Πώς να χρησιμοποιήσετε το Shazam στο iPhone χωρίς λήψη της εφαρμογής

Το Shazam είναι εδώ και πολύ καιρό η πιο αγαπημένη εφαρμογή αναγνώρισης και ανακάλυψης μουσικής μεταξύ των χρηστών. Εάν συναντήσετε ποτέ ένα ωραίο τραγούδι που παίζει στο περιβάλλον σας και δεν μπορείτε να το αναγνωρίσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να μάθετε αμέσως τον τίτλο και τον καλλιτέχνη του τραγουδιού. Γνωρίζετε όμως ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Shazam στο iPhone και το iPad σας χωρίς να κάνετε λήψη της εφαρμογής; Ναι, σωστά καταλάβατε! Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε αυτήν την εφαρμογή ανακάλυψης μουσικής στο iOS για να αναγνωρίσετε τραγούδια που παίζονται στο παρασκήνιο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Shazam με τον πιο εύκολο τρόπο στο iPhone σας.

Χρησιμοποιήστε το Shazam χωρίς λήψη της εφαρμογής στο iPhone (2022)

Απαιτήσεις για την προσθήκη του εικονιδίου Shazam στο Κέντρο Ελέγχου

Μετά την εξαγορά του Shazam το 2018, η Apple εισήγαγε μια λειτουργία αναγνώρισης τραγουδιών σε επίπεδο συστήματος που υποστηρίζεται από το Shazam σε iPhone και iPad με την κυκλοφορία του iOS 14.2/ iPadOS 14.2 πέρυσι. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας εκτελεί iOS 14.2 ή νεότερη έκδοση για να είναι συμβατή για να αποκτήσετε τη δυνατότητα αναγνώρισης εγγενούς μουσικής που υποστηρίζεται από το Shazam.

  Πώς να παίξετε το "Super Smash Bros. Melee" στο διαδίκτυο (με το Slippi)

Για μια αλλαγή, μπορείτε να προσθέσετε ένα εικονίδιο Shazam στο Κέντρο Ελέγχου στο iPhone ή το iPad σας για να αναγνωρίσετε τυχόν τραγούδια απευθείας από το Κέντρο Ελέγχου, ακόμη και από την οθόνη κλειδώματος. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το Siri, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον φωνητικό βοηθό για να αναγνωρίσετε τραγούδια. Ο φωνητικός βοηθός της Apple εκμεταλλεύεται επίσης το ρεπερτόριο ανακάλυψης μουσικής του Shazam για άμεση αναγνώριση τραγουδιών.

Προσθέστε το εικονίδιο Shazam στο Κέντρο ελέγχου σε iPhone και iPad

1. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε “Κέντρο ελέγχου”.

2. Στην ενότητα “Περισσότερα στοιχεία ελέγχου”, βρείτε το στοιχείο ελέγχου Αναγνώρισης μουσικής και πατήστε το κουμπί “+” δίπλα του για να το προσθέσετε στο Κέντρο Ελέγχου.

3. Τώρα, η επιλογή Αναγνώριση μουσικής θα πρέπει να εμφανίζεται στην ενότητα «Συμπεριλαμβανόμενα στοιχεία ελέγχου». Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να αναδιατάξετε τη σειρά με την οποία εμφανίζονται τα στοιχεία ελέγχου στο Κέντρο Ελέγχου. Για να το κάνετε αυτό, αγγίξτε παρατεταμένα τις τρεις οριζόντιες γραμμές ακριβώς δίπλα στην επιλογή Αναγνώριση μουσικής και σύρετέ την στο επιθυμητό μέρος.

4. Τώρα, σύρετε προς τα κάτω από πάνω δεξιά σε iPhone με Face ID ή σαρώστε από κάτω από κάτω σε iPhone με Touch ID για να ανοίξετε το Κέντρο Ελέγχου. Θα δείτε το εικονίδιο Shazam εδώ, όπως φαίνεται παρακάτω:

  Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα ονόματος χρήστη σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναγνώρισης μουσικής Shazam για να αναγνωρίσετε τραγούδια στο iPhone

Μόλις προσθέσετε το εικονίδιο αναγνώρισης μουσικής του Shazam στο Κέντρο Ελέγχου, ο εντοπισμός τραγουδιών είναι εύκολος. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς λειτουργεί:

1. Αρχικά, εμφανίστε το Κέντρο ελέγχου στη συσκευή σας χρησιμοποιώντας την υποστηριζόμενη κίνηση.

