Πώς να χρησιμοποιήσετε το Siri για να δημιουργήσετε μια σημείωση στο Evernote

Στο iOS 10, η Apple άνοιξε την πρόσβαση τόσο στο Siri όσο και στην εφαρμογή Phone στους προγραμματιστές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ζητήσετε από τη Siri να στείλει ένα μήνυμα μέσω Whatsapp. Ομοίως, όταν λαμβάνετε μια κλήση στο Whatsapp, δεν σας ειδοποιεί πλέον μόνο μέσω μιας μικρής ειδοποίησης. Η κλήση πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής τηλεφώνου, αν και εξακολουθεί να είναι κλήση Whatsapp. Οι περισσότεροι προγραμματιστές έσπευσαν να επωφεληθούν από την πρόσβαση της εφαρμογής τηλεφώνου, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την πρόσβαση στο Siri. Δεν το έχουν χρησιμοποιήσει πολλές εφαρμογές, κάτι που είναι κρίμα. Το πιο πρόσφατο που επιβιβάστηκε είναι το Evernote. Τώρα μπορείτε να ζητήσετε από τη Siri να δημιουργήσει μια σημείωση στο Evernote. Αυτή είναι μια νέα δυνατότητα στην εφαρμογή Evernote, επομένως θα πρέπει να την ενημερώσετε.

  Πώς να προστατέψετε το Google Drive σας σε iPhone και iPad με Face ID ή Touch ID

Evernote Siri Access

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Siri & Αναζήτηση. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα των εφαρμογών και πατήστε Evernote. Ενεργοποιήστε την επιλογή «Χρήση με το Siri».

Μόλις ενεργοποιηθεί, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Home ή πατήστε το AirPod σας για να ενεργοποιήσετε το Siri. Πες της να κάνει μια σημείωση στο Evernote. Στη συνέχεια, η Siri θα σας ρωτήσει τι θέλετε να προσθέσετε στη σημείωση. Προχώρα και υπαγόρευσέ της το.

Περιορισμοί

Η λειτουργικότητα είναι φυσικά περιορισμένη. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να ζητήσετε από τη Siri να προσθέσει μια σημείωση και θα το κάνει. Δεν μπορείτε να επιλέξετε σε ποιο σημειωματάριο θα προστεθεί η σημείωση, δεν μπορείτε να προσθέσετε νέο σημειωματάριο και δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τον τίτλο της σημείωσης. Για οτιδήποτε άλλο εκτός από την προσθήκη του περιεχομένου της σημείωσης, θα πρέπει να μεταβείτε στην εφαρμογή Evernote.

  Πώς να συγχωνεύσετε επίπεδα στο Photoshop

Είναι αυτονόητο ότι το Siri είναι πολύ μονοδιάστατο ακόμα και όταν χρησιμοποιεί το Evernote και όχι την εφαρμογή stock Notes. Τίθεται το ερώτημα εάν πρόκειται για περιορισμό Siri ή αν η Evernote δεν σκέφτηκε να προσθέσει εκτεταμένη υποστήριξη.

Ίσως η Apple να μην αφήνει τους χρήστες να διδάξουν στο Siri νέα κόλπα. Θα εξηγούσε γιατί τόσοι πολλοί από αυτούς απείχαν από την προσθήκη υποστήριξης για αυτό. Οι εφαρμογές τρίτων, ιδιαίτερα εκείνες που προτιμούν οι χρήστες σε μεγάλο βαθμό από τις εφαρμογές Stock στο iOS, είναι πλούσιες σε χαρακτηριστικά. Αν το μόνο που μπορεί να κάνει ένας προγραμματιστής, σε σχέση με τις δυνατότητες του Siri, είναι να του επιτρέψει να εκτελέσει μια απλή εντολή, δεν αξίζει τον κόπο.

  Τι είναι μια τηλεφωνική απάτη Wangiri ή "One Ring";

Οι χρήστες και οι προγραμματιστές θέλουν να μπορούν να χρησιμοποιούν το Siri για να αλληλεπιδρούν με μη στοκ εφαρμογές. Είναι πιθανό μερικοί άνθρωποι ακόμη και να κάνουν jailbreak τις συσκευές τους για να προσπαθήσουν να προσθέσουν περισσότερες δυνατότητες στο Siri. Είναι σίγουρα ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να ανοίξει περισσότερο η Apple και να είναι πιο ευέλικτη.