα, να κάνετε σίγαση του μικροφώνου, να απενεργοποιήσετε την κάμερα, να προσαρμόσετε τη χρήση εύρους ζώνης (που ουσιαστικά μειώνει την ποιότητα του βίντεο εάν η σύνδεσή σας είναι αδύναμη), γενικές ρυθμίσεις και να αποχωρήσετε από την κλήση.

Βήμα 5: Η αριστερή στήλη έχει διαφορετικές επιλογές, μερικές από τις οποίες είναι κάπως παιχνιδιάρικες. Το Draw σάς επιτρέπει να κάνετε doodle σε όλους τους φίλους σας – κάτι που ξέρουμε ότι θα λατρέψουν τα παιδιά – και τα εφέ Google μπορούν να εισάγουν διάφορα φόντο, συμπεριλαμβανομένης μιας ερημικής παραλίας.

Βήμα 6: Άλλες επιλογές είναι πιο χρήσιμες, με το εικονίδιο Chat να ανοίγει ένα παράθυρο συνομιλίας. Λήψη λήψης στιγμιότυπου οθόνης. και Screenshare που σας επιτρέπει να εμφανίζετε την επιφάνεια εργασίας σας με οποιονδήποτε άλλο κατά την κλήση – ιδανικό για την επίλυση τυχόν τεχνικών ζητημάτων.

  Πώς να περιηγηθείτε σε κρυφές κατηγορίες στο Netflix [Chrome]

Βήμα 7: Φυσικά το κύριο σημείο του Hangouts είναι η επικοινωνία με τους ανθρώπους. Έτσι, για να ξεκινήσετε μια κλήση, μεταβείτε στο εικονίδιο Πρόσκληση ατόμων και θα δείτε το πλαίσιο που ανοίγει όταν ξεκινήσατε για πρώτη φορά την εφαρμογή. Τώρα πληκτρολογήστε το όνομα κάποιου στο πλαίσιο με την ένδειξη «Αποστολή πρόσκλησης…» και θα εμφανιστεί η λίστα επαφών σας.

Βήμα 8: Αφού προσθέσετε όλους όσους θέλετε στην κλήση – μπορείτε να έχετε έως και εννέα φίλους ταυτόχρονα – κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί Πρόσκληση για να ξεκινήσετε το Hangout. Θα επιστρέψετε στην οθόνη του βίντεο και άλλοι θα συμμετάσχουν μόλις αποδεχτούν την πρόσκληση.

Βήμα 9: Μην ξεχνάτε ότι άλλα άτομα δεν χρειάζονται Chromebook για να λάβουν μέρος σε ένα Google Hangout, καθώς η υπηρεσία λειτουργεί σε τηλέφωνα και tablet που έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή. Θα συνεχίσουν να χρειάζονται μια σύνδεση στο διαδίκτυο φυσικά, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας wifi για να αποφύγουν να καταστρέψουν τα πακέτα δεδομένων τους.

Βήμα 10: Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα κανονικό Hangout, ας πούμε για μια εβδομαδιαία συνάντηση ομάδας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα μόνιμου συνδέσμου που προσφέρεται στην αρχή. Απλώς προσθέστε σελιδοδείκτη στον σύνδεσμο, μοιραστείτε τον με τους συναδέλφους σας και μπορείτε να επιστρέψετε την κλήση όποτε θέλετε.

Βήμα 11: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα του στυλ Skype για να πραγματοποιείτε κλήσεις προς σταθερά και κινητά τηλέφωνα σε χαμηλές χρεώσεις. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη τηλεφώνου στο πλαίσιο πρόσκλησης και μπορείτε να καλέσετε τις ΗΠΑ και τον Καναδά συνήθως δωρεάν, καθώς και τον υπόλοιπο κόσμο με μια μικρή χρέωση.