  • Σε iPhone και iPad χωρίς κουμπί αρχικής οθόνης: Σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου.
  • Σε iPhone και iPad με κουμπί αρχικής οθόνης: Σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης για να εμφανιστεί το Κέντρο Ελέγχου.

2. Τώρα, πατήστε στο εικονίδιο Shazam. Θα δείτε το εικονίδιο να κινείται και το κείμενο “Shazam Music Recognition: On” να εμφανίζεται στην κορυφή του Κέντρου Ελέγχου.

3. Εάν ένα τραγούδι παίζει γύρω σας, το Shazam θα το αναγνωρίσει αμέσως και θα σας ειδοποιήσει για το όνομα του τραγουδιού μαζί με το όνομα του καλλιτέχνη.

Η συσκευή σας θα αναγνωρίσει αμέσως το τραγούδι και θα εμφανίσει το όνομά του στην κορυφή. Πατώντας σε αυτήν την ειδοποίηση θα μεταφερθείτε στο Apple Music, όπου μπορείτε να παίξετε το τραγούδι. Πολύ ωραίο, έτσι δεν είναι;

Αν και το Shazam έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί απρόσκοπτα με την Apple Music, μπορείτε επίσης να συνδέσετε το Shazam με το Spotify εάν ​​δεν είστε λάτρης της υπηρεσίας ροής μουσικής της Apple. Αφού συνδέσετε το Shazam στον λογαριασμό σας στο Spotify, η εφαρμογή εντοπισμού μουσικής θα σας εμφανίζει συνδέσμους Spotify όποτε τη χρησιμοποιείτε για να αναγνωρίσετε ένα τραγούδι.

  Ελέγξτε τη συμβατότητα δικτύου 2G, 3G και 4G LTE για τηλέφωνο σε οποιαδήποτε χώρα

Προσδιορίστε τραγούδια χρησιμοποιώντας το Siri σε iPhone και iPad

Με την υποστήριξη του Shazam, η Siri είναι επίσης καλή στο να αναγνωρίζει τραγούδια. Έτσι, αν ακούσετε ποτέ ένα τραγούδι να παίζει τριγύρω, επικαλέστε τη Siri και πείτε, “Τι τραγούδι είναι αυτό;”. Ο βοηθός φωνής θα αναγνωρίσει αμέσως το τραγούδι και θα εμφανίσει το όνομά του στο επάνω μέρος της οθόνης. Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Siri, περιηγηθείτε σε αυτό το άρθρο για να δείτε 50 υπέροχα κόλπα Siri.

Δείτε τα τραγούδια που έχετε εντοπίσει χρησιμοποιώντας το Shazam στο iPhone

Μπορείτε να δείτε γρήγορα το ιστορικό όλων των τραγουδιών που έχετε αναγνωρίσει χρησιμοποιώντας το Shazam απευθείας από το Κέντρο Ελέγχου της συσκευής σας. Ετσι δουλευει:

1. Πρώτα, αποκτήστε πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου στο iPhone ή το iPad σας.

2. Στη συνέχεια, αγγίξτε παρατεταμένα το εικονίδιο Shazam για να προβάλετε το πλήρες ιστορικό των τραγουδιών που έχετε αναγνωρίσει χρησιμοποιώντας την υπηρεσία στη συσκευή σας.

Αξιοποιήστε στο έπακρο το Shazam χωρίς να κάνετε λήψη της εφαρμογής

Έτσι, ολοκληρώνεται αυτός ο οδηγός σχετικά με τη χρήση του Shazam χωρίς λήψη της εφαρμογής στο iPhone και το iPad σας. Από ό,τι έχουμε βιώσει, το εργαλείο αναγνώρισης μουσικής του Shazam λειτουργεί σαν γούρι. Αξιοποιώντας στο έπακρο την ενσωμάτωση σε όλο το σύστημα, το εργαλείο ανακάλυψης μουσικής φαίνεται αρκετά διαισθητικό και απρόσκοπτο. Ποια είναι η άποψή σας για το εργαλείο ανακάλυψης μουσικής του Shazam; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τα σχόλιά σας και φροντίστε να ελέγξετε την εξαιρετικά εύχρηστη επέκταση Chrome του Shazam, εάν θέλετε να ξεκλειδώσετε πλήρως τις δυνατότητές της. Ακριβώς σε περίπτωση που δεν είστε ευχαριστημένοι με το Shazam, μεταβείτε στη συλλογή των καλύτερων εφαρμογών για κινητά και web για να αναγνωρίσετε τραγούδια.